ryba w zalewie - 1861 przepisów (strona:48/125)

Domowe sushi, czyli jak samemu zrobić sushi w domu 283

zdobyć tą rybę świeżą i w dobrej cenie, możecie wykorzystać też rybę pieczoną lub wędzoną (wybierzcie swoją ulubioną), z którą również z sukcesem eksperymentowaliśmy. Uwaga! nie jedzcie na surowo ryb słodkowodnych, ani węgorza, którego krew jest trująca paluszki krabowe ogórek świeży awokado kiełki szparagi marynowane serek philadelphia, ew majonez w ostateczności sałata RYŻ jest bazą, bez której nie ma sushi(...)polania go zalewą mija ponad godzina. Nie możemy używać ciepłego ryżu, zatem należy doliczyć czas na jego ostudzenie, które w zimę jest znacznie łatwiejsze (ja przykryte naczynie wystawiam za okno, od czasu do czasu mieszając), jednak latem sytuacja jest utrudniona :) Dlatego wykorzystując wolną chwilę, przygotujmy składniki, których użyjemy jako dodatki. Umyjmy warzywa, przygotujmy i pokrójmy rybę. Z ogórka wykrajamy gniazdo

Taste Of My Day
Śledzie z żurawiną i orzechami 96

Śledzie, śledziki - lubicie? Bo ja bardzo :) Szczególnie w nietypowych odsłonach. I pomyślałby kto, że kiedyś śledzi nie jadłam. Te są z cebulką, żurawiną i orzechami włoskimi

Kocham..lubię..gotuję..
Polędwiczki wieprzowe w sosie kaparowo -rozmarynowym na kaszotto jaglanym. 155

wymaga długiej obróbki cieplnej, np. mięso ryb lub białe mięso takie jak zagrodowy kurczak czy indyk, bądź z czerwonego mięsa polędwiczki wieprzowe lub wołowe.  POLĘDWICZKI W SOSIE ROZMARYNOWO -KAPAROWYM - 2 łyżki masła - 1 łyżka oliwy - 1 polędwiczka wieprzowa - 2 gałązki rozmarynu - 3 ząbki czosnku - 1 szalotka - 4 łyżki kaparów wraz z zalewą - sól, pieprz  - 1/4 łyżeczki przyprawy

SMYKWKUCHNI
ŚLEDZIE PO KASZUBSKU Z PAPRYKĄ I KORNISZONAMI 226

Pyszna, klasyczna potrawa znana chyba praktycznie w każdym domu.  Lekko słone matiasy bardzo fajnie komponują się z pomidorową  słodko-kwaśną zalewą. Dodatkowo smak potrawy

Walijskie Pichcenie
Makaron z rybą 177

nadzieję, że makaron z rybą zagości u Was na dłużej, jak u mnie. Składniki:  50 dag makaronu pełnoziarnistego opakowanie pomidorków koktailowych (50 dag) 2 czerwone cebule pół słoiczka czarnych oliwek 3 szczypty chilli 1 cytryna 5 łyżek oliwy z oliwek 5 łyżek posiekanych listków bazylii 2 puszki sardynek w zalewie pomidorowej (po 120 g) sól,. pieprz Sposób

Pobite gary Barbary
Warzywna sałatka z tuńczykiem po meksykańsku 165

https://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com    2 puszki tuńczyka 1 puszka czerwonej fasoli 1 puszka kukurydzy 1 czerwona papryka 2 marchewki 2 łyżki przecieru pomidorowego

Di gotuje
Zimowy łosoś w sosie śmietanowo-czosnkowym z jarmużem 92

doskonale przełamują kremowość sosu. Do przygotowania potrawy użyłam łososia Mowi, którego już zapewne część z Was kojarzy z innych moich wpisów lub znacie z używania na co dzień. To ryba która jest zawsze świeża na półce – ma krótki termin przydatności do spożycia i nie zawiera żadnych konserwantów czy sztucznych dodatków. Najważniejsze jest jednak to, że jest hodowana w sposób(...)śmietanki kremówki 30% ok. 125 g naturalnego, kremowego serka kanapkowego ok. ½ szklanki startego sera dojrzewającego (parmezan, bursztyn) ok. 125 g suszonych pomidorów w oleju 2 łyżki mini-kaparów z zalewy (można pominąć, jeśli nie lubicie) 1-2 łyżki soku z cytryny (wg smaku) 2-3 duże garści pokrojonych liści jarmużu (można użyć także szpinaku baby) sól morska, świeżo mielony

Poezja smaku
Makaron chow mein z krewetkami na ostro 218

łyżeczka czerwonej pasty curry- 1,5 łyżeczki świeżo startego imbiru- 1 czerwona cebula- 1 szalotka- 1 zielona papryczka (ostra)- 1 puszka kiełków fasoli mung- 250ml wywaru z warzyw lub ryb- sok z ½ limonki- 3 łyżki mleka kokosowego- makaron chow mein (2 op., jak na zdjęciu)- kolendra (najlepiej świeża, ja miałam suszoną)- suszone chili w plasterkach (opcjonalnie)- olej kokosowy Jeżeli mamy(...)dodajemy krewetki z marynatą, podsmażamy. Wlewamy gorący bulion warzywny lub rybny. Zmniejszamy temperaturę pod patelnią (lub wokiem), dodajemy ugotowany (zgodnie z przepisem na opakowaniu) makaron chow mein, odsączone z zalewy kiełki i 3 łyżki mleka kokosowego. Całość skrapiamy sokiem z limonki i posypujemy listkami kolendry, mieszamy i podajemy.Kuchnia azjatycka należy do moich ulubionych. Jak magnes przyciąga bogactwo smaków

mojewypiekiinietylko
SAŁATKA ŚLEDZIOWA Z CURRY I RODZYNKAMI – idealna na Święta 103

śledzi w zalewie octowej i przygotować całość w jednym dniu. Smacznego! Ps. Vegeta Natur to seria przypraw inspirowana naturą i w swoim składnie zawiera tylko i wyłącznie naturalne składniki. Dostępna w ofercie jest nie tylko Vegeta Natur z curry, ale również Vegeta Natur pikantna z chili, Vegeta Natur do greckiej sałatki, Vegeta Natur do ryb i owoców morza

Ostra na Słodko
Filety rybne gotowane z zielonym groszkiem 159

posiekanej natki Wykonanie: Groszek odcedzamy z zalewy na sitku, przepłukujemy zimną wodą. Pomidory sparzamy wrzącą wodą, obieramy ze skórki, kroimy w kostkę, cebulę obieramy siekamy drobniutko. Na patelni rozgrzewamy olej wkładamy groszek, cebulę oraz pomidory chwilkę podsmażyć wlewamy bulion warzywny przyprawiamy tymiankiem solą i pieprzem gotujemy warzywa około 5 minut. Filety z ryby kroimy na połowę posypujemy solą

kgwjanczewo
Sałatka ziemniaczana z filecikami anchois i zielonym winegretem 255

temperatury otoczenia. Pasują idealnie do ryby – smażonej, gotowanej, na parze, do delikatnych białych mięs – kurczaka i indyka. Smakują też z wołowym stekiem ale i same, do kieliszka wódki czy zimnego piwa. SKŁADNIKI 800-1000g ziemniaków sałatkowych, typu A 15-20 czarnych oliwek bez pestek 1 czubata łyżka drobnych kaparów z zalewy lub taka sama ilość posiekanych kaparów ‘jabłuszek

Karo in the Kitchen
Chrupiące placuszki z łososiem + recenzja 139

Wpis zawiera lokowanie produktu.Recenzja jest całkowicie moją opinią w żaden sposób nie ukierunkowaną przez firmę Suempol.Jakiś czas temu dostałam od firmy Suempol ( http://tatar.suempol.pl/ ) możliwość

Ostra na Słodko
Sałatka jarzynowa z kaparami w sosie tuńczykowo-majonezowym na przystawkę 134

Sałatka jarzynowa z kaparami w sosie tuńczykowo-majonezowym na przystawkę     Składniki: 1 garść groszku mrożonego 1 garść kukurydzy mrożonej 2 łyżki kaparów z zalewy

Wino Francja Kuchnia
Śledzie smażone marynowane 137

dobrze rozgrzać olej i ułożyć ryby. Smażyć na złoty kolor na niedużym ogniu około 15-20 min , przewracając z jednej strony na drugą.W międzyczasie przygotować marynatę. Do garnuszka wlać wodę i wrzucić pokrojoną w piórka cebulę oraz przyprawy. Gotować do momentu aż cebula zmięknie, następnie dodać ocet i zagotować. Ja lubię zalewę słodko-kwaśną, wiec nie żałuję cukru

Gosia gotuje
Kuleczki rybne w zalewie 653

robię na święta ale nie tylko. Goszczą u nas kilka razy w roku. Nie wymagają dużego nakładu pracy a są pyszne i przynajmniej wiem co jem. Moje są z ryby bez dodatku bułki, grysiku i innych składników, które można spotkać na sklepowych półkach. Mogą być przechowywane w lodówce przez kilka dni.Składniki:500 g fileta z morszczuka lub dorsza1 jajka1(...)ogniu, aż cebula będzie miękka. Doprawić i odłożyć do wystudzenia. W szklanym naczyniu zalać usmażone kulki rybne i odłożyć do lodówki najlepiej na cały dzień by kulki wsiąkły trochę zalewy i by przegryzły się smaki

Ala piecze i gotuje