polędwiczki - 3109 przepisów (strona:146/208)

MAKARON PEŁNOZIARNISTY Z POLĘDWICZKĄ KURCZAKA I SZPINAKIEM 224

WYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 20 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 13 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 2-4 Składniki: 300 g makaronu pełnoziarnistego, 300 g polędwiczek z kurczaka (może być również pierś), 100 g szpinaku, 180 g śmietany 30%, 1/2 małej cebuli, 2 ząbki czosnku, sól, pieprz, bazylia, czosnek niedźwiedzi, łyżeczka mąki + odrobina wody do zagęszczenia, 1-2 łyżki oleju. Przygotowanie: Makaron

JejKuchnia
Polędwica wieprzowa faszerowana musem brokułowym i suszonymi morelami 295

smaczne. Idealnie smakuje z pieczonymi ziemniakami (przepis tutaj i tutaj ). Myślę, że fajnie by wyszło także z młodą kapustą.  Polędwica wieprzowa faszerowana musem brokułowym i suszonymi morelami Składniki: polędwiczka wieprzowa o wadze ok. 600 g 10 długich plastrów owędzanego boczku bez skóry 1 brokuł o wadze 500 g 100 g suszonych moreli 1 jajo 50 ml śmietany kremówki łyżeczka

Poezja Smaków - blog kulinarny
5 pomysłów na szybki obiad do zrobienia w 15 minut 2765

zmieniliśmy tylko jedno: w oryginale jest panchetta, my zastąpiliśmy ją chorizo, które nadaje daniu lekkiej ostrości. Ten szybki obiad przyrządzisz w czasie potrzebnym na ugotowanie makaronu. Stir fry z polędwiczką i ananasem Błyskawiczne, bardzo aromatyczne i pyszne danie. Kluczem do sukcesu jest smażony na szybko ananas, którego słodycz i kwaskowatość nadają charakteru całej potrawie. Jeśli tak jak my lubisz azjatycki

Niedzielny kucharz
Roladki z piersi kurczaka – potrójnie mięsne 256

Żeby po upieczeniu nie było nudno i mdło – dodatek marynowanego zielonego pieprzu i suszonych pomidorów podbije wszystkie smaki. Jest pysznie! Piersi kurczaka osuszamy papierowym ręcznikiem. Nie odcinamy im tzw. polędwiczek, zostawiamy piersi w całości. Dociskamy pojedynczo każdą z kurczęcych piersi ręką do deski i kroimy w poprzek na dwie w miarę równe połowy. Mięso rozkładamy sobie na grubej folii spożywczej

Karo in the Kitchen
Smażony maniok z indykiem i warzywami 180

wyszło niebanalnie, a smakowało oryginalnie, córka dokładkę brała, bo tak jej ta potrawa posmakowała.   Składniki: 500 g  świeżego manioku, 500 g filetu z indyka (najlepsza będzie polędwiczka), 3 duże ząbki czosnku, 3-4 łyżki oleju smakowego pomidor, czosnek, bazylia, 1 duża cebula różowa, sól do smaku, ½ łyżeczki płaskiej cukru, pieprz młotkowany z kolendrą do smaku, suszone papryczki chili

Moniki Smakołyki
Placuszki z batatów i ziemniaków 278

ziemniaków to szybki pomysł na obiad – możecie podawać je ze śmietaną, na słono lub posypane cukrem, na słodko, podobnie jak placki ziemniaczane. Również doskonale będą smakować w towarzystwie polędwiczki w kremowym sosie własnym czy też prostego gulaszu z wieprzowiny . Zachęcam Was do ich przygotowania. Smacznego! Zobacz też: Placuszki z marchewki i ziemniaków Placuszki z kalafiora Placuszki z cukinii

Kuchnia Bazylii
Boeuf bourguignon 220

przygotować więcej i odgrzać po kilku dniach. Jeśli lubicie potrawy jednogarnkowe, zapraszam Was do innych moich przepisów: – boeuf strogonow – wołowina duszona w ciemnym piwie – gulasz wołowy z czerwonym winem – polędwiczki z szynką parmeńską – królik w winie – pulled pork – gicz cielęca w warzywach – zapiekanka ziemniaczana z warzywami i serem halloumi – zbiór przepisów FIT i odpowiedź na pytanie co jeść

nietylkopasta.pl
babka mięsna na bogato 1152

Taką pieczeń, nazywaną u nas "zajączkiem" (a w świecie pieczenią rzymską) często robiła moja Mama. Do środka dawała przeważnie polędwiczkę. Zwykle piekliśmy ją w keksówce ale ja z racji tego, że to przepis Wielkanocny upiekłam ją w foremce na babkę a do środka dałam jajka.  Można zjeść na ciepło, wtedy jest najbardziej aromatyczna albo na zimno włożyć do bułki

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Polędwiczka wieprzowa w glazurze balsamicznej i pure z topinamburu 149

koperkiem, zdrowo i szybko. Bo kto powiedział że na święta ma być tłusto? i z przesytem? Takie danie jest znakomitą alternatywą naszych tradycyjnych, wielkanocnych dań, zachęcam do wypróbowania. Polędwiczka wieprzowa w glazurze balsamicznej i pure z topinamburu. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Polędwiczki wieprzowe w sosie porowo-musztardowo-miodowym 183

Prosty przepis i ciekawe połączenie smaków. Krótko smażone polędwiczki wieprzowe (w sam raz, żeby były soczyste, ale nie były już surowe) podane w sosie z duszonych porów, którego bazę stanowi balans między musztardą i miodem z delikatną nutą cytryny. Wystarczy dodać do nich ziemniaki au gratin lub po prostu polskie gniecione ziemniaki i polać je sosem

Milion Smaków
Wielkanocne warsztaty w Akademii Smaku Sokołów 164

zapieczona z cieście francuskim. Daniem głównym była rolada wołowa duszona w sosie, podana z pieczonymi warzywami oraz necówka, którą przygotowywałam razem z Angeliką i Marleną . Necówka, czyli  polędwiczka wieprzowa owinięta aromatycznym farszem mięsnym, zapieczona w surowym wędzonym boczku, smakowała wybornie i z pewnością zagości również na naszym stole w Święta. Po wspólnym posiłku przyszła pora wracać do domu

Obiad gotowy
Wielkanoc - warsztaty w Akademii Smaku Sokolow 203

Silna ekipa warsztatowa :) Powstały takie oto smakołyki: schab pieczony Naturrino, nadziewany sosem tatarskim z tuńczykiem biała kiełbasa zapieczona w cieście francuskim, z duszoną cebulą i białym serem necówka (polędwiczka wieprzowa owinięta farszem mięsnym) pieczoną w boczku surowo wędzonym roladę z mięsa wołowego, duszoną w sosie pieczeniowym z warzywami i ziołami

Dzieje kuchennej Wiewióry
Pomysły na niedzielny i świąteczny obiad! 989

PRZEPIS TUTAJ *** *** Sezamowe roladki drobiowe PRZEPIS TUTAJ *** *** Kurczak pieczony w ketchupowo-majonezowej marynacie PRZEPIS TUTAJ *** *** Łosoś pieczony w ziołach i maśle czosnkowym PRZEPIS TUTAJ *** *** Wołowina po burgundzku PRZEPIS TUTAJ *** *** Polędwiczki wieprzowe w sosie grzybowym PRZEPIS TUTAJ *** *** Łopatka ziołowa pieczona w foliowym rękawie PRZEPIS TUTAJ *** *** Kotleciki w panierce z płatków i orzeszków PRZEPIS TUTAJ *** *** Łosoś pieczony w sosie sojowym i miodzie

Blog z Apetytem
3 popularne sosy sałatkowe 198

Choć powstają z różnych składników, łączy je wiele. To dzięki nim tradycyjne sałatki nabierają wyjątkowego charakteru, a nasze menu staje się bardziej różnorodne. To one sprawiają

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Polędwiczki Wieprzowe w Sosie Na Bazie Koniaku 141

SKŁADNIKI: - 1 polędwiczka - 2 średnie cebule - 2 ząbki czosnku - 60 ml koniaku lub brandy (u mnie Red Label) - 130 ml śmietany 30% - 2 łyżeczki musztardy - 1 łyżeczka ziół prowansalskich - 5 łyżek natki pietruszki - 2-3 łyżki masła do smażenia - sól pieprz do smaku WYKONANIE: Polędwice kroimy na paseczki, posypujemy solą i pieprzem i obsmażamy z obydwóch stron na dużym ogniu

Dziś Ja gotuje

Proponowane wyszukiwania