ryby w sosie - 3535 przepisów (strona:83/236)

MAKARON ZAPIEKANY Z ŁOSOSIEM I SZPARAGAMI 158

Połączenie makaronu, kremowego sosu, delikatnego łososia i szparagów to wykwintny... Artykuł MAKARON ZAPIEKANY Z ŁOSOSIEM I SZPARAGAMI pochodzi z serwisu CookMagazine .

COOKMAGAZINE
Curry z łososia ze szpinakiem 237

Aromatyczny sos z delikatnym ryżem Składniki 400 g łososia 1 szklanka ryży białego 200 g mrożonego szpinaku w brykiecie 1 puszka mleczka kokosowego 1 mała cebulka

czarrna od kuchni
Pasta jogurtowo-chrzanowa do ryby lub kurczaka 157

Pasta wspaniale nadaje się do ryb i kurczaka w każdej postaci. Składniki: 1 serek homogenizowany 1 szklanka jogurtu naturalnego (typu greckiego) 1 cebula 1 łyżka

Tradycyjna Kuchnia
Sałatka z tuńczyka 178

Składniki 2 puszki tuńczyka w sosie własnym 1 puszka groszku 5 ogórków kiszonych 4 jajka łyżeczka musztardy 4 łyżki majonezu pieprz, sól   Sposób przygotowania Tuńczyka

czarrna od kuchni
Sałatka z łososiem Graal w pomidorkach 135

1 puszka łososia w sosie własnym Graal 4 łyżki kaszki kuskus sól pieprz pieprz cytrynowy oliwa małe pomidorki równej wielkości ok 9 szt szczypiorek rukola roszponka

Gotowanie jest łatwe
Nieco inna POTRAWKA Z KURCZAKA. 278

********************************* Jak zrobić potrawkę z kurczaka gotowanego, to chyba wie każdy. Zwyczajowo biały sos z marchewką i groszkiem, prawda? Ja jednak nieco zmieniłam tą tendencję, wykorzystując pozostałe

W kuchni Karmel-itki
Świąteczne gotowanie z Galeo i przepis na karpia 207

kolendrę, gałkę muszkatołową. Na pewno nie zrezygnujemy z pieprzu, majeranku czy innych suszonych ziół. Rozgrzewać nas będzie ostre chili oraz imbir. A ryby szybko przyprawimy mieszanką przypraw do ryb. Spotkanie z Galeo było wstępem i pierwszym krokiem w wir przedświątecznych przygotowań. Powiem Wam, że dobrze się złożyło. W głowie powstał jakiś plan, zarys tego, co może pojawić się(...)czasie uporałyśmy się z daniami. A serwowałyśmy: śledzie z pieczonymi burakami i jarmużem karpia w szarym sosie rybny "suflet" W menu gościły także:  zupa z borowików z nalewką wiśniową tatar z łososia i mango chrupiące pierożki z łososiem ryby marynowane z żubrówką pieczony dorsz na imbirowym mango śledzie z czarną soczewicą łosoś w grzybowym ragout gruszki nadziewane orzechami

kolorowotorcikowo
Cukinia w sosie z pomidorów i pieczonej papryki / Zucchini with tomato and roasted pepper sauce 146

piękne i świeże warzywa. Postanowiłam więc przygotować na szybko pyszny dodatek do dania głównego. Moja ulubiona cukinia, duszona w sosie z pomidorów i pieczonej papryki, z ziołami prowansalskimi i podana posypana posiekaną natką pietruszki. Pasuje do wszystkiego: mięs, ryb lub można ją zjeść po prostu z chlebkiem. Polecam! Jeżeli macie ochotę na przetestowanie tego sklepu, piszcie na blog@karmelowy.pl(...)dostaniecie ode mnie kod rabatowy na 20 zł (przy zakupach za min 100 zł) do wykorzystania do końca kwietnia:) Scroll down for recipe in English Cukinia w sosie z pomidorów i pieczonej papryki (4-5 porcji) Składniki: 3 średnie cukinie, pokrojone w kostkę 2 czerwone papryki, bez gniazd nasiennych i przekrojone na połówki 1 cebula, pokrojona w kostkę 2 ząbki

karmelowy
Cytrynowy dorsz. 130

Ryby lubię za to , ze w szybki sposób można przygotować z nich smaczne danie. Czy to samodzielnie podane czy też połączone z innymi składnikami. Dziś typowo szybkie niedzielne danie. Zapraszam! Składniki; 60 dag polędwicy z dorsza 1 cytryna 3 ząbki czosnku 1 łyżka sosu sojowego 2 gałązki świeżego rozmarynu 2 łyzki oliwy z oliwek pieprz cytrynowy Przygotowanie; Cytryne(...)cytryny zetrzeć skórkę. A następnie wycisnąć sok. Drugą połówke pokroić w plastry. Sok z cytryny połączyć z oliwą i sosem sojowym. Dokładnie wymieszać. Polędwice pokroić na mniejsze porcje a następnie ponacinać na głębokośc ok 1 cm. (na całej powierzchni ryby co ok 2 cm) Rybę dokładnie nasmarować powstałą marynatą z każdej strony. Czosnek obrać i pokroić na cienkie plasterki

Radość kipiąca uśmiechem.
Śledź z curry 139

tylko) w nieco orientalnym wydaniu. Słone i miękkie kawałki śledzia pod kremowym sosem z chrupiącą cebulą to eksplozja smaku i tekstury w jednym kęsie. Do zrobienia w kilka minut! Będzie ciekawą odmianą na świątecznym stole i z pewnością zdobędzie kubeczki smakowe gości. Jeśli lubicie te ryby i ciekawe połączenia, to jest to przepis dla Was! Ogromnie polecam! :) Śledź(...)przygotowania: 1. Śledzia pokrój na mniejsze kawałki. 2. Cebulę pokrój w małe piórka lub bardzo cienkie półplasterki. 3. Wymieszaj majonez z przyprawą curry i cebulę. 4. Śledzia przykryj powstałym sosem i wstaw do lodówki na 15min. Smacznego

Kuchnia w Słońcu Skąpana
ŁOSOŚ W CYTRYNOWYM SOSIE 311

Idealnym daniem na obiad będzie łosoś. Polecam takiego pod śmietanowo cytrynowym sosem.Tym przepisem rozpoczynam też moją współpracę z firmą mleczarską Mlekovita.Przydatne linki znajdziecie na końcu wpisuSkładniki

Z Majeczką w kuchni
Łosoś na zielonych szparagach z sosem szodonowym (Sabayon) 224

łososia w doborowym towarzystwie - ze szparagami (ewentualnie można zastąpić fasolką szparagową nieciętą) i sosem na bazie szampana. Sos Sabayon (zabaglione lub szodonowy) kojarzy się przede wszystkim z deserami. Jednak jego wytrawna wersja również jest warta wypróbowania i świetnie komponuje się z rybami. Polecam. Składniki na 4 porcje: łosoś 600 g filetu łososia (bez skóry i oczyszczonego z ości(...)cytryny drobna sól morska świeżo tłuczony kolorowy pieprz Szparagi 2 pęczki zielonych szparagów (świeżych lub ewentualnie mrożonych) 2 ząbki czosnku przeciśnięty przez praskę sól i pieprz 1 łyżka masła Sos Sabayon 4 żółtka drobna sól morska kolorowy pieprz świeżo mielony 125 ml wytrawnego szampana lub białego wina ½ łyżeczki skórki startej z cytryny Umyty i osuszony filet podzielić na 4 części

Pełny talerz
Indonezyjskie czerwone curry z rybą 193

użyłem: 250 gram filetu z dorsza (może być jakakolwiek ryba o białym mięsie, nie polecam jedynie nienadającej się do konsumpcji pangi), 1 czerwonej papryki, 1/2 czerwonej papryczki chili, 3 limonek, 1 cebuli, 2 ząbków czosnku, 3 łyżeczek czerwonej pasty curry, 400 ml mleczka kokosowego, oliwy, oleju sezamowego, sosu sojowego, sosu rybnego, 1 szklanki czerwonego ryżu jaśminowego (można zastąpić białym ryżej(...)kokosowego. Jednocześnie zmniejszyłem ogień, aby danie tylko delikatnie się gotowało. Po zmniejszeniu ognia dodałem również sok wyciśnięty z limonek wraz z kawałkami ich miąższu. Dodałem również łyżeczkę sosu sojowego, 2 łyżeczki sosu rybnego oraz 2 łyżeczki oleju sezamowego. Całość bardzo delikatnie zamieszałem. W razie gdyby danie robiło się zbyt gęste, należy dodać do niego wody. Ryż jaśminowy ugotowałem zgodnie

Wyprawy kulinarne
Ziemniaczana zapiekanka z łososiem i cykorią pod beszamelem 208

gęstym sosem, zyskuje nowych barw. Formę do zapiekania smarujemy masłem. Cykorie myjemy, kroimy na pół, wycinamy im gorzkiego głąba, a następnie kroimy je w grubsze półplasterki. Zaraz po skrojeniu cykorię mocno skrapiamy sokiem z cytryny żeby nie ciemniała i mieszamy, żeby sok dotarł wszędzie.   Filet ze świeżego łososia pozbawiamy skóry. Najłatwiej zrobić to ostrym nożem, lekko przyciskając rybę(...)cykorii następna w kolejności ląduje ryba z cebulką i czosnkiem, następnie znowu cykoria, na koniec ziemniaki. Szykujemy beszamel. Masło rozpuszczamy, wsypujemy mąkę, dokładnie mieszamy i chwilkę razem smażymy – chwilę, dosłownie minutę – zasmażka ma zostać biała. Wlewamy do niej powoli mleko, cały czas mieszając, żeby nie utworzyły się grudki. Po wlaniu całego mleka sos stale mieszamy, żeby nie potworzyły się grudki

Karo in the Kitchen
"Staromiejskiej" klimat wiecznie żywy... 199

się zdecydujemy. Bez zastanowienia poprosiliśmy o rybę. W oczekiwaniu na posiłek czas umiliła nam muzyka na żywo. Z dźwiękiem fortepianu w tle poczułam się jak na pierwszej randce :) Po kilkunastu minutach na naszych stołach pojawiły się spore porcje jedzenia - Smażony filet z pstrąga na postumencie z zielonego groszku z sosem szczypiorkowym i ziemniakami gratine (29zł) Prezentacja może nie jest(...)Ziemniaczki gartine były miękkie i delikatnie rozpływały się kęs po kęsie. Sos szczypiorkowy otulał w minimalnym stopniu fileta, zatem szybko uleciał mi jego smak. Wyjątkowo smaczny okazał się mus z zielonego groszku. Jego kremowa konsystencja optymalnie współgrała z filetem z pstrąga. Mogłabym chyba jeść go na samo ;)  Ryba nie wyróżniła się niczym szczególnym. Istotne było dla mnie

Sajkofanka smaku

Proponowane wyszukiwania