rogaliki - 2402 przepisów (strona:16/161)

Rogaliki trzyskładnikowe 87

Przepisy Thermomix. Przepis na Thermomix TM31, Thermomix TM5, Thermomix TM6 ROGALIKI TRZYSKŁADNIKOWE Składniki: 450 g mąki pszennej 250 g zimnego masła 280 g gęstej śmietany (12%, 18%) dodatkowo: marmolada cukier puder Thermomix przepisy. Rogaliki trzyskładnikowe. Wykonanie: Do naczynia Thermomix wsypujemy mąkę, dodajemy zimne pokrojone na plastry masło. Mieszamy czas 15s/obr.4 . Dodajemy śmietanę i ponownie mieszamy czas 30s/obr.5. Wyciągamy ciasto, formujemy(...)części. Z każdej części wałkujemy okrąg. Wycinamy trójkąty. Na każdy trójkąt dajemy porcję marmolady (nie dżemu ponieważ dżem będzie za rzadki i nam w trakcie pieczenia wypłynie) i zawijamy. Rogaliki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Przed ułożeniem rogalików na blachę warto schłodzić je w lodówce. Rogaliki pieczemy w nagrzanym piekarniku 180 stopni przez 20 minut. Zimne rogaliki posypujemy

Themo przepisy
Dietetyczne rogaliki z dżemem 129

Pozostając w temacie Tłustoczwartkowych wypieków, dziś przychodzę z przepisem na rogaliki. Choć rogaliki nie kojarzą się aż tak bardzo z Tłustym Czwartkiem, ale w często przygotowuje się je także z tej okazji. I tak jak do tej pory osoby na diecie, liczące kalorie i unikające słodyczy nie miały co wybrać dla siebie, tak dziś przepis dla nich: dietetyczne rogaliki(...)dżemem (choć tak naprawdę co do nich włożycie zależy już tylko od Was :). Czemu te rogaliki są wyjątkowe? Nie zawierają w sobie tłuszczu – nie znajdziecie tutaj masła, oleju ani innych tłuszczy. W zamian jest twaróg, który sprawia, że rogaliki wyglądają jak kruche, są sycące i mega smaczne nawet na drugi i trzeci dzień po przygotowaniu Dietetyczne rogaliki z dżemem

365 dni dookoła kuchni
Mini rogaliki drożdżowe 246

Rogaliki drożdżowe są bardzo proste do zrobienia. Jeśli potrzebujecie deseru na ostatnią chwilę to jest strzał w dziesiątkę. Świetnie pasują do popołudniowej kawy, sprawdzają się jako szybki deser i przekąska do zabrania do parku. Gdy piekłam je po raz pierwszy, zastanawiałam się, czy na trzeci dzień będą jeszcze świeże. Do tej pory nie miałam okazji się o tym przekonać. Rogaliki(...)odstawiamy na godzinę, by ciasto mogło wyrosnąć. Po godzinie dzielimy ciasto na 3 części. Na stolnicy wysypanej mąką rozwałkowujemy 1/3 ciasta w kształcie koła. Jeśli zależy wam, żeby rogaliki były idealnie równe możecie wyciąć koło przy pomocy dużej tortownicy. Jeśli chcecie mieć większe rogaliki koło przekrawamy nożem na 8 równych części. Na każdy kawałek ciasta kładziemy

Dieta bez mleka
Szybkie rogaliki z kremem orzechowo-nugatowym 128

Szybkie rogaliki z kremem orzechowo-nugatowym Proste, pyszne, idealne dla zabieganych. Przedświąteczna gorączka trwa…  Ale czas na dobrą kawę i coś słodkie musi być W końcu każdemu należy się odrobina odpoczynku i przyjemności A jak dobra kawa, to… Ja polecam Wam kawy marki DreamsCoffee W ofercie znajdziecie zarówno kawy ziarniste, mielone, jak i pyszne kawy rozpuszczalne. Polecam(...)był wyjątkowy dzień, więc nie mogło zabraknąć tak wyjątkowych kaw Kawy DreamsCoffe, to połączenie jakości, smaku, elegancji (spójrzcie na te opakowania) i dobrej ceny. Więcej pisałam Wam tutaj Szybkie rogaliki z kremem orzechowo-nugatowym Składniki: 250 g sera półtłustego 250 g masła 2 szklanki mąki pszennej kilka łyżeczek kremu orzechowo-nugatowego cukier puder do oprószenia rogalików (u mnie cukier puder

Słodkie okruszki
Kruche rogaliki (ciasto serowe) 159

Kruche rogaliki z ciasta serowego! Szybkie, kruche i przepyszne rogaliki. Robi się je łatwo i w zasadzie ekspresowo, gdyż ciasto nie wymaga wyrastania, wyrabiania ani chłodzenia. Jakby tego było mało to na drugi dzień smakują tak samo dobrze, jak nie jeszcze lepiej, jak w dzień pieczenia. Polecam! Składniki: 2,5 szklanki mąki pszennej 150g miękkiego masła 100g miękkiej margaryny 200g(...)mielonego białego sera 2 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki cukru waniliowego szczypta soli   Dodatkowo: 1 jajko do posmarowania rogalików czekolada, marmolada lub ser do nadziania     *** Z podanych składników zagniatamy ciasto *** *** Ciasto dzielimy na trzy części i każdą z nich wałkujemy na podsypanym mąką blacie na kształt koła (niezbyt cienko) *** *** Każde koło dzielimy na osiem trójkątów. Na szerszej

Blog z Apetytem
ROGALIKI KRUCHO- DROŻDŻOWE Z POWIDŁAMI ŚLIWKOWYMI 792

Rogaliki krucho- drożdżowe są pyszne, po prostu rozpływają się w ustach. Miękkie, ciasto samo w sobie nie jest za słodkie (słodkości nadaje im nadzienie). Łatwo się je przygotowuje. Idealne do kawki lub na podwieczorek. W moim domu rogaliki znikają błyskawicznie i już wiem, że zawsze muszę robić je z podwójnej porcji ;) Z przepisu korzystam już wiele lat i zawsze wychodzą(...)samo smaczne. Do nadzienia użyłam  powidła śliwkowe Jamar . Robiłam już te rogaliki z czekoladą, marmoladą, świeżymi truskawkami i jagodami. Polecam :) Składniki na około 26 rogalików: * 3 szklanki mąki pszennej * 125 g masła * 1 łyżka cukru  * 1/4 szklanka mleka * 1 jajko * 1 łyżeczka suszonych drożdży * szczypta soli * powidła śliwkowe do nadzienia * odrobina mleka do posmarowania rogalików * cukier puder

Zrób to smacznie
Ekspresowe rogaliki 195

Przepisów na rogaliki na blogu już trochę jest [klik] , na takie robione w ekspresowym tempie też..no i dołączy kolejny przepis..mam nadzieję, że takiego jeszcze na blogu nie ma.., a jak jest to będzie przypomnienie..Takie rogaliki robi się bardzo szybko, nie czekamy na wyrastanie ciasta, a potem rogalików.tylko ciasto zagniatamy, formujemy rogaliki i wstawiamy do piekarnika..Polecam.Przepis(...)znaleziony u  Danusi , moje rogaliki są z marmoladą.Rogaliki dodaję do akcji Błyskawiczne piątki . 2 szkl. mąki tortowej + do podsypania  1/2 szkl.gęstej kwaśnej śmietany    3-4 dkg świeżych drożdży  125 gram masła lub margaryny  1 płaska łyżeczka cukru dowolny dżem, marmolada lub owoce     Do śmietany wkruszyć drożdże, wsypać cukru i wymieszać

Moje domowe kucharzenie
Drożdżowe rogaliki z jabłkami 127

Cześć Dzisiaj będzie przepis na rogaliki drożdżowe. Piekłam je w sobotę według własnego pomysłu. Z góry przepraszam za mało dokładne proporcje składników, ale ja jak to ja – zapomniałam użyć wagi. Zresztą jak zwykle przy cieście drożdżowym wszystko przygotowywałam „na oko”.  Rogaliki drożdżowe z jabłkami Przygotuj miskę, którą można postawić na ogniu, lub garnek, łyżkę, szklankę, ściereczkę kuchenną, wałek, płaską(...)grubości mniej więcej pół centymetra. Tępą stroną noża wycinać z ciasta trójkąty. Na środku podstawy połóż kawałek lub kawałki jabłka i zwiń rulonik, a następnie nadaj mu kształt rogalika. Blachę wysmaruj tłuszczem i wyłóż papierem do pieczenia. Na blasze układaj rogaliki – pamiętaj o zachowaniu odstępów, ponieważ ciasto urośnie. Rogaliki wstaw do średnio nagrzanego piekarnika i piecz do momentu, gdy wierzch

blog.moje-pasje.info
Rogaliki dwuskładnikowe 20

Rogaliki dwuskładnikowe Idealnie kruche, warstwowe ciasto, które składa się zaledwie z dwóch składników. Rogaliki są bardzo łatwe w przygotowaniu, szybkie, niedrogie, a przy tym przepyszne. Zdecydowanie do powtórzenia!     Składniki: 250 g serka mascarpone ok 200g mąki pszennej + mąka do podsypania Dodatkowo: Nadzienie np. konfitura, krem czekoladowy 1 jajko do posmarowania rogalików cukier puder do oprószenia   *** Do miski(...)trójkątów *** *** Na podstawie każdego trójkąta układamy porcje nadzienia (u mnie nutella) *** *** Zwijamy zaczynając od szerszego końca trójkąta i zaklejamy delikatnie rogi, aby podczas pieczenia nie wypłynęło nam nadzienie. Zwinięte rogaliki układamy na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce z wyposażenia piekarnika *** *** Rogaliki smarujemy roztrzepanym jajkiem *** *** Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180’C i pieczemy przez około 20 minut

Blog z Apetytem
Rogaliki drożdżowe z rabarbarem 28

Rogaliki drożdżowe z rabarbarem Puszyste i ekstra maślane rogaliki nadziewane aromatycznym rabarbarem. Świetne połączenia słodkiego i delikatnego ciasta z lekko kwaskowym owocem (choć rabarbar to chyba warzywo ;))     Składniki: 3 pełne szklanki mąki pszennej 7g suchych drożdży – 1 opakowanie 1 jajko pół szklanki cukru szczypta soli 130g masła 1 szklanka mleka Nadzienie: 5 łodyg rabarbaru 4 łyżki cukru Dodatkowo(...)jajko do posmarowania rogalików cukier puder do posypania     *** Rabarbar kroimy w kosteczkę, przekładamy do garnka, zasypujemy cukrem *** *** Całość gotujemy przez około 2 minuty, aż rabarbar zmięknie *** *** Masło roztapiamy w garnuszku, zdejmujemy z ognia, wlewamy mleko i mieszamy *** *** Mąkę mieszamy z suchymi drożdżami, dodajemy cukier, sól, jajko oraz jeszcze ciepłe masło z mlekiem. Mieszamy najlepiej za pomocą miksera

Blog z Apetytem
Szybkie rogaliki wytrawne 38

Wytrawne rogaliki drożdżowe z serem i ziołami Szybkie rogaliki wytrawne czyli, przekąski na plażę jak i szybkie i tanie przekąski na imprezę, na wagę złota o każdej porze roku. Podpowiem krok po kroku, jak zrobić ziołowe, słone rogaliki. W handlu są dostępne gotowe spody do pizzy i co dalej? Do czego można wykorzystać spód do pizzy? Przekąski z ciasta drożdżowego(...)dzieci jak i dla dorosłych. Rogaliki z serem i ziołami to tylko jeden z wielu pomysłów na gotowy spód. Pinsa Lidl czy spód do pizzy Biedronka lub innej sieci handlowej nadaje się tak samo. Nie jestem adwokat, co jest lepsze, zapewniam tylko, że tak jeden gotowy produkt jak i drugi nadaje się aby zrobić rogaliki na słono. Co można zrobić

Dieta moja pasja
Francuskie rogaliki z batonikami Kinder 44

Macie ochotę na fajną przekąskę do kawusi?? Dziś proponuję świetny i prosty przepis na mini rogaliki.Doskonałe łakocie na niespodziewane przyjęcia z rodziną i znajomymi. Rogaliki są tak pyszne,że same rozpływają się w ustach. To chyba najprostsze i najszybsze ciasteczka, kiedykolwiek robiłam. Zachęcam do wypróbowania. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Rogaliki z batonikami – składniki: 8 batoników Kinder czekolada 1 opakowanie(...)francuskiego ciasta 1 żółtko 50 g czekolady mlecznej 30 ml śmietanki 30% (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Rogaliki – przepis: Arkusz ciasta francuskiego pokroić na kształt prostokątów. Następnie każdy prostokąt przekrój pod skosem na 2 trójkąty. ( tak jak na zdjęciu ). Na każdym trójkącie ułożyć po 1 batoniku Kinder. Następnie zwijać w rulonik, tworząc w ten sposób rogalik. Aby czekolada nie wypływała należy

Olcia gotuje!
Kruche rogaliki z jabłkami jak u babci 158

Kruche rogaliki z jabłkami jak u babci Delikatne, mięciutkie i mega kruche domowe rogaliki. Bardzo proste i szybkie w przygotowaniu. Polecam!       Składniki: Ciasto: 350g mąki pszennej 200g zimnego masła – 1 kostka 2 łyżki cukru pudru 4 żółtka Nadzienie: 2 jabłka 2 łyżki cukru waniliowego Dodatkowo: Cukier puder do posypania rogalików     *** Wszystkie składniki na ciasto(...)Każdą część ciasta rozwałkowujemy na posypanym mąką blacie, na kształt koła *** *** Koło dzielimy na osiem trójkątów. Na szerszej części każdego trójkąta kładziemy 1 łyżkę pokrojonych jabłek *** *** Trójkąciki zwijamy w rogaliki i dobrze sklejamy *** *** Rogaliki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia *** *** Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180’C przez około 15 -20 minut – do mocnego zrumienienia *** *** Po upieczeniu rogaliki

Blog z Apetytem
Ekspresowe rogaliki z masą makową 64

mojprzepisna.pl | Ekspresowe rogaliki z masą makową Dziś mam dla was świetny przepis na ostatnią chwilę przed świętami. Gdy macie pełne ręce roboty, te rogaliki zrobicie w godzinkę. Są od razu gotowe do zjedzenia, na ciepło. Rogaliki są idealne na niedzielne śniadanie, są pożywne, lekko słodkie, pyszne nawet następnego dnia. Składniki 12 rogalików: Ciasto: 1 opakowanie ciasta francuskiego(...)podzielić na 6 trójkątów, prostokątnych. Na każdy trójkąt nałożyć farsz, dość grubą warstwę, równomiernie rozłożyć na powierzchni ciasta, zostawiając po kilka mm z każdego bolku wolnego miejsca. Zawijać każdy rogalik od podstawy, do wierzchołka. Układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec 20-25 min w 200 st. z termoobiegiem, lub 220 st bez termoobiegu. Wyjąć z piekarnika, polukrować. Lukier

moj przepis na
Ekspresowe rogaliki z masą makową 70

mojprzepisna.pl | Ekspresowe rogaliki z masą makową Dziś mam dla was świetny przepis na ostatnią chwilę przed świętami. Gdy macie pełne ręce roboty, te rogaliki zrobicie w godzinkę. Są od razu gotowe do zjedzenia, na ciepło. Rogaliki są idealne na niedzielne śniadanie, są pożywne, lekko słodkie, pyszne nawet następnego dnia. Składniki 12 rogalików: Ciasto: 1 opakowanie ciasta francuskiego(...)podzielić na 6 trójkątów, prostokątnych. Na każdy trójkąt nałożyć farsz, dość grubą warstwę, równomiernie rozłożyć na powierzchni ciasta, zostawiając po kilka mm z każdego bolku wolnego miejsca. Zawijać każdy rogalik od podstawy, do wierzchołka. Układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec 20-25 min w 200 st. z termoobiegiem, lub 220 st bez termoobiegu. Wyjąć z piekarnika, polukrować. Lukier

moj przepis na