ryba w zalewie - 1861 przepisów (strona:35/125)

Płaty śledziowe z zalewie octowej 135

Wstyd się przyznać ,ale pierwszy raz robiłam płaty śledziowe w zalewie octowej, bo zawsze takie kupowałam.Mój mąż lubi płaty solone,a reszta domowników

Moje domowe kucharzenie
Estragonowe śledzie z cebulą i papryką. 251

             Na Wigilię nie może zabraknąć śledzia. Robi się na różne sposoby w zalewie octowej, śmietanie, pomidorach itp

Zakątek rozkoszy kulinarnych
Śledź smażony w zalewie 165

Kolejna porcja świątecznego śledzia już gotowa, śledź smażony w zalewie octowej. Bardzo popularne danie w Szwecji ale i spotykane w niektórych regionach Polski. Szwedzkie

codojedzenia
Polędwica z dorsza pieczona z marchewką i suszonymi pomidorami 156

kiszoną kapustą. Składniki: 700 g polędwicy z dorsza przekrojonej na pół - dwie duże porcje 1 średnia marchewka 2 suszone pomidory 2 plastry cytryny ze skórką 3 łyżeczki oleju z zalewy z suszonych pomidorów (ewentualnie oliwa z oliwek) sól, świeżo zmielony pieprz (jak nie macie pieprzu może być świeżo zmielona czarnuszka) Przygotowanie: Kupiłam duży kawał polędwicy z dorsza(...)kawałki folii aluminiowej, w które miałam owinąć dwa kawałki ryby; marchewkę obrałam, starłam na tarce o większych oczkach; na kawałku folii układałam kawałek polędwicy, przyprawiłam solą i pieprzem z obu stron, nałożyłam na wierzch tartą marchewkę, ułożyłam plaster cytryny i po suszonym pomidorze, polałam po 1,5 łyżeczce oleju z zalewy z suszonych pomidorów (lub oliwy); zawinęłam szczelnie

Zasmakuj Kuchni
Najlepsza sałatka z tuńczyka 3191

twardo i odstawiamy do wystygnięcia. Tuńczyka odcedzamy z sosu, a kukurydzę z zalewy. Jajka, cebulę i ogórka drobno kroimy. Wszystkie składniki mieszamy w misce. Dodajemy serek i dokładnie mieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem. Sałatkę można podawać samą lub z chlebem razowym. Tuńczyk to ryba morska zamieszkująca Atlantyk. Korzystnie wpływa na kości i wzrok, ponieważ zawiera witaminy

My Chcemy Jeść
Pasta jajeczna ze szprotkami 102

paście z awokado. Choć ogólnie wolę raczej rybki w pomidorach, to do przygotowania pasty wykorzystuję te w zalewie z oleju. Jakoś do jajek bardziej mi pasują, choć to kwestia gustu. Podobnie jest zresztą, jeśli chodzi o gatunek ryb - ja wykorzystałam szprotki, bo akurat miałam je w domu, ale bez problemu możecie je zastąpić sardynkami czy makrelą - choć wtedy

Z notatnika dietetyka
Ryba marynowana 41

Rybka panierowana w cieście naleśnikowo-majonezowym i zamarynowana w lekkiej zalewie octowej. Przygotowuje się ją dzień wcześniej, idealna jest więc na imprezy bo wyjmujemy gotową na stół. Składniki: ? 1 kg filetów ryby – u mnie sola ? sok z 1 cytryny ? sól, biały pieprz Panierka ? 3 jajka ? 3 łyżki majonezu ? 3 łyżki mąki ? tarta bułka do panierowania ? olej

To co kocham
ROLMOPSY Z OGÓRKIEM KISZONYM I CEBULĄ W ZALEWIE OCTOWEJ 59

Rolmopsy z ogórkiem kiszonym i cebulą w zalewie octowej to nic innego jak filety śledziowe zawijane z warzywami. Bardzo lubię śledzia i zazwyczaj

Zrób to smacznie
5 przepisów na klopsiki 93

Klopsiki i makaron to świetna kombinacja na obiad. Danie można przyrządzić używając różnych gatunków mięsa, drobiu, surowej kiełbasy czy ryby. Lubię też przyrządzić mieszany farsz, z mięsa i surowej salsiccia. Czasami dodaję do farszu feta, mozzarella lub suszone pomidory w zalewie. Rybne klopsiki po azjatycku Cielęce klopsiki, pesto, grzyby i makaron Wieprzowo wołowe klopsiki robią chyba najczęściej

codojedzenia
Smażone filety śledziowe w sosie ze świeżych pomidorów 149

wyparzonych słoikach. Zalewać wrzącym sosem. Słoiki zakręcić i odstawić do ostygnięcia. Przechowywać w lodówce. Po 3-4 dniach ryby nabierają smaku sosu. Jeśli lubicie śledzie, to może spróbujecie także i takich: Śledzie w suszonych pomidorach Opiekane śledzie marynowane w zalewie octowej

Codzienna kuchnia niecodzienna
Ryba marynowana 123

Rybka panierowana w cieście naleśnikowo-majonezowym i zamarynowana w lekkiej zalewie octowej. Przygotowuje się ją dzień wcześniej, idealna jest więc na imprezy bo wyjmujemy gotową na stół. Składniki: • 1 kg filetów ryby – u mnie sola • sok z 1 cytryny • sól, biały pieprz Panierka • 3 jajka • 3 łyżki majonezu • 3 łyżki

To co kocham
ŚLEDZIE PO JAPOŃSKU 879

może być pyszny. Tak podany napewno zachwyci każdego miłośnika ryb a szczególnie śledzi Składniki:1/2 kg sledzi puszka groszku zielonego 1 jabłko 1 cebula 1/2 szklanki majonezu 1/2 szklanki śmietany zalewa:2 ziarna pieprzu, 2 ziela, 1 listek, 1,5 łyżki octu,1/2 szklankI  wodyWykonanie:Składniki zalewy mieszamy,zagotowujemy , dodajemy pokrojona w talarki cebulę, wkładamy sledzie

Z Majeczką w kuchni
Pasta z tuńczyka – nie tylko na kanapki 213

zioła – możecie odłożyć kilka listków czy gałązek do dekoracji. Drobniutko siekamy kapary wyłowione z zalewy i jajka ugotowane na twardo. Wszystko razem przekładamy do miski z twarożkiem, musztardą, sokiem z cytryny i majonezem, dokładnie mieszamy, dopieprzamy. Solenie zazwyczaj nie jest już potrzebne bo i ryba, i twaróg i kapary bywają słone – spróbujcie, i tylko jeśli paście tego potrzeba – dosólcie(...)odcieku) 1 opakowanie twarożku kanapkowego (150g) 1 mała szalotka lub 1/3 czerwonej cebulki 2 jajka M ugotowane na twardo 1 łodyga selera naciowego 1 łyżka drobnych kaparów z zalewy 2 płaskie łyżki majonezu 3-4 gałązki grubego szczypioru 1 pełna łyżka siekanego kopru 1 łyżeczka soku z cytryny 1 łyżeczka musztardy Dijon pieprz Zapisz

Karo in the Kitchen
Śledzie po wiejsku 67

octowej z cebulką i olejem. Ja do zalewy dodałam jeszcze marchewkę, ale można ją pominąć. Przepis na śledzie po wiejsku możemy modyfikować według własnego uznania i dodać do słoika ogórka kiszonego lub konserwowego. Wówczas ogórki kroimy w grubsze plastry i wkładamy do słoika na przemian ze śledziami. Jeśli chodzi o zalewę to można dodać mniej octu, aby była(...)Śledzie po wiejsku to jeden z najbardziej znanych sposobów na przygotowanie tych ryb. Jest to bardzo smaczny sposób podania śledzi, dobry na każdą okazję. Mogą to być święta, spotkania rodzinne lub przyjęcia różnego rodzaju. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki Śledzie po wiejsku: 400 g słonych filetów śledziowych Zalewa: 2 szklanki wody 3 cebule (około 190 g) 1 średniej wielkości marchewka

Danka Pichci
Pieczony dorsz w śródziemnomorskim stylu - w dwóch odsłonach! 292

jeść je codziennie! Dziś przestawiamy przepis na szybki obiad. Zapiekana ryba z panierką, a w niej ... same pyszności! Oliwki, czosnek, natka pietruszki, ser! Jest chrupiąco i soczyście! A to lubimy :)  Składniki: 2 kawałki dorsza atlantyckiego, 3-4 łyżki bułki tartej, 3-4 suszonych pomidorów w zalewie, 1 ząbek czosnku, natka pietruszki, starta mozzarella, świeża bazylia,  sól(...)umieścić w miseczce, dodać bułkę tartą, ser oraz przyprawy. Dobrze wymieszać i dodać oliwę z oliwek - kilka łyżek. Rybkę wyłożyć na blaszkę lub naczynie żaroodporne, powstałą panierkę umieścić na rybie, lekko docisnąć. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 15-20 minut, w zależności od grubości ryby! Panierka musi się zrumienić.  Najlepiej podawać ze świeżymi warzywami i/lub

Plate of Joy
Babeczki sushi 45

rodzaj sushi to coś zaskakująco pysznego. Będzie idealny jako przekąska na imprezę, a do tego smakować będzie również tym, którzy boją się zjadać surowe ryby w klasycznym sushi. Łosoś tu jest zamarynowany w prostej marynacie i upieczony krótko w babeczce. Dzięki temu ma fantastyczny smak! @import url(https://static.mailerlite.com/assets/plugins/groot/modules/includes/groot_fonts/import.css?version=1643283); .ml-form-embedSubmitLoad{display:inline-block;width:20px;height:20px(...)sitka i właściwie tyle. Przygotowanie ryżu  – opisuję dokładnie ten proces we wpisie  ryż do sushi. Łosoś – rybę pokrój w kostkę o boku 1-1,5 cm. Do miseczki wlej sos sojowy, ocet ryżowy i sos teriyaki i wymieszaj. Zalewę połącz z pokrojonym łososiem i odstaw na 10-30 minut. Płaty nori pokrój na 4 kwadraty. Połóż je najpierw

nietylkopasta.pl
Klopse rybne ôd Tanty Eldzy (Klopsiki rybne Cioci Eli) 82

Na kŏżdym fajerze1 u Tanty2 Eldzy bōły take fajne małe klopse ze rybōw, kere wartko sie traciōły3. Szło by pedzieć, że to take bratheringi4, yno [...] Artykuł

Chop w kuchni
Pyszne kotleciki rybne 82

Pyszne kotleciki rybne To jest jeden z moich ulubionych przepisów na rybę. Proste i szybkie, a zarazem przepyszne i puszyste kotleciki w chrupiącej skórce. Możemy je wykonać z dowolnego filetu rybnego z dodatkiem warzyw. Palce lizać!     Składniki: ok 500g filetu z ryby (u mnie dorsz) 2 jajka 2 łyżki majonezu pół czerwonej papryki 3 -4 łyżki kukurydzy konserwowej(...)łyżki mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka soli 1/2 łyżeczki pieprzu olej do smażenia     *** Rybę myjemy, osuszamy, kroimy w drobną kostkę i przyprawiamy solą oraz pieprzem *** ***Dodajemy posiekany szczypiorek, pokrojoną w kosteczkę paprykę i odsączoną z zalewy kukurydzę *** *** Do miski dodajemy żółtka jaj, majonez oraz mąki *** *** Wszystko razem dokładnie mieszamy *** *** Białka jaj ubijamy na sztywno

Blog z Apetytem
Kurczak w słodko kwaśnym sosie 286

height: 1em;" /> Dzieje się tak zapewne przez to, że kurczak obtoczony jest w panierce zarezerwowanej dla ryby " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Składniki: 2 piersi z kurczaka 2 kolorowe papryki ananas w zalewie , około pół puszki 0,5 l bulionu z 1 kostki szklanka pikantnego ketchupu 0,5 szklanki cukru sok z 2 cytryn

Rusty Fork
domowe moskaliki 221

niezależnie od sposobu w jaki go się przyrządzi Oczywiście sposobów na sporządzenie  potraw z tej ryby jest wiele,  ale ja dziś przygotuje je w wyrazistej marynacie. Po prostu moskaliki. składniki 1,5-2 kg świeżych śledzi sól zalewa  2,5 szklanki wody 1,5 szklanki octu 1/2 szklanki cukru 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka gorczycy

Miód i pieprz
Pulpety rybne w zalewie octowej 197

Składniki: 1 kg fileta z ryb (morszczuk lub mintaj) 2 jajka 1 duża cebula 2 bułki 1 szklanka mleka pieprz i sól bułkę tartą olej do smażenia zalewa 5 szklanek wody 1 szklanka octu 10% 4 łyżki cukru 1, 1/2 soli 3 cebule 2 marchewki kilka ziaren ziela angielskiego 3-4 listki laurowe Wykonanie: Filety rybne opłukujemy i odsączamy

kgwjanczewo
Łosoś marynowany w cytrynie 212

mielony, pieprz. Przygotowanie Łososia opłukać i osuszyć. Przy pomocy bardzo ostrego noża skrawać ukośnie, jak najcieńsze plastry ryby -  zaczynać krojenie od strony gdzie była głowa. Skórę wyrzucić. Wlać do miski sok z cytryny, dodać sól i pieprz, dobrze wymieszać. Zalewa powinna być lekko przesolona.  Tak przygotowanym sokiem zalewamy płaty łososia - musi być całkowicie przykryty płynem. Miskę(...)układać warstwami łososia, cebulę, przesypywać marynowanym pieprzem. Całość zalać olejem. Wstawić na  parę godzin do lodówki. Wyłożyć na talerz, po lekkim osączeniu, przybrać marynowana cebulą i pieprzem z zalewy.  Podawać z białym pieczywem lub grzankami. Smacznego

Stare Gary
Penne alla puttanesca 174

niegdyś przygotowywano z resztek tzw. kuchni biedy. Włosi wrzucali wszystko co mieli pod ręką, kapary, oliwki, trocę ryby, pomidora i oliwę z oliwek. Do dzisiejszego przepisu użyłem : 1 puszkę tuńczyka w oleju 1 puszkę pomidorów 15 g. kaparów w zalewie pieprz sól oliwę z oliwek nasiona kolendry 200 g. makaronu penne 2 czerwone cebule 2 ząbki czosnku Cebulę

Full Smaku