zimno jak i na ciepło. Smacznego! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Kotlety z cukinii 2020-08-23 Ketchup z cukinii 2020-08-20 Szakszuka z cukinią 2020-08-15 Jak pasteryzować przetwory w piekarniku? Sprawdź jakie to proste! 2020-07-27 Pieczony filet z pstrąga 2020-07-26 Kotlety mielone 2020-07-13 Przepis na kotlety z cukinii Kotlety z cukinii
To Musisz WiedziećKiszone pomidorki koktajlowe Domowe kiszonki W tym roku postanowiłam spróbować zakisić kilka słoiczków pomidorków koktajlowych. Póki co zrobiłam w dwóch wersjach, żeby porównać smaki. Obie bardzo
Tajemnice SmakuKiszonka wielowarzywna (pomysł zaczerpnięty od Renaty z HoliSolis Szmaragdowa Trawa ) to prawdziwy dar od natury. Do jej przygotowania użyłam … Przeczytaj cały artykuł Artykuł <span
My Blueberry Cornerwierzch dodać poszatkowaną bazylię. Dusić pod przykryciem do momentu aż białko będzie ścięte a żółtko nadal płynne. Smacznego! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Szakszuka z cukinią 2020-08-15 Jak pasteryzować przetwory w piekarniku? Sprawdź jakie to proste! 2020-07-27 Pieczony filet z pstrąga 2020-07-26 Kotlety mielone 2020-07-13 Ogórki kiszone najczęstsze błędy jakie psują smak
To Musisz Wiedziećwyparowania większości soku i wyraźnego zagęszczenia konfitury. Szczegółowy przepis poniżej. Składniki na kilka słoików o pojemności 200 ml: 2 kg obranych truskawek 1/2 płaskiej łyżeczki soli kamiennej do przetworów sok z połowy cytryny Owoce pokroić na dwie części. Przełożyć do garnka z grubym dnem. Truskawki posypać solą oraz polać sokiem z cytryny. Wymieszać. Gotować na małym ogniu. Konfiturę należy
UgotowaćLato to idealny czas na domowe przetwory. Bez większych problemów mozemy zrobic ocet. Z pozostalosci czyli obierek i ogryzkow po owocach. Najprościej w tym celu użyc jabłek. Składniki: jabłka przegotowana woda miód Umyte jabłka obieram, miąższ owocu można zjeść lub pokroić w plastry, od ogryzka odcinam tylko ogonki. Do słoika wrzucam skórki (tylko te ładne a nie poobijane), ogryzki
prawdziwe jedzenieDwa składniki: wiśnie i trochę cukru, chwilę roboty i mamy pyszną konfiturę, domową i pachnącą. Polecam zrobić w większej porcji, bo z kg owców wychodzi 2
Izabelawkuchnijabłka, śliwki i cytryny. Każdy przepis wzbogacony jest o pomysły na wykorzystanie konkretnej kiszonki. Domowe kiszonki, które leczą to praktyczny przewodnik pełen wiedzy, pomysłów i inspiracji na zdrowe, domowe przetwory. Polecam wszystkim, którzy lubią nowe smaki i eksperymenty w kuchni, a przede wszystkim tym, którzy chcą zadbać o prawidłową dietę i zdrowie. Tytuł: Domowe kiszonki, które leczą Autor: Ewa Sypnik
Tajemnice SmakuRzodkiewki w słodko-kwaśnej zalewie to doskonały, chrupiący dodatek do obiadów, sałatek, hot dogów, hamburgerów, dań z grilla, na kanapki, do … Przeczytaj cały artykuł Artykuł
My Blueberry CornerKiszone rzodkiewki to najlepszy superfood. Spożywanie kiszonek to jeden z najprostszych sposobów na zachowanie naszego zdrowia. W trakcie procesu fermentacji … Przeczytaj cały artykuł Artykuł <
My Blueberry Cornerobróć do góry dnem lub pasteryzuj przez 10 minut. Gotowy sok przechowuj w ciemnym i chłodnym miejscu, najlepiej przez rok nie dłużej. Życzę udanych przetworów
Przepisy i porady kulinarneObłędna w smaku konfitura z wiśni, pysznej czekolady, gorzkiego kakao i niezwykle aromatycznego cynamonu. Petarda smakowa. Można wprost wyjadać ze słoiczka. Idealna do deserów, naleśników, gofrów
IzabelawkuchniPyszny domowy sok z wiśni. Kto lubi musi obowiązkowo zrobić kilka słoiczków czy buteleczek do domowej spiżarni. Cukru dodajemy według własnego smaku. Smakiem takiego pysznego soku
Izabelawkuchnisię z przyjemnościami i dla naszych kuchni jest to szczególnie przyjemny okres, gdyż wiąże się z przygotowaniem sezonowych potraw, bogactwem świeżych owoców, ziół i warzyw, przygotowywaniem konfitur i innych przetworów. Continue reading Muszki owocówki – jak pozbyć się owocówek z kuchni? Domowe sposoby at Blog kulinarny Kurkanielotka.pl
kurkanielotka.plPomidory są warzywami, za którymi najbardziej tęsknię w czasie zimy. Żadne przetwory nie dorównają smakowi soczystych, letnich pomidorów. Ich smak, zapach i kolory zawsze jako pierwsze przyciągają mnie, gdy wchodzę do warzywniaka. Uwielbiam je przede wszystkim na surowo, ale bardzo często wykorzystuję także, do przyrządzenia letniej prostej zupy. Gdy dodam do niej ryżu, nie muszę się już martwić o drugie
Mienta blog