Kiszony koper włoski z gochugaru i kozieradką

Kiszony koper włoski z gochugaru i kozieradką

Kiszony koper włoski z gochugaru i kozieradką

Domowe kiszonki – fermentowany fenkuł Kiszony koper włoski to moje odkrycie z zeszłego sezonu. Przygotowałam wtedy dwie porcję i okazało się, że to zdecydowanie za mało. Kiszony koper włoski to wspaniała gotowa sałatka. Chrupiąca, lekko ostra z delikatną nutą anyżu, charakterystyczną dla tego warzywa. Kiszonkę możemy również serwować z odrobiną oliwy. Często przygotowuję kimchi, dlatego w moim domu zawsze jest duża paczka ostrej papryki gochugaru. Lubię ją dodawać do innych kiszonek, dlatego i tym raze... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Tajemnice Smaku

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.