właśnie przekąskę wam prezentuję. Jej wykonanie jest banalnie proste, a smakuje rewelacyjnie! Składniki:1 ząbek czosnku125g czarnych oliwek bez pestek7 suszonych pomidorów w oleju1 łyżka oliwy z oliweksól, pieprzkilka listków bazylii Przygotowanie: Wszystkie składniki pokroić a następnie zmiksować. Doprawić solą i pieprzem. Podawać na pajdzie świeżego chleba
Smakowity Blog KulinarnyZapiekany deser z malinami (na bazie kaszki z niebieskiej kukurydzy). Dziś zapraszam Was na pyszny, prosty w przygotowaniu deser, który zaskakuje smakiem i kolorem. A to wszystko za sprawą kaszki z niebieskiej kukurydzy. Czy słyszeliście już o takim produkcie? A może znacie markę BLUE CORN? Jeśli nie, to zachęcam Was do przeczytania całego wpisu. Na końcu oczywiście przepis na wspomniany(...)tortilli, ciast, naleśników, chlebów i makaronów; produkt bezglutenowy. Popcorn – ziarno z niebieskiej kukurydzy po uprażeniu śnieżnobiały i pysznie chrypiący; bogate źródło antyoksydantów; Według badań przeprowadzonych na Uniwersytecie Przyrodniczym w Poznaniu Ziarno niebieskiej kukurydzy popcorn zawiera 2355mg/kg antyoksydantów. 100% natury; wolne od GMO; produkt bezglutenowy. Piramidki BLUE CORN z niebieskiej kukurydzy 100% natury; Świetny smak; Prosty skład (tylko niebieska kukurydza
Słodkie okruszkiSałatka śledziowa – prosty i sprawdzony przepis Śledzie je się lubi, lub nie… aczkolwiek znam i takich którzy twierdzili, że śledzi nie tkną a jedzą je obecnie :) Sałatka śledziowa chodziła za mną od jakiegoś czasu, w końcu znalazłam czas żeby ją zrobić. Sałatka ta jest fajna ma w sobie tylko kilka składników, możemy ją przygotować i na święta(...)kolację i zjeść z kromką chleba. Możecie zamiast przeze mnie użytych ogórków kiszonych, użyć konserwowych. Sałatka śledziowa z ziemniakami 5 filetów śledziowych 1 duża cebula 2 ugotowane na twardo jajka 8 jajek ugotowanych ziemniaków 4 nieduże ogórki kiszone Sos 2 łyżki majonezu 2 łyżki jogurtu naturalnego 2 łyżki musztardy sól, pieprz do smaku Ziemniaki gotujemy w skórce czyli
Kuchnia na wzgórzuglutenu w tej mące powoduje, że chleb jest ciężki, ma zbity miękisz i mączysty smak. Jednak przemieszanie mąki jęczmiennej, w ilości 10 do 15 procent, wzbogaca smak pszennego czy żytniego chleba na zakwasie.Mąka gryczana, otrzymywana jest z nasion gryki, uprawianej jako roślina zbożowa, pochodzi z Azji. Szaro - brązowa mąka ma charakterystyczny smak, z lekką goryczką i używana jest(...)prosta do przygotowania wystarczy zmielić płatki owsiane. Dodana do pszennej mąka owsiana przydaje pieczywu aromatu i wartości odżywczych oraz nadaje mu bardziej interesującą konsystencję.Mąka żytnia, była najczęściej używaną mąką w Europie Wschodniej i Środkowej, tam, gdzie gleba jest nie dość urodzajna lub klimat za chłodny do uprawy pszenicy. Z ciasta żytniego, nie zawierającego siatki glutenowej, otrzymuje się chleb ciemny
NaKońcuJęzykaMikołaj w tym roku był szczodry i książki piętrzyły się pod choinką. Między innymi dostałam "5 składników" Jamiego Olivera. Gdyby nie jaskrawa zieleń, która
Dzieje kuchennej WiewióryPasta do pieczywa z buraków i czosnku pochodzi z książki "Super żywność czyli superfoods po polsku" Małgorzaty Różańskiej. Jest to bardzo prosta bo składająca się w
Kuchnia MagdaLenyPyszny, lekko wilgotny chlebek bananowy z dodatkiem ekspandowanej komosy ryżowej, której ziarenka przyjemnie chrupią podczas gryzienia. Chlebek jest lekki, o zrównoważonej słodkości i co najważniejsze - niezwykle
Domowa Cookierenka AgiKanapki z pastą roślinną to świetna opcja na pożywne i smaczne śniadanie. Zamiast kupować gotowe pasty, warto spróbować zrobić ja samemu w domu. Jest to proste
wegujemyNie ma to jak w zimowy dzień otworzyć pachnący, pełen słodkich truskawek słoiczek. Dżem truskawkowy można używać do kanapek, naleśników,ciast. Najlepszy jest ten
potrawyregionalneDzisiaj zapraszam na pyszne, tanie i ławe w wykonaniu smarowidło do pieczywa. Uwielbiam takie pasty i przyznam szczerze, że nie kupuję gotowych pasztetów. Wykonanie tego "pasztetu
Gosia gotujekolorze. Przygotujemy ją bardzo szybki i w prosty sposób. Hummus to nic innego jak potrawa, a raczej sos dip lub pasta do smarowania, która przyrządzana jest z gotowanych i przetartych nasion ciecierzycy lub innych roślin strączkowych. Dzisiaj możemy spotkać go w wielu wariantach. Jako zimna przekąska, która spożywana jest najczęściej z chlebem pita lub jako dodatek do innych dań. Dzisiaj
FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarnewieczerzy. Doskonale wpływa on na trawienie po obfitej kolacji. Ze względu na dodatek miodu, taki kompot można podać dzieciom, które skończyły rok. Pieczony schab – na obiad i do chleba Zapomnijcie o sklepowych wędlinach z mnóstwem soli i wątpliwych dodatków! Upieczony w domu schab bije je wszystkie na głowę. Schab upieczony według tego przepisu jest idealny do jedzenia na zimno
Dieta bez mlekajakiegoś czasu i każdy zachwyca się tymże prostym deserem, więc i ja postanowiłam wypróbować. Najlepiej jest zmiksować awokado i banana, a następnie sypać do łyżce kakao, próbując czy smak nam odpowiada, bo wiadomo, że każdy lubi inaczej :). I to samo dotyczy miodu ;). Osobiście byłam oczarowana tą nutellą <3. Nadaje się na chleb, do naleśników, omletów, gofrów a najlepiej smakuje
Gotuj z Agneswigilijna pod gwiazdami z dorsza. Zupa jest prosta i szybka do zrobienia. Z chrupiącymi grzankami na pewno będzie rodzinie smakować. 2 marchewki 1/3 selera korzeń 1 por biała część 30 dkg dorsza filet sól, pieprz, papryka czerwona 2 ziela angielskie 1 litr bulionu warzywnego 1 cebula 2 liście laurowe 3 kromki chleba natka pietruszki lubczyk 1/3 szklanki śmietany 30 % masło
wesoła kuchniadomu będzie tak proste i szybkie, dlatego stwierdziłam, że zrobię zdjęcia i podzielę się przepisem z Wami na blogu. Domowy zakwas na żurek Składniki: 1 szkl mąki żytniej 2000 3 szkl przegotowanej wody 3 ząbki czosnku 5 ziaren pieprzu 2 listki laurowe 2 kulki ziela angielskiego kromka chleba razowego Dodatkowo będzie potrzebny litrowy słój
wegujemy