przetwory - 14998 przepisów (strona:375/1000)

Ogórki z imbirem. Ogórki małosolne z imbirem 162

Ogórki z imbirem. Ogórki małosolne z imbirem. Sezon ogórkowy to czas, kiedy gospodynie chętnie wymieniają się przepisami na ich kiszenie. Szukają tych, które gwarantują, że ogórki

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Cuda natury. Bakłażan. Wartości i zastosowanie 114

pomidorami i mozzarellą bądź ryżem i mięsem mielonym. Z grillowanego bakłażana można przygotować wegetariańskie gołąbki. Z oberżyny możemy również przyrządzić panierowane w bułce tartej i jajku kotlety, pyszne przetwory na zimę, np. bakłażany marynowane w oliwie, a także pastę do smarowania na kanapki. Potrawy z bakłażanem najlepiej komponują się z przyprawami, takimi jak tymianek, estragon, bazylia oraz oregano. Artykuł Cuda

ProstePesto.pl
Pasta z tuńczyka, pasta tuńczykowa 115

drobną kostkę cebulkę i pomidory. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i papryką. Mieszamy. Artykuł Pasta z tuńczyka, pasta tuńczykowa pochodzi z serwisu Przepisy na chleb, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Proste ciasto, placek z rabarbarem, bez miksera 106

stopniach Jeśli lubimy lukrujemy lub posypujemy cukrem pudrem przed podaniem. Artykuł Proste ciasto, placek z rabarbarem, bez miksera pochodzi z serwisu Przepisy na chleb, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Zapiekanka z kaszy jaglanej z jabłkami i twarogiem 125

śmietaną, jogutem, posypać płatkami migdałów czy podać z dodatkowymi owocami. Artykuł Zapiekanka z kaszy jaglanej z jabłkami i twarogiem pochodzi z serwisu Przepisy na chleb, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Sernik na zimno – bez cukru + kilka słów o świeżych daktylach 130

Kiedy rok temu pracowałam nad książką “Owocowe historie. Desery i przetwory bez cukru“, zakochałam się w świeżych daktylach Medjool, które wówczas na potrzeby książki zakupiłam.. Czytaj więcej: Sernik na zimno – bez cukru + kilka słów o świeżych daktylach The post Sernik na zimno – bez cukru + kilka słów o świeżych daktylach appeared first on Moja Delicja

Moja Delicja
Chałka drożdżowa z dżemem – warkocz z 6 pasm 113

miękka i puszysta . Nie jest bardzo słodka – co jest charakterystyczne dla ciast drożdżowych. Słodkości dodają dodatki. W moim przypadku pyszna kruszonka , którą uwielbiam i dżem . Polecam dżemy i przetwory, których 100g zostało wyprodukowanych z przynajmniej 100g owoców.A najbardziej te dżemy wykonane samodzielnie :). Wykonanie. Przygotowanie ciasta drożdżowego nie sprawia żadnego problemu . Natomiast trudnym elementem, według mnie, jest nadzianie chałki

SmartBake.pl
Pieczeń rzymska, klops 129

pieczemy pod przykryciem z folii aluminiowej, kolejne 20 min dopiekamy, do ładnego zrumienienia. Artykuł Pieczeń rzymska, klops pochodzi z serwisu Przepisy na chleb, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Wiosna wege - recenzja książki a także przepis na pierogi gryczane z farszem z soczewicy. 125

wiosenne przepisy a także odpowiedniki wielkanocnych dań.  Książka podzielona jest na 7 rozdziałów, są to; 1.Wielkanoc 2.Sniadania 3.Lunchbox 4. Dania głowne 5. Podwieczorek 6. Ciasta i desery 7. Przetwory Dania są lekkie i zdrowe. Jeśli ktoś planuje wraz z wiosną przejść na dietę lub zmienić coś w swoim jadłospisie, ta książka jest do tego idealna. Dania są proste

Radość kipiąca uśmiechem.
Prosty chleb pszenno-orkiszowy na drożdżach 95

Zdejmujemy pokrywkę i dopiekamy jeszcze 10-15 min. Studzimy na kratce. Artykuł Prosty chleb pszenno-orkiszowy na drożdżach pochodzi z serwisu Przepisy na chleb, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Pasztet drobiowy 129

Kilka razy stukamy wypełnionymi foremkami o blat stołu. Pasztet pieczemy w 180 stopniach ok 90 min. Artykuł Pasztet drobiowy pochodzi z serwisu Przepisy na chleb, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Kiszona kapusta 131

Domowa kiszona kapusta zapewniła nam nieco pracy podczas marcowych dni kwarantanny. Na szczęście sporą główkę kapusty kupiliśmy już na początku marca, więc cały proces szatkowania i

niecodziennikpary
Chleb pszenny codzienny na drożdżach 108

Pieczemy w naparowanym piekarniku ok 45 min w 220 stopniach. Studzimy na kratce. Artykuł Chleb pszenny codzienny na drożdżach pochodzi z serwisu Przepisy na chleb, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Sok z marchwi, imbiru, pomarańczy 121

gniazda nasienne i usuwamy ogonki. Wrzucamy do wyciskarki i cieszymy się pysznym sokiem. Artykuł Sok z marchwi, imbiru, pomarańczy pochodzi z serwisu Przepisy na chleb, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Kiszona kapusta 129

Domowa kiszona kapusta zapewniła nam nieco pracy podczas marcowych dni kwarantanny. Na szczęście sporą główkę kapusty kupiliśmy już na początku marca, więc cały proces szatkowania i

niecodziennikpary