ryba w zalewie - 1861 przepisów (strona:31/125)

Prawdziwe spaghetti alla puttanesca – kurewsko dobre! 340

porcje 250g makaronu Barilla Bucatini n.9 400g puszka pomidorów bez skórki, w passacie pomidorowej 1 malutka puszka filecików anchois (30g ryby po odcieku) 20 oliwek – czarnych i zielonych, przekrojone wzdłuż 4 pełne łyżki drobnych kaparów z zalewy 3 cebulki szalotki 4 łyżki oliwy z oliwek 3 duże ząbki czosnku 1 niepełna łyżeczka płatków chili garść listków natki pietruszki

Karo in the Kitchen
Domowy wędzony łosoś 182

dietetyków. Dziś przyszła pora przygotować wędzonego łososia w dwóch wersjach: bez dodatku ziół z koperkiem. Ważne by zachować zasady wędzenia ryb,zaś dodatki możemy komponować według własnego gustu. Staram się ograniczać sól stąd mniej soli w zalewie.Łosoś wyszedł pyszny podany na gorąco poezja

Kulinarne pyszności Molki
Kasza „czarne oczko” do obiadu 189

nową szklankę , do momentu , aż będzie miękki – wtedy po wypiciu już nie dolewamy . Na koniec dodajemy odcedzoną i przepłukana z zalewy , fasolkę czarne oczko . Podgrzewamy jeszcze około 5 minut , dosalamy i doprawiamy pieprzem . Podajemy do mięs , ryb itp Smacznego ! Post Kasza „czarne oczko” do obiadu pojawił się poraz pierwszy w Ogrodnik w podróży

Ogrodnik w podróży
Śródziemnomorska sałatka z kaszą jaglaną 649

solidna garść roszponki pomidorki koktajlowe rybka- u mnie filety z łososia w salsie pomidorowej oliwki czarny sezam suszone pomidory z zalewy olej z ostropestu Na półmisek, w moim przypadku  Porcelana Bogucice  położyłam umytą roszponkę. Na to rybę, pomidorka i resztę składników. Sałatka gotowa w kilka chwil. Skropiona olejem z ostropestu , który ma zbawienny wpływ na nasz organizm

Z Kuchni Do Kuchni
Sałatka z makrelą i ogórkami konserwowymi 337

czerwona cebula, 3 jajka, 3,5 łyżki Majonezu Kieleckiego WSP Społem, sól, pieprz. PRZYGOTOWANIE: 1. Z makreli usuwam skórę oraz ości. Rybę rozdrabniam na mniejsze kawałki. Ogórki konserwowe kroję w małą kostkę. Seler i kukurydzę odsączam z zalewy. Cebulę obieram i kroję w kostkę. Jajka gotuję na twardo, obieram i kroję w kostkę. 2. Wszystkie przygotowane składniki przekładam

Tradycyjna kuchnia Kasi
Dorsz z palonym masłem, kaparami i cytryną 104

soli pieprz do smaku łyżka masła sok z połowy cytryny łyżeczka małych kaparów wraz z zalewą łyżeczka drobno siekanej natki pietruszki 2 łyżki oleju rzepakowego   Filet z dorsza myjemy, osuszamy i sprawdzamy czy nie ma ości – jeśli są, usuwamy pęsetą. Oprószamy rybę z obu stron delikatnie solą, bo nie trzeba jej duży gdy kapary są słone, oraz

Smaczna Strona
Kapusta po grecku do słoików na zimę 128

kapusty, papryki i marchewki w lekkiej zalewie to smak znany z wakacji na Bałkanach. Kapusta po grecku to bardzo szybka sałatka zimowa, która można przechowywać w lodówce bez pasteryzowania lub w spiżarce po krótkiej pasteryzacji. Jej świetny słodko-kwaśny smak idealnie pasuje do dań obiadowych z mięsem, pieczonych ryb oraz na przykład burgerów. Kapusta po grecku do słoików(...)czosnek kroimy w cienkie paseczki, a marchewkę w półplasterki. Warzywa wrzucamy do miski, solimy i wszystko dokładnie mieszamy. Mieszankę zostawiamy na ok. pół godziny. W tym czasie przygotowujemy zalewę octową do naszej kapusty po grecku. Wodę, ocet, cukier doprowadzamy do wrzenia i gotujemy ok. 5 minut. Warto wiedzieć: jak zakisić kapustę w słoikach , kiszonki

Korniszonki
164. Śledzie w zalewie miodowo-musztardowej 163

Uwielbiam śledzie,  podane na słodko są obłędnie pyszne. Do poniższego przepisu użyłam oleju słonecznikowego tłoczonego na zimno, olej ten ma delikatną nutę i aromat słoneczników

Jadło i czytadło
Śledzie w occie 159

Dziś zapraszam na pyszne śledzie  w delikatnej zalewie octowej. A tu znajdziecie przepis na śledzie  w  śmietanie  lub z 

magiczna kuchnia Kasi
ŚLEDZIE MARYNOWANE W OCCIE Z CEBULKĄ 126

   Kolejny przepis na pysznego śledzika - jeszcze zdążycie zrobić. Zalewa jest delikatna i wychodzi jej naprawdę dużo.Zazwyczaj z tą samą zalewą robię opiekane

Niespełnione zdolności kulinarne
Śledzie w zalewie octowej 272

Dzisiejszy przepis na śledzie w zalewie octowej, to świetna baza do wielu pysznych przekąsek. Możecie takie śledzie podać w ulubionym, dowolnym sosie, czy ze

NiePieprz.pl
Sałatka śledziowa z pieczonym burakiem i jabłkiem pod pierzynką rodem z Mazowsza 183

Śledzie lubię pod każdą postacią, smażone w zalewie octowej, marynowane, gotowane ( kiedyś je przedstawię, bo właśnie mi się przypomniały, pycha ), solone, rolmopsy i inne

Smaki Ewy
ŚLEDŹ PO KASZUBSKU 2931

Śledź w zalewie pomidorowej o lekko słodko-pikantnym smaku to bardzo smaczna przekąska i w dodatku szybka do zrobienia. Fajny pomysł na imprezę

Walijskie Pichcenie
Śledzie w wiosennym twarożku 213

cebule dymki 1 pęczek szczypiorku 1 pęczek rzodkiewek pieprz kolorowy sól Filety śledziowe odsączyć ze słonej zalewy i włożyć do zimnego mleka na około 3 godziny. W trakcie moczenia mleko można zmienić, wtedy sól szybciej wyjdzie z ryby. Śledzie osuszyć i pokroić na kawałki. Twaróg rozetrzeć ze śmietaną i przyprawami. Do twarogu dodać pokrojoną cebulkę , rzodkiewkę i posiekany szczypiorek

https:KKuchniaMniam
Dorsz z piekarnika w pomidorach, z oliwkami, kaparkami i oregano 139

szeroki) 1 średnia cebula 2 ząbki czosnku 500 ml passty pomidorowej  4-5 suszonych pomidorów w zalewie   sól pieprz oregano (najlepiej świeży) cukier ocet balsamiczny (wg potrzeb) sok z cytryny oliwki kaparki (jak ktoś lubi) PRZYGOTOWANIE: Rybę myjemy, osuszamy ręcznikiem, skrapiamy sokiem z cytryny.Na patelnię z grubym dnem, wlewamy łyżkę oliwy, wrzucamy pokrojoną w kosteczkę cebule

Kopystką po garach
Łosoś w galarecie z warzywami 245

przyprawić solą, pieprzem, sosem rybnym i sokiem z cytryny. Zagotować i ostrożnie zanurzać w nim kawałki łososia. Jeżeli ryba nie będzie całkowicie zanurzona, należy uzupełnić płyn wrzątkiem. Gotować 5 min, a następnie odstawić do całkowitego wystudzenia. Łososia wyjąć delikatnie z zalewy i odsączyć. Białko wlać do zimnego wywaru i roztrzepać. Postawić na ogniu i często mieszając doprowadzić do wrzenia(...)litrów. W około pół szklanki wywaru rozpuścić żelatynę i połączyć z całością. Marchewkę, kawałki łososia, listki kolendry i zielony groszek układać w pojemniczkach. Zalewając przestudzonym wywarem. Żeby warzywa i ryba były w każdym kęsie, galaretki robiłam w etapach. Do pojemnika włożyłam trochę warzyw i rybę, zalałam galaretą, tak aby tylko przykryła zawartość i wstawiłam do lodówki. Kiedy już zaczęła tężeć

https:KKuchniaMniam