
Przepis Trine Hahnemann , jednej z guru skandynawskiego "home cooking". Składniki 12 solonych filetów śledziowych 1 czerwona cebula pokrojona w krążki 2 marchewki pokrojone w talarki 2 gałązki koperku, same listki Zalewa : 400 ml wody 250ml cukru pudru 2 liście laurowe 2 łyżki całych ziaren pieprzu 1 łyżka ziaren kolendry 2 łyżki ziaren gorczycy 10 goździków 400 ml białego octu winnego 15 ziaren ziela angielskiego Przygotowanie Śledzie zalałem zimną wodą, odstawiłem na 6 godzin. Zagotował... czytaj dalej...

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...
Z czym nam kojarzą się śledzie? Oczywiście ze świętami czy sylwestrem. Pod koniec grudnia większość polskich rodzin je przygotowuje i się nimi zajada.
Czytaj dalej...
Poniżej znajdziecie zestawienie pysznych sałatek na Święta. 12 prostych i smacznych przepisów na sałatki wigilijne oraz na kolejne dni świąt.
Czytaj dalej...