polędwiczki - 3023 przepisów (strona:128/202)

Świąteczne polędwiczki z dorsza 89

Kolejnym przepisem na świąteczną rybę są polędwiczki z dorsza zapiekane w słodkim sosie. Czytaj więcej

Ana Mari's world
Rolada z indyka 68

pamiętać. Składniki: 700 g piersi z indyka 4 ząbki czosnku 1 łyżka słodkiej papryki 1 łyżka rozmarynu sól pieprz 1 łyżka masła olej rzepakowy Z piersi odcinamy polędwiczkę, nie będzie nam potrzebna. Pierś przykrywamy folią spożywczą i rozbijamy tłuczkiem na płat o grubości około 1,5 cm. Nacieramy rozdrobnionym czosnkiem i posypujemy przyprawami z obu stron. Mięso ściśle zawijamy

Kardamonovy
Konfitura z czerwonej cebuli i jagód 58

najbardziej możecie go dodać. Minimalnie zmieniłam przepis, ale naprawdę nieznaczne. Autorem przepisu jest Tomek z bloga zajadam.pl. Genialna! Jutro mam w planie pokombinować z nią i polędwiczką wieprzową. Jak wszystko wyjdzie tak jak chcę, na pewno napiszę. Myślę, że napiszę. Składniki: 4 średnie czerwone cebule 1 szklanka jagód 1 łyżka cukru trzcinowego 100 ml białego wytrawnego wina 1 łyżeczka octu

Kardamonovy
Pieczone puree 44

Dziś pokombinowałam z polędwiczką z konfiturą z cebuli i jagód. Wyszło pysznie. Zdjęcie już mniej, niestety. Chyba w najbliższym czasie nie opublikuję posta z tą potrawą. Trudno, zdarza się, nie będę nic na siłę tutaj wrzucać. Pieczone puree było dodatkiem do mięsiwa. Nie wiem co mi strzeliło do łba, żeby je zapiec. Strzał ten jednak był jak najbardziej na miejscu

Kardamonovy
Polędwica z grzybami i kabanosem 97

Delikatna polędwiczka wieprzowa w sosie grzybowym. Polędwicę faszeruję kapustą, grzybami i kabanosem. Możecie zamienić grzyby suszone na pieczarki. Polecam na świąteczny stół :-)           1 polędwica wieprzowa 50 g kabanosów 1 garść suszonych podgrzybków 1 cebula duża 300 g kapusty kiszonej masło klarowane 1 liść laurowy 2 ziela angielskie sól, pieprz  250 ml mleka

wesoła kuchnia
Ryba zapiekana z porem i marchewką 65

wyjściem do pracy przede wszystkim rybę odciskam z nadmiaru wody, płuczę delikatnie pod bieżącą wodą, ponownie odsączam z jej nadmiaru oraz przyprawiam sola i pieprzem. Składniki i proporcje: 2 polędwiczki ulubionej ryby (u mnie miruna) 1 por 1 cebula 2 marchewki łyżka masła 1/2 szklanki śmietanki 30% Sposób wykonania ryby zapiekanej z porem i marchewką Przygotowaną rybę po przyjściu

Ania gotuje
Smażony pstrąg w migdałach 119

czasu na usmażenie co cała ryba. Wewnętrzna temperatura usmażonej ryby powinna sięgać około 62 stopnie Celsjusza. Szukasz przepisów na dania z ryb? Jeśli tak to wypróbuj nasz przepis na Polędwiczki z mintaja w pomidorach. The post Smażony pstrąg w migdałach appeared first on MeCooks Blog

MeCooks
Smażony ryż na szybko z jarmużem 82

roboty. Smażony ryż z jarmużem zrobiliśmy na podstawie przepisu z bloga Gimmesomeoven.com. Spróbuj inne nasze przepisy na smażony ryż: z kurczakiem i pieczarkami z fasolkami i groszkiem z polędwiczką i krewetkami Przeczytaj nasz krótki poradnik jak ugotować ryż do dań azjatyckich Składniki: 2 szklanki ugotowanego i wystudzonego ryżu 2 jajka 1 szklanka mrożonego groszku 3 ząbki czosnku 2 łyżki tartego

Niedzielny kucharz
Nadziewane bagietki 61

Bagietki bogato nadziane kurczakiem i zapieczone pod mozzarellą w piekarniku. Składniki: 2 polędwiczki z kurczaka 2 małe papryczki pół czerwonej cebuli ok. 50 gram tartej mozarelli lub innego sera bagietka czosnkowa Sposób przygotowania: Kurczaka przyprawiamy według gustu (ja zazwyczaj przyprawiam albo ziołami prowansalskimi i solą lub przyprawa złocista i papryka wędzona) Smażymy na patelni z odrobina tłuszczu i dodajemy pokrojona

Wasze Przepisy
Azjatyckie żeberka 60

azjatyckim sosem, ale możesz przygotować te żeberka w różnych wersjach, na przykład w sosie barbecue czy w miodzie. Podobne przepisy na pyszne obiadowe dania: –  gratin ziemniaczane –  polędwiczki z szynką parmeńską –  królik w winie –  pulled pork –  kotlet schabowy –  kotlet schabowy –  gicz cielęca w warzywach –  boeuf bourguignon –  stek z sosem whiskey –  schab

nietylkopasta.pl
Szybkie kopytka 81

odrobinie masełka. Są pyszne. Zobacz przepis na Bitki z cebulą Składniki 1 kg ziemniaków sól pieprz 10 łyżek mąki oraz trochę na podsypanie 2 jajka Zobacz jak przygotować: Polędwiczki wieprzowe w porach Szybkie kopytka – przepis Zaczynamy od ugotowania dzień wcześniej ziemniaków. Odcedzamy i studzimy. Najlepiej aby stały całą noc w lodówce. Kopytka należy robić wyłącznie z zimnych lub bardzo

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Domowe nuggetsy z kurczaka 842

się do restauracji - w każdej chwili szybko, z użyciem tylko kilku składników i o wiele zdrowiej można przyrządzić je w domu :) Składniki: - ok. kilograma mięsa z piersi kurczaka lub polędwiczek - trzy jajka - bułka tarta - sól, pieprz - olej do smażenia Jeśli ktoś liczył na długi opis przyrządzania bardzo się zawiedzie, gdyż jest to jeden z najłatwiejszych przepisów, jakie można sobie wyobrazić

Kulinarne zapędy Kokosa
Czerwona kapusta zasmażana z jabłkiem / Braised Red Cabbage with Apple 94

fantastyczny dodatek do pożywnego gulaszu albo pieczonego drobiu i klusek śląskich. Koniecznie wypróbujcie, bardzo polecam, smacznego:) Jeśli macie ochotę przygotować czerwoną kapustę zasmażaną do obiadu, przygotujcie również moje polędwiczki w sosie własnym : Czerwona kapusta zasmażana z jabłkiem, składniki: główka średniej wielkości czerwonej kapusty, 2 duże cebule, 2 ząbki czosnku, 2 jabłka, ok. 2 szklanek wody, kilka łyżek soku z cytryny

Lekcje w kuchni
Gulasz z indyka z marchewką i pomidorami 64

przepis na przepyszny gulasz z indyka z marchewką i pomidorami. Nam bardzo smakował Gulasz z indyka z marchewką i pomidorami – składniki (4-5 porcji): około 600g polędwiczki z indyka, pół łyżki masła klarowanego, łyżka oliwy z oliwek, 1 duża cebula, 2 ząbki czosnku, 2 średnie marchewki, 1 liść laurowy, 2 ziela angielskie, 10 pomidorków koktajlowych (lub 3-4 zwykłe

Natka Pietruszki
Polędwiczki w sosie grzybowym 74

imbiru pieprz sól 1 łyżka śmietany 18% 2 łyżeczki mąki pszennej 0,5 łyżeczki mąki ziemniaczanej olej WYKONANIE: 1. Suszone grzyby zalewamy gorącą wodą, pozostawiamy do ostygnięcia. Odcedzamy. 2. Polędwiczki tniemy na plastry, delikatnie rozbijamy je ręką, opiekamy na niewielkiej ilości oleju na złoty kolor w obydwóch stron. Przekładamy je na talerz. 3. Cebulę kroimy w kostkę, smażymy

Dziś Ja gotuje