ciasto czekoladowe - 20638 przepisów (strona:134/1376)

Ciasto czekoladowe 109

jednolitej masy. Formę na ciasto wysmarować tłuszczem , posypać bułką i wylać czekoladowe ciasto do formy.. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec ok 50 min (do suchego patyczka). Po upieczeniu wyjąć z piekarnika i studzić w formie, następnie zimne wyjąć ciasto na podstawkę i udekorować polewą czekoladową. śmietankę i mleko doprowadzić do zagotowania, zdjąć z ognia i dodać połamaną czekoladę

przepisy- Milki
Ciasto czekoladowe 150

składniki, następnie dodajemy przestudzony krem czekoladowy, przesianą mąkę z proszkiem, rodzynki i razem to miksujemy do uzyskania jednolitej masy. Formę na ciasto wysmarować tłuszczem , posypać bułką i wylać czekoladowe ciasto do formy.. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec ok 50 min (do suchego patyczka). Po upieczeniu wyjąć z piekarnika i studzić w formie, następnie zimne wyjąć ciasto na podstawkę(...)udekorować polewą czekoladową. śmietankę i mleko doprowadzić do zagotowania, zdjąć z ognia i dodać połamaną czekoladę, cały czas mieszając, az do całkowitego rozpuszczenia, lekko przestudzić i polać zimne ciasto. posypać skórka kandyz

Camilla w kuchni
Murzynek tiramisu 193

padać, więc nie ma się czym cieszyć ;-). U mnie dziś przepis na murzynka, znalazłam go tutaj ( klik ). Mój wygląda troszkę inaczej, bo biszkopty ułożyłam ściśle obok siebie. Ciasto bardzo smaczne, mocno czekoladowe z nutą kawy :-) Polecam i miłego piątku Wam życzę :-) Blaszka 22 x 30 cm Składniki ciasto ciemne: 125 g masła 1 szklanka mleka 2 łyżki kakao 3/4 szklanki(...)kawą biszkopty (ja ułożyłam ciasno obok siebie, ale można ułożyć kilka, wtedy wyjdą ciekawe esy floresy), na biszkopty delikatnie przelewamy masę śmietanową (jest ona rzadka).  2. Teraz bierzemy ciasto czekoladowe, które odłożyliśmy, na wierzchu pianki śmietanowej robimy kilka kleksów i za pomocą wykałaczki robimy takie właśnie esy floresy :-) 3. Ciasto pieczemy w 180 stopniach około 60 minut. Studzimy przy

kruche babeczki
Ciasto kruche z rabarbarem i bezą 102

Połączenie kwaśnego rabarbaru z słodką bezą jest w tym cieście genialne! Wystarczy naprawdę kilka chwil i podstawowe składniki, a efekt jest fantastyczny! Lubisz ciasta ze świeżymi owocami, wypróbuj także: –  ciasto kruche z rabarbarem –  najlepsze ciasto kruche ze śliwkami –  tort czekoladowy z owocami –  szarlotka na kruchym cieście –  biszkopt z truskawkami –  sernik z malinami –  szybki(...)biszkopt z rabarbarem –  sernik z porzeczkami –  sernik z jagodami –  biszkopt z jabłkami –  prosta szarlotka –  blok czekoladowy Ciasto kruche z rabarbarem i bezą PRZYGOTOWANIE: 60 minut + 30-40 minut chłodzenia ciasta SKŁADNIKI CIASTO: – 300 g mąki pszennej – 100 g mąki ziemniaczanej – 100 g drobnego cukru do wypieków – 2 łyżeczki proszku do pieczenia – 250 g masła

nietylkopasta.pl
Kaszak czekoladowy 541

Kaszak czekoladowy to ciasto na zimno przełożone herbatnikami i ugotowaną kaszą manną. Całość udekorowałam polewą czekoladową i wiórkami kokosowymi. Kaszak idealnie smakuje na drugi dzień po przygotowaniu, ponieważ herbatniki zmiękną. Ciasto kaszak to smak mojego dzieciństwa :) Jestem pewna, że nie będziecie mieć problemu z przygotowaniem poniższego ciasta.  Składniki na blachę 30 cm x 20-25 cm: 1 l mleka(...)rządki po 4 herbatniki). Wylać gorącą masę z rondelka i na samym wierzchu ułożyć herbatniki (tak sam jak na spodzie). Ciasto ostudzić. Na sam koniec polać polewą czekoladową* i udekorować wiórkami kokosowymi. Ciasto wstawić do lodówki. Kroić dopiero wtedy, gdy polewa zastygnie.  *przygotowanie polewy czekoladowej - do rondelka wlać zimną śmietanę. Zagotować. Dodać posiekaną czekoladę. Całość po chwili wymieszać. Czekolada

Ugotować
Babeczki z gruszkami w kremie czekoladowym 122

dekadenckiego. I takie są te babeczki z gruszkami w czekoladowym kremie. Kruche ciasto, czekolada, śmietana i gruszki. Czego chcieć więcej? Może tylko wiosny:) Babeczki z gruszkami w kremie czekoladowym Ciasto: 250 g   mąki 150 g masła jajko, 1 łyżka śmietany szczypta soli Wypełnienie: 4   gruszki w syropie 100 gr cukru  160 g gorzkiej czekolady 160 g cukru

Smaczny zeszyt
CIASTO DYNIOWO CZEKOLADOWE 48

Jesienne ciasto z puree z dyni oraz polewą czekoladową, świetnie sprawdzi się na imprezę Halloween. Z tego ciasta można przygotować również muffinki. Polecam również sernik dyniowy na ciasteczkowym spodzie  , tort na Hallowenn , krem dyniowy do tortów  , sernik dyniowy na biszkoptowym spodzie , piernik biszkoptowy z kremem dyniowym . Składniki Ciasto 3 jajka(...)wyłożonej papierem do pieczenia, wylać jasne ciasto na to wylać ciemne i patyczkiem do szaszłyków, przez środek ciasta zrobić kresę, wtedy ciasto ładnie się wymiesza, lub zostawić bez mieszania wówczas ciasto będzie mieć dwie warstwy.  Piec w nagrzanym piekarniku w temperaturze 170 C około 50 minut. Upieczone ciasto pozostawić do wystygnięcia. Polewa czekoladowa Czekoladę oraz masło rozpuścić w kąpieli

RAROSSA
CIASTO BOUNTY (keto, LCHF, paleo, bez pieczenia, glutenu, laktozy, jajek i cukru) 1350

razem coś dla fanów batoników Bounty. Fantastyczne ciasto z gęstym kremem kokosowym na spodzie, który nie wymaga pieczenia, oblane polewą czekoladową Ciasto jest bardzo proste w wykonaniu i idealne dla osób z nietolerancjami i alergiami pokarmowymi, ponieważ nie zawiera glutenu, laktozy, jajek i cukru a mimo to bosko smakuje Składniki na ciasto: 200 g mąki migdałowej lub zmielonych orzechów(...)opcjonalnie słodzik. Wszystko wymieszać dokładnie i odstawić do ostygnięcia i lekkiego stężenia. Na schłodzony spód wyłożyć masę kokosową a następnie przestudzoną i lekko gęstą polewę czekoladową. Całość posypać wiórkami lub/i płatkami kokosowymi. Gotowe ciasto wstawić do lodówki do momentu zastygnięcia polewy czekoladowej. Smacznego! — BTW całości bez słodzików: 1090 g, 4782 kcal

Ola la LCHF
Czekoladowe pierogi z czekoladowo-serowym nadzieniem, czyli uczta dla podniebienia każdego łasucha 147

wyłącznie od nas i naszej wyobraźni. Dziś chciałabym przedstawić Wam... czekoladowe pierogi z czekoladowo-serowym nadzieniem *, czyli uczta dla podniebienia każdego łasucha. Spróbujcie, zapewniam, że warto. ... czekoladowa uczta ... Składniki: Ciasto: 2 szklanki mąki pszennej + 2 łyżki (do podsypania podczas wyrabiania) 5 kostek czekolady gorzkiej z bakaliami Goplana 90g 2 1/3 łyżki kakao 2 jajka szczypta soli 2 łyżki(...)małym rondelku roztapiamy 3 kostki czekolady Mister Ron Goplana 90g z 2 łyżeczkami śmietanki 30%, cały czas kręcimy. Roztopioną czekoladę łączymy widelcem z serem. Etap końcowy: Czekoladowe ciasto na pierogi wałkujemy cienko na podsypanym mąką blacie, wykrawamy kółka. W każde umieszczamy farsz (u mnie 1 1/2 łyżeczki - zależne od wielkości pieroga). Brzegi smarujemy białkiem i zlepiamy pierogi. Pierogi wrzucamy

Słodkie okruszki
Ciasto z cukinią i polewą czekoladową. 85

Sezon na cukinię trwa w najlepsze, przygotowałam już zapas ketchupu z cukinii, przygotowywałam z niej tartę, smażoną itp. Teraz przyszła pora na ciasto z cukinii. Jest bardzo puszyste, mocno czekoladowe długo zachowuje świeżość, a przy okazji w ogóle nie czuć smaku cukinii. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Ciasto z cukinią Składniki 1 i 1/4 szklanki mąki pszennej lub tortowej(...)połączą. Gorącą polewą polewamy ciasto. Uwagi Jeśli szukacie innych przepisów z dodatkiem cukinii to zapraszam : Risotto z cukinią i kurczakiem. Tarta z cukinii Cukinia panierowana Ketchup z cukinii Placuszki z cukinii z łososiem. Dżem – galaretka z cukinii Pasztet z marchewki, cukinii i czerwonej soczewicy Kurczak z cukinią Artykuł Ciasto z cukinią i polewą czekoladową. pochodzi z serwisu

To co lubię - gotuję i polecam
Brownie super czekoladowe 109

Zapraszam na przepis na brownie super czekoladowe. Nie chce w ogóle myśleć ile kalorii ma to ciasto. Ale jest tak pyszne, że kawałeczek tej czekoladowej bomby wystarcza na długo! Bardzo lubię piec brownie z cukrem muscovado. Na ogół używam go pół na pół z białym cukrem. Muscovado cukier sprawia, że brownie jest lekko ciągnące i smakuje jak fudge. Przepis(...)się sypki. Wracając do ciasta to przepis na brownie jest prosty zresztą jak każdy inny przepis na brownie . Lubię brownie z kawałkami czekolady i to brownie właśnie takie jest. Czekoladowe ciasto dla miłośników dobrej czekolady. Przepis na brownie Składniki: 120 g masła, roztopionego i schłodzonego 1 łyżka oleju 130 g cukru 100 g muscovado 2 jajka 1 łyżka waniliowego ekstraktu

codojedzenia
Czekoladowe ciasto majonezowe z malinami 131

Wilgotne, puszyste i mocno czekoladowe, takie jest ucierane ciasto przygotowane z dodatkiem majonezu. Piekę je według tego przepis już od dawna, ale tym razem wyszło mi rewelacyjne. Jednak - po raz kolejny dochodzę do takiego wniosku -  dobry piekarnik ma znaczenie. Od jakiegoś czasu jestem szczęśliwą posiadaczką piekarnika(...)Gorenje  i muszę szczerze przyznać, że jakość i wygląd moich wypieków zdecydowanie uległy poprawie. Poniżej poczytacie również o tym dlaczego spodobał mi się piekarnik właśnie tej firmy. Czekoladowe ciasto majonezowe z  malinami Proporcje na tortownicę o średnicy 27 cm Czas przygotowania: 60 minut Składniki: 3 duże wiejskie jajka 100 ml  majonezu 100 g mąki ziemniaczanej

Kulinarne przygody Gatity
Bezglutenowe brownie z burakami czerwonymi 124

Ciasto fakturą, wyglądem i smakiem przypomina zwykłe brownie.  Ciężkie, wilgotne i mocno czekoladowe ciasto, które aksamitnie rozpływa się w ustach.  Przepis podpatrzyłam w którejś telewizji śniadaniowej.  Wydał mi się dosyć sensowny i faktycznie taki jest.  Wykonanie nie nastręcza trudności i nie jest czasochłonne.  Z podanych składników wychodzi duża blacha przepysznego ciasta. Składniki: 150 g masła(...)nagrzanego do 180 stopni, grzanie góra-dół bez termoobiegu, i piec 45 minut. Po tym czasie wyłączyć piekarnik i zostawić w piekarniku jeszcze na kilka minut. Ciasto wyjąć i odstawić do przestudzenia. Zrobić czekoladowy ganache.  Do rondelka wlać śmietanę i podgrzać do wysokiej temperatury -  nie gotować. Wyłączyć ogień i wrzucić połamaną czekoladę - mieszać do rozpuszczenia się całości

Ze smakiem bez glutenu
Pyszne i łatwe ciasto kakaowo-miodowe z masą budyniową +FILM 96

Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia, wylewamy ciasto, wyrównujemy i pieczemy około 20 minut w temp 170 stopni grzanie góra dół. Upieczone ciasto wyciągamy z piekarnika, studzimy i kroimy na dwa spody. SPÓD MIODOWY Składniki na ciasto dajemy do miski, zagniatamy, uzyskamy małą bryłkę ciasta, ale tyle nam potrzeba.  Wykładamy ciastem dno blaszki, pieczemy na złoty kolor w temp(...)spód kakaowego ciasta, wykładamy na nie połowę gorącej masy, przykrywamy miodowym spodem, wykładamy drugą połowę masy i przykrywamy drugim spodem kakaowym. Polecam by góra ciasta to był dół kakaowego ciasta-wtedy będzie równiutki. Do miski dajemy składniki na polewę, i rozpuszczamy np nad kąpielą wodną czy na 1 minute w mikrofali. Polewamy ciasto, ja jeszcze posypałam je czekoladowymi kulkami

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku