przystawka - 12862 przepisów (strona:117/858)

Serowe miseczki salatkowe 85

Dzisiaj nadrabiam zaległości :) Niestety jakoś ten weekend wydaje mi się za krótki....na spełnienie i zrobienie tego, co bym chciała - ale staram się :) Dziś pomysł na podanie przystawki, w moim wykonaniu akurat sałatki - ale można wykorzystać serowe miseczki na wiele sposobów . Pomysł uważam za rewolucyjny dla miłośników sera i dla osób które nie mają miseczek adekwatnie do ilości gości :) Składniki

dlaSmaQ
Dwuwarstwowa sałatka z makaronem i buraczkiem 242

ogórka i cebulk ę drobno siekamy, ł ą czymy z buraczkami, doprawiamy do smaku sol ą i pieprzem, dodajemy majonez , mieszamy. W okr ą głych obr ę czach do przystawek układamy warstwowo sałatk ę –na dnie warstwa z buraczków na wierzchu makaronu, posypujemy pokrojonym drobno selerem naciowym, chłodzimy w lodówce, przed podaniem obr ę cze ś ci ą gamy

Wanilia i Kardamon
Kurczak w żurawinowej galarecie 167

Smaczna przystawka Składniki 2 filety z kurczaka 400 g świeżej żurawiny 200 g cukru 2 łyżki żelatyny 2 łyżki oleju sól ,pieprz Przygotowanie   Mięso dokładnie opłukałem , osuszyłem . Natarłem solą i pieprzem , skropiłem olejem , odstawiłem w chłodne miejsce. Żurawiny umyłem , w rondelku zasypałem cukrem , skropiłem wodą , zagotowałem , stale mieszając . Gotowałem do momentu , aż cukier się rozpuści , a owoce rozgotują. Wtedy

R'n'G Kitchen
Suflet z pomidorami i koperkiem 134

Smaczna przystawka ,ewentualnie lekka kolacja. Składniki 4 pomidory (u mnie malinowe) ząbek czosnku łyżeczka bazylii 3 łyżki masła 3 łyżki mąki 250 ml mleka 4 jajka masło do posmarowania foremek starty parmezan do oprószenia foremek pęczek koperku sól ,pieprz Przygotowanie Masło rozpuszczamy w rondelku ,oprószamy mąką ,podgrzewamy cały czas mieszając. Wolno wlewamy mleko ,podgrzewamy do momentu zgęstnienia sosu. Zdejmujemy

R'n'G Kitchen
Przystawki na kolację 167

Smaczne przekąski ,świetnie nadają się na kolację lub na przystawkę dla gości. Składniki 2 małe cukinie ser kozi 200 g 1/2 łyżeczki papryki w proszku 1/2 łyżeczki startego imbiru pieprz sól 1 duże awokado mała puszka tuńczyka w sosie własnym mała szalotka sok z 1/2 limetki świeżo zmielony czarny pieprz łyżeczka posiekanej natki pietruszki Przygotowanie Pasta z awokado z tuńczykiem

R'n'G Kitchen
Caprese 268

Bardzo prosta i przepyszna trójkolorowa sałatka jest bardzo aromatyczną i charakterystyczną przystawką kuchni włoskiej. Składniki duży pomidor duża kulka mozzarelli garść świeżej bazylii 50 ml oliwy z oliwek sól ,pieprz Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Pomidor i ser kroimy na plasterki. Układamy jeden obok drugiego (na zakładkę). W wysokim naczyniu miksujemy bazylię z oliwą ,doprawiamy solą

R'n'G Kitchen
Prosciutto z melonem 127

Szybka, smaczna przystawka. Danie północnych Włoch. Składniki 1 dojrzały melon (ok. 800 g ) 12 cienkich plastrów szynki parmeńskiej grubo zmielony pieprz Przygotowanie   Melona umyłem, osuszyłem, włożyłem go na kilka godzin do lodówki. Przekroiłem na połowę, usunąłem pestki. Pokroiłem połówki na sześć cząstek, z każdej ściąłem skórkę. Na półmisku ułożyłem na przemian cząstki melona i plasterki szynki. Posypałem pieprzem

R'n'G Kitchen
Jarzynowe carpaccio 92

Niskokaloryczne przystawka. Składniki ogórek sałatkowy (150 g ) 2 łyżki pestek dyni 150 g młodej marchewki 5 rzodkiewek mała kalarepa dymka ze szczypiorkiem 4 łyżki białego octu winnego łyżeczka płynnego miodu sól czarny pieprz 2 łyżki oleju z pestek dyni 5 łyżek oleju Przygotowanie Pestki dyni uprażyłem na patelni bez tłuszczu, powinny zacząć wydzielać przyjemny wyczuwalny zapach. Zdjąłem z patelni

R'n'G Kitchen
Seler naciowy w szynce parmeńskiej 129

Przystawka z pysznych składników : szynka dojrzewająca , seler naciowy, boczniaki, połączone ze słodkimi brzoskwiniami... Można użyć dowolnego ulubionego owocu : banan, ananas... Składniki 9 plasterków szynki parmeńskiej 3 łodygi selera naciowego 9 plasterków sera żółtego 3 połówki brzoskwiń z puszki 2 boczniaki królewskie 3 łyżki startego łagodnego sera masło do podsmażenia boczniaków i wysmarowania formy Przygotowanie Łodygi selera blanszowałem przez 1 minutę

R'n'G Kitchen
Pieczone szparagi w szynce serrano 110

Smaczna hiszpańska przystawka. Składniki 2 łyżki oliwy z oliwek 6 plastrów szynki serrano 12 zielonych szparagów sól morska gruboziarnista pieprz Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 200°C. Ze szparagów usuwamy zgrubiałe końcówki ,obcinając je. Następnie obtaczamy je w połowie oliwy z oliwek ,owijamy każdy w połowę plastra szynki i umieszczamy na blaszce

R'n'G Kitchen
Serowe paczuszki z warzywami 181

Prosta smaczna przystawka. Szybko można przygotować, a w plasterki sera można zawijać inne dodatki, np. rzodkiewkę, tuńczyka paprykę. Składniki 200 g wędzonego żółtego sera wędzonego (u mnie gouda) 3 ogórki konserwowe 8 szt pomidorków koktajlowych 50 g szynki gotowanej 2 łyżki majonezu 1 łyżka jogurtu naturalnego pęczek szczypiorku sól pieprz 1 łyżka soku z cytryny Przygotowanie   Ser pokroiłem

R'n'G Kitchen
Grillowane faszerowane pieczarki 129

Propozycja na szybką, bardzo smaczną przystawkę. Składniki 1/2 szklanki kaszy bulgur 2 pomidory świeże listki mięty 8 szt pieczarek do grilowania sól pieprz sok z połowy cytryny oliwa z oliwek Przygotowanie Miętę pokroiłem bardzo drobno razem z łodyżkami. Pomidory przeciąłem na pół, wydrążyłem gniazda nasienne. Pomidory pokroiłem na kawałki, wymieszałem z miętą i ugotowaną wcześniej kaszą bulgur. Doprawiłem do smaku

R'n'G Kitchen
Rolada szpinakowa z wędzonym łososiem 167

szybka w przygotowaniu. Zamiast łososia możemy dać inną wędzoną rybę czy szynkę. Jednak według mnie najlepsza jest z łososiem. Myślę ze taka rolada może być fajną i elegancką   przystawką na każde przyjęcie czy spotkanie. Zapraszam!!!! Składniki: 150 g wędzonego łososia, 250 g serka naturalnego ( ja użyłam Piątnicy), 500 g szpinaku ( rozdrobnionego), 2 ząbki czosnku, 4 jajka, sól, pieprz, olej

Passion of Cooking
Muszle z łososiem i sosem pieprzowym 210

około 5 minut na wolnym ogniu. Następnie do sosu dodajemy rybę i gotujemy jeszcze przez 1-2 minuty. Gotowym sosem nadziewamy makaronowe muszle. Podajemy z plasterkiem cytryny jako ciepłą przystawkę lub danie główne

W poszukiwaniu inspiracji
Sushi z holenderskim matjasem i musem z fenkuła 200

Kcal) więc będąc na diecie można sprawiać wrażenie,że bierze się na przyjęciu wraz z innymi czynny udział w konsumcji.Porównując:jedno jabłko ma +/- 50 Kcal. Do tej przystawki idealnie pasuje wytrawne białe sherry Manzanila lub białe wino np.Muscadet Jeden kawałek fenkułowego sushi wynosi tylko: 70 Kcal białko 4g, tłuszcz 5g, węglowodany 1g SKŁADNIKI: 1 fenkuł (koper włoski

Sztuka gotowania w/g Samiry