domowe marynaty warzywne ? Prawie takie jak robiła wasza babcia . No może niezupełnie takie same, ale coś w tym stylu. Są idealne jako przekąska sama w sobie , przydają się jako przystawka do obiadu lub dodatek do kanapek . Możecie zrobić je sami w domu , za pakować w ładny słoik i dać przyjacielowi w prezencie . Jeśli wasza żona lub dziewczyna jest w ciąży
Jem więc JestemBędąc swego czasu w restauracji, wzięłam z mężem na przystawkę krewetki w maśle. Tak nam zasmakowały, że spróbowałam w domu odzwierciedlić ten przepis. Jest naprawdę bardzo prosty i smaczny (dla lubiących oczywiście owoce morza ;-) Czytaj więcej
Ana Mari's worldJajka jako przystawka może pojawić się przy każdej okazji na naszym stole. Farsz możemy również robić na różne sposoby. Dzisiaj polecam jajka faszerowane sosem tatarskim. SKŁADNIKI: 5 ugotowanych na twardo jajek Sos tatarski 2 średnie ogórki kiszone mały słoik marynowanych grzybków 1 cebula 1 wiązka szczypiorku 1 łyżka jogurtu naturalnego 1 łyżka majonezu 1 łyżeczka musztardy szczypta soli
W kuchennym oknie EwyBardzo kusząca wyglądem przekąska, przystawka, ale również zaskakuje smakiem, dlatego warta polecenia!... Składniki: 2 opakowania sera Mozzarella 2 dojrzałe pomidory 6 plasterków salami sos worcestershire sos winegret Wykonanie: Pomidory myjemy kroimy w plastry. Ser osączmy z zalewy i również kroimy w plastry. Na jednym półmisku układamy pomidory oraz ser mozzarella, polewamy sosem worcestershire dekorujemy według uznania. Na drugim półmisku układamy
kgwjanczewopozostałe składniki (olej sezamowy, czosnek, sok z cytryny) 4. Nadal miksując przy pomocy blendera dodać ciecierzycę, wodę oraz sól Podawać jako dodatek po paluszków włoskich, nachos, krakersów i innych przystawek. Jest doskonałym dodatkiem także do dań mięsnych czy wegetariańskich. Smacznego
KreatywnePinyWitajcie po świętach :) mam dla Was dzisiaj propozycję na pyszne szparagi w szynce i galaretce. Przystawka nadaje się na święta jaki na różnego rodzaju imprezy
Sama słodycz i szczypta chilicieście i smażyć po obu stronach na rozgrzanym oleju na jasny kolor. Wykładać na ręcznik papierowy do odsączenia tłuszczu. I zaraz potem podawać. Seler w tempurze można podawać jako przystawkę
Weekendy w domu i ogrodziestole. Ale szukam czegoś nowego. Tym razem pomysł na potrawę bez glutenu. Myślę, że będzie dobrym rozwiązaniem na kanapki, a po dodaniu jakiegoś chłodnego sosu, będzie można zjeść jako przystawkę lub przegryzkę bez mięsa. Składniki : 100 g zmielonej gotowanej ciecierzycy 10 zblanszowanych młodych listków jarmużu (u mnie fioletowy) 100 g rozmrożonego rozdrobnionego szpinaku ćwiartka drobno pokrojonej czerwonej papryki
Weekendy w domu i ogrodziepiwnicy wciąż dużo dyni, więc co jakiś czas serwuję ją na talerze. Dziś z wytrawnym sosem śliwkowym pachnącym wschodnimi przyprawami. Polecam tę rozgrzewającą przystawkę w tak chłodny dzień, jak dziś. Składniki : Dynia pół dyni hokkaido olej sól Sos śliwkowy pół słoika powideł śliwkowych (bez cukru) pół cebuli olej liść kaffiru starty imbir (ok. 2 cm) łyżeczka mielonego zielonego kardamonu sól
Weekendy w domu i ogrodzieWielkanocna szynka zawijana to przystawka, która będzie gościć na naszym stole podczas wielkanocnego śniadania. Danie proste i szybkie w wykonaniu, do tego pyszne i wygodne do konsumowania. Szynka zawijana wygląda też apetycznie, będzie pełnić funkcję dekoracyjną, chociaż będzie to dekoracja która szybko zniknie ze stołu Polecam również ten przepis na szynkę faszerowaną i szynkę faszerowaną kremem chrzanowym Wielkanocna szynka zawijana
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięGalaretka z kurczaka inaczej nazywana w moim domu galaretą drobiową to przystawka , która budzi różne wspomnienia. W mojej pamięci wyłącznie te pozytywne, bo przygotowaną przez mamę uwielbiałam zajadać już jako dziecko. A u Was jakie skojarzenia budzi? Wiele imprez i uroczystości nie może obejść się bez galarety i oczywiście na świątecznym stole także jak najbardziej jest wskazana
Symfonia smakowafarszu dla 24 połówek wystarczyła mi zaledwie 1 łyżka majonezu. Jajka przepiórcze są według mnie bardzo wytworne i eleganckie, stąd dzisiejsza stylizacja zdjęć. Polecam je na Wielkanoc albo jako przystawka na przyjęcie czy Sylwestra. Zamiast tuńczyka z puszki możecie użyć wędzonego łososia. P.s. Dzisiejszy przepis dodaję do akcji wspólnego gotowania "Trzy po trzy: jajka, szczypiorek i kiełki". Zajrzyjcie do Peli
Chilli Czosnek i Oliwaświetnym urozmaiceniem i najlepiej smakuje podczas spotkania z przyjaciółmi, długich zimowych (jesiennych i zimnych wiosennych również) wieczorów lub kolacji we dwoje. Może być w formie deseru, daniem głównym lub przystawką. Ja dzisiaj proponuję Wam mięsną odmianę, w której w garnku rozgrzewa się tłuszcz, a w nim smaży kawałki wołowiny. Do mięsa obowiązkowo podajemy sosy, ale można również podać korniszony, marynowane
Pełny talerzJaja faszerowane pastą z szynką to świetna propozycja na wielkanocny stół, przystawkę lub po prostu przekąskę oraz element śniadania. Pasta bardzo prosta w przygotowaniu, a jej smak w połączeniu z jajkami jest zaskakująco dobry i z pewnością warto ją przygotować w naszych domach. Jaja faszerowane pastą z Szynk ą - Składniki (na 12 połówek jaj) 6 jaj 100 g szynki
Słodka StronaJedna z moich ulubionych past do pieczywa. Doskonale sprawdza się w wersji kanapkowej, ale również jako przystawka - na bagietce lub krakersach. Składniki 1 wędzona makrela (około 300g) 4 małe rzodkiewki 2 małe ogórki małosolne (opcjonalnie świeże) 1/2 czerwonej cebuli 1 łyżka majonezu 1,5 łyżki musztardy sarepskiej 1 łyżeczka chrzanu szczypta pieprzu posiekany szczypiorek Makrelę obrać ze skóry i oczyścić
Pełny talerz