Piec 45-50 min w 170 stopniach, dobrze zrobić test patyczka. Artykuł Proste i pyszne niemieckie ciasto ze śliwkami pochodzi z serwisu Przepisy na chleb, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w GarnkuMasło śliwkowe z rabarbarem to mój przepis na wykorzystanie śliwek. Miałam jeszcze sporo śliwek, które były bardzo dojrzałe. Postanowiłam je wykorzystać na masło śliwkowe. Pewnie dziwicie
codojedzeniasłoiki, ustawiam do góry dnem na ściereczce, nakrywam drugą ściereczką i pozostawiam do wystudzenia. Tak przygotowane słoiki przechowuję w chłodnym i ciemnym miejscu, na przykład w piwnicy. Życzę udanych przetworów i smacznego. Pozdrawiam Babcia
Uwaga Babcia GotujePrzepis na sałatkę z buraków jest w moim domu od lat. Pamiętam jej smak jeszcze z czasów dzieciństwa. Od tamtej pory staram się uzupełniać zimowe zapasy
Fascynacje AniW tym roku w moim ogródku miałam sporo małych buraczków. Postanowiłam, więc zamknąć je w słoiku. Będą w sam raz na zimę. Podam je jako dodatek
IzabelawkuchniDomowe suszone pomidory Suszone pomidory z ziołami w zalewie oliwnej. Pyszny dodatek do sałatek, dań i sosów. Pomidory najlepiej jest suszyć w suszarce do warzyw, gdyż
Blog z ApetytemAmbition, nie sposób nie wspomnieć choćby w kilku słowach o jej szerokiej ofercie garnków. Znajdziesz wśród nich zarówno niewielkie rondelki do podgrzewania mleka, jak i kilkudziesięciolitrowe naczynia do przygotowywania przetworów bądź posiłków dla większej grupy osób. Spora część z nich pakowana jest w kilkuelementowych zestawach – ich ceny zaczynają się w tej chwili już od 149 zł. Zajrzyj na i zobacz
FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarneWszystkie nazwy, które są w tytule dozwolone. Pindzur bo tak będę go tutaj nazywać to bałkańska pasta, prawie identyczna jak Ајвар - ajvar, tylko z dodatkiem pomidorów
Moje Małe Czarowaniemnie nadal trwa sezon na przetwory i dzisiaj mam dla Was przepis na pyszną sałatkę do słoików. Robię ją już kolejny rok, bo tam nam wszystkim smakuje :) Składniki: - 2 kg buraków - 2 kg cukinii - 5 cebul - 2 łyżki soli zalewa - 2 szklanki oleju - 2 szklanki cukru - 1 i 1/2 szklanki octu Przygotowanie: Buraki gotujemy w osolonej wodzie, obieramy i kroimy
Zainspirowana w kuchniŚliwki to owoce końca lata. Trochę już nawet jesienne. Śliwkowe powidła są chyba jednymi z przygotowywanych pod koniec sezonu przetworów, którymi zapełniane są spiżarnie i piwnice. Ja wiele lat temu w pewnej książce dotyczącej kuchni Stanów Zjednoczonych przeczytałam małą wzmiankę autorki, że gospodarze, którzy ją gościli, częstowali domowymi powidłami śliwkowymi z dodatkiem orzechów włoskich. Receptury nie było
I tu będę miała takie tecukinii. Smaczna, szybka, pożywna. Marchewka duszona z cukinią. Smaczna jarzynka do obiadu. Placuszki z cukinii. Smaczne i chrupiące. Cukinia panierowana w chipsach paprykowych. Cukinia marynowana na zimę. Domowe przetwory. Ciasto kakaowe z cukinią
Kuchnia z widokiem na ogródDzień dobry we Wrześniu, słoneczni ludkowie! Oto stoimy w samym środku przemiany pór roku, w której pełno złotej poświaty, wytracania wakacyjnego szaleństwa, wesołego odgłosu bulgoczących przetworów, które późną jesienią i zimą zatańczą na podniebieniu, przypominając błogie momenty ciepłego lata. Tymczasem złote momenty też obfitują w swoje wyjątkowe pyszności. To czas pomidorów, papryki, fasoli, gruszek, jabłek, jeżyn... I właśnie z tymi
Kuchnia w Słońcu SkąpanaZapraszam Was dzisiaj na pyszne, mocno czekoladowe popękane ciasteczka. Taka mała przerwa w produkcji przetworów. Ciasteczka robi się bardzo łatwo, świetnie pasują do popołudniowej małej czarnej ;). (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Mocno czekoladowe popękane ciasteczka Składniki 2 tabliczki gorzkiej czekolady 200 g 100 g masła szczypta soli 0,5 szklanki cukru 3 jajka ½ łyżeczki proszku do pieczenia 1 i 2/3 szklanki
To co lubię - gotuję i polecamSezon na cukinię w pełni, szykując przetwory z cukinii warto przygotować cukinię panierowaną. Idealna na szybką przekąskę, świetnie smakuje sama lub z dodatkiem sosu czosnkowego. Najlepiej smakują małe cukinie, które nie mają dużych nasion. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Cukinia panierowana Składniki 1 średnia lub 2 małe cukinie 1-2 jajka bułka tarta sól olej do smażenia Instrukcje Cukinię dokładnie myjemy
To co lubię - gotuję i polecam