ryba w zalewie - 1861 przepisów (strona:5/125)

Ryby 243

Kuleczki rybne w zalewie Ryba po grecku Sałatka rybna z jajkiem Jajka z sałatką rybno warzywną Paprykarz z tuńczykiem Pstrąg z grilla Sałatka warstwowa z tuńczykiem Dorsz na szpinaku Sałatka z wędzonej makreli Sałatka z tuńczyka z groszkiem

Ala piecze i gotuje
RYBA PANIEROWANA W SMACZNEJ ZALEWIE POMIDOROWEJ + FIMIK 56

ogórków. Idealna na przyjęcie i święta, polecam przepis.          RYBA :  1 kg dowolnej ryby, u mnie kostka ( potrzeba małych kawałków )  sól do smaku do panierki - 2 jajka, trochę mleka, mąka do obtoczenia olej do smażenia         ZALEWA :  5 cebul  300 g pieczarek 4 szklanki wody 1 liść laurowy(...)mące, smażymy na złoto z jednej i drugiej strony.  Na tej samej patelni podsmażamy cebulę i pieczarki, dodajemy resztę składników i mieszamy aż zalewa się zagotuje. Do zalewy wkładamy rybę, całość odkładamy na kilka godzin aby wszystko przeszło przyprawami.  Rybę mozna podawać, smacznego.  praszam do obejrzenia filmiku i subskrypcji kanału

Kulinarne Fantazje Marioli
Ryba w cieście i zalewie octowej 134

Ryby w zalewie octowej to świetny pomysł na przystawkę, kolację a nawet na obiad(...)Super opcja na imprezę i warto ją włączyć do świątecznego menu. Ryba może być panierowana lub też usmażona w gęstym cieście naleśnikowym. 600 gramów filetów z ryby sól pieprz sok z cytryny tłuszcz do smażenia Ciasto naleśnikowe 130 gramów mąki pszennej 180 ml. mleka 1 jajko Zalewa octowa z cebulą i papryką 3 szklanki wody pół szklanki octu

Andzia Pichci
Ryba w zalewie pomidorowej. 268

miała czas się przegryźć. W tym roku robiłam rybę z trzech porcji, bo chciałam by choć jeden słoik doczekał do Sylwestra, chociaż znając mojego męża i jego zamiłowanie do ryb to może być różnie. Ryba jest przepyszna, podaję ją na Wigilię już kilka ładnych lat i zawsze jest hitem. Oprócz ryby(...)słoiki upycham też marynowaną paprykę, sparzoną cebulkę i ogórki kiszone, co w rezultacie daje niesamowity efekt. Po tygodniu ryba jest gotowa, wykładam rybę na półmisek, na wierzch układam warzywa i polewam powstałym sosem..... Pychotka!!! Składniki na rybę w zalewie pomidorowej 1,2 kg mrożonych filetów rybnych lub 1 kg świeżych przyprawa do ryb jajko bułka tarta lub mąka

Rozpustne gotowanie
Potrawy wigilijne 220

Przepis: Sałatka śledziowa z buraczkami   *** Sałatka z tuńczyka. PRZEPIS TUTAJ *** Sałatka nicejska z wędzonym łososiem PRZEPIS TUTAJ   8. Ryba po grecku. PRZEPIS TUTAJ   9. Ryba w zalewie octowej. Przepis: Ryba z warzywami w zalewie   10. Śledzie *** Śledzie w zalewie octowej PRZEPIS TUTAJ *** Śledzie w śmietanie PRZEPIS TUTAJ *** Śledzie w zalewie

Blog z Apetytem
Ryba po japońsku 151

Wigilię mam już zrobione śledzie w oleju, będę robić też rybę po grecku. Szukałam też czegoś, co już teraz mogłabym przygotować i trafiłam na przepis na rybę w zalewie, jest to dokładnie ryba po japońsku . Składniki - około 50 dag filetów z morszczuka - 1/2 słoika ogórków konserwowych - 1/3 słoika papryki konserwowej w paski - 1 cebula zalewa(...)jakimś garnuszku, bo będziemy smażyć na głębokim tłuszczu. Każdy kawałek ryby dokładnie obtaczamy w cieście i wkładamy do gorącego oleju. Smażymy na rumiano z obu stron. Wyciągamy rybę na ręcznik papierowy. Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na odrobinie oleju do miękkości.  W między czasie przygotowujemy zalewę. Wszystkie składniki zagotowujemy, od chwili zagotowania zostawiamy na małym ogniu

Kuchnia co dnia
Pyszne ryby w słoikach 76

łyżki pikantnego ketchupu 4 łyżki koncentratu pomidorowego 4 łyżki oleju 4 łyżki cukru (płaskie) 1 łyżeczka soli       *** Rybę myjemy, osuszamy, kroimy na nieduże kawałki i oprószamy z dwóch stron solą oraz pieprzem *** *** Następnie kawałki ryb obtaczamy w mące *** *** Filety smażymy z dwóch stron na rumiano *** *** Cebulę kroimy w średniej wielkości kawałki *** *** Ogórki kroimy w kostkę, a paprykę(...)oraz kukurydzę, mieszamy *** *** Do warzyw dolewamy wodę i ocet, dodajemy ketchup, koncentrat, sól, cukier oraz olej. Wszystko dokładnie mieszamy i zagotowujemy *** *** Do słoików wkładamy naprzemiennie raz ciepłą rybę, a raz gorącą zalewę, i tak aż do wykończenia składników *** *** Słoiki zakręcamy, odwracamy do góry dnem, przykrywamy ściereczką i odstawiamy do wystudzenia. Po wystudzeniu sprawdzamy czy nakrętki się zamknęły i są wklęsłe

Blog z Apetytem
Ryba po Japońsku 117

pozostałą połową warzyw, Składniki na zalewę zagotowujemy w garnku i gorącą zalewą polewamy/zalewamy rybę z warzywami, naczynie żaroodporne przykrywamy, zostawiamy na całą noc w chłodnym miejscu aby ryba przeszła smakiem zalewy i warzyw, (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Zdjęcia

Blog kulinarny S9.PL
Ryba w sosie jogurtowym – pyszna przekąska na zimno 110

składniki na sos mieszamy ze sobą i całość układamy na półmisku, aby danie ładnie się prezentowało. Przygotowanie zajmie mniej niż 45 minut. Składniki na rybę w sosie jogurtowym: 0,5 kg filetów z ulubionej ryby (np. dorsza) 2 jajka mąka pszenna bułka tarta sok z połowy cytryny sól, pieprz   Sos jogurtowy: 250 g gęstego jogurtu naturalnego łyżka majonezu łyżeczka(...)rybnych na świąteczny czy imprezowy stół: Ryba po azjatycku z warzywami w zalewie słodko-kwaśnej Sałatka z rybą smażoną w panierce i warzywami Ryba z ananasem – pyszna przekąska na imprezę lub kolację Dietetyczna ryba po grecku Ryba w zalewie pomidorowo-octowej   Artykuł Ryba w sosie jogurtowym – pyszna przekąska na zimno pochodzi z serwisu e-PrzepisyKulinarne.pl

e-PrzepisyKulinarne
Korzenne śledzie marynowane z czerwoną cebulką. 179

smaki Skandynawii wypatrzyłam przepis na marynowane śledzie. Trochę zmodyfikowałam składniki marynaty i sposób wykonania i ... Korzenne śledzie marynowane z czerwoną cebulką gotowe. Po 2 dniach marynowania w korzennej zalewie ryba jest bardzo aromatyczna i smakowita. Śledzie doskonale smakują podane na kromce żytniego chleba wraz z cebulką i marchewką, z którymi się marynowały oraz świeżym koperkiem. Poniżej linki

Codziennik Kuchenny
Ryba w sosie pieczarkowo-pomidorowym 187

cebule kilka łyżek ketchupu mały słoiczek koncentratu pomidorowego lub pomidory rozdrobnione olej z ryżu 1 łyżka octu listek laurowy , ziele angielskie sól różowy pieprz ziarnisty w zalewie Rybę pokroić na kawałki, skropić sokiem z cytryny i posypać solą.Kawałki ryby panierować w mące , jajku i bułce tartej . Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron. Cebulę pokroić

Moje domowe kucharzenie
Marynowane śledzie II 158

marynowane śledzie. Ich pierwszą wersję znajdziecie tutaj ( klik ), są one zdecydowanie bardziej korzenne i aromatyczne za sprawą cynamonu i goździków. Ten, który Wam podrzucam dziś dodatkowo też zawiera olej. Ryby trzeba marynować minimum dwa - trzy dni, ale im dłużej postoją, tym bardziej nabierają charakteru. A na blogu znajdziecie całe mnóstwo śledziowych smakołyków 😍: Śledzie w sosie musztardowym Śledzie w majeranku Śledź(...)cebule obieramy i kroimy w plasterki, dorzucamy do garnuszka i gotujemy kolejne 2-3 minuty. Zalewę odstawiamy do całkowitego wystudzenia.  Śledzie kroimy w dzwonka, wkładamy do słoika, wlewamy zalewę. Ryby powinny być całkowicie nią przykryte. Słoik chowamy do lodówki, po 2-3 dniach są gotowe do jedzenia

Kulinarne przygody Gatity
Sałatka z tuńczykiem i ryżem 110

mieć zwartą konsystencje, nie powinien mieć plam, powinien mieć różowy kolor oraz delikatny zapach. Najlepszy tuńczyk nie powinien mieć zbyt dużo dodatkowych składników. Tuńczyk w oleju powinien zawierać tylko rybę, zalewę i sól. Kukurydzę również dokładnie odsącz. Szczypiorek poszatkuj na drobno. Do miski przełóż wszystkie wcześniej przygotowane składniki. Dodaj sól i sporą ilość pieprzu. Dodaj majonez, jeśli sałatka ma być

To Musisz Wiedzieć
Sałatka z tuńczyka 148

studzimy. Ugotowane, ostudzone i obrane jajka oraz ser żółty ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Paprykę oraz ogórki kiszone kroimy w drobną kostkę. Tuńczyka i kukurydzę odsączamy z zalewy. Rybę delikatnie rozdrabniamy widelcem. Wszystko przekładamy do miski. Dodajemy posiekany koperek *** *** Majonez łączymy z jogurtem oraz musztardą i całość mieszamy z sałatką *** *** Doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem *** *** SMACZNEGO

Blog z Apetytem
Boże Narodzenie 453

Tort makowo budyniowy z cytrusami Kuleczki rybne w zalewie Ryba po grecku Ciasteczka z powidłami Ule orzechowe Piernik z powidłami i masą kokosową Pierniczki alpejskie z powidłami Cynamonowe ciasteczka Kostka kokosowa - lamingtony Kruche babeczki z makiem Ciasteczka pomarańczowe Rogaliki budyniowe Makowo kokosowe z żurawiną Kuleczki śliwkowe bez pieczenia Brazylianka Keks na białkach Kasztanki Drożdżowe kapuśniaczki Amoniaczki Lebkuchen Ciasteczka

Ala piecze i gotuje