dokładnie umyć,pokroić na 2 lub 3 kawałki,osuszyć...skropić sokiem z cytryny,posolić,popieprzyć.Panierować w jajku i mące,obsmażyć z obu stron po kilka minut.Gdy zalewa będzie chłodna zalać rybę w jakimś pojemniku lub w słoiku. Szczelnie zamknąć i zostawić w chłodnym miejscu by ryba się przegryzła a ewentualne ości rozmiękły na tyle by nie przeszkadzały podczas
Niespełnione zdolności kulinarnemoże pominąć. Odstawiamy do lekkiego przestudzenia i delikatnego zgęstnienia, później zalewamy rybę conajmniej do połowy, choć bezpieczniej zalać całą, zapobiegnie to zepsuciu ryby. Jeśli ryba wystaje ponad naczynie trzeba zostawić trochę zalewy do zgęstnienia na tyle żeby obłożyć później rybę... Schłodzić aż do stężenia i gotowe. Można użyć też innej ryby, także w formie filetów
Pelusiowa Kuchniazdjęciu z patelni ryby odsączamy na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu *** *** SMACZNEGO *** POLECAM TAKŻE: ŁOSOŚ PIECZONY W SOSIE SOJOWYM Z MIODEM PRZEPIS TUTAJ RYBA PO JAPOŃSKU PRZEPIS TUTAJ OPIEKANE ŚLEDZIE W ZALEWIE POMIDOROWO-OCTOWEJ PRZEPIS TUTAJ Artykuł Ryba w cieście serowym pochodzi z serwisu Blog z apetytem
Blog z Apetytemjednym listku bazylii. Jak lubimy nawet 2. Dokładamy troszkę zalewy i dajemy do każdego słoiczka po 1 sporej łyżce oleju ,gdy słoik jest większy to nawet 2 lub 3 łyżki. Zakręcamy i pasteryzujemy jak zwykle. Uwaga, doskonała sałatka ma być chrupiąca i jędrna.Ma dobrze smakować z rybą w kanapce, jak i z szynką parmeńską ,salami, wiejską kiełbasą, wątróbką(...)dobrze zdecydować jaką zalewę chcemy. Nie należy przesadzać z cukrem, to już wiem.. bo kiedyś mi się sypnęło za dużo i już do ryby nie mogło być, więc trzeba uważać. Lepiej zrobić neutralną zalewę. Sałatke można już jeść na drugi dzień.Ale...warto poczekać aż się po prostu przegryzie... Signora Gina otwierała słoje, odciskała zalewę, szatkowała jeszcze na drobniej
Z Kuchni Do Kuchnizeszklonej cebuli dodajemy liście laurowe, gorczycę, oraz ziele anielskie, dokładamy cukier i sól. Całość zalewamy wodą, oraz octem i zagotowujemy. Składniki zalewy gotujemy na małym ogniu przez dziesięć minut, a następnie odstawiamy do wystygnięcia. Rybę wyjmujemy z lodówki dokładnie(...)obtaczamy w mące i smażymy na rozgrzanym na patelni oleju (z każdej strony smażymy śledzia nie za długo, tak aby tylko "złapał kolor"). Teraz usmażone ryby przekładamy do słoików i zalewamy octową zalewą ( razem z cebulą i przyprawami). Słoje zakręcamy trzymamy w chłodnym miejscu przez trzy, cztery dni i gotowe
Miód i pieprzcebule 1 czerwona papryka 2 marchewki 100 – 150 ml bulionu 700 g sosu słodko-kwaśnego Orzech (KLIK) Olej do smażenia Mintaja wcześniej dokładnie rozmrażamy. Nacieramy przyprawą do ryb, solą i pieprzem. Każdy kawałek dzielimy na mniejszy. Panierujemy w jajku i bułce tartej. Smażymy na rumiano na rozgrzanej patelni. Cebulę kroimy w drobne piórka, papryki w kosteczkę a marchewkę(...)rozgrzewamy olej, szklimy cebulę, następnie dodajemy pozostałe warzywa. Lekko dusimy i zalewamy sosem słodko kwaśnym. Dolewamy bulion i dokładnie mieszamy. Dusimy do miękkości warzyw. Gotową, jeszcze ciepłą zalewą przekładamy warstwami z rybą. Możemy podać na ciepło lub po wystudzeniu, gdy smaki się przegryzą
VioletoweKucharzenieziele angielskie, goździki oraz sól i pieprz. Wywar gotować około 15 minut. Następnie zmniejszyć ogień i włożyć filety z ryby. Gotować na małym ogniu (około 10-15 minut). Ugotowaną rybę ostudzić w wywarze. Następnie wyjąć ją oraz pozbawić ości. Wywar przecedzić przez durszlak wyłożony gazą. Do garnka wlać 2 szklanki wywaru oraz sok pomidorowy. Zagotować. Posmakować i ewentualnie doprawić(...)niego żelatynę. Całość wymieszać. Na dno kokilek (lub w dużym naczyniu) wlać wywar. Poczekać, aż stężeje. Następnie dodać groszek i ugotowane filety z dorsza. Całość zalać zalewą (do 3/4 wysokości ryby). Rybę wstawić do lodówki. Gdy galareta stężeje to zalać ją pozostałym pomidorowym wywarem. Wstawić do lodówki. Podawać dopiero wtedy, gdy galareta stężeje. Przed podaniem całość można ozdobić plasterkami cytryny
UgotowaćRyba po japońsku to nic innego jak smaczne filety z ryby, panierowane w cieście, zalane warzywami i sosem pomidorowym. Ryba jest bardzo smaczna. SKŁADNIKI : 700 g filetów z ryby ( u mnie morszczuk ) sól, olej do smażenia(...)kroimy w talarki i podsmażamy na oleju z dodatkiem soli. Paprykę konserwową i ogórki kroimy w paseczki. Przygotowujemy zalewę z podanych składników, najlepiej jest jej zrobić dwie porcje. Z zalewą mieszamy ogórki, paprykę i cebulę. Rybę układamy w naczyniu, naprzemiennie z warzywami i sosem. Odkładamy do lodówki na 12 godzin lub dłużej. Rybę można przygotować kilka
Kulinarne Fantazje Marioliwcześniej, a tuż przed imprezą jedynie wystarczy wyłożyć na półmisek.SKŁADNIKI:1-1,5 kg ryby np. mintaj/tilapia2-3 cebule2 czerwone papryki Ciasto naleśnikowe: 2 jajka1 szkl. mleka0,5 szkl. wodymąka - do gęstości (ciasto ma być gęstsze niż na naleśniki)1 łyżeczka vegety Zalewa:1 szkl. wody1 szkl. oleju3 łyżki octu1/3 szkl. koncentratu pomidorowego15 dag keczupu pikantnego1/4 szkl(...)przestygnięcia. 3. Cebulę pokroić w piórka a paprykę w paseczki. Wszystko razem posolić, zeszklić i ewentualnie poddusić do miękkości. 4. W garnku układać warstwami kawałki ryby, na to papryka z cebulką i część zalewy - aż do wyczerpania składników. Odstawić do lodówki na 2-3 dni. Podawać na zimno
Kto ugości moich gości?poprzek na centymetrowe kawałki. Śledzie zakwaszamy skrapiając je octem, mieszamy i odstawiamy. Przygotowujemy pozostałe składniki. Jabłko obieramy, kroimy w drobną kostkę, dorzucamy do śledzi. Kapary odsączamy z zalewy, siekamy. Dodajemy do ryby. Mieszamy wszystko z śmietaną, majonezem i musztardą. Cebulę obieramy i drobno kroimy. Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy i szklimy cebulę. Do zeszklonej cebuli dodajemy curry i kurkumę
Smakowity Blog KulinarnyMieszam w Gdańsku, choć pochodzę z Podkarpacia. U mnie w rodzinnym domu nigdy nie było śledzi po kaszubsku. W tym roku po raz pierwszy święta są
Kuchnia MagdaLenyBałkański przysmak śledziowy Bałkański przysmak śledziowy , to naprawdę zarąbiście smaczne śledzie , chyba nie ma lepszych . W sklepach są zazwyczaj po kaszubsku i ok nie są złe
Ogrodnik w podróżyNie wszyscy z Was lubią śledzie, mimo że jest to bardzo dobra ryba, typowo polski przysmak. Tym razem postanowiłem pokazać Wam jak przygotować śledzie w cieście
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!godziny - następnie śledzie wyfiletować do woreczka wsypać mąkę z przyprawą do ryb i obtaczać filety na mocno gorącym oleju smażyć filety na rumiano z każdej strony z podanych składników zagotować zalewę - część śledzi wkładać do słoików /użyłam dwa litrowe i jeden 3/4 litra/ dodać cebuli, gorącej zalewy i mocno zakręcić - przechowywać w chłodnym, ciemnym miejscu do miesiąca resztę
W Mojej Kuchni LubięTiramisu to typowo włoski deser, które bazę stanowią biszkopty, nasączone mocną kawą i słodki krem na bazie serka mascarpone. W bardzo prosty i co najważniejsze szybki
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Moja ryba właśnie trafiła do słoików. Teraz już będzie się przeryzała i czekała na odpowieni moment żeby trafić na stół. Fajna propozycja dla wszystkich, którzy nie
Polska Zupateż na grzankach. Składniki: 150 g białego sera puszka tuńczyka łyżka majonezu 3-4 suszone pomidory z zalewy koperek sól, pieprz Tuńczyka odsączyć z zalewy. Biały ser i rybę zblendować (można tez rozgnieść widelcem. Pomidory drobniutko pokroić, koperek posiekać. Całość wymieszać i doprawić sola i pieprzem
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniazeszklić cebulę, a następnie dodać ketchup,olej,ocet,wodę,koncentrat pomidorowy i wszystko zagotować. Dodać ogórki i paprykę pokrojone w paseczki.. Gotować około 2 min. Rybę zalać przygotowaną ciepłą zalewą
O kuchni z uczuciem