przetwory - 14998 przepisów (strona:370/1000)

Proste i pyszne niemieckie ciasto ze śliwkami 72

Piec 45-50 min w 170 stopniach, dobrze zrobić test patyczka. Artykuł Proste i pyszne niemieckie ciasto ze śliwkami pochodzi z serwisu Przepisy na chleb, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Jak wykorzystać śliwki – masło śliwkowe 76

Masło śliwkowe z rabarbarem to mój przepis na wykorzystanie śliwek. Miałam jeszcze sporo śliwek, które były bardzo dojrzałe. Postanowiłam je wykorzystać na masło śliwkowe. Pewnie dziwicie

codojedzenia
Buraczki z marchewką i jabłkami na zimę - sałatka do słoików 258

słoiki, ustawiam do góry dnem na ściereczce, nakrywam drugą ściereczką i pozostawiam do wystudzenia. Tak przygotowane słoiki przechowuję w chłodnym i ciemnym miejscu, na przykład w piwnicy. Życzę udanych przetworów i smacznego. Pozdrawiam Babcia

Uwaga Babcia Gotuje
Sałatka z buraków 128

Przepis na sałatkę z buraków jest w moim domu od lat. Pamiętam jej smak jeszcze z czasów dzieciństwa. Od tamtej pory staram się uzupełniać zimowe zapasy

Fascynacje Ani
Buraczki w zalewie octowej 133

W tym roku w moim ogródku miałam sporo małych buraczków. Postanowiłam, więc zamknąć je w słoiku. Będą w sam raz na zimę. Podam je jako dodatek

Izabelawkuchni
Domowe suszone pomidory 82

Domowe suszone pomidory Suszone pomidory z ziołami w zalewie oliwnej. Pyszny dodatek do sałatek, dań i sosów. Pomidory najlepiej jest suszyć w suszarce do warzyw, gdyż

Blog z Apetytem
Gotowanie w stylu Ambition – na jakie produkty tej marki postawić, wyposażając swoją kuchnię? 132

Ambition, nie sposób nie wspomnieć choćby w kilku słowach o jej szerokiej ofercie garnków. Znajdziesz wśród nich zarówno niewielkie rondelki do podgrzewania mleka, jak i kilkudziesięciolitrowe naczynia do przygotowywania przetworów bądź posiłków dla większej grupy osób. Spora część z nich pakowana jest w kilkuelementowych zestawach – ich ceny zaczynają się w tej chwili już od 149 zł. Zajrzyj na i zobacz

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Pindzur - Пинџур - pindžur, pinđur, pindżur - bałkańska pasta 84

Wszystkie nazwy, które są w tytule dozwolone. Pindzur bo tak będę go tutaj nazywać to bałkańska pasta, prawie identyczna jak Ајвар - ajvar, tylko z dodatkiem pomidorów

Moje Małe Czarowanie
Buraczki z cukinią do słoików 89

mnie nadal trwa sezon na przetwory i dzisiaj mam dla Was przepis na pyszną sałatkę do słoików. Robię ją już kolejny rok, bo tam nam wszystkim smakuje :) Składniki: - 2 kg buraków - 2 kg cukinii - 5 cebul - 2 łyżki soli zalewa - 2 szklanki oleju - 2 szklanki cukru - 1 i 1/2 szklanki octu Przygotowanie: Buraki gotujemy w osolonej wodzie, obieramy i kroimy

Zainspirowana w kuchni
Drożdżowe ze śliwkami i kakaową kruszonką 94

Śliwki to owoce końca lata. Trochę już nawet jesienne. Śliwkowe powidła są chyba jednymi  z przygotowywanych pod koniec sezonu przetworów, którymi zapełniane są spiżarnie  i piwnice. Ja wiele lat temu w pewnej książce dotyczącej kuchni Stanów Zjednoczonych przeczytałam małą wzmiankę autorki,  że gospodarze, którzy ją gościli, częstowali domowymi powidłami śliwkowymi z dodatkiem orzechów włoskich. Receptury nie było

I tu będę miała takie te
Cukinia faszerowana mięsem mielonym i ryżem. Pieczona w pomidorowym sosie. 104

cukinii. Smaczna, szybka, pożywna. Marchewka duszona z cukinią. Smaczna jarzynka do obiadu. Placuszki z cukinii. Smaczne i chrupiące. Cukinia panierowana w chipsach paprykowych.  Cukinia marynowana na zimę. Domowe przetwory.  Ciasto kakaowe z cukinią

Kuchnia z widokiem na ogród
Jeżynowe bułeczki scones z białą czekoladą i lawendą 81

Dzień dobry we Wrześniu, słoneczni ludkowie! Oto stoimy w samym środku przemiany pór roku, w której pełno złotej poświaty, wytracania wakacyjnego szaleństwa, wesołego odgłosu bulgoczących przetworów, które późną jesienią i zimą zatańczą na podniebieniu, przypominając błogie momenty ciepłego lata. Tymczasem złote momenty też obfitują w swoje wyjątkowe pyszności. To czas pomidorów, papryki, fasoli, gruszek, jabłek, jeżyn... I właśnie z tymi

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Mocno czekoladowe popękane ciasteczka 61

Zapraszam Was dzisiaj na pyszne, mocno czekoladowe popękane ciasteczka. Taka mała przerwa w produkcji przetworów. Ciasteczka robi się bardzo łatwo, świetnie pasują do popołudniowej małej czarnej ;). (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Mocno czekoladowe popękane ciasteczka Składniki 2 tabliczki gorzkiej czekolady 200 g 100 g masła szczypta soli 0,5 szklanki cukru 3 jajka ½ łyżeczki proszku do pieczenia 1 i 2/3 szklanki

To co lubię - gotuję i polecam
Cukinia panierowana 74

Sezon na cukinię w pełni, szykując przetwory z cukinii warto przygotować cukinię panierowaną. Idealna na szybką przekąskę, świetnie smakuje sama lub z dodatkiem sosu czosnkowego. Najlepiej smakują małe cukinie, które nie mają dużych nasion. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Cukinia panierowana Składniki 1 średnia lub 2 małe cukinie 1-2 jajka bułka tarta sól olej do smażenia Instrukcje Cukinię dokładnie myjemy

To co lubię - gotuję i polecam