Grudzień nas już powoli zastał, a my wciąż w temacie serów. Za nami, kilka dni temu, normandzki ser neufchatel , przed nami jeszcze ze dwa przepisy serowe
Marder&Marder ManufacturePrzepis na dziś jest równie prosty, co interesujący i rzadko spotykany. Chciałbym Was dziś zainteresować pastą brokułowo-serową, która nadaje się na kanapki, ale nie tylko. Podczas ostatniej majówki wzbudziłem nią spore zainteresowanie moich gości, polecam spróbować i Wam. Lista zakupów: 1 brokuł 1 ser feta Pieprz listonic_type='other';listonic_theme='addToShoppingList1';listonic_name='Pasta brokułowo-serowa'; listonic_content(...)smaku (ser feta sprawia, że pasta jest wystarczająco słona). Gotowe! Smacznego! Dlaczego zamieściłem ten przepis? Po pierwsze: jest bardzo ciekawy. Jeśli nigdy nie mieliście okazji jeść brokuła na chlebie, to macie okazję. W życiu należy próbować nowych połączeń i to jest jedno z nich – polecam serdecznie! Po drugie: jest uniwersalny. Pasta z brokuła i sera nadaje się nie tylko
Proste-przepisy.plszybkiego – prostą ideę. Na coś, co przypadnie z pewnością do gustu waszym milusińskim . Starsi też się najedzą i nie napracują przy tym. To pizza na chlebku naan. Skąd chlebek naan? W dyskontach pojawiły się już gotowe tego typu wypieki. Ich cena za sześć sztuk wynosi już ok. 6-7 zł. Oczywiście możecie sami przygotować taki chleb dzień wcześniej
Kuchennyviral.plszybkiego – prostą ideę. Na coś, co przypadnie z pewnością do gustu waszym milusińskim . Starsi też się najedzą i nie napracują przy tym. To pizza na chlebku naan. Skąd chlebek naan? W dyskontach pojawiły się już gotowe tego typu wypieki. Ich cena za sześć sztuk wynosi już ok. 6-7 zł. Oczywiście możecie sami przygotować taki chleb dzień wcześniej
Kuchennyviral.plDla mnie jedna taka pachnąca kromka to cały lunch albo kolacja. Danie lekkie i pełne smaku, wegetariańskie – bez mięsa. Grzyby idealnie zastępują mięso i potrzebę żucia
Karo in the Kitchenmojej propozycji: Prosta, smaczna, niezwykle aromatyczna i szybka w wykonaniu jesienna zupa. Zapraszam! Pikantna zupa dyniowa z grzankami. Składniki: zupa: wywar z warzyw lub bulion (ilość zależna od gęstości) około 10 garści dyni (pokrojonej w sporą kostkę) 2 średnie marchewki sól, pieprz, słodka papryka, zioła prowansalskie, bazylia, tymianek, liść laurowy, ziele angielskie, chili grzanki: kilka kromek chleba łyżka masła
Tagebuch po polskujeden chleb, ale ciasto wyszło dość luźne, więc pomyślałam o czymś w rodzaju małych chlebków. Przy okazji wykorzystałam małe prostokątne foremki o wymiarach 11,5 x 6, 5 cm, które kupiłam kilka miesięcy temu i rzadko od tamtego czasu używałam. Można wykorzystać do tego przepisu każdych innych foremek lub jednej niedużej blaszki. Skład jest dość prosty : 1 i 1/3 szklanki
apetytnapieczenieWyjątkiem są pstrągi z górskich jezior i potoków. .… Ale my tu raczej zajmiemy się...dynią. I serem Grana Padano. Zaserwuję Wam farfalle z dynią i Prana Padano DOP.Danie banalnie proste, ale majestatyczne, wykwintne, aromatyczne... Dynią zajęła się moja brytfanna Toscana od Florina. O niej dowiecie się TUTAJ RZUCIĆ OKIEM .Brytfanna wspaniale wydobywa smak duszonych, pieczonych i smażonych na niewielkiej(...)dynię na koniec sosem sojowym, nie jest to konieczne, ale jest to zdrowsza alternatywa dla magi np. Jak sprawdzic czy nasza dynia jest PERFETTO? Spróbować ją na..kawałku razowego chleba. Powinna idelanie smakować, nie ciapać się, być jędrna i mimo, że ugotowana, to jednak chrupiąca. Ugotowane farfalle lekko wymieszac z oliwą z oliwek, wyłożyć na talerze. Dodać naszej piemonckiej
Z Kuchni Do Kuchniwspaniałej grupie ze zdrowym odżywianiem...ale co to dla mnie znaczy? Unikam przede wszystkim przetworzonej żywności,czytam etykiety,co mogę robię sama to robię sama a więc wędliny,chleb itp...Nie popadam jednak w jakieś skrajności wiec mięso oczywiście jem,tym bardziej,że większość mam ze sprawdzonego źródła.Co do słodyczy nauczyłam się by raz,dwa razy w tygodniu sięgnąć(...)takie grupy bo właśnie tam wiele się nauczyłam..wcześniej ćwicząc nie mogłam schudnąć,katowałam się dietami..nie tędy droga.To właśnie na tej grupie dostałam ten pyszny i bardzo prosty chlebek...polecam go szczerze bo zrobi go nawet osoba,która twierdzi,że ma dwie lewe ręce. Składniki: 1/2 kg mąki orkiszowej ( u mnie pełnoziarnista) 340 ml letniej wody paczka
Niespełnione zdolności kulinarneprosty i szybki sposób, z kapustą w środku i dodatkiem ryżu. Niby zwykłe a jednak mają w sobie to coś. Moja rodzina je uwielbia, dlatego też przygotowuję je bardzo często, chyba nigdy nam się nie znudzą :) Najczęściej podaję je z gotowanymi ziemniakami lub kaszą, jednak też może być to doskonała propozycja na kolację z kromką chleba. Składniki
Zrób to smacznietylko często proste drewniane przyrządy, którymi posługiwali się na co dzień. Jak rozdrobnimy składniki, dodajemy pieprz, paprykę, sporo estragonu roztartego w dłoniach i na koniec dwie łyżki majonezu. Aaaa ważne ! Jeśli będziecie mieli serek wiejski z dużą ilością śmietanki to odcedźcie go, żeby nie rozrzedził pasty. Gotowe pyszne śniadanko, a może kolacja. My jedliśmy ją z wspaniałym chlebem pokrzywowym, który
vegetanieJak już pisałam Wam nie raz, najlepiej dla mnie gotuje moja Babcia. To mój autorytet smakowy. To ona nauczyła mnie podstaw kuchni, to pod jej okiem
Z Majeczką w kuchniBurzyście, wietrznie, trochę złowieszczo. Lubicie taka pogodę? Przyznam szczerze, że ja niespecjalnie. Najbardziej ukochałam sobie słoneczna jesień i przedwiośnie z pierwszymi ciepłymi promieniami słońca. Mamy lato
Dzieje kuchennej WiewióryKolejna porcja alkoholu na blogu, czyli przepis tylko dla dorosłych. Już dość dawno temu na blogu powstał dział nalewkowy. Jednak nalewki, abstrahując od tego, że są
Marder&Marder Manufactureniczego Mrożenie i wekowanie! I w końcu najszybszy sposób na ponowne wykorzystanie to oczywiście mrożenie i wekowanie gotowych produktów. Mrozić można chyba wszystko; chleb, mięso, sosy, ser, wędlinę, owoce, warzywa, gotowe dania. Mrożenie jest super sposobem, jednak trzeba kontrolować również zawartość zamrażalniki przy każdym wyjściu na zakupy. Często zdarzało mi się zapomnieć
KuchniaWeDwoje.pl