ryba w zalewie - 1861 przepisów (strona:49/125)

Groszek z marchewką 194

idealnym dodatkiem do ryby  czy mięs gotowanych,  duszonych czy pieczonych,  polecam :) Składniki: 5 marchewek 1 puszka groszku konserwowego 2 łyżki masła 1 kopiasta łyżka mąki pszennej sól, pieprz Wykonanie: Marchewkę obrać, pokroić w kostkę, wrzucić do garnka, zalać 1 szklanką wody i dusić na małym ogniu do miękkości. Groszek osączyć z zalewy, dodać do ugotowanej marchewki

magiczna kuchnia Kasi
Cygańska potrawka ze skrzydełkami 170

przygotować każde mięsko (rybę również). Oj i tak po przerwie dzielę się z Wami przepisami - znowu zaległymi ;). Życzę Wam smacznego! Składniki: 1 kg skrzydełek z kurczaka, sól, pieprz, majeranek, ostra i słodka papryka w proszku, przyprawa do zup i sosów w płynie (maggi), liść laurowy, ziele angielskie, olej do smażenia Sos: Zalewa: 1 szklanka wody, mały słoiczek koncentratu pomidorowego

Nie tylko w kuchni
Błyskawiczna surówka z kapusty 173

zalewy dodajemy miód, dostawiamy do przestygnięcia. Do przestudzonej zalewy dodajemy chrzan dobrze mieszamy, wlewamy do kapusty. Dodajemy kminek dokładnie łączymy wszystkie składniki ze sobą. Odstawiamy w chłodne miejsce na 3 - 4 godziny. Wkładamy kapustę w wyparzone oraz suche słoiki, zakręcamy dekielki( nie gotujemy ) przechowujemy w lodówce lub w chłodnym miejscu do 2 miesięcy. Podajemy do mięs, ryb oraz

kgwjanczewo
Penne z ostrymi małżami 165

Mojej mamie przeszkadza zapach "ryby" w całym domu więc muszę szykować tego typu potrawy gdy nie ma rodziców w domu, a później szybko otwieram wszystkie drzwi i okna na oścież by wywietrzyć dom. Ciężko z nimi mam.Składniki na 2 porcje:150 g  makaronu penne pełnoziarnistego250 g małży (mogą być w zalewie, ale należy je wypłukać)Słodka

Czarnawisienka
Śledzie Kaszubskie z cebulą i rodzynkami 218

razie potrzeby jeszcze chwilę moczymy. Rybę osuszamy ręcznikiem papierowym. Dwie cebule kroimy w piórka. Przelewamy cebulę na sitku wrzątkiem. Im dłużej polewamy, tym cebula będzie bardziej miękka. Rodzynki przekładamy do miseczki i zalewamy wrzątkiem. Odstawiamy na około 20 minut. P tym czasie zlewamy wodę i dobrze odcedzamy. Przekładamy rodzynki do miseczki z cebulą. Przygotowujemy zalewę. Do garnuszka wlewamy olej oraz

Olcia gotuje!
Ośmiorniczka z makaronem 155

Składniki: 200 g ośmiorniczki 100 g makaronu 1/2 papryki 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 mały koncentrat pomidorowy 100 g pomidorków koktajlowych 1 łyżka papryczki jalapeno

czarrna od kuchni
Ośmiorniczka z makaronem 194

Składniki: 200 g ośmiorniczki 100 g makaronu 1/2 papryki 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 mały koncentrat pomidorowy 100 g pomidorków koktajlowych 1 łyżka papryczki jalapeno

czarrna od kuchni
Śledzie domowe 160

Przepis Trine Hahnemann , jednej z guru skandynawskiego "home cooking".  Składniki 12 solonych filetów śledziowych 1 czerwona cebula pokrojona w krążki 2 marchewki pokrojone w talarki

R'n'G Kitchen
SAŁATKA ŚLEDZIOWA Z GROSZKIEM 131

Sałatka śledziowa tym razem z groszkiem, ziemniakami, jabłkiem i jajkiem. Przepis jest prosty a przygotowanie łatwe i szybkie. To doskonała sałatka na Wigilię, Sylwestra czy ostatki

Kulinarne Fantazje Marioli
śledzie po kaszubsku 155

                  śledzie po kaszubsku Śledzie przyrządzone w ten sposób, należą do moich ulubionych potraw. Nie może ich

Miód i pieprz
Sałatka z tuńczyk 145

S zybka sałatka z tuńczyka i awokado z pomidorkami koktajlowymi, limonką i świeżą kolendrą. Smaczna przekąska na leniwe popołudnie :) Czas przygotowania: 5 minut Składniki: 1 puszka

SzczyptaSmaQ
Ryby w ananasach Ewy Wachowiacz 166

Jeszcze jest czas, jeszcze zdążycie zrobić tą przepyszną potrawę na święta. Dla mnie to absolutnie najlepszy przepis na ryby. Słodko ostry sos ananansowo - paprykowy jest tak pyszny, że mogłabym go łyżkami jeść. Jest to przepis Ewy Wachowicz, więc już samo to nazwisko jest dobrą rekomendacją tego dania.     700 g - filetów np. z miruny(...)pieczenia. Gdy ciasto zrobi się gładkie, obtoczyć w nim filety i usmażyć na oleju - z obu stron na złoty kolor. Przygotować sos. Olej wlać na dużą, głęboką patelnię, dodać zalewę z ananasa i marchew utartą na tarce o grubych oczkach, surową paprykę pokrojoną w kostkę. Poddusić na małym ogniu. Gdy marchewka i papryka zmięknie, dodać pokrojoną w kostkę marynowaną paprykę

Jadło i czytadło
Przepisy na letnie sałatki do grilla 89

rusztu, ale także ryb i serów. Oto proste i sprawdzone przepisy na letnie sałatki. SAŁATKA GRECKA Składniki: sałata lodowa czarne oliwki czerwona cebula pomidory czerwona papryka zielony ogórek ser feta sos grecki w proszku lub własny sos (oliwa z oliwek, ocet winny, sok z cytryny, oregano suszone, pieprz) Przygotowanie: Ser feta odsączyć z zalewy i pokroić w równe kostki

Menmagazine
Zapiekanka "zielono mi" 133

odsączamy z zalewy i przepłukujemy wodą.  2. Ugotowany makaron przekładamy do naczynia żaroodpornego. Dodajemy resztę składników i mieszamy drewnianą łyżką, żeby powstał nam taki misz masz. Całość posypujemy stratą mozzarellą.  3. Pieczemy w 180 stopniach około 25 minut. Po wyjęciu posypujemy szczypiorkiem.  Smacznego :-) Do zapiekanki możemy dodać kurczaka, lub inne mięso czy rybę. Podajemy z sosem

kruche babeczki
Ziemniaczane placuszki z sosem ogórkowym – placki ziemniaczane z sosem tzatziki 149

Placki ziemniaczane z sosem tzatziki są pysznym daniem, które może być podane jako szybki obiad, czy obiadokolacja. Wyjątkowego smaku dodaje im sos z dodatkiem świeżego ogórka

sierotka maRysia w kuchni
śledź w sosie chrzanowym 185

nawet i domorośli dietetycy, którzy jeszcze kilka lat temu straszne pomstowali na tłuste ryby. Wręcz nakazując jedzenie ich jak najrzadziej( ofiarą tych wymysłów padły właśnie takie ryby jak śledzie, halibuty, czy nawet  poczciwe makrelki), ci sami dietetycy zalecali za to zjadanie miruną a nawet i pangą. Ja nie będę się szerzej wdawał(...)podejrzane dietetyczne dywagacje na ten temat, bo i po co.  Wszak śledź jaki jest każdy widzi :) składniki 300 g filetów śledziowych z zalewy 1 cebula 2/3 szklanki dobrego gęstego naturalnego jogurtu 3 łyżki majonezu 2 łyżki chrzanu sok z ćwiartki cytryny 1 łyżeczka cukru sól, pieprz szczypior, lub pietruszka do dekoracji sposób

Miód i pieprz
Fishburgery z dorsza z sosem cytrynowo-kaparowym 201

łyżeczka przyprawy do ryb sól pieprz czerstwa bułka 2/3 + 1/2 szklanki mleka 0,5 szklanki wody mała cebula ząbek czosnku 4-5 łyżek oleju 2 liście laurowe skórka starta ze średniej cytryny kilka liści sałaty lodowej, rzymskiej lub mix sałat 4 bułki hamburgerowe 2 łyżki śmietany + 2 łyżki majonezu 1 łyżka kaparów z zalewy

Karo in the Kitchen

Proponowane wyszukiwania

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję