Konfitura jagodowa. Przygotowanie jagodowego dżemu od podstaw do doskonały sposób na zachowanie smaku tego słodkiego i pikantnego letniego owocu . Najlepsze jagody do tego przepisu to te, które są po prostu dojrzałe, będą miały najlepszą kwasowość aby nadać dżemowy bardziej złożony smak. Jest to prosty dżem , który wykonasz bez dodatku żelatyny czy pektyny. Jagody są bogate w pektynę i same cudownie zagęszczają dżem . Ten dżem smakuje jak nie z tego świata i nic dziwnego, że jest lubiany przez dzieci i doro... czytaj dalej...
Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...To, że zdrowa dieta powinna być bogata w duże ilości warzyw i owoców każdy z nas wie, lecz gdy nie jesteśmy specjalistami od zdrowia często nie mamy pojęcia, których produktów nie powinno się ze sobą łączyć.
Czytaj dalej...Mało osób zdaje sobie sprawę, że w wielu problemach kuchennych skuteczna może się okazać cytryna.
Czytaj dalej...Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...Cześć. Jestem Joanna. Uwielbiam spędzać czas w kuchni i szykować zdrowe i smaczne posiłki dla mojej rodziny. Pragnę podzielić się z Tobą smacznymi i zdrowymi przepisami, które są szybkie w przygotowaniu, zdrowe i oparte na naturalnych składnikach. Jestem zapalonym samoukiem, a moje inspiracje kulinarne często pochodzą z różnych miejsc.