ryba w zalewie - 1861 przepisów (strona:27/125)

Ryba pieczona z warzywami 157

Kolejny pyszny przepis na pieczoną rybę! Składniki: 4 duże filety miruny ze skórą, 2 marchewki, duża pietruszka, 3-4 pomidory suszone z zalewy (oleju), pół papryki zielonej sól, pieprz Przygotowanie: Marchewkę i pietruszkę obieramy, ścieramy na grubych oczkach. Paprykę kroimy w małą kostkę, pomidory na mniejsze kawałki. Dusimy pod przykryciem w rondelku z dodatkiem 2-3 łyżek wody(...)mieszając co jakiś czas - przez około 5-7 minut. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Rybę lekko soli i pieprzymy. Pieczemy 10 minut, a następnie wykładamy na rybę warzywa i pieczemy kolejne 15 - 17 minut

Lena Gotuje
Grillowany pstrąg z masełkiem cebulowym oraz salsą z ogórków małosolnych i suszonych pomidorów 181

cebulowego masła z lodówki. Odstawić na godzinę do lodówki. Przygotować salsę: Ogórki, paprykę chili, oraz osączone z zalewy suszone pomidory posiekać drobno, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, wymieszać z oliwą, sokiem z cytryny, miodem i szczyptą mielonego imbiru , odstawić do lodówki. Ryby grillować na kratce do ryb około 15 minut na średnim żarze podawać z salsą. Smacznego

Wanilia i Kardamon
Paprykarz z brązowym ryżem 64

naszym powrocie z wakacji z Borów Tucholskich. Kupiliśmy tam piękne wędzone sielawy i czerwone pstrągi. Większość ryb wciągnęliśmy bez niczego, a z części postanowiłam zrobić właśnie paprykarz. I żeby był ciut inny niż ten, który mam na blogu, zrobiłam go z dwóch rodzajów ryb i brązowego ryżu. Wyszedł dokładnie tak jak trzeba i klasycznie najsmaczniejszy był na drugi dzień(...)znowu chwilę smażymy. Wlewamy wodę, dodajemy liście i ziele, przykrywamy pokrywką i gotujemy do miękkości warzyw. Następnie dorzucamy pomidory z zalewą, koncentrat, ocet, sól i pieprz. Gotujemy bez przykrycia do redukcji płynów. Pod koniec wrzucamy kawałki ryb i ryż, a także poszatkowany koperek. Mieszamy i studzimy. Podobne przepisy: Paprykarz Wegetariański paprykarz z kaszą jaglaną Artykuł Paprykarz z brązowym ryżem pochodzi

Kardamonovy
Paprykarz z brązowym ryżem 80

naszym powrocie z wakacji z Borów Tucholskich. Kupiliśmy tam piękne wędzone sielawy i czerwone pstrągi. Większość ryb wciągnęliśmy bez niczego, a z części postanowiłam zrobić właśnie paprykarz. I żeby był ciut inny niże ten, który mam na blogu, zrobiłam go z dwóch rodzajów ryb i brązowego ryżu. Wyszedł dokładnie tak jak trzeba i klasycznie najsmaczniejszy był na drugi dzień(...)znowu chwilę smażymy. Wlewamy wodę, dodajemy liście i ziele, przykrywamy pokrywką i gotujemy do miękkości warzyw. Następnie dorzucamy pomidory z zalewą, koncentrat, ocet, sól i pieprz. Gotujemy bez przykrycia do redukcji płynów. Pod koniec wrzucamy kawałki ryb i ryż, a także poszatkowany koperek. Mieszamy i studzimy. Podobne przepisy: Paprykarz Wegetariański paprykarz z kaszą jaglaną Artykuł Paprykarz z brązowym ryżem pochodzi

Kardamonovy
Orientalna potrawka z rybą 167

Składniki: 250 g fileta z dorsza 1/2 marchewki 1 mała cebula pędy bambusa z zalewy garść grzybów mun 1 puszka krojonych pomidorów 1/2 czerwonej papryki 150 g ryżu garść orzeszków … Czytaj dalej Orientalna potrawka z rybą

czarrna od kuchni
Buraczki z papryką i cebulą ( w słoiki) 182

robić, aby zawsze uchwycić "ten" smak ;) a smak jest wspaniały - uwielbiam je jako dodatek do mięs smażonych, pieczonych, duszonych, a nawet do ryby! :) Składniki: 6 kg czerwonych buraków 1 kg czerwonej papryki 6 dużych cebul Zalewa: 1 szkl. wody 1 szkl. cukru 1 szkl. oleju 1/2 szkl. octu 10% 2 płaskie łyżki soli Sposób przygotowania: Buraki myjemy i gotujemy(...)skórką do miękkości, studzimy, obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Paprykę myjemy, pozbawiamy gniazd nasiennych i kroimy w drobną kostkę. Cebule obieramy i drobno siekamy. Zalewa: wszystkie składniki zalewy zagotowujemy w dużym garnku, dorzucamy paprykę i cebulę, gotujemy około 7 minut. Dokładamy buraki i razem gotujemy jeszcze 10-15 minut. Do wyparzonych słoików przekładamy na gorąco

Kolorowy Przepisownik
Karp w ,, zapasowym " sosie greckim 218

Zwyczajowo smażę karpia ( filet) nawieczerzę wigilijną. I z reguły połowa tego karpia mi zostaje. Nie specjalnie mamy ochotę w Święta na jedzenie odgrzewanej ryby. Znalazłam więc sposób na to by się nie zmarnowała. Przygotowuję sobie wcześniej zalewę octową , albo sos grecki i po Wigilii zalewam kawałki karpia podgrzaną zalewą- wtedy będzie dobry na Sylwestra , albo podgrzanym sosem - i będzie gotowy

Buniabaje w kuchni
Śledzie 168

Śledzie, to ulubiona ryba w naszym domu, a jak można ją podać zobaczcie sami. -- Skład: ~10 płatów śledziowych z zalewy octowej lub z oleju, por, jabłka, cebula, jajka, śmietana. Jabłka ucieramy na grubych oczkach. Por drobno kroimy, podobnie pół cebuli, kawałek papryki. Ugotowane jajka kroimy na ćwiartki. -- Pokrojone warzywa wkładamy do miski, ciut solimy i dodajemy trochę pieprzu. -- Następnie(...)czubate łyżki śmietany i mieszamy całość. Wymieszaną masę przekładamy na półmisek łyżką, na 10 "kupek". Potem zwijamy płaty śledziowe i układamy, na wcześniej wyłożonych jabłkach z porem... Pomiędzy ryby wkładamy pokrojone na ćwiartki jajko i ozdabiamy zieleniną. Zostało nam trochę kwaśnej śmietany, którą dodajemy do każdej rybki i ozdabiamy np. papryką. Po posypaniu całości koperkiem, możemy już serwować: same

chleba naszego
Ryba pod pierzynką ananasowo-cebulową 75

jajka – 2 łyżki majonezu Farsz – 2 cebule – 1 puszka ananasa w lekkiej zalewie – 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego – 1/2 łyżeczki kurkumy – natka pietruszki – 4 łyżki oleju – sól, pieprz cytrynowy do smaku   Wykonanie: – Rybę pokroić na małe kawałki, skropić sokiem z cytryny, posypać solą i pieprzem. – Roztrzepać jajka

To co kocham
Ryba pod pierzynką ananasowo-cebulową 319

łyżki majonezu Farsz – 2 cebule – 1 puszka ananasa w lekkiej zalewie – 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego – 1/2 łyżeczki kurkumy – natka pietruszki – 4 łyżki oleju – sól, pieprz cytrynowy do smaku   Wykonanie: – Rybę pokroić na małe kawałki, skropić sokiem z cytryny, posypać solą i pieprzem. – Roztrzepać

To co kocham
Łosoś w glazurze ze szpinakiem 108

żeby zmienić go w pyszne danie. Jednym z najprostszych sposobów jest podsmażenie łososia w aromatycznej, słodko-kwaśno-słonej zalewie, która dodana pod sam koniec smażenia zmienia się w zawiesistą emulsję. Tak przygotowany łosoś jest delikatny i aromatyczny. Do ryby proponujemy uduszony szpinak z fasolą na słodko oraz kaszę bulgur. Przepis pochodzi z serwisu Delish.com Składniki: 400 g łososia

Niedzielny kucharz
PRZEPIS: SOS KORNISZONOWY - do gotowanych ryb i mięs 179

Domowy sos korniszonowy. Wypróbowany przepis, składniki i przygotowanie sosu korniszonowego krok po kroku.      Sos korniszonowy to pyszny dodatek do drugiego dania. Nadaje charakteru gotowanemu mięsu oraz rybom, uzupełniając ich naturalny, łagodny smak. Wypróbujcie kotleciki ziemniaczane albo jajeczne z sosem korniszonowym. Absolutna rewelacja!      Sos korniszonowy przygotujecie naprawdę szybko. Wystarczy kilka składników i wszyscy będą oblizywać(...)kilka minut na wolnym ogniu. Na końcu, sos korniszonowy doprawić solą i ewentualnie cukrem. Jeżeli sos wyjdzie z gęsty można dolać smaku (zalewy) z ogórków albo wody. Rozprowadzić śmietaną. Sos korniszonowy podajemy gorący do gotowanego mięsa, ryb, kotlecików ziemniaczanym oraz jajecznych. Przed wydaniem posypujemy posiekaną zieleniną. Smacznego :) Sos korniszonowy

Moja Książka Kucharska
Sielawa opiekana w zalewie octowej 76

Świeże tuszki sielawy smażone a następnie zalane kwaśną zalewą octową z cebulą. SIELAWA OPIEKANA SKŁADNIKI 1 kilogram świeżej sielawy; mąka pszenna; 2 cebule; ocet spirytusowy; 3

Kuchnia Tomka
Śledzie opiekane w zalewie octowej 68

Tuszki śledziowe smażone a następnie marynowane w aromatycznej zalewie octowej z przyprawami. ŚLEDZIE OPIEKANE W ZALEWIE OCTOWEJ SKŁADNIKI 700 gramów surowych śledzi

Kuchnia Tomka
Sałatka śledziowa z ogórkiem i groszkiem 208

Składniki 60 dag filetów śledziowych w zalewie octowej 1 puszka groszku słoiczek 0,7 l ogórków konserwowych 2 łyżki majonezu Sposób Filety i ogórki

Kuchenne aromaty