W tym roku jarzębina zaczęła nabierać rumieńców już w lipcu. Zaczekałam jednak cierpliwie do końca września, żeby nazbierać tych czerwonych kiści korali, które tak niesamowiecie obrodziły w tym sezonie. Po wybraniu tych najzdrowszych i najpiękniejszych jarzębinowych owoców i przemrożeniu ich w celu utraty goryczy, zmieszałam tę rudą czerwień z soczystymi jabłkami. Do tego czosnek, chili i imbir dla rozgrzania podniebienia, odrobina cynamonu z miodem dla podbicia słodyczy i aromatycznego tymianku. Za oknem jesie... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...Uwielbiam gotować i eksperymentować z nowymi smakami. Jestem zwolenniczką naturalnych produktów, ziół i kwiatów oraz dzikich owoców (np: dzika róża, czarny bez) na talerzach, pasjonuję się również fotografią kulinarną :) Jestem absolwentką Slawistyki na UŁ, miłośniczką zwierząt, natury i rękodzieła. A kiedyś...będę miała własny ogród :)