polędwiczki - 3023 przepisów (strona:137/202)

Poniedziałek: Sałatka z kaszy jaglanej z nasionami dyni i słonecznika 126

Kasza jest jędrna, sypka, nie ma ryzyka, że ją przegotujecie i zamieni się w pulpę. Przepis na sałatkę pochodzi z serwisu Bonappetit.com Składniki: Mała pierś z kurczaka, albo 4 polędwiczki ½ łyżeczki papryki wędzonej Szczypta pieprzu kajeńskiego Szczypta kuminu 100 g kaszy jaglanej (1/2 szklanki) ½ szklanki nasion dyni ½ szklanki nasion słonecznika Pęczek kolendry Kilka łyżek posiekanego szczypioru ½ małej czerwonej cebuli Mała

Niedzielny kucharz
Smażona pierś z kurczaka Sriracha 130

swojej kuchni? Zajrzyj tutaj. Zobacz też przelicznik kuchennych . Przepis – Smażona pierś z kurczaka Sriracha Pierś myjemy i kroimy w podłużne paski, wielkością muszą być one podobne do polędwiczek z piersi kurczaka, to takie dodatkowe mięso przy piersi. Rozkrojone mięso przekładamy do półmiska. Rozbijamy jajko i roztrzepujemy je, dodajemy następnie do półmiska z mięsem. Dodajemy do półmiska sos Sriracha

Kuchennyviral.pl
Sałatka nicejska z indykiem 196

100g fasolki szparagowej (może być mrożona) 200g pomidorków koktajlowych 1 mała czerwona cebulka garść czarnych oliwek 2 łyżki posiekanej zielonej pietruszki Mięso: 200 g filetu z indyka (u mnie polędwiczki) Przyprawy: 0,5 łyżeczki soli, 1 łyżeczka słodkiej papryki, szczypta ostrej papryki, szczypta pieprzu, 1 ząbek czosnku, 1 łyżeczka ziół prowansalskich Dodatkowo: foliowy rękaw do pieczenia Sos: 2 łyżki gęstego

Blog z Apetytem
Poniedziałek: Sałatka Cobb 132

Możecie dodać go od razu do słoika, kładąc na samo dno, albo spakować osobno i polać nim sałatę przed jedzeniem. Składniki: 2 małe filety z kurczaka lub 200 g polędwiczek 1 awokado 2 jajka ugotowane na twardo 250 g pomidorków koktajlowych 1 czerwona cebula Cienko krojony boczek wędzony z 8 plastrów (100 g) Sałata rzymska Marynata do kurczaka: 2 łyżki

Niedzielny kucharz
Rolada z indyka z suszonymi pomidorami i serem 112

pieprz potrzebne będą także wykałaczki, u mnie 6 sztuk PRZYGOTOWANIE: Piekarnik nagrzewam do temp. 200 st. C – grzanie góra plus dół, bez termoobiegu. Mięso myję, lekko suszę, odkrawam polędwiczkę jeśli jest (wykorzystuję ją na kotlety lub nuggetsy), układam mięso na desce, przykrywam folią i lekko tłuczę. Solę i pieprzę z obu stron. Na mięso układam plastry lub kawałki sera

Zasmakuj Kuchni
Przepisy na Sylwestra - sprawdzone kulinarne inspiracje 180

Żurek na domowym zakwasie Zupa czosnkowa z ziołowymi grzankami Czerwony barszcz wigilijny na zakwasie Na ciepło Pierś z kaczki w winie i żurawinie Królik w białym winie i czosnku Polędwiczki wieprzowe sous-vide Pierś z kaczki z jabłkami według Okrasy Krokiety z mięsem Biała kielbasa pieczona z cebulą w białym winie Bigos II Warzywne chili Chili con carne w wersji

Kulinarne przygody Gatity
DORSZ SAUTE 233

panierki tak uwielbianej ,przynajmniej przeze mnie.Taka ryba jest świetna na dietę ,osób mających problemy z żołądkiem czy wątrobą ,jest dużo zdrowsza niż smazona.Posiada dużo selenu i białka. 4 porcje polędwiczek z dorsza 1 cytryna sól i pieprz  oliwa z oliwek 4 plastry cytryny i natka pietruszki do przystrojenia *********************************************************** 1 . Rybę opłukać ,osuszyć ,skropić porządnie sokiem z cytryny ,posolić

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Przedświąteczne warsztaty z Sokołowem 141

gruntu dobre". Przedstawiciele firmy Sokołów  przywitali nas ja zawsze ciepło. Szef kuchni Dominik Moskalenko przygotował dla nas przystawkę w typie vitello tonnato lecz cielęcinę zastąpiła krucha i soczysta polędwiczka wieprzowa z chrupiącymi kaparkami. Na kuskusie Dominik zaserwował schab z suszonymi owocami.  Deser to przepyszna gorąca czekoladowa  babeczka z lodami waniliowymi z rodzynkami i skórką pomarańczy ( wspaniały

AZgotuj!
Kapuśniak z kiszonej kapusty 130

leśnych grzybów. Niebanalna wersja znanej potrawy dla poszukujących inspiracji. Zapisz przepis Drukuj Składniki 750g golonki z kością 500g ulubionej wędzonki z kością lub bez (np. żeberka „paski” lub polędwiczka wieprzowa) 200g wędzonego średnio przerośniętego boczku 1,2kg kiszonej kapusty 3-4 średnie marchewki 1 mały seler 1 mały por 1 mała cebula (100g) kilka dużych ziemniaków (750g) garść (20g) suszonych

Kulinarna Pokusa
Łosoś teriyaki z fasolką 174

Łosoś teriyaki z fasolką to propozycja dla osób, które lubią połączenie azjatyckich smaków ze zdrowymi produktami. Niewątpliwie łosoś uchodzi za niezwykle zdrową rybę. Wbrew pozorom jest

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Menu na tydzień: Dania dla św. Mikołaja 120

smaży się placki ziemniaczane. Masę trzeba najpierw, jak klasyczny spód, zapiec, a potem wypełnić nadzieniem i znowu wstawić do piekarnika. Efekt absolutnie niecodzienny! Środa: Yangchow, czyli ryż smażony z polędwiczką, krewetkami i groszkiem Ten przepis warto mieć w pamięci, gdyż świetnie nadaje się do wykorzystana resztek pieczonego mięsa, które zasmażone razem z krewetkami zyskuje zupełnie nowy smak. Dane można też

Niedzielny kucharz
Filet pieczony z ajwarem i makaron z cukinią i serem 173

Ajwar to pasta paprykowa z dodatkiem innych warzyw, dostępna w każdym dyskoncie i markecie. Dzięki niej polędwiczki drobiowe zyskały oryginalny smak i nabrały charakteru. Można usmażyć je na patelni zwykłej lub grillowej.  Filety: 2 filety z kurczaka 4 łyżki pasty ajwar sól, pieprz, papryka słodka, papryka ostra 2 łyżki oleju  Makaron: 200g makaronu, u mnie kokardki 500g cukinii

Szefowa kuchni
Drobiowe kotlety teriyaki 96

sosu teriyaki 1 szklanka mąki kukurydzianej 2 jajka 1 szklanka bułki tartej 5 łyżek czarnego sezamu sól, pieprz Przygotowanie Mięso oczyszczamy, kroimy na 1 cm plastry (ew. możemy użyć polędwiczek drobiowych), nakłuwamy, przekładamy do naczynia i zalewamy sosem teriyaki. Odstawiamy, najlepiej na całą noc. Następnie obtaczamy w mące, rozkłóconym jajku (doprawionym solą i pieprzem) oraz bułce tartej wymieszanej z sezamem

R'n'G Kitchen
Środa: Błyskawiczny strogonoff Jamiego Oliviera 120

śmietany, podstawę sosu stanowi jogurt i mleko. W efekcie danie jest lekkie o ciekawej teksturze, gdyż miękki filet łączy się z chrupiącym ogórkiem i cebulą.   Składniki: 500 g polędwiczek z indyka 300 g grzybów (pieczarka, ciemna pieczarka, boczniaki) 1 łyżeczka tymianku 1 łyżeczka słodkiej papryki 1/4 szklanki mleka 1/2 szklanki jogurtu Kilka ogórków kiszonych lub konserwowych 1 duża czerwona

Niedzielny kucharz
Mintaj w kukurydzianej panierce (z płatkami kukurydzianymi) 132

robię to porcjami (stopniowo) w rękach, wy możecie np. wsypać płatki kukurydziane do woreczka z zamknięciem strunowym i rozgnieść je np. wałkiem) i mąkę kukurydzianą, mieszamy składniki łyżką. Polędwiczki maczamy najpierw w mące pszennej, następnie w jajku, a na koniec obtaczamy w naszej kukurydzianej mieszance. Smażymy na maśle klarowanym (nie potrzeba go dużo) z obu stron. Tak przygotowany mintaj najlepiej

Słodkie okruszki