przetwory - 14998 przepisów (strona:367/1000)

Tatar ze śledzia 2274

oraz osób lubiących śledzie. Robi się go podobnie, jak tradycyjnego z tym, że głównym składnikiem są śledzie, a jajko dodajemy gotowane. Ja do przygotowania tatara ze śledzia wykorzystałam własne przetwory, to znaczy ogórki konserwowe i grzybki marynowane. Śledzie doprawiłam ostrą musztardą dijon, ale może to być również musztarda łagodna w zależności od tego, jakie smaki preferujemy: łagodne czy ostrzejsze. Poszczególne

Danka Pichci
Sklep Schronisko Smaków - Magda Gessler - moja opinia. 93

produkty i ogromną wagę przykłada do wszystkich gotowych dań, czy półproduktów które wychodzą z jej sklepu. Asortyment jest ogromnie bogaty. Możemy kupić świeże wędliny, sery górskie a także importowane, przetwory, dżemy, konfitury, soki czy syropy a nawet świeże pieczywo. Przyprawy, wino, nalewki, suszone owoce, oliwy, marynaty oraz wiele produktów włoskich. Więc mówiąc krótko, bez wychodzenia z domu możemy zorganizować każdą

Radość kipiąca uśmiechem.
Chleb żytni razowy na zakwasie 101

zmniejszamy temp. do 200 stopni i dopiekamy ok 40 min. Studzimy na kratce Artykuł Chleb żytni razowy na zakwasie pochodzi z serwisu Przepisy na chleb, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Pigwa na zimę 131

Jesień to czas kiedy jeszcze nie do końca jest zimno. Pogoda może nas delikatnie oszukać, a wtedy nie trudno o przeziębienie. Nie ma nic lepszego wówczas

ChilliJemy
Ciastka francuskie z tostera 104

szybki do przygotowania deser Jeżeli najdzie nas ochota na coś słodkiego lub kiedy mamy niespodziewanych gości. 8 porcji 1 arkusz ciasta francuskiego 300 gramów mus jabłkowy użyłam swojego przetworu ze słoika ale można też dać jabłka na świeżo prażone z patelni. Arkusz ciasta francuskiego pokroić na osiem równych kwadratów. Kwadraty układać w tosterze , w każdy z czterech dołków włożyć

Andzia Pichci
Kiszona biała kapusta 91

gmeramy w słoiku. Próbujemy i widelec do zlewu. W ustach mamy sporo lokatorów, którzy niekoniecznie są mile nastawieni do naszych kiszonek. To samo się tyczy dżemów i innych przetworów. Po 5 dniach słoiczki wnosimy do zimnego miejsca – albo piwnica, albo lodówka. Zimnie bardzo spowalnia fermentacje. Najlepsze do kiszenia są główki kapusty zbite, jednorodne, bez widocznych uszkodzeń i z liśćmi

ladykitchen
Kiszona czerwona kapusta 83

gmeramy w słoiku. Próbujemy i widelec do zlewu. W ustach mamy sporo lokatorów, którzy niekoniecznie są mile nastawieni do naszych kiszonek. To samo się tyczy dżemów i innych przetworów. Po 6 dniach słoiczki wnosimy do zimnego miejsca — albo piwnica, albo lodówka. Zimnie bardzo spowalnia fermentację. Najlepsze do kiszenia są główki kapusty zbite, jednorodne, bez widocznych uszkodzeń i z liśćmi zewnętrznymi

ladykitchen
Ciasto dyniowe z orzechami 88

bywa i tak, że dopada nostalgia po lecie, które odeszło i wróci dopiero za rok. Na pocieszenie jesień przynosi w zamian wiele grzybów, warzyw, owoców z których możemy robić przetwory lub wypiekać ciasta. Ciasto dyniowe z orzechami zagościło u mnie na dobre, zresztą jak i dynia piżmowa Uwielbiam dynię piżmową. Dla tych, którzy mało ją znają kilka porad. Dynia piżmowa

gotuj ze mną
Szarlotka z pigwą 92

szarlotkę ale z pigwą. Gdybym miała wybierać nie wiem co lepsze. Jabłka czy pigwa. Ja osobiście bardzo ją lubię bo ma fajny aromatyczny smak. Do ciast idealna i na przetwory.         forma o wymiarach 24x24 cm ciasto kruche: 100 g mąki migdałowej 100 g mąki kokosowej 200 g mąki pszennej  4 żółtka 8 łyżek cukru

wesoła kuchnia
Chleb pszenno-orkiszowy z gara 112

stopni i dopiekamy bez przykrycia do ulubionego koloru zrumienienia. Studzimy na kratce. Artykuł Chleb pszenno-orkiszowy z gara pochodzi z serwisu Przepisy na chleb, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Chrupiąca surówka z kapusty pekińskiej 98

Polać sosem surówkę, posypać posiekaną natką Sos Składniki sosu wymieszać, doprawić do smaku. Artykuł Chrupiąca surówka z kapusty pekińskiej pochodzi z serwisu Przepisy na chleb, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Kuchnia na trudne czasy 124

dyspozycji. 2.Gotujcie dania na zapas, zupy, dania jednogarnkowe, gulasze, gołąbki, wykorzystujcie podroby jeśli lubicie, takie dania można potem mrozić lub wekować w słoikach. W lecie i jesienią róbcie przetwory z sezonowych warzyw i owoców. – bigos do słoików – Leczo do słoików na zimę Gotujemy gęste i pożywne dania jednogarnkowe: – Błyskawiczna fasolka po bretońsku – Zupa meksykańska z mięsem

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Pszczela robota na odporność 112

miód, mogą działać silnie alergizująco. Co ważne, jeśli spróbujecie któregoś z tych produktów i okaże się, że jednak wystąpi reakcja alergiczna, będziecie musieli niestety zrezygnować ze wszystkich wymienionych pszczelich przetworów

Z notatnika dietetyka
Hallo Lublin :) Gdzie jeść w Lublinie? 107

Muratore Coffe    Dobra Kawa na dzień dobry? A może pizza w wersji śniadaniowej?  Tak, to jest to miejsce. Palarnia Kawy z obłędnie dobrą kawą, świeże pieczywo, przetwory, czekolady w słoiku i możliwość kupienia tego na wynos. Do tego jest piękny wystrój i to cenie, że takie miejsca się wyróżniają.        2. Zielony Talerzyk

Niezły Młynek

Proponowane wyszukiwania