Rybno – mięsne klopsiki w zalewie octowej

Rybno – mięsne klopsiki w zalewie octowej

Rybno – mięsne klopsiki w zalewie octowej

Szukałam pomysłu na jakąś fajną przystawkę ze śledziem, przekopałam zeszyt babci mojego męża i znalazłam! :) Trzeba przyznać przepis stary i sprawdzony. Klopsiki wyszły rewelacyjne, dlatego jeśli planujecie zrobić je na większą imprezę, proponuje podwoić porcję :) Ja tak zrobiłam, a ciągle się zastanawiam, czy nie będzie mało. Oczywiście jeśli zostanie, też będzie dobrze, bo takie klopsiki można dość długo przechowywać :) Składniki na klopsiki: ½ kg słonych śledzi Matiasów ½ kg mięsa wieprzowego, wołowego lub m... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smakowy Raj

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.