Pesto szpinakowo, bazyliowo, migdałowe

Pesto szpinakowo, bazyliowo, migdałowe

Pesto szpinakowo, bazyliowo, migdałowe

Pesto to bardzo wdzięczny sos. A to dlatego, że możemy przygotować go z różnych produktów, odbiegając od klasycznego pesto na bazie bazylii i orzeszków piniowych.Zamiast orzeszków pinii warto użyć orzechów włoskich, migdałów, pestek słonecznika czy dyni.Bazylię zastąpić możemy niemalże każdą zieleniną, np szpinakiem, rukolą, zieloną pietruszką, a nawet liśćmi rzodkiewki.Składniki:1,5 szklanki liści szpinaku 1/2 szklanki liści bazylii3 duże ząbki czosnku 50 g migdałów całychokoło 50 ml oliwyodrobina soli... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu kolorowotorcikowo

Warto przeczytać

Dieta south beach – dieta podczas, której możesz jeść deser!

Dieta ta nie polega na zbytecznym głodzeniu się. Osoby na tej diecie mogą jeść nawet desery a zbędne kilogramy i tak lecą w dół.

Czytaj dalej...

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Autor

kolorowotorcikowokolorowotorcikowo

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

pesto, szpinak, czosnek, makaron z pesto, orzechy, sosy, rukola, pieczywo, spaghetti, słonecznik, włoska, orzechy włoskie, pestki dyni i słonecznika, makaron, makarony, pietruszka, dynia, makaron ze szpinakiem, sos do makaronu, spaghetti ze szpinakiem, makaron z patelni, makaron spaghetti, sos spaghetti

Inne przepisy z kolorowotorcikowo

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.