przepis na przepyszny gulasz z indyka z marchewką i pomidorami. Nam bardzo smakował Gulasz z indyka z marchewką i pomidorami – składniki (4-5 porcji): około 600g polędwiczki z indyka, pół łyżki masła klarowanego, łyżka oliwy z oliwek, 1 duża cebula, 2 ząbki czosnku, 2 średnie marchewki, 1 liść laurowy, 2 ziela angielskie, 10 pomidorków koktajlowych (lub 3-4 zwykłe
Natka Pietruszkiimbiru pieprz sól 1 łyżka śmietany 18% 2 łyżeczki mąki pszennej 0,5 łyżeczki mąki ziemniaczanej olej WYKONANIE: 1. Suszone grzyby zalewamy gorącą wodą, pozostawiamy do ostygnięcia. Odcedzamy. 2. Polędwiczki tniemy na plastry, delikatnie rozbijamy je ręką, opiekamy na niewielkiej ilości oleju na złoty kolor w obydwóch stron. Przekładamy je na talerz. 3. Cebulę kroimy w kostkę, smażymy
Dziś Ja gotujelubi. Zamiast indyka możemy także użyć piersi z kurczaka, będzie równie pysznie. Zapraszam do przepisu Indyk w porach i cukinii – składniki (na około 4 porcje): 500g polędwiczki z indyka, 2 ząbki czosnku, 1 średnia cukinia, 2 małe pory, łyżka posiekanego koperku, 200g śmietanki 18%, łyżka oliwy z oliwek, pół łyżki masła klarowanego, przyprawy do indyka, u mnie: czerwona papryka
Natka PietruszkiDziś zrobiłam polędwiczki wieprzowe, ale myślę, że wypróbuję ten sposób również z cielęciną i drobiem. Podałam z puree ziemniaczanym z odrobiną soli truflowej i duszonymi kurkami. Składniki dla dwóch osób: Pół polędwicy wieprzowej około 300g Mąka ziemniaczana do oprószenia Sól i pieprz Jajko Chipsy ziemniaczane (u mnie zwykłe solone- czytajcie czy w składzie nie ma glutenu) Masło klarowane do smażenia
Cytryna&Co.jest pyszny i bardzo prosty w przygotowaniu. Najlepiej ugotować większą porcję i mieć obiad na dwa dni z głowy Indyk w kokosowym sosie z warzywami – składniki (4 porcje): polędwiczka z indyka, około 500g, 2 średnie marchewki, 1 mały por, duża biała cebula, 2 ząbki czosnku, 250ml mleka kokosowego (polecam z kartonika z firmy Real Thai), mały pęczek koperku
Natka Pietruszkipowinien powstać prosty kawałek mięsa. Mięso przykryć folią spożywczą i rozbić lekko tłuczkiem. W ten sposób płat mięsa nieco się zwiększy i wyrówna. Mięso oprószyć przyprawami, na środku, wzdłuż polędwiczki wyłożyć nadzienie i ścisło zawinąć mięso. Roladę z polędwicy przełożyć na papier do pieczenia (na środek), szwem do dołu, wierzch posmarować musztardą, podnieść brzegi papieru i dość ciasno zawinąć. Piec
Smaki ArmineDomowe stripsy jak z KFC. Uwielbiane, pyszne kawałki soczystej polędwiczki w złocistej panierce. Cały sekret smaku kurczaczków tkwi właśnie w dobrze przyrządzonej panierce,której mało kto jest w stanie się oprzeć. A tak naprawdę to nie ma tam żadnyc Artykuł Stripsy jak z KFC pochodzi z serwisu DoGarow.pl
Do Garów!może być coś lepszego jesienią ze świeżo zebranych grzybów niż sos grzybowy? Taki sos idealnie dopełni każdy obiad, każde mięso jak krucha polędwiczka czy delikatna pierś z kurczaka uzyska wyjątkowy smak. Albo po prostu można go spałaszować z pajdą świeżego chleba na kolację lub wbić jajka i zrobić jajecznicę. Ja uwielbiam takie proste rozwiązania. Polecam. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietniksmażenia 1/2 łyżeczki pasty curry garść orzeszków ziemnych (niesolonych) 2 łyżki sosu sojowego 2 łyżki sosu rybnego makaron ryżowy 2 jajka świeża kolendra kiełki fasoli mung Sprawdź przepis na: Polędwiczka po indyjsku Błyskawiczne Pad Thai z kurczakiem – przepis Na patelni (najlepiej na woku), na oleju przesmażamy przez kilka sekund pastę curry. Następnie dodajemy drobno pokrojoną jedną dymkę. Kiedy cebula
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Modro kapusta to pyszny pomysł na czerwoną kapustę rodem z Górnego Śląska. Idealnie pasuje jako dodatek do dań mięsnych, takich jak śląskie roladki, polędwiczki wieprzow e czy dziczyzna. Modro kapusta prosto ze Śląska Przepisów na czerwoną kapustę jest bez wiele – na ciepło, na zimno, na słodko, kiszona. Bezsprzecznie jednak jednym z najpopularniejszych przepisów jest ten pochodzący z okolic Górnego
Na-talerzu.plKurki nabyliśmy przypadkiem, a sos miał być na grilla do polędwiczek, lecz... zapomnieliśmy go podać! :D Trzeba było wymyślić do niego coś innego na obiad, bo wyszedł przepyszny. W lodówce znalazłam jedynie paczkę mielonego mięsa, a pulpety były już niedawno, więc... mielone! Wyszło naprawdę fantastycznie - zaliczam ten obiad jako jeden z bardziej udanych <3 Nawiasem mówiąc, takie duszone kotlety
Prosto z Kotłajajek. Ciasto wychodzi stosunkowo cienkie. To danie można też przygotować w formie krokietów. Do farszu użyłam pysznych wyrobów Martika. Jakość i smak. Przyznam Wam szczerze, że kiełbasa, schab czy polędwiczki Martika znikają u nas tak szybko, że w większości robię z nimi tzw. deski śniadaniowe. Plasterki ulubionych wędlin, warzywa, ser i… każdy może skomponować kanapkę z tym czym lubi
Słodkie okruszkitakie proste przepisy, które nie wymagają zbyt dużo czasu na przygotowanie. Mięso wychodzi delikatne, dość pikantne i bardzo smaczne. Spróbujcie Składniki: – 600g filetów z piersi kurczaka (u mnie polędwiczki) – 1 łyżka sosu Teriyaki – 1 łyżka sosu sojowego – kawałek świeżego imbiru (około 3cm) – 3 ząbki czosnku – 1 płaska łyżeczka kurkumy – sól i pieprz
Smaki Armineswej prostocie! Sałatkę możecie też rozbudowywać o wiele różnych składników, można do niej przygotować grzanki na bazie oliwy z oliwek lub oleju i masła, można ją podać z grillowaną polędwiczką wieprzową lub grillowanymi krewetkami. Jest przepyszna polecam każdemu miłośnikowi sałatek. PRZEPIS NA SAŁATKĘ LIPCOWA GRILLOWA SAŁATKA Z SEREM HALLOUMI - 3 garście roszponki lub rukoli - 2 plastry arbuza
SMYKWKUCHNIZakochani w kuchni tajskiej łączymy kolejne smaki. Może nie wygląda, jednak smak nakreśli wyobrażenie tego, co nadzwyczajne. Składniki: 400 g polędwiczki wieprzowej 100 g fasolki szparagowej 100 g groszku świeżego 2 małe papryczki czerwone 2 małe papryczki pomarańczowe 4 młode marchewki 3 łyżki oleju sezamowego 2 ząbki czosnku 2 łyżki sosu sojowego 1,5 litra bulionu warzywnego 2 łyżki sosu
R'n'G Kitchen