przerobionych śliwek dżem, a dziś zaprezentuję Wam domowy przepis na czoko-śliwkę potocznie zwaną nutellą ze śliwek. Jednym z powodów dla którego przerabiam owoce już pozbawione soku na przetwory to że nie chcę, aby w kuchni się coś marnowało, a drugi to że śliwy pozbawione większości soku dużo szybciej można przerobić na przetwory. Jeżeli szukacie przepisu na tradycyjne powidła śliwkowe
KuchniaWeDwoje.plJak zrobić domowy chrzan Przepis na chrzan tarty bez łez. Jak zrobić domowy chrzan i po co, skoro można kupić go w każdym sklepie? Moim zdaniem
Cztery FajeryMarynowana czerwona cebula do burgerów, pasztetów i sałatek. Marynowana czerwona cebula do burgerów, pizzy, sałatek i surówek pasuje doskonale. Jest równie uniwersalnym dodatkiem, jak konfitura z
Cztery FajeryDobra, to naprawdę ostatni warzywny przepis na przetwory w tym roku. Znowu sugerowałam się moim przepisem na ogórki, zmieniając jedynie przyprawę i dodając cebulę. Wiem, że to będzie smaczne, innej opcji nie ma. Wczoraj, żerując na ogrodzie Wwłów, poprawiłam zdjęcie, dziś dzielę się z Wami przepisem. A co do gotowej sklepowej przyprawy, nie jest źle. Poza dużą ilością soli, która(...)jest potrzebna do przetworów, reszta składników to jedynie przyprawy. Składniki: 1,5 kg ogórków gruntowych 0,5 kg cebuli 2 łyżki przyprawy gyros 2 łyżki soli 3 ząbki czosnku zalewa: 1 szklanka octu 10% pół szklanki wody 2 szklanki cukru 6 ziaren ziela angielskiego 3 liście laurowe Ogórki bardzo dokładnie szorujemy i kroimy w cienkie plasterki. Zasypujemy solą
Kardamonovygdzie służyła jako dodatek do serwowanych na ciepło oscypków z grilla. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Konfitura z żurawiny i czerwonej porzeczki 5 od 1 osoby Autor: Paweł Clad Danie: Przetwory Kuchnia: Polska Trudność: Łatwe Ilość 2 słoiczki Przygotowanie 10 min. Gotowanie 20 min. Kalorie 180 kcal Konfitura z owoców czerwonej porzeczki i świeżej żurawiny. Słodko – kwaśna marmoladka do serów(...)deser\u00f3w.","keywords":["porzeczka","\u017curawina"],"author":{"@type":"Person","name":"Pawe\u0142 Clad"},"datePublished":"2020-11-30T21:19:30+01:00","prepTime":"PT10M","cookTime":"PT20M","totalTime":"PT30M","recipeCategory":["Przetwory"],"recipeCuisine":["Polska"],"recipeYield":["2","2 s\u0142oiczki"],"nutrition":{"@type":"NutritionInformation","calories":"180 cal"},"recipeIngredient":["200 g \u015bwie\u017cej \u017curawiny","100 g czerwonej porzeczki","130 g bia\u0142ego cukru","100 ml wody
ProstePesto.plprzyprawami. Marynowana cebula na kanapkę lub do sałatki, przepyszny dodatek o wciągającym smaku. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Fluorescencyjna marynowana czerwona cebulka 5 od 1 osoby Autor: Paweł Clad Danie: Przetwory Kuchnia: Polska Trudność: Łatwe Ilość 2 słoiki Przygotowanie 30 min. Gotowanie 10 min. Kalorie 90 kcal Marynowana czerwona cebulka o fluorestencyjnym wyglądzie. Cebulka marynowana w słodkiej zalewie octowej z przyprawami(...)keywords":["any\u017c","cebula","kardamon","ocet"],"author":{"@type":"Person","name":"Pawe\u0142 Clad"},"datePublished":"2020-11-21T10:54:09+01:00","prepTime":"PT30M","cookTime":"PT10M","totalTime":"PT40M","recipeCategory":["Przetwory"],"recipeCuisine":["Polska"],"recipeYield":["2","2 s\u0142oiki"],"nutrition":{"@type":"NutritionInformation","calories":"90 cal"},"recipeIngredient":["300 g czerwonej cebuli","200 ml wody","100 ml octu jab\u0142kowego","3 \u0142y\u017cki zwyk
ProstePesto.plPrażone pestki dyni Jak zrobić prażone pestki dyni - przepis krok po kroku. Prażone pestki dyni to jedna z tych uzależniających przekąsek, które mogłabym jeść bez opamiętania
Cztery FajeryKorzeń imbiru i cytrusy to bogactwo witaminy C wspierającej odporność organizmu. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Cytryny w korzennym syropie cukrowym z imbirem 5 od 1 osoby Autor: Paweł Clad Danie: Przetwory Trudność: Łatwe Ilość 2 słoiczki Przygotowanie 10 min. Gotowanie 40 min. Kalorie 300 kcal Cytrynki w cukrowym syropie z dodatkiem przypraw korzennych i rozgrzewającego imbiru. Na odporność, do zimowej herbaty(...)herbaty lub grza\u0144ca.","keywords":["cytryny"],"author":{"@type":"Person","name":"Pawe\u0142 Clad"},"datePublished":"2020-10-19T11:55:00+01:00","prepTime":"PT10M","cookTime":"PT40M","totalTime":"PT50M","recipeCategory":["Przetwory"],"recipeCuisine":[],"recipeYield":["2","2 s\u0142oiczki"],"nutrition":{"@type":"NutritionInformation","calories":"300 cal"},"recipeIngredient":["5 cytryn ekologicznych z cienk\u0105 sk\u00f3rk\u0105","5 czubatych \u0142y\u017cek zwyk\u0142ego cukru
ProstePesto.plDżem z dyni domowy dżem dyniowy z pomarańcżą i korzennymi przyprawami. Dżem z dyni, jesienny smakołyk, którego, podobnie jak puree z dyni , nie może zabraknąć
Cztery FajeryOstatnio miałam ogromna przyjemność opowiadać o różnego rodzaju przetworach z grzybów na antenie śniadaniowej telewizji w programie "Pytanie na Śniadanie". To kolejne moje doświadczenie przed kamerą, tym razem jednak odbyło się ono na żywo. To była niesamowita przygoda! Mówiłam o tym jakie przetwory można przygotować ze świeżych grzybów i jak je potem wykorzystać w naszej kuchni. Podałam
Kulinarne przygody Gatitysprawdzi się jako jedna z warstw do przełożenia biszkoptu w torcie. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Dżem z rabarbaru i soku pomarańczy 5 od 1 osoby Autor: Paweł Clad Danie: Przetwory Trudność: Łatwe Ilość około 1 kg Przygotowanie 20 min. Gotowanie 1 godz. Kalorie 195 kcal Marmolada rabarbarowa z pomarańczową galaretką i cząstkami pomarańczy. Niepowtarzalny przepis, jedyny w swoim rodzaju(...)rodzaju.","keywords":["galaretka","pomara\u0144cza","rabarbar"],"author":{"@type":"Person","name":"Pawe\u0142 Clad"},"datePublished":"2020-10-06T10:46:01+01:00","prepTime":"PT20M","cookTime":"PT1H","totalTime":"PT1H20M","recipeCategory":["Przetwory"],"recipeCuisine":[],"recipeYield":["1","1 kg"],"nutrition":{"@type":"NutritionInformation","calories":"195 cal"},"recipeIngredient":["1,5 kg rabarbaru","3 pomara\u0144cze","2 szklanki soku z pomara\u0144czy","500 g cukru","1 opakowanie
ProstePesto.pldojrzałe, mogą być nawet lekko pomarszczone. cukier - u mnie około 2 szklanek na całą skrzynkę, śliwki były bardzo słodkie, a przy tym w domu nie przepadamy za bardzo słodkimi przetworami szklanka wody zmielony kardamon Do dzieła: Będziecie potrzebować dużego garnka lub patelni z wysokim rantem. Ja użyłam dużej elektrycznej patelni, na które latem w ogrodzie smażymy okonie :) Zacznijcie od umycia(...)inne korzenne przyprawy lub zostawić owoce bez przypraw. Kiedy powidła są gotowe, przekładamy je do wyparzonych słoiczków i pasteryzujemy tak samo jak: Konfiturę z papierówek. Dajcie znać, jakie przetwory szykujecie tej jesieni. :) Jestem organizatorem akcji
Spektrum SmakuJedni mówią czekośliwka, inni nutella ze śliwek.. jakby tego dżemu nie nazwać jedno trzeba przyznać - jest pyszny. Pasuje do kanapek, naleśników, gofrów.. :) (adsbygoogle = window.adsbygoogle
Prosty przepis navotes ) Zdrowy przecier pomidorowy, domowe przetwory Zbliża się jesień jest coraz chłodniej i bardziej deszczowo. Lato nas w tym roku nie rozpieszczało, a i wiosna nie była łaskawa. Moje pieczołowicie hodowane sadzonki , zostały sponiewierane przez majowe mrozy.. Cóż, zanim doszły do siebie, niestety była już końcówka sierpnia więc nie ma wiwatów. Jednak udało mi się zrobić kilka słoików, magicznego(...)wkrótce nowy sezon i dostawy. Wpisz w zamówieniu w uwagach hasło „blog”, a dorzucę Ci ciekawy gratis Do zobaczenia ! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Zdrowy przecier pomidorowy, domowe przetwory pochodzi z serwisu Ogrodnik w podróży
Ogrodnik w podróżyrośnie tak szybko, że na bieżąco trudno je przerobić. Z cukinii robię pyszne leczo, placki czy sosy do makaronów. Jednak z tego, co nie zjemy na bieżąco robię różne przetwory na zimę. Do naszych ulubionych należy sałatka z cukinii w kurkumie . Dzisiaj zrobiłam cukinie marynowaną z papryką w zalewie octowej z dodatkiem przyprawy curry. Do przygotowania tych przetworów najlepsza jest
Danka Pichci