Cukinia po gruzińsku

Cukinia po gruzińsku

Cukinia po gruzińsku

Cukinia to warzywo uniwersalne. Można je wykorzystać na wiele sposobów: do zrobienia codziennego obiadu, surówek czy przetworów na zimę. Od kiedy mam cukinię z własnego ogrodu to sięgam po nią bardzo często. Pomimo, że mam swoje ulubione i sprawdzone przepisy na przetwory z cukinii to co roku staram się zrobić coś nowego. I tak w poszukiwaniu nowego przepisu wpadła mi w oko cukinia po gruzińsku. Cukinia po gruzińsku to rodzaj sałatki do słoików. Plusem takiej sałatki z cukinii do słoików jest to, że na jej przy... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Danka Pichci

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.