przetwory - 14998 przepisów (strona:370/1000)

Cukinia faszerowana mięsem mielonym i ryżem. Pieczona w pomidorowym sosie. 113

cukinii. Smaczna, szybka, pożywna. Marchewka duszona z cukinią. Smaczna jarzynka do obiadu. Placuszki z cukinii. Smaczne i chrupiące. Cukinia panierowana w chipsach paprykowych.  Cukinia marynowana na zimę. Domowe przetwory.  Ciasto kakaowe z cukinią

Kuchnia z widokiem na ogród
Jeżynowe bułeczki scones z białą czekoladą i lawendą 95

Dzień dobry we Wrześniu, słoneczni ludkowie! Oto stoimy w samym środku przemiany pór roku, w której pełno złotej poświaty, wytracania wakacyjnego szaleństwa, wesołego odgłosu bulgoczących przetworów, które późną jesienią i zimą zatańczą na podniebieniu, przypominając błogie momenty ciepłego lata. Tymczasem złote momenty też obfitują w swoje wyjątkowe pyszności. To czas pomidorów, papryki, fasoli, gruszek, jabłek, jeżyn... I właśnie z tymi

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Mocno czekoladowe popękane ciasteczka 73

Zapraszam Was dzisiaj na pyszne, mocno czekoladowe popękane ciasteczka. Taka mała przerwa w produkcji przetworów. Ciasteczka robi się bardzo łatwo, świetnie pasują do popołudniowej małej czarnej ;). (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Mocno czekoladowe popękane ciasteczka Składniki 2 tabliczki gorzkiej czekolady 200 g 100 g masła szczypta soli 0,5 szklanki cukru 3 jajka ½ łyżeczki proszku do pieczenia 1 i 2/3 szklanki

To co lubię - gotuję i polecam
Cukinia panierowana 86

Sezon na cukinię w pełni, szykując przetwory z cukinii warto przygotować cukinię panierowaną. Idealna na szybką przekąskę, świetnie smakuje sama lub z dodatkiem sosu czosnkowego. Najlepiej smakują małe cukinie, które nie mają dużych nasion. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Cukinia panierowana Składniki 1 średnia lub 2 małe cukinie 1-2 jajka bułka tarta sól olej do smażenia Instrukcje Cukinię dokładnie myjemy

To co lubię - gotuję i polecam
Domowe powidło śliwkowe 158

Domowe powidło śliwkowe jest najlepsze. Chyba wszyscy o tym wiedzą. Gdy zdarzy się mi kupić słoiczek, bo czasami braknie tego domowego, to zawsze jestem rozczarowana, smak

Izabelawkuchni
Gruszki w occie 87

Gruszki w occie  to mój ulubiony przepis na przetwory z gruszkami. Są bardzo proste w przygotowaniu i można je zajadać zimą na wiele sposobów. Gorąco polecam spróbować. - bez pasteryzacji - idealna słodko octowa zalewa - gruszki z nutą goździków i cynamonu - dokładny opis wykonania krok po kroku

AniaGotuje.pl
Aromatyczna konfitura z czerwonej cebuli 125

Witajcie,  Pierwszy raz w swoim życiu konfiturę z czerwonej cebuli jadłam we Wrocławiu kilka lat temu w jakimś modnym bistro. Była podana do placków ziemniaczanych

Kuchnia moimi oczami
Ciasto kakaowe z cukinią 127

cukinii. Smaczna, szybka, pożywna. Marchewka duszona z cukinią. Smaczna jarzynka do obiadu. Placuszki z cukinii. Smaczne i chrupiące. Cukinia panierowana w chipsach paprykowych.  Cukinia marynowana na zimę. Domowe przetwory. Zapraszam

Kuchnia z widokiem na ogród
Ogórkowe plasterki w pikantnym curry. 83

  Pyszne ogóreczki, idealne do podjadania na kanapce lub do obiadu. Chrupiące, lekko słodkie przełamane pikanterią. Co nam trzeba? 4 kg ogórków- dużych, ale nie przerośniętych

Latosiowydom
Kotlety z cukinii 98

zimno jak i na ciepło. Smacznego! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Kotlety z cukinii 2020-08-23 Ketchup z cukinii 2020-08-20 Szakszuka z cukinią 2020-08-15 Jak pasteryzować przetwory w piekarniku? Sprawdź jakie to proste! 2020-07-27 Pieczony filet z pstrąga 2020-07-26 Kotlety mielone 2020-07-13 Przepis na kotlety z cukinii Kotlety z cukinii

To Musisz Wiedzieć
Kiszone pomidory 95

Kiszone pomidorki koktajlowe Domowe kiszonki W tym roku postanowiłam spróbować zakisić kilka słoiczków pomidorków koktajlowych. Póki co zrobiłam w dwóch wersjach, żeby porównać smaki. Obie bardzo

Tajemnice Smaku
Kiszonka wielowarzywna 77

Kiszonka wielowarzywna (pomysł zaczerpnięty od Renaty z HoliSolis Szmaragdowa Trawa ) to prawdziwy dar od natury. Do jej przygotowania użyłam … Przeczytaj cały artykuł Artykuł <span

My Blueberry Corner
Szakszuka z cukinią 92

wierzch dodać poszatkowaną bazylię. Dusić pod przykryciem do momentu aż białko będzie ścięte a żółtko nadal płynne. Smacznego! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Szakszuka z cukinią 2020-08-15 Jak pasteryzować przetwory w piekarniku? Sprawdź jakie to proste! 2020-07-27 Pieczony filet z pstrąga 2020-07-26 Kotlety mielone 2020-07-13 Ogórki kiszone najczęstsze błędy jakie psują smak

To Musisz Wiedzieć
Konfitura truskawkowa bez cukru (metoda janginizacji) 108

wyparowania większości soku i wyraźnego zagęszczenia konfitury. Szczegółowy przepis poniżej.  Składniki na kilka słoików o pojemności 200 ml: 2 kg obranych truskawek 1/2 płaskiej łyżeczki soli kamiennej do przetworów sok z połowy cytryny Owoce pokroić na dwie części. Przełożyć do garnka z grubym dnem. Truskawki posypać solą oraz polać sokiem z cytryny. Wymieszać. Gotować na małym ogniu. Konfiturę należy

Ugotować

Proponowane wyszukiwania