Konfitura jagodowa.

Konfitura jagodowa.

Konfitura jagodowa.

Konfitura jagodowa. Przygotowanie jagodowego dżemu od podstaw do doskonały sposób na zachowanie smaku tego słodkiego i pikantnego letniego owocu . Najlepsze jagody do tego przepisu to te, które są po prostu dojrzałe, będą miały najlepszą kwasowość aby nadać dżemowy bardziej złożony smak. Jest to prosty dżem , który wykonasz bez dodatku żelatyny czy pektyny. Jagody są bogate w pektynę i same cudownie zagęszczają dżem . Ten dżem smakuje jak nie z tego świata i nic dziwnego, że jest lubiany przez dzieci i doro... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Zdrowy Styl Joanny

Warto przeczytać

Niskokaloryczna dieta hiszpańska

Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.

Czytaj dalej...

Jakich owoców nie powinno się ze sobą łączyć?

To, że zdrowa dieta powinna być bogata w duże ilości warzyw i owoców każdy z nas wie, lecz gdy nie jesteśmy specjalistami od zdrowia często nie mamy pojęcia, których produktów nie powinno się ze sobą łączyć.

Czytaj dalej...

Rewelacyjne zastosowania cytryny w kuchni

Mało osób zdaje sobie sprawę, że w wielu problemach kuchennych skuteczna może się okazać cytryna.

Czytaj dalej...

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Autor

Zdrowy Styl JoannyZdrowy Styl Joanny

Cześć. Jestem Joanna. Uwielbiam spędzać czas w kuchni i szykować zdrowe i smaczne posiłki dla mojej rodziny. Pragnę podzielić się z Tobą smacznymi i zdrowymi przepisami, które są szybkie w przygotowaniu, zdrowe i oparte na naturalnych składnikach. Jestem zapalonym samoukiem, a moje inspiracje kulinarne często pochodzą z różnych miejsc.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

naleśniki, przetwory, tosty

Inne przepisy z Zdrowy Styl Joanny

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.