ryba w zalewie - 1861 przepisów (strona:44/125)

Zapiekanka makaronowa z rybą i cukinią 360

Bardzo prosta i smaczna zapiekanka z makaronu, cukinii i ryby. Łatwa i w miarę szybka w przygotowaniu. W sam raz na taki zwyczajny obiad na tygodniu, szczególnie jeśli makaron zostaje nam z poprzedniego dnia ;) 400 g ugotowanego makaronu muszelki 4 jajka 1 szklanka śmietany 18% 200 g sera żółtego 1 cukinia 1 łosoś z puszki sól pieprz czarny bazylia pomidorki(...)koktajlowe Cukinię zetrzeć na tarce jarzynowej, posolić i odstawić. Kiedy puści sok przepłukać na sicie, dobrze odcisnąć i dodać do ugotowanego makaronu. Łososia odsączyć z zalewy, rozdrobnić na mniejsze części i wrzucić do makaronu. Wszystko dokładnie wymieszać i przełożyć do naczynia do zapiekania (średnica 23 cm) Śmietanę rozmącić z jajkami, przyprawić pieprzem, bazylią i odrobiną soli. Dodać połowę startego

https:KKuchniaMniam
Śledzie w przecierze pomidorowym z pieczarkami marynowanymi 66

Dla wielbicieli śledzi mam apetyczny przepis... Składniki : 600 g solonych płatów śledziowych 250 ml przecieru pomidorowego 2 łyżki keczupu 180 g marynowanych pieczarek w zalewie

Proste Potrawy
Smażone śledzie w zalewie pomidorowej 67

Jeśli uda Ci się zdobyć świeże śledzie zachęcam, byś przygotował je właśnie w ten sposób, są bardzo smaczne! Artykuł Smażone śledzie w zalewie pomidorowej

Pieprzyć z Fantazją
Śledzie korzenne ze słoika z czarnuszką 185

Na świeżą bagietkę z masełkiem polecam:) Składniki: 250 g śledzi korzennych a la matjas 2 mniejsze cebulki 3 suszone pomidory z zalewy pieprz

Zasmakuj Kuchni
Dorsz z ziemniakami i szpinakiem według Josepha Seeletso 155

którym miałem przyjemność gotować w Gdyni podczas See Bloggers . Co sprawiło, że na dobre polubiliśmy się z dorszem? Dodatek suszonych pomidorów, oliwek oraz kolendry, które stworzyły z tej ryby danie wyjątkowe. Jednak dorsz, dorszem, ale najbardziej zachwyciły mnie młode ziemniaki z kasztanami jadalnymi, smażone na klarowanym maśle. Jeśli jeszcze takiego połączenia dotychczas nie próbowaliście, to gorąco zachęcam. Do tego duszony(...)każdy) 150 g pomidorów suszonych w oleju 150 g zielonych oliwek garść świeżej kolendry Ziemniaki z kasztanami: 800 g młodych ziemniaków 200 g kasztanów jadalnych z zalewy 2 łyżki klarowanego masła sól himalajska Szpinak w mleku kokosowym: 500 g liści młodego szpinaku ' baby ' 100 ml mleka kokosowego sól himalajska świeżo mielony pieprz * PRZYGOTOWANIE Dorsz Dorsza dokładnie myjemy i osuszamy

Food Square
Łosoś w galarecie. 163

rozłożyć na półmisku. Mniej wprawnym proponuję ugotować filety ze skórą, którą po ugotowaniu i przed ułożeniem na półmisek należy zdjąć. Wywar przelać do mniejszego garnka, bez pozostałych po gotowaniu ryby na dnie osadów. Teraz klarowanie wywaru. Na 1,5 litra wywaru potrzebne będą 2 kurze białka i 2 łyżeczki octu. Do zimnego wywaru wlać 2 łyżeczki octu i 2 lekko(...)litr. Ja dodaję zawsze 1 łyżeczkę więcej, mam pewność, że rybka mi nie odpłynie. Sposób dodania żelatyny do wywaru, jest różny w zależności od gatunku, czy producenta. Jedną się zalewa zimnym wywarem do napęcznienia i dodaje do gorącego wywaru, inną można dodać, wsypując bezpośrednio do gorącego sklarowanego wywaru. Ważne jest, żeby ją dobrze rozpuścić w wywarze. Wywaru po dodaniu

Kulinarny karnet Christophera
Klarowanie - galarety do ryb. 282

zrobić galaretę do ryby, żeby  była smaczna i przezroczysta? Wywar po gotowaniu ryby. przelać do mniejszego garnka, przez gęste sito. Pozbędziemy się pozostałych po gotowaniu ryby na dnie osadów. Teraz klarowanie wywaru. Na 1,5 litra wywaru potrzebne będą 2 kurze białka i 2 łyżeczki octu. Do zimnego wywaru wlać 2 łyżeczki octu i 2 lekko roztrzepane białka. Wywar(...)litr. Ja dodaję zawsze 1 łyżeczkę więcej, mam pewność, że rybka mi nie odpłynie. Sposób dodania żelatyny do wywaru, jest różny w zależności od gatunku, czy producenta. Jedną się zalewa zimnym wywarem do napęcznienia i dodaje do gorącego wywaru, inną można dodać, wsypując bezpośrednio do gorącego sklarowanego wywaru. Ważne jest, żeby ją dobrze rozpuścić w wywarze. Wywaru po dodaniu

Kulinarny karnet Christophera
Śledzie po wiejsku 183

płatów śledziowych matiasów (Ok. 500 g) 3 średnie cebule 1 marchewka 1-2   ogórki kiszone pieprz świeżo zmielony                Składniki zalewy: 1 szklanka (250 ml) wody 100 ml octu 10% 150 ml oleju 3 listki laurowe kilka ziarenek pieprzu 3 ziarenka ziela angielskiego 1/2 łyżeczki cukru(...)Wyłączyłam gaz i wlałam ocet. Wymieszałam zalewę i wystudziłam.   Na dno słoja włożyłam część cebuli, następnie warstwę   śledzi, delikatnie oprószyłam pieprzem i położyłam kilka plasterków ogórka i zalałam 2 łyżkami oleju. Następnie powtórzyłam układanie składników do słoja aż do wyczerpania składników.     Na wierzchu rozłożyłam cebulę i wszystko zalałam wystudzoną zalewą. Słoik wstawiłam do lodówki

Kuchnia u Krysi
Kotlety z dorsza z suszonymi pomidorami i kaparami 135

mięciutkie i pyszne. Jeśli przeszkadza Ci tranowy posmak morskiej ryby wystarczy ją co najmniej na godzinę przed przyrządzeniem skropić sokiem z cytryny. Dzisiejsze kotleciki aromatyzowane dodatkiem suszonych  pomidorów i kaparów zadowolą najwybredniejszych smakoszy. Zapraszam do przepisu. Składniki: 1 kg filetów z dorsza 8-10 suszonych pomidorów z zalewy 3-4 łyżki kaparów ze słoiczka 1 jajko

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Prosto z Targu w La Rotisserie 117

stopnie, pastrami z kaczki – kaczka marynowana w zalewie z soli i cukru, lekko wędzona gotowana w niskiej temperaturze. Kaczka w kremie ze szparagów... świetne połączenie, plus trufla...i to żółtko o konsystencji gęstego kremu.    Pieczony filet z troci, żur, niedźwiedzi czosnek i soczewica. Świetnie ugotowana ryba – gotowana w 40 stopniach, pianka z żurku, czosnek niedźwiedzi...całość

królestwo garów
Marynowana letnia salsa z pomidorów, papryki i brzoskwiń 178

papryki. Nam najbardziej smakowała do wieprzowiny – do karkówki z grilla i do wieprzowych kiełbasek w kilku wydaniach, ale ta kompozycja smaków sprawdzi się też do grillowanego kurczaka i do ryb. Pikantna, przyjemnie ostra, świetnie zastąpiła na grillowym stole klasyczne dodatki jak ketchup i musztarda. SKŁADNIKI 2 pomidory, dojrzałe ale twardsze (350g) 2 brzoskwinie, j.w. (300-350g) 1 ostra papryczka(...)papryki (100-150g) 2 średnie ząbki czosnku, przeciśnięte przez praskę 2 szalotki lub pół średniej czerwonej cebuli 1 łyżeczka soku z limonki garść listków natki pietruszki albo kolendry ZALEWA 2 łyżki octu spirytusowego 10% (30ml) 4 łyżki wody (60ml) 1 łyżka brązowego cukru 1 płaska łyżeczka soli 1 pełna łyżeczka kuminu, utłuczonego w moździerzu ¼-1/2 łyżeczki pieprzu

Karo in the Kitchen
Sezon ogórkowy #2. OGÓRKI MIODOWE. 160

Witam, witam! Ostatnio moja pisanina na blogu prezentuje się bardzo chaotycznie. To wina wielu zajęć, czyli kursów językowych codziennie do południa, pracy po południu i do

W kuchni Karmel-itki
Domowe sushi 131

japońskiego fast foodu. Przepis na małe, japońskie specjały, które podbiły świat i cieszą się nieustającą popularnością. Ryż zaprawiony marynatą (zobacz jak przygotować ryż do sushi ), surowa, marynowana lub wędzona ryba, szereg różnorodnych dodatków – to wszystko składa się na to smaczne danie. Dzisiaj zapraszam was po przepis na te smakowite kąski z ryżu z dodatkiem wędzonego łososia i warzyw. PRZEPIS(...)odsączamy z zalewy, buraki kroimy w podłużne słupki. Potem na macie bambusowej rozkładamy listek alg (błyszczącą stroną do dołu). Następnie na nori układamy ryż na 2/3 powierzchni (ryż dość lepki łatwiej rozprowadzić zmoczonymi w wodzie rękami). W kolejnym kroku na środku ryżu smarujemy cieniutką warstwę wasabi, układamy na niej rządek dyni, paski buraka i kawałki ryby. Zawijamy przy pomocy

Dorota Smakuje
Śledzik z cebulką, selerem i czarnuszką w majonezowo śmietanowym sosie 83

Pyszne i szybkie połączenie śledzika z dodatkami. Co nam trzeba? 3 płaty matjasa Seler konserwowy (wiórka w słoiku w zalewie) – 2 łyżki mała

Latosiowydom
Śledzie w śmietanie 255

Na świąteczny stół i nie tylko🙂 Składniki 5-6 matiasów 4 cebule 200 g gęstej śmietany 2 łyżki majonezu sól, pieprz zalewa: 1/2 szklanki octu

czarrna od kuchni
Śledź po "fińsku" 161

fińsku ma tyle wspólnego z Finlandią, co ryba po grecku z Grecją, niemniej jest niesamowicie smaczny. Proszę nie obawiać się dodatku cukru, gdyż słodki smak jest doskonale równoważony ostrością musztardy. Śledzia najlepiej przygotować dzień wcześniej, aby smaki się przegryzły.Ale jeszcze wcześniej  wkładam śledzia do octowej zalewy. Śledź z takiej marynaty może być podawany(...)czerwona 200 ml kwaśniej śmietany 4 łyżki majonezu 1 czubata łyżka cukru pudru 2 łyżki musztardy (najlepiej sarepskiej) pęczek natki pietruszki sół i pieprz do smaku   Zalewa octowa 1 litr wody szklanka octu 10% 2 liście laurowe 1 łyżka ziaren białej gorczycy 1 łyżka cukru 1 -2 cebule   Śledzie moczymy kilka godziń w wodzie

Simple Dish
Śledzie marynowane w zalewie imbirowej i kwasie buraczanym z korzenną przyprawą 159

Ś ledzie na Święta muszą być... tak samo jak i po Świętach :), np. marynowane w kwasie buraczanym i zalewie imbirowej, do podania z ulubionymi

SzczyptaSmaQ
SAŁATKA Z TUŃCZYKIEM 176

mogę się doczekać: błogiego lenistwa, cudownego klimatu i bogactwa ryb jaki tam znajdę. A póki co, zapraszam na smaczną sałatkę z tuńczykiem. SKŁADNIKI: kilka liści sałaty lollo bianco (lub innej "twardej" sałaty) 1 pomidor czerwony 1 pomidor żółty 2 jajka ugotowane na twardo kilka zielonych oliwek kapary w zalewie  piórka czerwonej cebuli 5-6 filecików anchois

Kuchnia w opałach
Makaron z pomidorowym pesto 227

pizzy, na kanapki czy do zapiekania w nim ryb lub kurczaka. Danie według przepisu mojego męża – tak więc każdy facet sobie z nim poradzi.Składniki:400-500 g makaronu tagliatelle lub spaghetti (użyłam z dodatkiem świeżego chili)1 słoik pomidorów suszonych w oleju/oliwie (ok. 150 g bez zalewy)2 ząbki czosnku1-2 łyżki tartego parmezanu7 orzechów brazylijskich7

Poezja smaku

Proponowane wyszukiwania