żółtego sera majonez pieprz Sposób przygotowania: 1. Ogórka obrać, pokroić w kostkę. Pokroić w kostkę również czerwoną paprykę, ser żółty. 2. Kukurydzę odsączyć z zalewy, cebulę posiekać. 3. Filety z ryby pokroić wedle uznania. 4. Wszystko wymieszać, dodać trochę majonezu. Można doprawić pieprzem, soli nie potrzeba, bo zazwyczaj śledzie są wystarczająco słone. Smacznego!!! Źródło: Ania gotuje
Kuchnia domowa Aniszklanki ryżu jaśminowego, sól i pieprz do smaku, szczyptę cząbru, szczyptę chili. 1. Ryż ugotuj w osolonej wodzie i odstaw od przestudzenia. 2. Tuńczyka osącz z zalewy. 3. Do ostudzonego ryżu dodaj rybę i warzywa (ja wybrałam groszek i kukurydzę, ponieważ akurat miałam końcówkę w lodówce - nic nie może się zmarnować 😉) i wymieszaj. 4. Dodaj do sałatki sól, pieprz
Z notatnika dietetykaŚledzie w zalewie octowej z gorczycą Przepisów na śledzie jest chyba milion. Każdy ma swoje gusta smakowe i swoje sprawdzone pomysły, czyli swoje „tajemnice
Tajemnice Smakukostkę cebulę. Delikatnie zrumienić. Podlać odrobiną wody, dodać ketchup, paprykę pokrojoną w paski i koncentrat pomidorowy, chwilę gotować aż lekko zgęstnieje. W dużym półmisku układać usmażone ryby i przykryć przygotowaną wcześniej cebulową zalewą. Ozdobić natką pietruszki
Gotuję Testujęjest proste i nie zajmuje dużo czasu. Mam nadzieje, że stanie się ona stałym puntem jadłospisu nie jednej rodziny, wzbogacając do o zdrowe warzywa i ryby. Składniki - 5 płatów śledziowych w zalewie octowej - 1 średni surowy czerwony burak - 3 cebule dymki ze szczypiorem - 1 jabłko - 2 małe ogórki kiszone - 1 czubata łyżeczka chrzanu - 300 ml kwaśnej śmietany
Świat Smakusoba noodles szczypta gałki muszkatołowej sól, pieprz Łososia obrać ze skóry, umyć. Z sosu sojowego i octu zrobić marynatę. Łososia pokroić na mniejsze kawałki, włożyć do zalewy i odstawić na 1 godzinę, rybę co jakiś czas obracamy. Cebulę pokroić w piórka, czosnek posiekać na cienkie paseczki, podsmażyć chwilę na rozgrzanym oleju, dodać szpinak i dusić do momentu odparowania nadmiaru
kulinarnyswiatdomipokroić w kostkę, dodać 2 szklanki wody, ¼ szklanki oleju, 4 łyżki ketchupu, 2 łyżki cukru, 3 łyżki octu, 1 mały przecier pomidorowy. Całość zagotować. Układać warstwami ryby, warzywa a na końcu zalać zalewą
Jadło i czytadłoUczucia fala zalewa jej serce, policzki pieką, usta chcą więcej. Dotyk jej dłoni koi jego nerwy. Pragnie jej słuchać ciągle, bez przerwy. Idą za rękę
W kuchni Karmel-itkiusmażyłam, ale ze względu na ilość ości jakoś nie poszły tak szybko jak pozostałe jego części. Wymyśliłam sobie, że w końcu zrobię go w zalewie. Rzecz banalna w wykonaniu. Coś akurat dla smakoszy ryb. Jak smażę karpia zazwyczaj obtaczam go w mące i jajku. Teraz też zrobiłam tak samo. Niektórzy używają tylko samej mąki, dlaczego nie. W sumie(...)drobne ości tak skruszały, że nie były w ogóle wyczuwalne. Karp przeszedł pięknie smakiem zalewy. Ta porcja zalewy wystarczyła mi na 1 słoik 0,9 l i 1 słoik 0,5 l. Taką przekąskę można przygotować z każdego rodzaju ryby. Ważne by była to tuszka, oczywiście świeża ewentualnie mrożona. Fajna zakąska na biesiady tak od siebie dodam
Pieprzyć z FantazjąSmaczna ryba przygotowana na święta. Przepis od długiego czasu miałem zapisany na kartce, więc w końcu musiałem go wykorzystać. Składniki : - 5 - 6 filetów z morszczuka, - sól, - mąka, - olej do smażenia, - 3 - 4 ogórki konserwowe, Zalewa : - 1/2 szklanki zalewy z ogórków konserwowych, - 1/4 szklanki oleju, - 1/2 szklanki wody, - 3 łyżki koncentratu pomidorowego, - 3/4 szklanki pikantnego ketchupu, - kilka kropli tabasco(...)posolić, obtoczyć w mące i usmażyć na złoty kolor. Przełożyć do naczynia i przełożyć warstwy pokrojonymi w kostkę ogórkami konserwowymi. Składniki zalewy zagotować i najlepiej posmakować czy jest dość pikantna i słona. Gorącym sosem zalać usmażoną rybę, wystudzić i wstawić do lodówki na minimum dobę
Przepisy Mikołajajajko 1 cebula Przyprawa do ryb Sól, pieprz Olej do smażenia Bułka tarta do panierki Zalewa: 4 szklanki wody 1 szklanka octu 10% 1/3 szklanki cukru 2 łyżeczki soli 1 cebula pokrojona w piórka ziele angielskie, pieprz, 6 liści laurowych Rybę ugotować w osolonej wodzie przez 5 minut, następnie zmielić Bułkę namoczyć w wodzie, odsączyć Cebulę poszatkować Wszystkie składniki(...)jednolitą masę, gdyby masa była zbyt luźna można dodać odrobinę bułki tartej. Formować kulki, obtaczać w bułce tartej i smażyć na głębokim oleju na jasno złoty kolor Wszystkie składniki zalewy gotować przez 5 minut. Ciepłą zalewą zalać pulpety. Gotowe będą już następnego dnia, ale najlepsze są po 3 dniach
Jadło i czytadłoSkładniki 300 g fileta z łososia 1/2 średniej cukinii 3 krążki ananasa z zalewy 1/2 czerwonej papryki sól, pieprz przyprawa do ryb oliwa z oliwek sos rybny Sposób przygotowania Rybę … Czytaj dalej Szaszłyki z łososiem
czarrna od kuchniKarp smażony w zalewie octowej . Proponuję Wam jeden z naszych przepisów na sylwestrowego karpia w zalewie. U nas na wigilijnym stole nie
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięPost Śledzie smażone w zalewie octowej wg Kuronia pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl.
Kulinarne Przebojeoliwek, ząbek czosnku, dużo świeżej natki pietruszki. Risotto podałam z delikatną smażoną rybą. Polecam! SKŁADNIKI: - 2 filety ryby np. mintaj - mąka pszenna do obtoczenia ryby - sól morska - olej do smażenia Risotto: - 300 g ryżu basmati - 200 ml białego wina wytrawnego - 10 pomidorów suszonych w zalewie - 1/2 pęczka natki pietruszki - 1-2 ząbki czosnku - zmielony pieprz kolorowy - sól morska(...)Ciągle mieszając gotuj jeszcze 5 minut. Do gotowego risotta dodaj posiekaną pietruszkę i podawaj od razu gorące. Risotto można jeść samo bez dodatków lub możecie je podać np. z rybą smażoną lub na parze. Ryba powinna charakteryzować się delikatnym smakiem np. mintaj lub dorsz. Smacznego
SMYKWKUCHNI