ryba w zalewie - 1861 przepisów (strona:31/125)

164. Śledzie w zalewie miodowo-musztardowej 171

Uwielbiam śledzie,  podane na słodko są obłędnie pyszne. Do poniższego przepisu użyłam oleju słonecznikowego tłoczonego na zimno, olej ten ma delikatną nutę i aromat słoneczników

Jadło i czytadło
Śledzie w occie 170

Dziś zapraszam na pyszne śledzie  w delikatnej zalewie octowej. A tu znajdziecie przepis na śledzie  w  śmietanie  lub z 

magiczna kuchnia Kasi
ŚLEDZIE MARYNOWANE W OCCIE Z CEBULKĄ 136

   Kolejny przepis na pysznego śledzika - jeszcze zdążycie zrobić. Zalewa jest delikatna i wychodzi jej naprawdę dużo.Zazwyczaj z tą samą zalewą robię opiekane

Niespełnione zdolności kulinarne
Śledzie w zalewie octowej 299

Dzisiejszy przepis na śledzie w zalewie octowej, to świetna baza do wielu pysznych przekąsek. Możecie takie śledzie podać w ulubionym, dowolnym sosie, czy ze

NiePieprz.pl
Sałatka śledziowa z pieczonym burakiem i jabłkiem pod pierzynką rodem z Mazowsza 201

Śledzie lubię pod każdą postacią, smażone w zalewie octowej, marynowane, gotowane ( kiedyś je przedstawię, bo właśnie mi się przypomniały, pycha ), solone, rolmopsy i inne

Smaki Ewy
ŚLEDŹ PO KASZUBSKU 2941

Śledź w zalewie pomidorowej o lekko słodko-pikantnym smaku to bardzo smaczna przekąska i w dodatku szybka do zrobienia. Fajny pomysł na imprezę

Walijskie Pichcenie
Śledzie w wiosennym twarożku 236

cebule dymki 1 pęczek szczypiorku 1 pęczek rzodkiewek pieprz kolorowy sól Filety śledziowe odsączyć ze słonej zalewy i włożyć do zimnego mleka na około 3 godziny. W trakcie moczenia mleko można zmienić, wtedy sól szybciej wyjdzie z ryby. Śledzie osuszyć i pokroić na kawałki. Twaróg rozetrzeć ze śmietaną i przyprawami. Do twarogu dodać pokrojoną cebulkę , rzodkiewkę i posiekany szczypiorek

https:KKuchniaMniam
Dorsz z piekarnika w pomidorach, z oliwkami, kaparkami i oregano 151

szeroki) 1 średnia cebula 2 ząbki czosnku 500 ml passty pomidorowej  4-5 suszonych pomidorów w zalewie   sól pieprz oregano (najlepiej świeży) cukier ocet balsamiczny (wg potrzeb) sok z cytryny oliwki kaparki (jak ktoś lubi) PRZYGOTOWANIE: Rybę myjemy, osuszamy ręcznikiem, skrapiamy sokiem z cytryny.Na patelnię z grubym dnem, wlewamy łyżkę oliwy, wrzucamy pokrojoną w kosteczkę cebule

Kopystką po garach
Łosoś w galarecie z warzywami 259

przyprawić solą, pieprzem, sosem rybnym i sokiem z cytryny. Zagotować i ostrożnie zanurzać w nim kawałki łososia. Jeżeli ryba nie będzie całkowicie zanurzona, należy uzupełnić płyn wrzątkiem. Gotować 5 min, a następnie odstawić do całkowitego wystudzenia. Łososia wyjąć delikatnie z zalewy i odsączyć. Białko wlać do zimnego wywaru i roztrzepać. Postawić na ogniu i często mieszając doprowadzić do wrzenia(...)litrów. W około pół szklanki wywaru rozpuścić żelatynę i połączyć z całością. Marchewkę, kawałki łososia, listki kolendry i zielony groszek układać w pojemniczkach. Zalewając przestudzonym wywarem. Żeby warzywa i ryba były w każdym kęsie, galaretki robiłam w etapach. Do pojemnika włożyłam trochę warzyw i rybę, zalałam galaretą, tak aby tylko przykryła zawartość i wstawiłam do lodówki. Kiedy już zaczęła tężeć

https:KKuchniaMniam
Słodko pikantna salsa. Lekki dodatek doskonały do ryb i mięs z grilla czy zwykłych chipsów 168

etykiecie. Oto pomysł na domowy sos, który doskonale nada się jako dodatek do ryb i mięs grillowanych lub pieczonych oraz przekąsek typu tortille czy chipsy. Do przygotowania w kilka minut, bez zbędnych zakupów. Składniki (na niewielką miseczkę):  3-4 plastry ananasa (może być z zalewy) 1 większa lub 2 małe cebule 1 łyżka drobno posiekanej papryki czerwonej(...)keczup nadaje słodyczy. Jeśli sos jest zbyt gęsty podlewamy odrobiną zalewy z ananasa. Doprawiamy płatkami chili - w zależności od upodobań i przeznaczenia sosu. Zbliża się majówka - czas wielkiego grillowania. Jeśli tylko pogoda dopisze to doskonały moment na wypróbowanie tego dodatku. Nada się zarówno do mięs jak i ryb z rusztu . Dip znajdzie wiele zastosowań w kuchni. Wystarczy dać się

Kuchnia po mojemu
Sałatka ze słoika – z bobem i fasolką 156

kulki mozzarelli lub klasyczna mozzarella pokrojona w kostkę, bundz, ser bałkański, a także miękki ser kozi i owczy. Inna wędzona ryba? Pasuje wędzony na ciepło łosoś, pstrąg albo makrela. Nawet szprtki! A nawet ośmiornica albo krewetki z zalewy zrąbią z tej sałatki bardzo wykwintną pozycję. Do takiego zestawu smaków pasuje też jajko na twardo, świeże i suszone pomidory, oliwki

Karo in the Kitchen
Fasolka szparagowa z marynowaną papryką, parmezanem i migdałami 190

Lekka wegetariańska kolacja lub dodatek do mięs czy ryb. Zamiast żółtej fasolki można użyć zielonej. Marynowane papryki są w każdym supermarkecie. Ja użyłam tych z zalewy słodko kwaśnej. Płatki migdałowe i parmezan doskonale łączą wszystkie składniki w jedną całość. Polecam podawać z kromką chrupiącego, żytniego chleba na zakwasie. Smacznego! Fasolka szparagowa z marynowaną papryką, parmezanem i migdałami porcja

Jaglusia
najprostszy śledź w sosie tatarskim 180

prostych i smacznych  potraw ze śledzi. Dlatego dziś proponuje przyrządzenie tych smacznych ryb, w jeden z najprostszych i najsmaczniejszych sposobów. składniki 4-5 filetów śledziowych ( najlepiej matiasów) z olejowej zalewy 1 niewielka cebula 1/3 pęczka szczypioru 2 niewielkie kiszone ogórki 2-3 kapelusze marynowanych grzybów ( ja użyłem borowików

Miód i pieprz

Proponowane wyszukiwania