przystawka - 12862 przepisów (strona:116/858)

Marchewka z brokułem w sosie czosnkowo ogórkowym 139

Bardzo pyszna sałatka do obiadu  Oraz wspaniała  przystawka na imprezę Składniki - 1 brokuł - 1 duża marchew sos - 1 szklanka jogurtu greckiego - 2 łyżki majonezu - 1 ząbek czosnku - 1 ogórek kiszony - sól -pieprz Sposób przygotowania 1. Brokuł i pokrojoną marchew ugotować w osobnych garnkach z solą  - Ugotowane warzywa odcedzić zostawić by ostygły najlepiej na sicie 2. Sos - Jogurt

W królestwie smaków Beaty
Śledzie w śmietanie 162

Śledzie w śmietanie Coś dla smakoszy śledzika, idealna przystawka, lub po prostu coś na ząbek do kolacji... Składniki: 5-6 filetów śledziowych a'la matias 1 cebula kilka marynowanych pieczarek 2-3 ogórki kiszone 200 ml śmietany 1 łyżka musztardy pół łyżeczki cukru sól  pieprz Sposób przygotowania Filety najlepiej wymoczyć w wodzie przez kilka godzin, nie będą wtedy

na moim stole...
Brokuły w sosie czosnkowym 402

Brokuły w sosie czosnkowym Do obiadu, na przystawkę, bądź też jako samodzielne danie - brokuły w sosie czosnkowym. U mnie na stole głownie podawane są do obiadu jako dodatek do mięsa. Brokuły można polać samym sosem, ale można również posypać je pokruszoną fetą, czy też prażonym słonecznikiem. Prosty przepis, może stać się urozmaiceniem każdego stołu. Składniki: 500 g brokuła 2 ząbki

na moim stole...
Tatar z lososia 164

Kolejna bardzo prosta potrawa, na śniadanie czy na przystawkę jak znalazł.   Tatar z łososia nie zabija jego smaku, wręcz przeciwnie - nawet zaostrza, jest wyjątkowo prosty do zrobienia i do tego wyjątkowo smakuje. 100g wędzonego łososia Pół małej cebulki drobno posiekanej w kostkę 1/6 średniej czerwonej papryki Pół cytryny Wszystkie składniki, oprócz cytryny kroimy drobno w kostkę. W dowolny sposób

dlaSmaQ
Francuskie buraczki z sosem aioli 142

Pyszna przystawka, mimo iż wygląda jak pieczarki.:) Pomysł na buraka karmelizowanego w miodzie, podanego na cieście francuskim. SKŁADNIKI: - 2 średnie buraczki - 1 gotowiec - ciasta francuskiego - 4 łyżki miodu -  2 łyżki octu balsamicznego Sos aioli :   - główka czosnku  - 1/2 szklanki majonezu - pół cytryny  - łyżeczka cukru Kroimy buraczki na półtalarki - w miarę cienkie. W szklance rozrabiamy ocet balsamiczny

dlaSmaQ
Babska pietruszka w sosie 146

Nigdy bym się nie spodziewała, że zwykła pietruszka może tak wykwintnie smakować. Z racji, tego iż przystawka ta nie posiada ani grama mięsa - nazwałam ją babską :) Jest na prawdę godna polecenia !!! SKŁADNIKI: - ok 7 szt średnich pietruszek - pół szklanki miodu - pieprz, sól dla smaku - dwie główki czosnku Pietruszkę, kroimy w plastry (jak na zdjęciu), układamy na blaszce. Kroimy główki czosnku

dlaSmaQ
Kanapki z ciasta francuskiego 181

francuskie :) Niestety ze względu na oszczędność czasu i promocję w Lidlu ciasto kupione gotowe. Kanapki przygotowane na słono, bardzo fajnie się nadają jako przekąski na imprezie, ale i jako przystawki przed daniem głównym-  w zależności od upodobań. SKŁADNIKI: 1 opakowanie ciasta francuskiego 1 opakowanie szynki szwarcwaldzkiej z Lidla :) (ok.200 gr) 1 opakowanie fety suszone pomidory drobno mielone suszona bazylia

dlaSmaQ
Serowe miseczki salatkowe 99

Dzisiaj nadrabiam zaległości :) Niestety jakoś ten weekend wydaje mi się za krótki....na spełnienie i zrobienie tego, co bym chciała - ale staram się :) Dziś pomysł na podanie przystawki, w moim wykonaniu akurat sałatki - ale można wykorzystać serowe miseczki na wiele sposobów . Pomysł uważam za rewolucyjny dla miłośników sera i dla osób które nie mają miseczek adekwatnie do ilości gości :) Składniki

dlaSmaQ
Dwuwarstwowa sałatka z makaronem i buraczkiem 255

ogórka i cebulk ę drobno siekamy, ł ą czymy z buraczkami, doprawiamy do smaku sol ą i pieprzem, dodajemy majonez , mieszamy. W okr ą głych obr ę czach do przystawek układamy warstwowo sałatk ę –na dnie warstwa z buraczków na wierzchu makaronu, posypujemy pokrojonym drobno selerem naciowym, chłodzimy w lodówce, przed podaniem obr ę cze ś ci ą gamy

Wanilia i Kardamon
Kurczak w żurawinowej galarecie 173

Smaczna przystawka Składniki 2 filety z kurczaka 400 g świeżej żurawiny 200 g cukru 2 łyżki żelatyny 2 łyżki oleju sól ,pieprz Przygotowanie   Mięso dokładnie opłukałem , osuszyłem . Natarłem solą i pieprzem , skropiłem olejem , odstawiłem w chłodne miejsce. Żurawiny umyłem , w rondelku zasypałem cukrem , skropiłem wodą , zagotowałem , stale mieszając . Gotowałem do momentu , aż cukier się rozpuści , a owoce rozgotują. Wtedy

R'n'G Kitchen
Suflet z pomidorami i koperkiem 140

Smaczna przystawka ,ewentualnie lekka kolacja. Składniki 4 pomidory (u mnie malinowe) ząbek czosnku łyżeczka bazylii 3 łyżki masła 3 łyżki mąki 250 ml mleka 4 jajka masło do posmarowania foremek starty parmezan do oprószenia foremek pęczek koperku sól ,pieprz Przygotowanie Masło rozpuszczamy w rondelku ,oprószamy mąką ,podgrzewamy cały czas mieszając. Wolno wlewamy mleko ,podgrzewamy do momentu zgęstnienia sosu. Zdejmujemy

R'n'G Kitchen
Przystawki na kolację 177

Smaczne przekąski ,świetnie nadają się na kolację lub na przystawkę dla gości. Składniki 2 małe cukinie ser kozi 200 g 1/2 łyżeczki papryki w proszku 1/2 łyżeczki startego imbiru pieprz sól 1 duże awokado mała puszka tuńczyka w sosie własnym mała szalotka sok z 1/2 limetki świeżo zmielony czarny pieprz łyżeczka posiekanej natki pietruszki Przygotowanie Pasta z awokado z tuńczykiem

R'n'G Kitchen
Caprese 275

Bardzo prosta i przepyszna trójkolorowa sałatka jest bardzo aromatyczną i charakterystyczną przystawką kuchni włoskiej. Składniki duży pomidor duża kulka mozzarelli garść świeżej bazylii 50 ml oliwy z oliwek sól ,pieprz Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Pomidor i ser kroimy na plasterki. Układamy jeden obok drugiego (na zakładkę). W wysokim naczyniu miksujemy bazylię z oliwą ,doprawiamy solą

R'n'G Kitchen
Prosciutto z melonem 135

Szybka, smaczna przystawka. Danie północnych Włoch. Składniki 1 dojrzały melon (ok. 800 g ) 12 cienkich plastrów szynki parmeńskiej grubo zmielony pieprz Przygotowanie   Melona umyłem, osuszyłem, włożyłem go na kilka godzin do lodówki. Przekroiłem na połowę, usunąłem pestki. Pokroiłem połówki na sześć cząstek, z każdej ściąłem skórkę. Na półmisku ułożyłem na przemian cząstki melona i plasterki szynki. Posypałem pieprzem

R'n'G Kitchen
Jarzynowe carpaccio 103

Niskokaloryczne przystawka. Składniki ogórek sałatkowy (150 g ) 2 łyżki pestek dyni 150 g młodej marchewki 5 rzodkiewek mała kalarepa dymka ze szczypiorkiem 4 łyżki białego octu winnego łyżeczka płynnego miodu sól czarny pieprz 2 łyżki oleju z pestek dyni 5 łyżek oleju Przygotowanie Pestki dyni uprażyłem na patelni bez tłuszczu, powinny zacząć wydzielać przyjemny wyczuwalny zapach. Zdjąłem z patelni

R'n'G Kitchen

Proponowane wyszukiwania