tylko w cieplejszych krajach np. w Grecji, czy w Hiszpanii, gdzie czuć w nich to, że dojrzewały w słońcu. Natomiast w Polsce kocham pomidorówkę, ketchup, przeciery, koncentraty i inne przetwory – taki ze mnie dziwak. W związku z tym, dodatkiem do naszych obiadów bardzo często są ogórki. Ale ile można jeść pikle, korniszony, kiszone, czy mizerię? Dlatego, kiedy buszując
Be Fit Be Strongśmietankowy na bazie kakaowego biszkoptu z białek, kremu budyniowego o smaku śmietankowym i bitej śmietany. Tort prosty smakowo i wizualnie, bo zrobiony z tego co pod ręką, gdzieś pomiędzy przetworami z ogórków i fasolki szparagowej, ale bardzo smaczny. Solenizantka prosiła o dokładkę, więc to najważniejsze. Oto przepis: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Biszkopt: ok. 250g białek szczypta soli 0,5szkl. cukru 150g
Waniliowe ImprowizacjeWarto korzystać z okazji póki są świeże i zajadać się nimi. Czarna porzeczka ma wprost nieocenione właściwości dla naszego zdrowia, dlatego warto włączyć ją do codziennego menu. Pyszne są przetwory z czarnej porzeczki, jednak najwartościowsza jest ta jedzone na surowo
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Lato w pełni! Stragany uginają się od wspaniałych, soczystych owoców, wygrzanych w letnim słońcu. Najchętniej wykorzystujemy je do ciast, deserów i przetworów, bądź po prostu jemy świeże, bo takie chyba są najlepsze. Jednak z owoców, można wyczarować również zaskakujące dania, gdyż świetnie komponują się z […] Artykuł Schab w sosie morelowym z kaszą kuskus pochodzi z serwisu Wędr
Wędrówki po kuchnipolane sosem owocowym. Sos Składniki sosu zblendować na gładką masę. Artykuł Pyszne placki z jabłkami na mleku zsiadłym pochodzi z serwisu Przepisy na chleb, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w GarnkuOgórki z curry to świetny pomysł na pyszne przetwory z ogórków. Sam przepis jest niezwykłe prosty i każdy poradzi sobie ze zrobieniem tych pysznych ogóreczków. - tylko kilka składników - świetne nie tylko na kanapki - można je jeść już na drugi dzień
AniaGotuje.plZamknąć lato w słoiku! Truskawki uwielbiam, jem je codziennie od kiedy tylko się pojawiły, nigdy mi się nie znudzą nie ma takiej możliwości! Kiedyś kilka lat temu przygotowywałam przetwory w słoiku na zimę w postaci dżemów truskawkowych, ale dość szybko mi się to znudziło. Głównie dlatego, że nie podobał mi się nigdy kolor dżemu truskawkowego. Ciemniał i był mało apetyczny
SMYKWKUCHNIgładki gęsty lukier Nadzienie Owoce myjemy, odsączamy, dodajemy cukier i mąkę. Mieszamy. Artykuł Drożdżówki z borówkami i malinami pochodzi z serwisu Przepisy na chleb, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w GarnkuKiedy pojawiają się wiśnie w ogrodzie, na straganie... zaczynamy robić przetwory. Oprócz dżemów, galaretek i konfitury warto pomyśleć również o nalewce. W zimie jak znalazł. Pięknie wygląda, wspaniale pachnie i potrafi zaszumieć w głowie. A jeśli zapełnicie więcej takich buteleczek z pyszną nalewką, warto obdzielić nimi przyjaciół. Z pewnością się ucieszą :) Składniki: 1,2 kg wiśni wydrylowanych + kilka wiśni
Kuchnia u KrysiOwies i jego przetwory kompleksowo pokrywają zapotrzebowanie na składniki odżywcze organizmu. Sportowcy cenią płatki owsiane za to, że są źródłem siły, kobiety za właściwości odchudzające i odmładzające, a lekarze korzystają z ich działania leczniczego i ochronnego. Więcej o płatkach i ich dobroczynnych właściwościach poczytacie w necie. Dziś na kolację „zupka” z płatków owsianych i owoców, które znalazłam
Z Kuchni Do KuchniDzień dobry :) Zaczyna się sezon na ogórki, pomidory, cukinię i fasolkę więc podaję link do pysznych przepisów na zimowe przetwory. Zapraszam :) http://samaslodyczuasi.blogspot.com/2019/07/przetwory-na-zime-z-ogorkow-cukini-i.html
Sama słodycz i szczypta chiliKolejne słoiczki dżemu truskawkowego trafiły do mojej spiżarni. Tym razem z dodatkiem wiórek kokosowych i białej czekolady. Pyszna jest taka konfitura. Czy do naleśników, gofrów czy
Izabelawkuchniwarstwę kremu, warstwę owoców i warstwę kremu. Przybieramy startą czekoladą i owocami. Artykuł Krem z kaszy manny z owocami pochodzi z serwisu Przepisy na chleb, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w GarnkuWarto do domowej spiżarni przygotować kilka słoiczków pysznego dżemu truskawkowego. Potem w zimie odkręcamy taki słoiczek i mamy do naleśników czy domowej świeżej bułeczki. Swój dżem
Izabelawkuchniczyli pomieszczenie domowe, które przeznaczone jest do przechowywania produktów żywnościowych. Choć nie tylko. Dość często, znajdziemy w niej także inne przedmioty. I tak na półkach spiżarni, znajdziemy jeszcze wszystkie przetwory, które przygotowywane są w sezonie letnim, np.: sosy, dżemy, konfitury, kiszonki, kompoty itp. Co jeszcze? Na przykład zapasy żywności, takie jak: makarony, ryż, cukier, konserwy, napoje. W takiej chłodnej spiżarni
Dajet