ryba w zalewie - 1861 przepisów (strona:43/125)

Śledzie z pieczarkami i papryką konserwową 195

pieczarekkilka kawałków papryki konserwowej (u mnie z zalewy miodowej)koncentrat pomidorowy1 łyżeczka mielonej paprykisól, pieprzodrobina cukruolej do smażenia1 łyżka octu (pominęłam)Sposób przygotowania:1. Śledzie odsączamy z zalewy, przekładamy do miski i zalewamy wodą lub mlekiem. Odstawiamy na 1,5-2 godziny. Po tym czasie śledzie kroimy na mniejsze kawałki.2. Cebulę obieramy, kroimy w talarki. Pieczarki obieramy(...)dodajemy pieczarki i dusimy do miękkości. Na koniec dodajemy przecier pomidorowy i doprawiamy pieprzem i papryką mieloną.3. Odstawiamy do wystudzenia.4. Paprykę konserwową kroimy na mniejsze kawałki.5. Mieszamy rybę, paprykę oraz pieczarki z cebulą. Ewentualnie doprawiamy do smaku.6. Całość odstawiamy do lodówki na noc lub 24 godziny do przegryzienia się smaków.Smacznego!!!Źródło: Bon Appetit Małgorzaty

Kuchnia domowa Ani
Śledzie z cieciorką, suszonymi pomidorami i fetą 211

tworzy pyszną sałatkę śledziową. 6 płatów śledziowych a’la matias 1 słoiczek suszonych pomidorów 1 puszka gotowanej cieciorki 200 g sera feta pieprz czarny Płaty śledziowe wyjąć z zalewy i namoczyć w zimnej wodzie na parę godzin, zmieniając co najmniej raz wodę. Śledzie osuszyć i pokroić na małe kawałki, tak samo skroić suszone pomidory. Wsypać odsączoną cieciorkę(...)dodać kostki sera i zalać oliwą spod suszonych pomidorów. Sałatka można jeść jak smaki się przegryzą, po paru godzinach. Smacznego :) Kategoria: A-Z WYTRAWNIE , Dania bez glutenu , Dania z rybą , Na specjalne okazje , sałatki i surówki Tagged: cieciorka , feta , suszone pomidory , śledzie

https:KKuchniaMniam
Kulki rybne w zalewie octowo-pomidorowej 84

Kulki rybne w zalewie octowo-pomidorowej , czyli smażone pulpeciki z zielonego śledzia, zatopione w słodko-kwaśnym pomidorowym sosie. Im dłużej kulki śledziowe spędzają w

Moja Delicja
Makaron z łososiem w kremowym sosie 147

Pomysł na to danie pochodzi z IG Ani 🙂 Polecam! Składniki:około 300g łososia2 ząbki czosnku10 suszonych pomidorów (suchych bez zalewy – można wcześniej namoczyć w

czarrna od kuchni
Śledzie w cytrusach 144

Śledzie pod szubą , sułtańskie (czyli z rodzynkami, cebulą i koncentratem pomidorowym), z orzechami , rolmopsy ze śliwką, w zalewie słodko-kwaśnej i cytrynowe - oto nasz

Obiad gotowy
Sałatka z opuncją i wędzonymi małżami 154

Składniki: sałata lodowa opuncja małże wędzone cebula szalotka pomidor malinowy fasola czerwona konserwowa koper świeży ser mozzarella z zalewy Przygotowanie: Warzywa i owoce dokładnie myjemy

Karczma Honorietty
rolmopsy w zalewie octowej 180

Śledzie robię na święta i na imprezy Składniki - 6 filetów śledziowych - 1 cebula czerwona - 2 cebule białe - 2- 3 ogórki kiszone - wykałaczki zalewa - 2 szklanki

W królestwie smaków Beaty
Churros de pescado 137

danie kuchni kanaryjskiej. Najczęściej są to kawałki morszczuka smażone w cieście na głębokim oleju. Składniki: (4 porcje) 500 g. filetów z morszczuka, bez skóry (lub innej morskiej białej ryby) 1/2 szkl. mleka 1/2 szkl. piwa 130 g. mąki pszennej 1 jajko 1 łyżeczka soku z cytryny 1 łyżeczka drobno posiekanego świeżego rozmarynu 1 łyżka drobno posiekanej natki pietruszki 1/2 łyżeczki(...)kurkumy sól i pieprz olej do głębokiego smażenia Dip z oliwkami i suszonymi pomidorami: 200 g. jogurtu greckiego 80 g. sera sałatkowego typu feta 4 szt. suszonych pomidorów z zalewy 1 łyżka oleju z suszonych pomidorów 1 łyżeczka drobno posiekanej natki pietruszki 1 łyżeczka miodu świeżo mielony czarny pieprz szczypta mielonej ostrej czerwonej papryki kilkanaście szt. czarnych drylowanych oliwek

Delicious Place
Śledzie z suszoną żurawiną i cebulą 103

Śledzie z żurawiną i cebulą   Śledzie to zadziwiająco pyszne ryby, które można przygotować na sto sposobów. Szczególnie te solone dają prawdziwe pole do kulinarnego popisu. Proponuję przepis na śledzie z suszoną żurawiną i cebulą , które zaskakują wyrafinowanym smakiem. Maślana konsystencja solonych filetów, słony posmak zalewy oraz słodycz i cierpkość suszonej żurawiny. Do tego przemacerowana cebula. Jest moc! Przygotowanie

Korniszonki
Śledzie z suszoną żurawiną i cebulą 157

Śledzie z żurawiną i cebulą   Śledzie to zadziwiająco pyszne ryby, które można przygotować na sto sposobów. Szczególnie te solone dają prawdziwe pole do kulinarnego popisu. Proponuję przepis na śledzie z suszoną żurawiną i cebulą , które zaskakują wyrafinowanym smakiem. Maślana konsystencja solonych filetów, słony posmak zalewy oraz słodycz i cierpkość suszonej żurawiny. Do tego przemacerowana cebula. Jest moc! Przygotowanie

Gotujemy i jemy
Rillettes z łososia i zielonego pieprzu 161

łososia, zmniejszyłem ogień i gotowałem bez przykrycia ok. 5 minut, aż ryba była miękka. Zestawiłem z ognia i ostudziłem w wywarze przez 5 minut, następnie odcedziłem. Usunąłem z filetów skórę i ości. Mięso rozgniotłem widelcem. Dodałem wędzonego łososia, masło, skórkę z cytryny, zielony pieprz , odsączony z zalewy, odsączyłem i grubo posiekałem. Dokładnie wymieszałem. Masę rybna przełożyłem do 4 kokilek

R'n'G Kitchen
Sos Remoulade - idealny zimny sos do ryb 246

Korniszony i kapary drobno posiekać i odsączyć z nadmiaru zalewy. Anchovies drobno posiekać Wszystkie składniki razem połączyć dodając sok z cytryny lub ocet. Doprawić solą i pieprzem. Z solą trzeba uważać dlatego, że anchovies i kapary są słone same z siebie. Po zmieszaniu schłodzić w lodówce Podawać do panierowanych ryb na chrupko, paluszków rybnych i ryb z patelni

Sztuka gotowania w/g Samiry
Parzony łosoś podany z zieloną sałatką 183

uzyskanie smacznej i soczystej ryby. Łosoś zachwyca w smaku :) Taką rybę podałam z zieloną sałatką na bazie świeżych ogórków, awokado i szczypiorku. Pomysł na to danie zaczerpnęłam z programu kulinarnego Doradca Smaku .  Składniki na porcję dla 3-4 osób: 0,5 kg świeżego łososia (bez skóry) zalewa 1 l wody kilka gałązek świeżego koperku kilka gałązek świeżej pietruszki(...)smaku. Zalewę zagotować. W międzyczasie łososia umyć i pokroić na mniejsze kawałki (zgrabne kwadraty). W międzyczasie przygotować sałatkę. Ogórki umyć i odciąć końcówki. Przekroić na pół i pokroić w półplasterki. Rzodkiewkę umyć, przekroić na dwie części i pokroić w cienkie plasterki.  Awokado przekroić na pół, pozbawić pestki, wyjąć miąższ i pokroić w kostkę. Cebulkę odsączyć z zalewy. Szczypiorek

Ugotować
SUSHI DONUTS 150

dzisiejszym wpisie jednak oprócz przepisu na te pyszne Sushi Donuts chcę Wam zdradzić również kilka sekretów idealnego sushi. Opowiem o tym jak przygotować odpowiednio ryż, jak zrobić zalewę do ryżu, jakie składniki dobrać, a także jakich błędów unikać podczas przygotowania sushi. Mam nadzieję, że takie informacje Wam się przydadzą, a wpis zainspiruje Was do stworzenia w domu swojej własnej wersji(...)temu ja byłam w Chinach. Po co? Poczytajcie TUTAJ ). Pierwotną formą sushi był Nare-zushi goszczące na japońskich stołach już w XVIII w, które na początku służyło do konserwacji ryb. Żyjący w tamtych czasach rybacy zauważyli, że posolona ryba owinięta w sfermentowany ryż nadaje się do spożycia nawet po kilkunastu miesiącach. Jedzono wówczas tylko rybę, ryż wyrzucano. W okresie

Ostra na Słodko
Gorrrrąco jak w Meksyku! PIKANTNY KREM Z PIECZONEJ PAPRYKI. 221

Za oknem szare puchacze przysłaniają niebo. Jest ponuro i smutno. Hałdy śniegu leżą na poboczach, chodnikach. Pomimo to, wciąż sypie  z nieba biały puch. Śniegowe

W kuchni Karmel-itki

Proponowane wyszukiwania