Ogórki z curry to świetny pomysł na pyszne przetwory z ogórków. Sam przepis jest niezwykłe prosty i każdy poradzi sobie ze zrobieniem tych pysznych ogóreczków. - tylko kilka składników - świetne nie tylko na kanapki - można je jeść już na drugi dzień
AniaGotuje.plZamknąć lato w słoiku! Truskawki uwielbiam, jem je codziennie od kiedy tylko się pojawiły, nigdy mi się nie znudzą nie ma takiej możliwości! Kiedyś kilka lat temu przygotowywałam przetwory w słoiku na zimę w postaci dżemów truskawkowych, ale dość szybko mi się to znudziło. Głównie dlatego, że nie podobał mi się nigdy kolor dżemu truskawkowego. Ciemniał i był mało apetyczny
SMYKWKUCHNIgładki gęsty lukier Nadzienie Owoce myjemy, odsączamy, dodajemy cukier i mąkę. Mieszamy. Artykuł Drożdżówki z borówkami i malinami pochodzi z serwisu Przepisy na chleb, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w GarnkuKiedy pojawiają się wiśnie w ogrodzie, na straganie... zaczynamy robić przetwory. Oprócz dżemów, galaretek i konfitury warto pomyśleć również o nalewce. W zimie jak znalazł. Pięknie wygląda, wspaniale pachnie i potrafi zaszumieć w głowie. A jeśli zapełnicie więcej takich buteleczek z pyszną nalewką, warto obdzielić nimi przyjaciół. Z pewnością się ucieszą :) Składniki: 1,2 kg wiśni wydrylowanych + kilka wiśni
Kuchnia u KrysiOwies i jego przetwory kompleksowo pokrywają zapotrzebowanie na składniki odżywcze organizmu. Sportowcy cenią płatki owsiane za to, że są źródłem siły, kobiety za właściwości odchudzające i odmładzające, a lekarze korzystają z ich działania leczniczego i ochronnego. Więcej o płatkach i ich dobroczynnych właściwościach poczytacie w necie. Dziś na kolację „zupka” z płatków owsianych i owoców, które znalazłam
Z Kuchni Do KuchniDzień dobry :) Zaczyna się sezon na ogórki, pomidory, cukinię i fasolkę więc podaję link do pysznych przepisów na zimowe przetwory. Zapraszam :) http://samaslodyczuasi.blogspot.com/2019/07/przetwory-na-zime-z-ogorkow-cukini-i.html
Sama słodycz i szczypta chiliKolejne słoiczki dżemu truskawkowego trafiły do mojej spiżarni. Tym razem z dodatkiem wiórek kokosowych i białej czekolady. Pyszna jest taka konfitura. Czy do naleśników, gofrów czy
Izabelawkuchniwarstwę kremu, warstwę owoców i warstwę kremu. Przybieramy startą czekoladą i owocami. Artykuł Krem z kaszy manny z owocami pochodzi z serwisu Przepisy na chleb, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w GarnkuWarto do domowej spiżarni przygotować kilka słoiczków pysznego dżemu truskawkowego. Potem w zimie odkręcamy taki słoiczek i mamy do naleśników czy domowej świeżej bułeczki. Swój dżem
Izabelawkuchniczyli pomieszczenie domowe, które przeznaczone jest do przechowywania produktów żywnościowych. Choć nie tylko. Dość często, znajdziemy w niej także inne przedmioty. I tak na półkach spiżarni, znajdziemy jeszcze wszystkie przetwory, które przygotowywane są w sezonie letnim, np.: sosy, dżemy, konfitury, kiszonki, kompoty itp. Co jeszcze? Na przykład zapasy żywności, takie jak: makarony, ryż, cukier, konserwy, napoje. W takiej chłodnej spiżarni
DajetPisząc o Cieleśnicy nie sposób nie wspomnieć o Manufakturze Cieleśnica . Żyje ona zgodnie z rytmem pór roku i powstała z pasji do smakowania życia. Manufaktura to bogata gama przetworów, ziół, mieszanek herbat, a także nalewek, wyprodukowanych według tradycyjnych receptur na bazie naturalnych składników. Znajdziecie tu wyjątkowe połączenia smaków i aromatów. Są to limitowane serie, więc oferta jest ważna
Kulinarne przygody Gatityokoło 15-20 min. Studzimy na kratce. Jak jagodzianki ostygną, smarujemy je lukrem Artykuł Jagodzianki rosnące w nocy pochodzi z serwisu Przepisy na chleb, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w GarnkuTo jest najprostszy i najszybszy przepis na pyszny dżem truskawkowy. Robię go co roku i zawsze dobrze smakuje ;) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); SKŁADNIKI: 4 kg umytych truskawek
Prosty przepis naPrzeczytaj więcej o : Zielono mi czyli ODCHUDZANIE i OCZYSZCZANIE Najlepszy olej kokosowy - moje odkrycie Domowych Przetworach Sokoterapii Zdjęcia pochodzą z serwisu flickr
IzaGotujeFasolka kiszona to dalszy ciąg mojej przygody z domowym kiszeniem warzyw, czyli fermentowaniem warzyw. Kiszenie to najzdrowszy i najprostszy sposób konserwowania warzyw. Kiszone warzywa po lekkim
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię