Śledzie po parysku to idealna propozycja na smaczną przystawkę, kolację i świąteczny stół. Do ich przygotowania potrzebujemy troszkę więcej czasu, ale efekt końcowy jest i wizualnie i smakowo doskonały, więc naprawdę warto. Polecam :) Składniki ( na 10 porcji ) - 5 filetów śledziowych solonych matias - 10 cieniutkich naleśników średniej wielkości - 3 jajka na twardo - 1 jabłko - kilka plastrów ananasa z puszki - 2 ogórki
Kuchnia z widokiem na ogródTartinki - mini kanapeczki z dodatkiem łososia, sera pleśniowego i kawioru to świetna bardzo wytworna, wyborna w smaku przystawka, przekąska "na jeden kęs" . Idealna na wszelakie imprezy, przyjęcia, bankiety, doskonała na zbliżającą się noc sylwestrową. Przygotowanie takich kanapeczek zajmuje dosłownie chwilkę a są prawdziwym hitem. Polecam :) Składniki - bagietka - wędzony łosoś - ser pleśniowy lazur - kawior czerwony lub czarny - masło Wykonanie Bagietkę kroję
Kuchnia z widokiem na ogródJajka z łososiem i kawiorem to bardzo smaczna, błyskawiczna, bardzo prosta w przygotowaniu przekąska-przystawka, idealna na sylwestrowy stół, doskonale sprawdza się na każdej i małej i dużej imprezie. Polecam :) Składniki - jajka ugotowane na twardo - łosoś wędzony - kawior czerwony lub czarny - majonez Wykonanie Jajka przekrawam na połówki, na każdej z nich układam po plasterku łososia, dodaję kleks kawioru i kleks
Kuchnia z widokiem na ogródmarchewki powinny się skurczyć i przybrązowić na zewnątrz, ale nie być spalone) ; odstawić na bok i ostudzić. Wymieszać w miseczce razem z prażonymi orzechami laskowymi i rodzynkami; podawać jako przystawkę lub snack. Gotowe. To read this in English click here: When life gives you carrots you make roasted chips Kliknij na zdjęcia poniżej: Follow my blog with Bloglovin
Jem więc Jestemmoże zabraknąć czosnkowego majonezu w postaci pysznego sosu aïoli . To co szykujecie się ze mną wieczorem na kalmary? :) Składniki (na danie główne dla 2 osób lub przystawkę dla 4) : 500 g rozmrożonych i osuszonych kalmarów (tusze oraz macki) 1 szklanka mąki ryżowej 2 dobrze roztrzepane białka 2 łyżeczki słodkiej bądź ostrej papryki w proszku odrobina soli olej
Food Squareszczerze powiedziawszy nie przepadam, zjem ale raz na jakiś czas, natomiast tak podany jak dziś Wam proponuję smakuje wybornie na ciepło jak i na zimno. Polecam serdecznie jako przystawkę lub danie główne, zależy ile lubicie zjeść. Przy okazji do obierania ziemniaków wypróbowałam widelec do ziemniaków ze sklepu Rossi [ klik ] i nie poparzyłam sobie palców jak niegdyś to bywało. Ziemniaki przyrządza
Moje Małe Czarowanietortilli pełnoziarnistej W ciągu dnia warto zadbać o smaczną pożywną przekąskę, którą możemy zaproponować swoim gościom. Roladki z pełnoziarnistej tortilli to szybka oraz pełnowartościowa przystawka. Składniki: - tortille pełnoziarniste, - pierś z kurczaka, - jajka, - ser Feta, - pomidory, - papryka, - zielona pietruszka, - koncentrat pomidorowy, - zioła, pieprz, sól Sposób przygotowania: Wierzch tortilli smarujemy
Fit-aminaKRAKERSY LUB BABECZKI Z PASTĄ SEROWĄ są super przystawką Amuse-bouche - z języka francuskiego jest to drobna przekąska podawana jako poczęstunek dla rozbudzenia kubków smakowych w sam raz na czas oczekiwania na konkretny obiad, ale również jako przekąska na imprezie imieninowej itd. Smak tej pasty poznałam dzięki mojej przyjaciółce Krysi, pasta była tak pyszna, że została w pamięci do dziś
Kuchnia BeatyIdealnie przygotowane śniadanie wielkanocne, to marzenie każdej gospodyni domu. Wyczekiwane po długim okresie postu musi zaskoczyć smakiem i kolorami. Wobec tego kolejna wielkanocna przystawka JAJKA W SOSIE WIOSENNYM. SKŁADNIKI: 6 jaj 2-3 łyżki gęstej kwaśnej śmietany łyżka musztardy łyżka majonezu żółtko szczypiorek rzodkiewka mały ogórek zielony WYKONANIE: Jajka ugotować na twardo, przekroić na pół i ułożyć
Kuchnia BeatyCzas karnawału i spotkań z przyjaciółmi rozpoczęty, więc chcę Państwu zaproponować przystawkę z łososia wędzonego. Myślę, że nie tylko dla smakoszy ryb- każdy chętnie przekąsi coś tak dobrego. SKŁADNIKI: 200gr. wędzonego łososia serek hochland kanapkowy ze szczypiorkiem (150gr.) 1/2 opakowania serka Almette z ziołami ogórek zielony 2 łyżeczki żelatyny 1/4 szkl. wrzątku 1/4 marchewki ugotowanej przyprawy: sól, pieprz (świeżo
Kuchnia Beatyczego trudnego, nieosiągalnego, ekstrawaganckiego i horrendalnie drogiego. Wystarczy nadać odrobinę finezji, aby coś, co wydawałoby się mało eleganckie, zyskało na statusie. Tatar z wędzonego łososia stanowi bardzo prostą przystawkę, która pomimo łatwości w przygotowaniu, jest bardzo elegancka, wykwintna i nadaje się na każdą ważniejszą okazję. TATAR Z WĘDZONEGO ŁOSOSIA /własny;/ na 2 porcje 200g wędzonego łososia dobrej
W kuchni Karmel-itkiZapraszam na pyszne brzoskwinie nadziewane tuńczykiem . Przepis na tą przystawkę dostałam od cioci z Francji gdzie często ją podają. Pewnie się zastanawiacie jak może smakować ryba z brzoskwinią , też tak się zastanawiałam dopóki nie spróbowałam . Zapraszam do wypróbowania :) Składniki : 1Puszka brzoskwiń 2 Puszki tuńczyka 1 cebula
Sama słodycz i szczypta chiliBardzo efektowny początek uroczystej kolacji ! Pierwszy raz robiłam homara. Kupiony w Lidlu, mrożony, gotowany, homar, okazał się po rozmrożeniu niedużym homarkiem. Jako niewielka, ale elegancka przystawka dla dwóch osób - wielkości wystarczającej. Ponieważ z takim stworzeniem miałam do czynienia po raz pierwszy, musiałam znaleźć prosty przepis na jego przyrządzenie. Z pomocą przyszła grupa Zdrowo Podjeść na Fb i przepis jednej
Stare GaryProsta przystawka. Dla miłośników pieczarek idealna. Użyłam miękkiego serka koziego - roladki. Sądzę, że każdy ser o wyrazistym smaku się sprawdzi. Podawać ciepłe. składniki - 4 porcje 4 grzyby Portobello 2 ząbki czosnku drobno posiekane sól, pieprz tymianek, pietruszka - posiekane oliwa z oliwek przygotowanie Rozgrzać piekarnik do 180 st. C. Nóżki grzybów wyłamać lub wyciąć, nie będą nam potrzebne. Do miseczki
Stare GaryIdealna przystawka na imprezę. Śledź w tej postaci smakuje cudownie. Za każdym razem znika ze stołu jako pierwsza:) Przepis pochodzi z książki “Z miłości do jedzenia”, którą dostałam w prezencie:) Terrina ze śledziem Drukuj przepis Składniki tacka filetów a la matias (około 8 sztuk) 400g naturalnego twarogu wysokiej jakości (bez cukru, u mnie zazwyczaj President z Biedronki) pęczek
CoolinarniePL