ryba w zalewie - 1861 przepisów (strona:26/125)

Placuszki z tuńczykiem - zdrowa przekąska dla małych i dużych;) 223

sera (może być parmezan, ale nie musi) 1 duża cebula pęczek natki pietruszki sól, pieprz Przygotowanie: Jajko roztrzepać z mlekiem. dodać odsączonego z zalewy tuńczyka - nie rozdrabniać za bardzo, fajnie, jak w plackach są kawałeczki ryby. Posiekać drobno cebulę i natkę pietruszki - wymieszać z dodać do ciasta. Obie mąki wymieszać z proszkiem do pieczenia - połączyć z masą

Kulinarne Inspiracje
Ziemniaczana sałatka z pieczonym morszczukiem 210

Sałatka na bazie gotowanych ziemniaków, zielonego groszku, marchewki, jajek na twardo, wyrazistych czarnych oliwek i pachnącej ryby to ciekawy pomysł na smaczne danie obiadowe w wersji na zimno. Składniki: 4 duże ziemniaki 450g fileta z morszczuka 1 słoik marchewki z groszkiem 5 jajek 50g czarnych drylowanych oliwek 4 łyżki majonezu sok z limonki sól pieprz Wykonanie: 1. Filety z morszczuka(...)pokroić w grubszą kostkę. 3. Jajka ugotować na twardo, wystudzić, obrać i pokroić w grubszą kostkę. 4. Marchewkę z groszkiem odcedzić z zalewy, a oliwki pokroić w plasterki. 5. Ziemniaki, marchewkę z groszkiem, jajka, oliwki, rybę i majonez dokładnie wymieszać, doprawić solą i pieprzem

Szalona Kuchnia Eweliny
Karp w marynacie 160

płaty z karpia, sól, olej do smażenia, zalewa: 500 ml wody, 500 ml octu 3%, duża cebula, średnia marchewka, pietruszka, kawałek selera, liść laurowy, 5-6 ziaren ziela angielskiego, 5 ziaren pieprzu czarnego, sól, cukier. Płaty pokroić w dzwonka szerokości około 4 cm, oprószyć solą. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu. Usmażone przekładać na ręcznik papierowy, odstawić do ostudzenia. Włoszczyznę obrać(...)Cebule pokroić w krążki. Włożyć do wody, dodać przyprawy i ugotować aż będą al dente. Wlać ocet, zagotować. Gotować pod przykryciem. Doprawić do smaku solą i cukrem. Ostudzić. Zimną rybę ułożyć w wyparzonym słoiku, zalać zimną marynatą. Odstawić w chłodne miejsce na 3-4 dni. Karp w marynacie może stać około tygodnia. Normal 0 21 false false false

królestwo garów
Tortilla z Chrupiącą Rybą i Sosem Tatarskim 249

lodowa (dodatkowo strzępiasta do dekoracji - opcjonalnie) sól, pieprz ok. pół szklanki mąki ok. pół szklanki bułki tartej 2 jajka Tortilla z Rybą i Sosem Tatarskim - Sposób przygotowania: Sos Tatarski: Pieczarki i ogórki bardzo dokładnie odsączamy z nadmiaru zalew. Następnie kroimy je w drobną kosteczkę. Tak samo postępujemy z cebulką i wszytko przekładamy do większego naczynia. Następnie dodajemy majonez, śmietanę(...)musztardę, chrzan oraz sos z cytryny, ocet, cukier, sól, pieprz. Wszystko dokładnie mieszamy do połączenia składników. Sos tatarski powinien być dobrze doprawiony.   Rybę kroimy na nieduże kawałki. Posypujemy niewielką ilością soli oraz pieprzu. Każdy kawałek obtaczamy w mące, następnie w rozbełtanym jajku, a na końcu w bułce tartej.  Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron do zrumienienia - powinno

Słodka Strona
Halibut pod kolorową pierzynką 129

startego sera (twardego) typu grana padano  sól pieprz oliwa z oliwek około 15 ml 1. Rybę myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym, wyjmujemy ości jeśli są i dzielimy na porcje. 2. Do miseczki dajemy oliwę, kukurydzę odsączoną z zalewy, posiekaną natkę pietruszki, przepuszczony przez praskę czosnek i posiekaną papryczkę chilli. Dodajemy też starty na drobnej tarce ser. Wszystko mieszamy, dodajemy(...)troszkę soli i pieprzu.  3. Ryby układamy w naczyniu żaroodpornym i na każdą nakładamy naszą pierzynkę. 4. Pieczemy w 200 stopniach około 20 minut. Podajemy z kaszą, frytkami, ryżem i surówką. Smacznego

kruche babeczki
Smażona ryba w galaretkowej zalewie octowej 143

Pyszna rybka w zalewie galaretkowej z octem , przekładana smażoną cebulką .Idealna przekąska na wigilijny stół, Można ją przygotować kilka dni wcześniej. Prosta i szybka

Swojskie jedzonko
Śledzie w miodzie i koncentracie pomidorowym 201

Śledzie marynowane w zalewie z miodu i koncentratu pomidorowego - idealny balans smaków: słonych śledzi, słodkiego miodu, kwaśnego octu i koncentratu pomidorowego.  Najlepiej smakują

Ze smakiem bez glutenu
Śledzie w sosie musztardowym 209

krokami ! W związku z tym dziś specjalnie na tę okazję przygotowałam dla Was kolejną propozycję na podanie tej pysznej i bardzo popularnej ryby. Oto śledzie w sosie musztardowym, które wcześniej zostały zamarynowane w delikatnej zalewie octowej, a następnie wymieszane z dwoma rodzajami musztardy: zwykłą i ziarnistą. Ziarenka gorczycy fajnie strzelają między zębami, uwalniając cały swój aromat. Na blogu

Kulinarne przygody Gatity
Śledź marynowany z cebulą 219

fraiche Śledzie namocz w zimnej wodzie. Mocz tak długo, zmieniając wodę, aż śledzie będą wystarczająco słone.Pokrój cebulę i por w krążki, a ryby w plasterki. Ułóż w słoiku śledzie na przemian z cebulą. Ugotuj zalewę octową i ostudzoną zalej śledzie. Zamknij słoik i wstaw do lodówki. Śledzie muszą się przegryść ale już po dwóch dniach smakują wyśmienicie. Do śledzika

codojedzenia
Śledzie w zalewie octowej 425

Składniki: 1 kg matiasów 4 średnie cebule Zalewa:  3 szklanki wody 1 szklanka octu 10 % 1 łyżeczka cukru kilka ziarenek kolorowego pieprzu Sposób wykonania

Darcia w kuchni
Ryba z czerwonym pesto - 330 kalorii - DIETA 272

też matki zdrowo odżywiającej się, ma być jałowa w smaku.   Potrzebujesz: 110 g świeżego dorsza (lub innej ulubionej ryby, ale dorsz świetnie przyjmuje wszystkie okoliczne smaki) 120 g młodych zmieniaków koperek sól Na pesto: kilka suszonych pomidorów z zalewy dużą garść orzeszków piniowych łyżkę startego parmezanu kilka listków świeżej bazylii pieprz   Co robić? 1.  Nagrzać piekarnik(...)180C w opcji góra dół. Nastawić wodę w garnku do zagotowania. 2. Rybę umyć, osuszyć i ułożyć na folii aluminiowej skropionej oliwą i poprószonej solą i pieprzem.  3. Do blendera wrzucić składniki na pesto i zmiksować - jeśli jest za gęste dolać trochę oliwy. 4.   Wyłożyć pesto na wierzch ryby, zawinąć folię i piec przez około 20 minut

Matka Żywicielka
Dorsz cytrynowy z kaparami podany z surówką koperkową z kapusty 133

szalotki. Gdy się zeszklą, dodajemy śmietankę, sok z cytryny, musztardę, kurkumę, szafran (jeśli używacie) oraz tymianek. Mieszamy i dorzucamy odsączone z zalewy kapary. Lekko solimy do smaku. Przelewamy do niedużego naczynia żaroodpornego. Na wierzchu gorącego sosu układamy rybę i wstawiamy do nagrzanego piekarnika na ok. 12-13 minut. Po upieczeniu można przybrać np. koperkiem. Podajemy np. z ryżem, pęczakiem

Poezja smaku
Piątek: Gołąbki z dorszem 140

soczysta, pachnąca bazylią i lekko kwaskowata dzięki sosowi pomidorowemu. Jeśli ktoś lubi ryby z pesto, zakocha się w tych rybnych gołąbkach. Druga wersja, opisana w tym przepisie, zawiera połączenie ryby, wcześniej zamacerownej w oliwie z kolendrą z podsmażonym chorizo. Gołąbki z takim nadzieniem mają charakter, są lekko pikantne i aromatyczne. Jeszcze słowo o kapuście. Sałata rzymska intuicyjnie wydaje się słabym(...)Krok 5 Chorizo kroimy na plastry i kładziemy na suchą patelnię. Podgrzewamy, aż kiełbasa lekko się przypiecze. Krok 6 Wyciągamy dorsza z zalewy. Na blacie kuchennym lub desce rozkładamy liść sałaty. Kładziemy na nim kawałek ryby, a na nim kilka plasterków chorizo i zawijamy jak zwykłego gołąbka. Jeśli mamy małe liście rozkładamy dwa, albo trzy, krzyżując je. Rybę kroimy

Niedzielny kucharz
Leszcz w zalewie octowo-pomidorowej 164

pieprzu 3 łyżeczki cukru 2 łyżki koncentratu pomidorowego Przygotowanie   Ryby oczyszczamy z łusek ,kroimy w dzwonki. Cebule ścieramy na tarce ,nacieramy startą cebulą ,doprawiamy solą. Wstawiamy do lodówki na noc. Następnie ryby płuczemy ,oprószamy solą i ostrą papryką ,obtaczamy w mące i smażymy na rozgrzanym oleju. Usmażoną rybę przekładamy do słoików. Do wody dodajemy pokrojoną w talarki cebulę ,cukier(...)pieprz ,liście laurowe i ocet. Zagotowujemy ,dodajemy koncentrat pomidorowy i gotujemy jeszcze 5 min. Tak przygotowaną zalewą wypełniamy słoiki i zakręcamy. Następnie pasteryzujemy ok. 30 min. Po tym czasie odstawiamy w chłodne miejsce na kilka

R'n'G Kitchen