przystawka - 12862 przepisów (strona:130/858)

Jaja faszerowane Pastą Jajeczną 224

Jaja faszerowane pastą jajeczną to smaczna i ładnie prezentująca się forma przystawki na święta, przyjęcia lub po prostu jako element kolacji lub śniadania. Jaja faszerowane Pastą Jajeczną - Składniki: (na ok. 10 połówek faszerowanych jaj)7 jajek1,5 łyżki majonezu1 łyżka twarożku1/4 cebuliok. 10 g żółtego serapół łyżeczki miękkiego masłasól pieprzszczypiorek (opcjonalnie)Jaja faszerowane Pastą Jajeczną - Sposób przygotowania:Wszystkie

Słodka Strona
Mini Tortille z Łososiem Wędzonym, Oliwkami i Kaparami 222

Idealna przekąska na przyjęcia, bankiety lub jako wykwintny dodatek do romantycznej kolacji. Mini tortillę z łososiem, oliwkami i kaparami pięknie prezentują się na półmiskach stanowiąc elegancką i wytworną przystawkę. Mini Tortille z Łososiem Wędzonym, Oliwkami i Kaparami - Składniki: (na 12 mini tortilli)3 placki tortilla (gotowe lub z tego przepisu)200 g wędzonego łososiaok. 100 g oliwek (czarne, zielone

Słodka Strona
Mini Tortilla z Łososiem Wędzonym i Awokado 228

Mini tortille to idealna przekąska na przyjęcia, spotkania ze znajomymi lub jako przystawka np. na romantyczną kolację. Połączenie łososia z awokado, ogórkiem oraz sałatą lodową przywodzi na myśl dodatki z sushi, gdyż powyższe składniki charakterystyczne są właśnie dla kuchni azjatyckiej. W tortilli jednak, również smakują wyśmienicie i idealnie się z nią komponują. Kombinacja tych składników tworzy przepyszną wykwintną przekąskę

Słodka Strona
Mini Calzone 301

Mini Calzone to ciekawa propozycja na przygotowanie smakowitej przystawki na przyjęcia, kinderbale, spotkania ze znajomymi lub jako przekąska podczas dnia lub po prostu jako alternatywna dla zwykłej pizzy. Mini Calzone to tradycyjne ciasto na pizze podane w formie niedużych pierożków z pieczarkowym farszem i ulubionymi dodatkami. Świetnie smakują na ciepło jednak również na zimno trudno się nim oprzeć

Słodka Strona
Szaszłyki z Oliwkami w Cieście Francuskim 268

Szaszłyki z Oliwkami w Cieście Francuskim to smaczna przystawka idealnie nadająca się na przyjęcia, spotkania ze znajomymi, pikniki itp. a także jako chrupiąca przekąska podczas dnia. Szaszłyki w takiej formie mogą stanowić pyszny i efektowny element stołu wśród innych zakąsek. Oliwki w cieście francuskim świetnie smakują zarówno podawano na zimno jak i ciepło.Szaszłyki z Oliwkami w Cieście Francuskim - Składniki

Słodka Strona
Róże z Ciasta Francuskiego i Salami 297

Róże z Ciasta Francuskiego i Salami to smaczna i efektownie wyglądająca przekąska idealna na przyjęcia, kinderbale czy nawet jako przystawka na romantyczną kolację. Gdziekolwiek się nie znajdą będą zdobić półmiski i wzbudzać zainteresowanie wśród gości.Róże z Ciasta Francuskiego i Salami - Składniki:opakowanie ciasta francuskiegook. 100-150 g cienko pokrojonego salami Róże z Ciasta Francuskiego i Salami - Sposób przygotowania

Słodka Strona
Kurczak w Cieście Naleśnikowym 536

Kurczak w cieście naleśnikowym to idealna przekąska, przystawka, a nawet element obiadu. Kurczak w tej postaci smakuje wyśmienicie, a ponadto efektownie wygląda.Kurczak w Cieście Naleśnikowym - Składniki: 2 piersi z kurczakavegetapieprzczosnek w proszkuciasto:szklanka mąki1/2 szklanki mleka1/4 szklanki wodyjajkoszczypta soliszczypta pieprzułyżka olejułyżeczka octuKurczak w Cieście Naleśnikowym - Sposób przygotowania:Kurczaka kroimy w dość dużą kostkę.Mięso "smarujemy" niewielką ilością vegety, czosnku

Słodka Strona
Roladki z Tortilli na Zimno z Łososiem Wędzonym i Awokado 401

Roladki z Tortilli na Zimno to pyszna przystawka idealna na kolacje we dwoje, przyjęcia, imprezy okolicznościowe lub po prostu jako smaczna przekąska podczas dnia. Połączenie łososia z awokado to idealna kombinacja smaków charakterystyczna dla kuchni azjatyckiej, jednak w tortilli również smakuje wyjątkowo.Roladki z Tortilli na Zimno z Łososiem Wędzonym i Awokado - Składniki: ok. 4 tortille200 g łososia wędzonegook

Słodka Strona
Mini Calzone ze Szpinakiem 197

Mini Calzone ze Szpinakiem to ciekawa propozycja na przygotowanie smakowitej przystawki na przyjęcia czy też spotkania ze znajomymi. Sprawdzi się jako przekąska podczas dnia lub po prostu jako alternatywna dla zwykłej pizzy. Mini Calzone to tradycyjne ciasto na pizze podane w formie niedużych pierożków z idealnie doprawionym szpinakiem i ciągnącą się mozzarellą. Jest to bardzo interesujące połączenie smaków, które być

Słodka Strona
Drożdżowe Warkocze - Paluchy z Ziołami Prowansalskimi 331

Drożdżowe paluchy w formie ładnie wyglądających warkoczy to idealny dodatek do sałatek czy też przystawek. Sprawdzą się również jako odrębna przekąska podana z ulubionymi sosami. Paluchy drożdżowe to nic innego jak tradycyjne ciasto na pizze z dodatkiem ziół prowansalskich splecionych w formie warkoczy. W smaku delikatne, puszyste, a przy tym chrupiące i bardzo smaczne. Bardzo prosta przekąska, która zaspokoi niejedno

Słodka Strona
Sałatka z tortellini 197

Tortellini to tradycyjne włoskie pierożki z nadzieniem. Do sałatki można użyć dowolne małe pierożki, czyli mięsne, grzybowe bądź z serem. Jest to idealna przystawka na przyjęcia, która smakuje także dzieciom czy jako przekąska do pracy.Składniki:opakowanie tortellini, np. z szynką2 duże pomidory 1 duży zielony ogórek1 puszka kukurydzykoperek2 ząbki czosnkumajonezsól, pieprzSposób przyrządzenia:Tortellini wrzucamy na wrzątek i gotujemy

upichcic
Krewetki po tajsku ze słodkim sosem chili 147

Pyszne krewetki po tajsku, lekko ostre i aromatyczne, smażone na klarowanym maśle i podawane z pysznym słodko-ostro-kwaśnym sosem chili. Czego chcieć więcej? Idealne na przystawkę oraz jako samodzielne danie z ryżem lub bagietką. Polecam, smakują wybornie! Będziemy potrzebować (na 4 porcje): 800 g dużych, surowych (nieobgotowanych) krewetek w całości, tj. ok. 24-28 sztuk Najsmaczniejsze będą

Food Square
Gruzińskie bakłażany z orzechową pastą 157

razu mam w głowie trzy dania: pierożki chinkali, placek chaczapuri oraz te cudowne roladki z bakłażana, wypełnione aromatyczną orzechową pastą i posypane pestkami granatu. Stanowią one niebanalną i pyszną przystawkę.Składniki (na około 20 roladek):2 duże bakłażany250 g orzechów włoskich3 ząbki czosnku1 łyżeczka mielonej kozieradki1 łyżeczka mielonych ziaren kolendry1/2 łyżeczki suszonej papryczki chili2 łyżeczki octu winnego, np. jabłkowegogarść

Food Square
Rzedkiewka na parze z krewetkami 144

Jest tak gorąco, że nie chce się jeść a gotowanie w kuchni przypomina saunę. Więc dziś przygotowałam szybką chrupiącą przystawkę. Dobrodziejstwo ogródka  z krewetkami. Uwielbiam świeże rzodkiewki mają w sobie ostrość co nie każdy lubi. Jest na to bardzo prosty sposób, robię je na parze tracą swoją ostrość ale nadal są pyszne i chrupiące. pojawiła już się też fasolka

Basia w kuchni
Marynowany surowy łosoś w przyprawach 264

Marynowany łosoś to obok śledzia przystawka, której nie może zabraknąć na naszym Wigilijnym stole. Zagościł w naszym menu już parę lat temu i nieustająco jest jednym z jego hitów. Ten łosoś jest niezwykle delikatny, wprost rozpływa się w ustach. Można go przygotować parę dni wcześniej, bez problemu przetrwa w lodówce około tygodnia.Danie jest łatwe w przygotowaniu, a jego

Kulinarne przygody Gatity

Proponowane wyszukiwania