ryba w zalewie - 1861 przepisów (strona:42/125)

Sushi domowe- krok po kroku 137

ryżu jaśminowego *lub 2-3 saszetki opakowanie nori zalewa do ryżu     60 ml octu ryżowego     1 łyżeczka soli     1 łyżeczka cukru Do octu dodajemy cukier i sól. Mieszamy ze sobą a następnie z ryżem. dodatki: opakowanie surimi wędzony łosoś pieczona ryba ( ja upiekłam dorsza w chili z solą) świeży ogórek

Domowe ciasta
Köttbullar z dorsza 155

pieczarek1/2 cebuli100-150 g śmietany kremówki   Wykonanie:rybę pozbawioną skóry pokroić ostrym nożem w drobną kostką i dodatkowo jeszcze przesiekać.Skropić sokiem z cytryny,posolić i oprószyć pieprzem.Cebulkę obrać i również pokroić w drobna kosteczkę.Kapary odsączyć z zalewy i drobno pokroić.Wszystko dokładnie wymieszać,dodać jajko i bułkę tartą.Uformować 18 małych kulek,obtoczyć w bułce

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Flądra po toskańsku! / RYBA 172

dymka - świeża bazylia - 2 -3 ząbki czosnku - 4 -6 łyżek oliwy z oliwek - sól morska - pieprz kolorowy - łyżka masła - 5 łyżek mąki pszennej (do obtoczenia ryb) WYKONANIE: 1. RYBA - ryby oczyść, osusz, oprósz solą morską - obtocz w mące pszennej - rozgrzej patelnię - wlej oliwę z oliwek i smaż flądry na złoty kolor 2. SOS POMIDOROWY TOSKAŃSKI - cebulę pokrój w drobne plasterki(...)praskę - rondel postaw na ogniu - rozpuść łyżkę masła + 2 łyżki oliwy z oliwek - dodaj cebulę i czosnek duś pod przykryciem 12 minut, co jakiś czas mieszając - dodaj oliwki z zalewą (ok 90g-110g) - dodaj 3/4 słoiczka koncentratu pomidorowego Pudliszki - dopraw pieprzem i solą - posiekaj dymkę i listki bazyli, wykorzystaj je do dekoracji potrawy 3. ZIEMNIAKI ZAPIEKANE  - ziemniaki obierz

SMYKWKUCHNI
Sałatka jajeczna z pieczarkami i wędzonym łosossiem 83

Niezwykle delikatna sałatka. Można do niej użyć gotowych pieczarek w zalewie, ale ugotowane domowym sposobem są o niebo delikatniejsze i dużo tańsze. Wędzone brzuszki

Kulinarne przemyslenia
Surówka pychotka 135

Soczysta, chrupiąca i rewelacyjnie doprawiona surówka obiadowa. Świetnie pasuje zarówno do mięsa, ryby, jak i jako dodatek do hot-dogów czy hamburgerów. Polecam!     Składniki: 1/3 białej kapusty 1 czerwona cebula 1/2 czerwonej papryki 1 zielony ogórek 2 łyżki posiekanej zielonej pietruszki 1 łyżeczka soli Zalewa: 1/3 szklanki wody 2 łyżki octu 2 łyżki oleju 2 łyżki cukru

Blog z Apetytem
Rolmopsy śledziowe. Tradycyjna zakąska imprezowa najlepsza pod gorzałkę. PRZEPIS 129

Przepis na rolmopsy śledziowe Składniki: 8 płatów śledziowych alla matias, ogórki kiszone, świeża papryka, 2 średnie cebule. Na zalewę szklanka wody, niecałe pół szklanki octu, po

Kulinarna Polska
Kremowy sos kukurydziany 181

śmietanki. Zmiksować- podgrzać i doprawić. I już . Pasuje do warzyw, jajek , drobiu czy ryb. Czas: 10 minut Składniki: 1 puszka kukurydzy konserwowej 1/2 szklanki słodkiej śmietanki sól szczypta gałki muszkatołowej sok z cytryny do smaku szczypta otartej skórki cytrynowej Przygotować składniki . Zmiksować w malakserze kukurydzę ( z zalewą w której była) ze  śmietanką .Przelać do garnuszka. Podgrzać. Doprawić do smaku

Buniabaje w kuchni
Sushi! 223

zimną wodą!), wkładamy z powrotem do garnka i szybko wlewamy zalewę. Dokładnie mieszamy, przykrywamy kawałkiem ręcznika papierowego i pokrywką. Odstawiamy na 10 minut (papier wchłonie nadmiar wilgoci). Po tym czasie zdejmujemy pokrywkę. Ryż jest gotowy do użycia po około 30 minutach. Hosomaki: przygotowany ryż płaty glonów do sushi (nori) ryba i/lub warzywa specjalna bambusowa matka do zawijania chrzan wasabi

My Culinary Art
Kalafior zapiekany na sosie pomidorowym, z kaparami i fetą 215

dół, bez termoobiegu. Obieramy cebulę i czosnek – cebulę kroimy wzdłuż na pół, a następnie w poprzek, w cienkie plasterki. Z czosnkiem postępujemy dokładnie tak samo. Drobno siekamy kapary z zalewy. W sporej, głębokiej patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek. Na gorący tłuszcz wrzucamy pokrojoną w plasterki cebulę i smażymy aż cebula zeszkli się i zmięknie, co jakiś czas mieszając. Dodajemy(...)kalafior będzie też dobrym dodatkiem do smażonej lub pieczonej białej ryby albo piersi z kurczaka. SKŁADNIKI 2 porcje jako danie główne 800-900g kalafiora 1 puszka (400g) pomidorów bez skórki, w paście pomidorowej 100ml bulionu lub rosołu jarzynowego albo drobiowego 100g greckiej fety 1 czubata łyżka kaparów z zalewy 1 duża cebula, biała lub czerwona 3 duże ząbki

Karo in the Kitchen
Kiszone pomidory 40

Koniecznie wypróbuj mój sprawdzony przepis na najlepsze kiszone pomidory, które świetnie smakują zimową porą. Są banalnie proste i szybkie w zrobieniu. Sprawdź ile dać soli do zalewy i jak długo kisić. Dowiedz się także, do czego wykorzystuję kiszone pomidory. Zarówno ogórki kiszone , jak i kiszone pomidory mogłabym jeść codziennie. Kiszone pomidory popularne są głównie na Ukrainie i Białorusi(...)kanapek oraz potraw z rybami, dań mięsnych czy też wegetariańskich. Sprówdź mój sos do spaghetti z pomidorów na zimę . Składniki na kiszone pomidory Przy kiszeniu warzyw stosuję starą, babciną proporcję 30 g soli kamiennej niejodowanej na każdy 1 litr wody. Na każdy duży słoik o pojemności 900 – 1000 ml potrzebujemy około 500 ml zalewy. 1 kg pomidorów mieści

Ania gotuje
Pieczona papryka z ziołami do słoików na zimę 130

Pieczona papryka z ziołami do słoików na zimę w lekkiej zalewie octowej z oliwą Papryka to niezwykłe warzywo, które świetnie smakuje na surowo, na

Korniszonki
Ogórki w zalewie musztardowej z miodem 109

Ogórki w zalewie musztardowo-miodowej Wśród przetworów na zimę bez wątpienia rządzą ogórki! Tym razem proponuje przepis na pyszne ogórki w zalewie

Korniszonki
Papryka marynowana w słoikach 179

Papryka marynowana w zalewie octowej Marynowana papryka to klasyk wśród octowych przetworów. Sprawdza się jako dodatek do ciepłych i zimnych mięs, sałatek, kanapek, burgerów

Korniszonki