Z ŁĄKI NA TALERZ: Chutney jarzębinowy

Z ŁĄKI NA TALERZ: Chutney jarzębinowy

Z ŁĄKI NA TALERZ: Chutney jarzębinowy

W tym roku jarzębina zaczęła nabierać rumieńców już w lipcu. Zaczekałam jednak cierpliwie do końca września, żeby nazbierać tych czerwonych kiści korali, które tak niesamowiecie obrodziły w tym sezonie. Po wybraniu tych najzdrowszych i najpiękniejszych jarzębinowych owoców i przemrożeniu ich w celu utraty goryczy, zmieszałam tę rudą czerwień z soczystymi jabłkami. Do tego czosnek, chili i imbir dla rozgrzania podniebienia, odrobina cynamonu z miodem dla podbicia słodyczy i aromatycznego tymianku. Za oknem jesie... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia w Słońcu Skąpana

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Skuteczne domowe syropy na przeziębienie

Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.

Czytaj dalej...

Dieta Montignaca

Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.

Czytaj dalej...

Dieta oczyszczająca warzywno-owocowa dr Dąbrowskiej

Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.

Czytaj dalej...

Autor

Justyna OpasińskaJustyna Opasińska

Uwielbiam gotować i eksperymentować z nowymi smakami. Jestem zwolenniczką naturalnych produktów, ziół i kwiatów oraz dzikich owoców (np: dzika róża, czarny bez) na talerzach, pasjonuję się również fotografią kulinarną :) Jestem absolwentką Slawistyki na UŁ, miłośniczką zwierząt, natury i rękodzieła. A kiedyś...będę miała własny ogród :)

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

przetwory, jabłka

Inne przepisy z Kuchnia w Słońcu Skąpana

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.