Szynka w galarecie ze szparagami

Szynka w galarecie ze szparagami

Szynka w galarecie ze szparagami

Szynka w galarecie to atrakcyjna w wyglądzie i smaku przystawka, zaś dla entuzjastów tej potrawy – nawet samodzielne danie. Poniżej przepis na roladki z szynki wypełnione jajkiem, szparagami i papryką. Szynka w galarecie ze szparagami 2014-12-04 21:28:55 Zapisz przepis Drukuj Składniki (na 16 roladek) 16 lub 8 (zależnie do wielkości) plastrów dobrej jakości szynki, może być również konserwowa 4 duże jajka 16 niezbyt długich szparagów w zalewie – lub 8 dużych 1 mała czerwona papryka 1 pęczek szczypiorku (nie... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarna Pokusa

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Jak sprawdzić czy jajka są świeże?

Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.