przetwory - 14998 przepisów (strona:145/1000)

Marynowana czerwona cebula 71

Marynowana czerwona cebula do burgerów, pasztetów i sałatek. Marynowana czerwona cebula do burgerów, pizzy, sałatek i surówek pasuje doskonale. Jest równie uniwersalnym dodatkiem, jak konfitura z

Cztery Fajery
Ogórki w zalewie gyros 60

Dobra, to naprawdę ostatni warzywny przepis na przetwory w tym roku. Znowu sugerowałam się moim przepisem na ogórki, zmieniając jedynie przyprawę i dodając cebulę. Wiem, że to będzie smaczne, innej opcji nie ma. Wczoraj, żerując na ogrodzie Wwłów, poprawiłam zdjęcie, dziś dzielę się z Wami przepisem. A co do gotowej sklepowej przyprawy, nie jest źle. Poza dużą ilością soli, która(...)jest potrzebna do przetworów, reszta składników to jedynie przyprawy. Składniki: 1,5 kg ogórków gruntowych 0,5 kg cebuli 2 łyżki przyprawy gyros 2 łyżki soli 3 ząbki czosnku   zalewa: 1 szklanka octu 10% pół szklanki wody 2 szklanki cukru 6 ziaren ziela angielskiego 3 liście laurowe   Ogórki bardzo dokładnie szorujemy i kroimy w cienkie plasterki. Zasypujemy solą

Kardamonovy
Konfitura z żurawiny i czerwonej porzeczki 80

gdzie służyła jako dodatek do serwowanych na ciepło oscypków z grilla. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Konfitura z żurawiny i czerwonej porzeczki 5 od 1 osoby Autor: Paweł Clad Danie: Przetwory Kuchnia: Polska Trudność: Łatwe Ilość 2 słoiczki Przygotowanie 10 min. Gotowanie 20 min. Kalorie 180 kcal Konfitura z owoców czerwonej porzeczki i świeżej żurawiny. Słodko – kwaśna marmoladka do serów(...)deser\u00f3w.","keywords":["porzeczka","\u017curawina"],"author":{"@type":"Person","name":"Pawe\u0142 Clad"},"datePublished":"2020-11-30T21:19:30+01:00","prepTime":"PT10M","cookTime":"PT20M","totalTime":"PT30M","recipeCategory":["Przetwory"],"recipeCuisine":["Polska"],"recipeYield":["2","2 s\u0142oiczki"],"nutrition":{"@type":"NutritionInformation","calories":"180 cal"},"recipeIngredient":["200 g \u015bwie\u017cej \u017curawiny","100 g czerwonej porzeczki","130 g bia\u0142ego cukru","100 ml wody

ProstePesto.pl
Fluorestencyjna marynowana cebulka 93

przyprawami. Marynowana cebula na kanapkę lub do sałatki, przepyszny dodatek o wciągającym smaku. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Fluorescencyjna marynowana czerwona cebulka 5 od 1 osoby Autor: Paweł Clad Danie: Przetwory Kuchnia: Polska Trudność: Łatwe Ilość 2 słoiki Przygotowanie 30 min. Gotowanie 10 min. Kalorie 90 kcal Marynowana czerwona cebulka o fluorestencyjnym wyglądzie. Cebulka marynowana w słodkiej zalewie octowej z przyprawami(...)keywords":["any\u017c","cebula","kardamon","ocet"],"author":{"@type":"Person","name":"Pawe\u0142 Clad"},"datePublished":"2020-11-21T10:54:09+01:00","prepTime":"PT30M","cookTime":"PT10M","totalTime":"PT40M","recipeCategory":["Przetwory"],"recipeCuisine":["Polska"],"recipeYield":["2","2 s\u0142oiki"],"nutrition":{"@type":"NutritionInformation","calories":"90 cal"},"recipeIngredient":["300 g czerwonej cebuli","200 ml wody","100 ml octu jab\u0142kowego","3 \u0142y\u017cki zwyk

ProstePesto.pl
Prażone pestki dyni 113

Prażone pestki dyni Jak zrobić prażone pestki dyni - przepis krok po kroku. Prażone pestki dyni to jedna z tych uzależniających przekąsek, które mogłabym jeść bez opamiętania

Cztery Fajery
Cytryny w syropie cukrowym z imbirem do herbaty 80

Korzeń imbiru i cytrusy to bogactwo witaminy C wspierającej odporność organizmu. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Cytryny w korzennym syropie cukrowym z imbirem 5 od 1 osoby Autor: Paweł Clad Danie: Przetwory Trudność: Łatwe Ilość 2 słoiczki Przygotowanie 10 min. Gotowanie 40 min. Kalorie 300 kcal Cytrynki w cukrowym syropie z dodatkiem przypraw korzennych i rozgrzewającego imbiru. Na odporność, do zimowej herbaty(...)herbaty lub grza\u0144ca.","keywords":["cytryny"],"author":{"@type":"Person","name":"Pawe\u0142 Clad"},"datePublished":"2020-10-19T11:55:00+01:00","prepTime":"PT10M","cookTime":"PT40M","totalTime":"PT50M","recipeCategory":["Przetwory"],"recipeCuisine":[],"recipeYield":["2","2 s\u0142oiczki"],"nutrition":{"@type":"NutritionInformation","calories":"300 cal"},"recipeIngredient":["5 cytryn ekologicznych z cienk\u0105 sk\u00f3rk\u0105","5 czubatych \u0142y\u017cek zwyk\u0142ego cukru

ProstePesto.pl
Dżem z dyni 123

Dżem z dyni domowy dżem dyniowy z pomarańcżą i  korzennymi przyprawami. Dżem z dyni, jesienny smakołyk, którego, podobnie jak puree z dyni , nie może zabraknąć

Cztery Fajery
Przetwory z grzybów - Pytanie na Śniadanie, czyli Gatita w telewizji 94

Ostatnio miałam ogromna przyjemność opowiadać o różnego rodzaju przetworach  z grzybów na antenie śniadaniowej telewizji w programie  "Pytanie na Śniadanie". To kolejne moje doświadczenie przed kamerą, tym razem jednak odbyło się ono na żywo. To była niesamowita przygoda!  Mówiłam o tym jakie przetwory można przygotować ze świeżych grzybów i jak je potem wykorzystać w naszej kuchni. Podałam

Kulinarne przygody Gatity
Dżem rabarbarowy z pomarańczową galaretką 94

sprawdzi się jako jedna z warstw do przełożenia biszkoptu w torcie. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Dżem z rabarbaru i soku pomarańczy 5 od 1 osoby Autor: Paweł Clad Danie: Przetwory Trudność: Łatwe Ilość około 1 kg Przygotowanie 20 min. Gotowanie 1 godz.  Kalorie 195 kcal Marmolada rabarbarowa z pomarańczową galaretką i cząstkami pomarańczy. Niepowtarzalny przepis, jedyny w swoim rodzaju(...)rodzaju.","keywords":["galaretka","pomara\u0144cza","rabarbar"],"author":{"@type":"Person","name":"Pawe\u0142 Clad"},"datePublished":"2020-10-06T10:46:01+01:00","prepTime":"PT20M","cookTime":"PT1H","totalTime":"PT1H20M","recipeCategory":["Przetwory"],"recipeCuisine":[],"recipeYield":["1","1 kg"],"nutrition":{"@type":"NutritionInformation","calories":"195 cal"},"recipeIngredient":["1,5 kg rabarbaru","3 pomara\u0144cze","2 szklanki soku z pomara\u0144czy","500 g cukru","1 opakowanie

ProstePesto.pl
Powidła śliwkowe z kardamonem 102

dojrzałe, mogą być nawet lekko pomarszczone. cukier - u mnie około 2 szklanek na całą skrzynkę, śliwki były bardzo słodkie, a przy tym w domu nie przepadamy za bardzo słodkimi przetworami szklanka wody zmielony kardamon Do dzieła: Będziecie potrzebować dużego garnka lub patelni z wysokim rantem. Ja użyłam dużej elektrycznej patelni, na które latem w ogrodzie smażymy okonie :) Zacznijcie od umycia(...)inne korzenne przyprawy lub zostawić owoce bez przypraw. Kiedy powidła są gotowe, przekładamy je do wyparzonych słoiczków i pasteryzujemy tak samo jak: Konfiturę z papierówek.   Dajcie znać, jakie przetwory szykujecie tej jesieni. :)    Jestem organizatorem akcji

Spektrum Smaku
Czekośliwka - pyszny dżem śliwkowy z czekoladą 88

Jedni mówią czekośliwka, inni nutella ze śliwek.. jakby tego dżemu nie nazwać jedno trzeba przyznać - jest pyszny. Pasuje do kanapek, naleśników, gofrów.. :) (adsbygoogle = window.adsbygoogle

Prosty przepis na
Zdrowy przecier pomidorowy, domowe przetwory 84

votes ) Zdrowy przecier pomidorowy, domowe przetwory Zbliża się jesień jest coraz chłodniej i bardziej deszczowo. Lato nas w tym roku nie rozpieszczało, a i wiosna nie była łaskawa. Moje pieczołowicie hodowane sadzonki , zostały sponiewierane przez majowe mrozy.. Cóż, zanim doszły do siebie, niestety była już końcówka sierpnia więc nie ma wiwatów. Jednak udało mi się zrobić kilka słoików, magicznego(...)wkrótce nowy sezon i dostawy. Wpisz w zamówieniu w uwagach hasło „blog”, a dorzucę Ci ciekawy gratis Do zobaczenia ! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Zdrowy przecier pomidorowy, domowe przetwory pochodzi z serwisu Ogrodnik w podróży

Ogrodnik w podróży
Cukinia marynowana z papryką do słoików 90

rośnie tak szybko, że na bieżąco trudno je przerobić. Z cukinii robię pyszne leczo, placki czy sosy do makaronów. Jednak z tego, co nie zjemy na bieżąco robię różne przetwory na zimę. Do naszych ulubionych należy sałatka z cukinii w kurkumie . Dzisiaj zrobiłam cukinie marynowaną z papryką w zalewie octowej z dodatkiem przyprawy curry. Do przygotowania tych przetworów najlepsza jest

Danka Pichci
Masło orzechowe z orzeszków ziemnych 80

kawa\u0142kami orzeszk\u00f3w.","keywords":["orzechy","s\u00f3l"],"author":{"@type":"Person","name":"Pawe\u0142 Clad"},"datePublished":"2020-09-03T13:48:51+01:00","prepTime":"PT10M","cookTime":"","totalTime":"","recipeCategory":["Przetwory"],"recipeCuisine":["Ameryka\u0144ska"],"recipeYield":["150","150 g"],"nutrition":{"@type":"NutritionInformation","calories":"580 cal"},"recipeIngredient":["200 g orzeszk\u00f3w ziemnych pra\u017conych, niesolonych","1\/2 \u0142y\u017ceczki soli"],"recipeInstructions":[{"@type":"HowToStep(...)/prostepesto.pl\/maslo-orzechowe-z-orzeszkow-ziemnych\/#wpzoom-rcb-direction-step-5f50dfc39f242","image":""}],"aggregateRating":{"@type":"AggregateRating","ratingValue":"5.0","reviewCount":2}} Drukuj Masło orzechowe z orzeszków ziemnych 5 od 2 osób Autor: Pawel Clad Danie: Przetwory Kuchnia: Amerykańska Trudność: Łatwe Ilość około 150 g Przygotowanie 10 min. Kalorie 580 kcal Domowe masło orzechowe z prażonych orzeszków ziemnych. Gładkie i aksamitne lub typu crunchy, z kawałkami orzeszków

ProstePesto.pl
Domowa vegeta 101

Domowa vegeta mieszanka suszonych warzyw Domowa vegeta czyli suszona włoszczyzna doda smaku niemal każdej potrawie i jest super prosta do przygotowania. Dzięki temu przepisowi możesz zrobić

Cztery Fajery