Szaszłyki z koperkowych naleśników

Szaszłyki z koperkowych naleśników

Szaszłyki z koperkowych naleśników

Składniki: Ciasto 4 porcje: 150 g mąki pszennej, 150 ml mleka–, 10 g oleju rzepakowego, 1 jajko, 150 g wody, ½ łyżeczki soli, szczypta cukru, pieprz świeżo mielony do smaku, 1 łyżka koperku, szczypta kurkumy, olej do smażenia. Pasta z wędlin: 1 cebula. 100 g wędliny, 2 jajka ugotowane na twardo, 1 łyżka musztardy, 50 g majonezu. Koreczki (składniki w zależności wykonanych koreczków): oliwki zielone, pomidorki koktajlowe, cebulki srebrzyste, koperek, kiełki rzodkiewki. Przygot... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Moniki Smakołyki

Autor

Monika LMonika L

Kuchnia to moje miejsce gdzie smaków poszukuję, łączę produkty, z nich dania przygotowuję. Przepisy na kartkach papieru zapisuję, a dania fotografuję. Jestem kulinarną amatorką, ale smakową „doktorką”. Badam smakiem wszystkie składniki i nie chwaląc się naprawdę powstają z nich smakołyki.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

naleśnik, szaszłyki, pasty, pasta, koreczki, koperek, ciasto, naleśniki, majonez, cebula, mielone, mąka, jajko, ciasto na naleśniki, siekane, szynka, cukier, przystawki, jajka nadziewane, fajne ciasta

Inne przepisy z Moniki Smakołyki

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.