ryba w zalewie - 1861 przepisów (strona:7/125)

Szczupak w zalewie 153

temu dostałam od znajomego świeżo złowionego szczupaka i wieczorem przygotowałam według jego przepisu: szczupak w zalewie octowej. Wychowałam się w domu, gdzie rzadko były przygotowywane ryby a tym bardziej w zalewie octowej, ale raz miałam okazję spróbować szczupaka według tego przepisu i postanowiłam spróbować swoich sił. Składniki na: Szczupak w zalewie jeden szczupak

Magiczny Garnek
Ryba w zalewie pomidorowej- octowej wg Moniki 134

łyżki keczupu 1 łyżeczka soli 1/2 szklanki oleju 1 cebula, ziele angielskie, liść laurowy około 1 kg usmażonej ryby Przygotowanie : Rybę smażymy w mące Do wody dolewamy ocet, wsypujemy sól, cukier, dodajemy przyprawy, gotujemy W gorącej zalewie mieszamy koncentrat(...)dodajemy olej, ponownie gotujemy Pokrojoną w piórka cebulę parzymy wrzątkiem  Usmażoną rybę układamy warstwami na przemian z cebulą , zalewamy przygotowaną zalewą.          Najlepsza na drugi, trzeci dzień kiedy ryba przejdzie smakami zalewy. Zalewy starcza na około 1 kg usmażonej ryby

Proste Potrawy
Ryba w zalewie pomidorowej 144

ogórków słoik papryki marynowanej WYKONANIE  Rybę  dzielimy na małe kawałki.Posypujemy przyprawą do ryb odstawiamy na 30 min. W miedzy czasie kroimy cebulę w krążki, paprykę w paski (szerokie), ogórek w talarki. Cebulę sparzamy w ok. 2 litrach wrzącej wody przez ok 5 min. a następnie na durszlaku przelewamy zimną wodą. Rybę obtaczamy w mące, jajku i bułce(...)rozgrzanym oleju. W słoiku układamy warstwami kilka kawałków ryby , ogórki, papryka cebula i tak na zmianę   Wszystkie składniki zalewy łączymy w garnku i zagotowujemy. Gorącą zalewą napełniamy słoiki. Zakręcamy. Po wystygnięciu odstawiamy do lodówki. Tak przygotowaną rybę możemy trzymać nawet miesiąc ( oczywiście jeśli wcześniej jej nie zjemy). SMACZNEGO Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj

W kuchennym oknie Ewy
Pstrąg łososiowy z cytrusami 82

Rybę umyj, wyfiletuj i podziel na porcje. 3. Cytrusy umyj i także podziel na cząstki. 4. Ocet balsamiczny wymieszaj z olejem - w ten sposób stworzysz zalewę do ryby. 5. Rybę obtocz w przygotowanej zalewie, przełóż na papier do pieczenia i posyp gorczycą. Dołóż cząstki owoców i zawiń. Dzięki kopercie z papieru ryba i owoce nie stracą swojej naturalnej

Z notatnika dietetyka
MENU NA BOŻE NARODZENIE 155

oleju: Śledzie z cebulką, ogórkiem i grzybkami marynowanymi: Śledzie w przyprawach korzennych: Śledzie z majerankiem i czosnkiem: Śledzie w śmietanie: Śledzie smażone w zalewie octowej: Ryba w łagodnej zalewie octowej: Kapusta z suszonymi grzybami: Francuska zupa grzybowa: Barszcz wigilijny: Uszka z grzybami na mące orkiszowej: Pierogi z kapustą i grzybami na mące orkiszowej: Domowy zakwas

Smaczne Zdrowe
RYBY W OCCIE 201

zagotowujemy(oprocz ziela i listka laurowego).WERSJA DO SŁOIKA:rybki układamy do słoika,do kazdego słoika dodajemy po 2 ziela angielskie i listku laurowym.Gorącą zalewą zalewamy ryby,zakręcamy słoik,odwracamy zeby sie zawekował.Zalewy wystarcza na ok.4 słoiki 0,5.Tak przygotowany moze spokojnie stać w lodówce nawet miesiące.Ale nie ustoi tyle,pyszne juz po dobie,kiedy składniki

Z Majeczką w kuchni
Kulki rybne w zalewie octowej 141

Kulki rybne w zalewie octowej to małe klopsiki zrobione z filetów rybnych, obsmażone i włożone do zalewy octowej. Taką zalewę możemy smakowo dopasować do naszych gustów, czyli w zależności od tego, ile dodamy octu może ona być łagodniejsza lub ostrzejsza. Do zrobienia kulek rybnych nadają się filety z każdej ryby. Ważne jest tylko, aby po ich rozmrożeniu(...)ocet, ponownie zagotować i odstawić do wystudzenia. Do większego słoika lub 2 mniejszych włożyć usmażone kulki rybne i wlać przestudzoną zalewę. Słoiki zamknąć i włożyć do lodówki na dzień lub dwa, aby kulki przeszły zalewą. Polecam wypróbować przepis na rybę w zalewie octowej . (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Kulki rybne w zalewie octowej pochodzi z serwisu Danka

Danka Pichci
Ryba w zalewie 192

Ryba w pikantnej pomidorowej zalewie octowej, którą można przyrządzić dzień wcześniej jest pysznym daniem Wigilijnym. Jeśli nie macie ochoty całą wigilię stać przy garach(...)chcecie przygotować sobie przynajmniej niektóre potrawy wcześniej to jest przepis dla Was. Ryba idealnie będzie pasować do świeżo pieczonego wiejskiego chleba lub ziemniaków. Polecam osobą, które planują robić dużą Wigilię oraz dla tych, którzy nie przepadają […] Artykuł Rybazalewie pochodzi z serwisu KuchniaWeDwoje.pl

KuchniaWeDwoje.pl
Ryba po japońsku 142

razem mieszamy i zostawiamy aby ostygło. Układanie: W szklanym naczyniu układamy warstwy: – warstwa usmażonej ryby – trochę pokrojonych ogórków – trochę cebuli – trochę papryki – ponownie, rybę, ogórki,itd… Na koniec zalewamy całość przygotowaną zalewą. Ja zwykle robię podwójną ilość zalewy. Zostawiacie w lodówce żeby przeszło i na stół – Smacznego!! The post Ryba po japońsku

Kulinarna Patilogia
Ryba w zalewie octowej 247

wymieszać z mąką pszenną ( pół na pół) i opanierować rybę. Rozgrzać olej na patelni i smażyć rybę do zarumienienia z obydu stron. Rybę włożyć do naczynia żaroodpornego lub słoika lub też do innego naczynia, w jakim się będzie chciało trzymać rybę w zalewie. Zalewa: Cebule pokroić w półksiężyce, a marchew w plasterki. Wszystkie składniki razem z sobą(...)zagotować. Jeżeli wolisz bardziej miękką marchew i cebulę gotuj troszkę dłużej - do momentu aż będą miękkie. Gdy zalewa jest już gotowa należy zalać nią rybę. Odstawić na noc.  Na następny dzień lub po kilku godzinach ryba jest już gotowa. Smacznego

W kuchni u Moniki
Smażona ryba w zalewie 175

liść laurowy 4 ziela angielskie 1 szklanka octu ½ szklanki wody 8 łyżek cukru 2 łyżki soli Wykonanie: Rybę przyprawić solą i pieprzem, podzielić na mniejsze kawałki. Rybę opanierować roztrzepanym jajkiem i bułką tartą, smażyć z obu stron na złoty kolor. Przygotować zalewę: Cebulę obrać i pokroić w pióra a następnie zaszklić na oleju. Dodać resztę składników, wymieszać i gotować przez(...)około 15 minut. W misce układać na przemian gorącą zalewę i rybę tak żeby ostatnią warstwą była cebula. Gdy ryba ostygnie przykryć miskę folią spożywczą i włożyć na 2 dni do lodówki

Mama Gotuje
Wigilijna kapusta z grzybami 105

bardziej zyska na smaku. Jeśli po Wigilii zostanie Ci nadmiar kapustki, możesz ją śmiało zamrozić i zjeść w innym dniu   Polecam też… ** Barszcz czerwony czysty ** Rybę w zalewie pomidorowo-octowej ** Rybę w sosie ananasowo-keczupowym   Składniki: 1 kg kiszonej kapusty 100 g suszonych leśnych grzybów np. borowiki, podgrzybki, kozaki 1 cebula 2 liście laurowe(...)Grzyby włóż do miski i zalej zimną wodą. Odstaw na minimum 3 godziny lub najlepiej na noc, by namokły. Następnie odsącz i pokrój na mniejsze kawałki lub paseczki. Zalewę po grzybach przelej do rondla, wrzuć lekko posiekaną kapustę, liście laurowe, ziela angielskie oraz wlej dodatkowo 1,5 szklanki wody. Gotuj na małym ogniu, aż kapusta stanie się miękka (około

Kulinarny S.O.S.
Wigilijna kapusta z grzybami 105

bardziej zyska na smaku. Jeśli po Wigilii zostanie Ci nadmiar kapustki, możesz ją śmiało zamrozić i zjeść w innym dniu   Polecam też… ** Barszcz czerwony czysty ** Rybę w zalewie pomidorowo-octowej ** Rybę w sosie ananasowo-keczupowym   Składniki: 1 kg kiszonej kapusty 100 g suszonych leśnych grzybów np. borowiki, podgrzybki, kozaki 1 cebula 2 liście laurowe(...)Grzyby włóż do miski i zalej zimną wodą. Odstaw na minimum 3 godziny lub najlepiej na noc, by namokły. Następnie odsącz i pokrój na mniejsze kawałki lub paseczki. Zalewę po grzybach przelej do rondla, wrzuć lekko posiekaną kapustę, liście laurowe, ziela angielskie oraz wlej dodatkowo 1,5 szklanki wody. Gotuj na małym ogniu, aż kapusta stanie się miękka (około

Kulinarne S.O.S.
Śledź w śmietanie 83

wódeczki Można ją przygotować nawet dzień wcześniej, by przez ten czas wszystkie składniki „się przegryzły” – danie będzie wtedy o wiele smaczniejsze   Rybne dania: ** Ryba w zalewie pomidorowo-octowej ** Ryba duszona w sosie pomidorowym ** Ryba w kukurydzianej panierce ** Ryba w sosie ananasowo-keczupowym   (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});   Składniki: 500 g filetów śledziowych

Kulinarny S.O.S.