ryba w zalewie - 1861 przepisów (strona:41/125)

Tatar ze śledzia 53

dodatki do podawania: kiszone ogórki, kapary, marynowane grzyby Przygotowanie : Śledzie wyjmij ze słonej zalewy, wypłucz pod zimną wodą i zalej na 2-3 h zimną wodą aby jeszcze wypłukać z nich nadmiar soli. Śledzie bardzo drobno posiekaj na maleńkie kawałki do tatara. Do ryby dodaj obie musztardy i chilli jeśli używasz. dopraw czarnym świeżo mielonym pieprzem i dokładnie wymieszaj

nietylkopasta.pl
Sałatka zimowa z ogórków w zalewie octowej 162

Zimowa sałatka z ogórków w zalewie octowej z czosnkiem, cebulą i pietruszką   Zimowe sałatki w słoikach to idealny dodatek do obiadów w miesiącach

Korniszonki
Śledzie po sułtańsku 124

Kawałki ryby w towarzystwie niezwykle aromatycznej mieszanki to świetna propozycja dla fanów śledzika w pomidorach z nutą słodkości i delikatnym akcentem ostrości. Składniki: 500g płatów śledziowych Matias sok z 1 cytryny Zalewa pomidorowa: 4 czerwona cebule 300g przecieru pomidorowego 2 łyżki koncentratu pomidorowego 4 łyżki ketchupu pikantnego 150g rodzynek 1/2 łyżeczki koncentratu chilli 1 łyżeczka cukru trzcinowego Wykonanie

Szalona Kuchnia Eweliny
Śledzie panierowane w marynacie 169

600 g śledzi świeżych cytryna sól pieprz mąka 2 jajka bułka tarta tłuszcz do smażenia na zalewę 1,5 szkl wody 1 szkl octu 1 łyżeczka

Gotowanie jest łatwe
Sałatka z tuńczyka 198

sałatka z tuńczyka Składniki: czerwona papryka 4 ugotowane jajka 4-5 ogórków konserwowych puszka kukurydzy puszka tuńczyka w zalewie własnej pęczek zielonej pietruszki 

Aromatyczne Podróże
Chińska surówka z białej kapusty 221

łyżeczka soli   Kapustę poszatkować, marchewkę zetrzeć na tarce, cebulę pokroić w kostkę. Składniki zalewy zagotować i zalać nimi warzywa, wymieszać i ostawić na przynajmniej jedną godzinę. Na tym etapie można też ewentualnie dodać więcej octu, soli lub pieprzu jeżeli lubicie. Surówka idealna do ryb

Jadło i czytadło
Sushi po polsku 780

wystygnięcia, obcinamy główki. Paprykę i ogórka myjemy i kroimy w cienkie paseczki.  Rybę obieramy z ości i ze skóry, dzielimy na mniejsze części. Gdy kasza wchłonie całą wodę, jest miękka i kleista, zdejmujemy ją z ognia, mieszamy i pozostawiamy do ostudzenia. Przygotowujemy zalewę:  mieszamy ocet z cukrem pudrem i solą i dodajemy ją do ostudzonej kaszy. Wszystko dokładnie

Zawsze głodna!
Ditali z łososiem, papryką, cukinią i suszonymi pomidorami... 117

Ditali to charakterystyczny makaron (krótkie, niewielkie rureczki), który nadaje się idealnie, jako dodatek do zup. Albo dodatek do dzieci... ;) Wystarczy dorzucić 2-3 rodzaje warzyw, może trochę jakiejś ryby (tuńczyk, łosoś), dobrej oliwy, czy startego Parmezanu i obiad gotowy. I to w mniej-więcej 15 minut! A wszystko w wersji łatwej do pojadania małymi łapkami uzbrojonymi w łyżkę(...)oleju, pokrojonych na kawałki 2 łyżki oliwy + 2 łyżki oleju z zalewy pomidorów sól i pieprz, do smaku 3 czubate łyżki drobniutko startego Parmezanu Rozgrzej piekarnik do 180stC. Łososia ułóż na kawałku folii aluminiowej, wystarczajaco dużym, by można było spokojnie zawinąć brzegi, tworząc niewielki 'namiot' nad rybą. Pokrop oliwą i sokiem z cytryny i piecz przez około 20 minut

Lejdi of the house
USMIECH LATA I BURRITO (SLODKO-KWASNY LOSOS Z GRILLA W SOSIE Z PRAZONYM MAKIEM w tortilli)) 118

liście sałaty masłowej lub salonova 2 dojrzałe awokado+sok z jednej cytryny 2 pomidory duża kulka sera mozzarella lub opakowanie sera feta kilka kawałków suszonych pomidorów z zalewy marynata dla łososia : 2 łyżki dobrej oliwy z oliwek 2 łyżki łagodnego sosu sojowego 2 łyżki płynnego miodu (naturalnego) 30g imbiru 2 dymki skórka starta z 1 limonki(...)sól , pieprz PRZYGOTOWANIE:  Przed przyjęciem: Krok 1. Marynujemy łososia : rybę płuczemy, osuszamy, układamy w płaskim (nie plastikowym) naczyniu. Mieszamy w miseczce olej, sos sojowy, drobno posiekany imbir, miód, dymkę pokrojoną w paseczki, skórkę startą z limonki, sok z limonki oraz przyprawy - polewamy filety, tak aby marynata dokładnie pokryła rybę, przykrywamy, odstawiamy w chłodne miejsce na min. 10 minut. Krok

Moja Książka Kucharska
Ryba w sosie śmietanowo-koperkowo-sezamowym ze szpinakiem w zalewie serowo-czosnkowej 147

osób. Składniki: Szpinak w zalewie serowo-czosnkowej: - szpinak/ 1 paczka mrożonego, może być w liściach lub rozdrobniony - 3 ząbki czosnku - 1 łyżka masła - 5 plasterków sera - 3 łyżki gęstej 12 voltowej śmietany (można kupić dużą śmietanę, przyda się również do rybki) - 50 ml wody - 1 woreczek ryżu - Vegeta/ do smaku - pieprz, sól Ryba w sosie śmietanowo koperkowym

upichcona
Pyszny makaron z łososiem i suszonymi pomidorami. PRZEPIS 79

zalewie z oliwy, 3 łyżeczki marynowanych kaparów, 200 ml słodkiej śmietanki 30 proc., sól, pieprz. Jak zrobić makaron z łososiem i suszonymi pomidorami? Łosia oprósz solą i posmaruj łyżką oliwy z pomidorów, odstaw na 10 minut, aby lekko się zamarynował, następnie smaż na suchej patelni zaczynając od strony skóry przez 4 minuty z każdej strony, rybę zdejmij

Kulinarna Polska
TATAR ŚLEDZIOWY I KONKURS Z SEKO 131

którym do wygrania będą pyszne zestawy- nie tylko śledzi, ale także innych ryb.  Składniki: 20 dag filetu śledziowego z kaparami  SEKO   2 jajka ugotowane na twardo 2 kiszone ogórki 6 marynowanych grzybków 3 kawałki marynowanej papryki 1 mała czerwona cebula kilka kaparów z zalewy ze śledzi sos: łyżka miodu łyżka musztardy sól,pieprz Wykonanie: Płaty śledziowe

Z Majeczką w kuchni
Muszle z sałatką z paluszków surimi 120

Składniki: ok. 15 muszli makaronowych do nadziewania 100 g paluszków surimi 3-4 krążki ananasa z zalewy ½ puszki kukurydzy ½ pora 1-2 łyżki majonezu sól

czarrna od kuchni
Słowacka sałatka ziemniaczana z jajkami 110

Słowacka sałatka ziemniaczana z jajkami w zalewie słodko-kwaśnej Kuchnia słowacka nie jest zbyt popularna w naszym kraju, a szkoda. Chociaż jest dość ciężka

Korniszonki
Śledzie po wiejsku 226

Śledziki z ogórkiem , marchewką i cebulką..w zalewie octowej..ja zmniejszyłam ilość octu, ale wiadomo każdy ma inne smaki i gusta..Pomysł na takie

Moje domowe kucharzenie
Pasta z czerwonej fasoli z zielonym pieprzem 90

przy tym delikatniejszy niż czarny. Jest wspaniałym dodatkiem do past, sosów czy ryb.   Składniki: 1 puszka czerwonej fasoli 1 cebula 2 łyżki oleju sól i pieprz do smaku 1 łyżeczka marynowanego pieprzu  C ebulę pokroić w kostkę i zeszklić na oleju. Fasolę odsączyć z zalewy, przełożyć do rozdrabniacza i zmiksować z cebulką na pastę. Doprawić solą

AZgotuj!
Sushi domowe- krok po kroku 137

ryżu jaśminowego *lub 2-3 saszetki opakowanie nori zalewa do ryżu     60 ml octu ryżowego     1 łyżeczka soli     1 łyżeczka cukru Do octu dodajemy cukier i sól. Mieszamy ze sobą a następnie z ryżem. dodatki: opakowanie surimi wędzony łosoś pieczona ryba ( ja upiekłam dorsza w chili z solą) świeży ogórek

Domowe ciasta