Wielkanocne śniadanie - awokado z jajkiem.

Wielkanocne śniadanie - awokado z jajkiem.

Wielkanocne śniadanie - awokado z jajkiem.

Avocado with egg. Przepis na tak podane jajka, znalazłem na blogu Kulinarna fuzja [TUTAJ]. Od razu wiedziałem, że jest to pomysł, który wykorzystam podając na śniadanie wielkanocne. Mam taką zasadę, zanim coś podam  rodzinie, sam najpierw muszę sprawdzić  smak. Tutaj się nie zawiodłem. Smak dojrzałego awokado z płynnym żółtkiem jest rewelacyjny.   Składniki. 1 awokado 2 małe jajka zioła prowansalskie sól, pieprz kilka kropel cytryny Dojrzałe awokado przekroić, wyjąć pestkę... czytaj dalej...

Polecają przepis

Czytaj dalej na blogu Kulinarny karnet Christophera

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Jak sprawdzić czy jajka są świeże?

Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.