Ryba pieczona w orzeźwiającym aromacie cydru i z aromatycznym dodatkiem świeżych jabłek Z cydrem , jako głównym składnikiem potrawy, eksperymentowałam już przy okazji Ciasta z czereśniami, cytryną i cydrem . Wtedy było na słodko. Tym razem proponuję smaki bardziej wytrawne. Kolejny raz sięgnęłam po Grójecki Cydr Jabłkowy , dokonując nieodzownej, wstępnej degustacji trunku już przy obmyślaniu potrawy :) Ach te delikatne bąbelki w ustach(...)rześki aromat jabłek na języku ! Będę silna! Zostawię jednak coś w butelce do wykorzystania przy gotowaniu... źródło: Cydr Grójecki Grójecki Cydr Jabłkowy wybitnie mi podpasował do użycia jako zalewa, w którym piekła się moja ulubiona rybka - pstrąg ! Do tego zapieczone cząstki jabłek i moje podniebienie miało w porze obiadowej istną orgię smaków :) Rybka była też wyborna na zimno
Grunt to przepis!się, aby zaserwować go z grzankami. Wszystkie produkty użyte w przepisie doskonale ze sobą współgrają i razem tworzą genialną i przepyszną całość. Na pewno tutaj podstawą jest dobra, świeża ryba oraz świeży szpinak, który smakuje zdecydowanie lepiej niż rozdrobnione, mrożone kostki. Zobacz też: Tarta z łososiem według Michela Moran Makaron z łososiem i cukinią Przepis na łososia ze szpinakiem(...)minut Składniki 2 filety z łososia ze skórą (jeden około 160 g) oliwa z oliwek sól i pieprz 3 ząbki czosnku 2 garście szpinaku kilka suszonych pomidorów w zalewie słodka śmietanka do zup i sosów 18 % pół łyżeczki ostrej papryki pół łyżeczki gałki muszkatołowej świeże zioła do ozdoby Przepis 1 Filety z łososia polewamy odrobią oliwy, obficie solimy
Kuchnia Bazyliigrilowanych mięs, ryb lub serów. Polecam! Składniki: sałata lodowa 200g pomidorków koktajlowych 2 ogórki gruntowe 1 czerwona cebula 50g czarnych oliwek 100g sera sałatkowego typu feta 2 łyżki oliwy z oliwek Przyprawy: sól, pieprz, zioła prowansalskie *** Sałatę rwiemy lub kroimy na drobne kawałki *** *** Pomidorki kroimy na połówki *** *** Oliwki odsączamy z zalewy i kroimy
Blog z Apetytemidealnym dodatkiem do ryby czy mięs gotowanych, duszonych czy pieczonych, polecam :) Składniki: 5 marchewek 1 puszka groszku konserwowego 2 łyżki masła 1 kopiasta łyżka mąki pszennej sól, pieprz Wykonanie: Marchewkę obrać, pokroić w kostkę, wrzucić do garnka, zalać 1 szklanką wody i dusić na małym ogniu do miękkości. Groszek osączyć z zalewy, dodać do ugotowanej marchewki
magiczna kuchnia Kasiprzygotować każde mięsko (rybę również). Oj i tak po przerwie dzielę się z Wami przepisami - znowu zaległymi ;). Życzę Wam smacznego! Składniki: 1 kg skrzydełek z kurczaka, sól, pieprz, majeranek, ostra i słodka papryka w proszku, przyprawa do zup i sosów w płynie (maggi), liść laurowy, ziele angielskie, olej do smażenia Sos: Zalewa: 1 szklanka wody, mały słoiczek koncentratu pomidorowego
Nie tylko w kuchnizalewy dodajemy miód, dostawiamy do przestygnięcia. Do przestudzonej zalewy dodajemy chrzan dobrze mieszamy, wlewamy do kapusty. Dodajemy kminek dokładnie łączymy wszystkie składniki ze sobą. Odstawiamy w chłodne miejsce na 3 - 4 godziny. Wkładamy kapustę w wyparzone oraz suche słoiki, zakręcamy dekielki( nie gotujemy ) przechowujemy w lodówce lub w chłodnym miejscu do 2 miesięcy. Podajemy do mięs, ryb oraz
kgwjanczewoMojej mamie przeszkadza zapach "ryby" w całym domu więc muszę szykować tego typu potrawy gdy nie ma rodziców w domu, a później szybko otwieram wszystkie drzwi i okna na oścież by wywietrzyć dom. Ciężko z nimi mam.Składniki na 2 porcje:150 g makaronu penne pełnoziarnistego250 g małży (mogą być w zalewie, ale należy je wypłukać)Słodka
Czarnawisienkarazie potrzeby jeszcze chwilę moczymy. Rybę osuszamy ręcznikiem papierowym. Dwie cebule kroimy w piórka. Przelewamy cebulę na sitku wrzątkiem. Im dłużej polewamy, tym cebula będzie bardziej miękka. Rodzynki przekładamy do miseczki i zalewamy wrzątkiem. Odstawiamy na około 20 minut. P tym czasie zlewamy wodę i dobrze odcedzamy. Przekładamy rodzynki do miseczki z cebulą. Przygotowujemy zalewę. Do garnuszka wlewamy olej oraz
Olcia gotuje!Składniki: 200 g ośmiorniczki 100 g makaronu 1/2 papryki 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 mały koncentrat pomidorowy 100 g pomidorków koktajlowych 1 łyżka papryczki jalapeno
czarrna od kuchniSkładniki: 200 g ośmiorniczki 100 g makaronu 1/2 papryki 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 mały koncentrat pomidorowy 100 g pomidorków koktajlowych 1 łyżka papryczki jalapeno
czarrna od kuchniPrzepis Trine Hahnemann , jednej z guru skandynawskiego "home cooking". Składniki 12 solonych filetów śledziowych 1 czerwona cebula pokrojona w krążki 2 marchewki pokrojone w talarki
R'n'G KitchenSałatka śledziowa tym razem z groszkiem, ziemniakami, jabłkiem i jajkiem. Przepis jest prosty a przygotowanie łatwe i szybkie. To doskonała sałatka na Wigilię, Sylwestra czy ostatki
Kulinarne Fantazje Marioliśledzie po kaszubsku Śledzie przyrządzone w ten sposób, należą do moich ulubionych potraw. Nie może ich
Miód i pieprzS zybka sałatka z tuńczyka i awokado z pomidorkami koktajlowymi, limonką i świeżą kolendrą. Smaczna przekąska na leniwe popołudnie :) Czas przygotowania: 5 minut Składniki: 1 puszka
SzczyptaSmaQ