ciasto czekoladowe - 22798 przepisów (strona:125/1520)

TORCIK CZEKOLADOWY Z MALINAMI 234

Pozostałą 1 szkl śmietanki ubić na sztywno i delikatnie połączyć z masą czekoladową. Boki tortownicy wyłożyć papierem do pieczenia tak, aby lekko wystawał poza brzegi. Na dno ułożyć ciemne ciasto czekoladowe na które należy wylać mus czekoladowy. Wygładzić wierzch i włożyć do lodówki do stężenia ( trwa to około 15-20 minut ). Przygotować mus malinowy: 1/2 szkl malin zblendować na puree(...)boków. Do gorącej śmietanki dodać pokruszoną czekoladę i delikatnie wymieszać do otrzymania gładkiej i błyszczącej polewy. Lekko przestudzić i wylać na wierzch ciasta. Poukładać maliny i schłodzić. Kroić kiedy jest dobrze schłodzone. Artykuł TORCIK CZEKOLADOWY Z MALINAMI pochodzi z serwisu Każdy ma jakiegoś bzika - Pieguskowa kuchnia

Pieguskowa Kuchnia
Sernikobrownie z dynią 113

Sernikobrownie z dynią Wilgotne ciasto czekoladowe z masą serowo dyniową o wspaniałym pomarańczowym aromacie. To brownie wprost rozpływa się w ustach!   Do wypieku ciasta użyłam blaszki o wymiarach 20×32 cm     Składniki: WSZYSTKIE SKŁADNIKI POWINNY BYĆ W TEMPERATURZE POKOJOWEJ Masa brownie: 150g gorzkiej czekolady 100g mlecznej czekolady 180g masła 3 jajka 1 łyżka kakao 200g drobnego(...)także poporcjować i zamrozić, a następnie używać do przygotowywania ciast i deserów *** *** Przygotowujemy ciasto brownie: czekolady kroimy w kosteczkę *** *** W małym garnuszku rozpuszczamy masło, zdejmujemy z ognia i dodajemy posiekaną czekoladę, odstawiamy na około 1 minutkę. Następnie całość dokładnie mieszamy, aż powstanie gładki sos czekoladowy *** *** W osobnym naczyniu roztrzepujemy lekko jajka. Dodajemy cukier i mieszamy *** *** Dodajemy ciepły sos czekoladowy, mieszamy

Blog z Apetytem
Ciasto czekoladowo-kawowe na śmietanie 100

Ciasto czekoladowo-kawowe na śmietanie sprawdzi się na każdą okazję, więc gorąco zachęcam do wypróbowania poniższego przepisu :) Ciasto czekoladowo-kawowe na śmietanie – Składniki: Składniki na ciasto: 260 g m The post Ciasto czekoladowo-kawowe na śmietanie appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Ciasto Minotaur 61

miękkiego masła 120 ml zimnego mleka 50 g cukru 200 g mleka w proszku Krem czekoladowy 250 g mascarpone 250 ml śmietanki 30% 200 g czekolady deserowej Dodatkowo 1 szklanka gorącej wody sok z 1 cytryny łyżka cukru masa kajmakowa czekoladowa kakao do posypania ciasta czekoladowe kropelki lub połamana na drobno czekolada Białka oddzielić od żółtek ubić na sztywno, następnie(...)cytryną. Posmarować masą kajmakową( można ten krok pominąć) Wyłożyć masę jasną, równomiernie rozsmarować, następnie masę czekoladową, wyrównać. Wstawić do lodówki na kilka godzin lub całą noc. Przed podaniem wyjąć z lodówki, posypać obficie kakao i ozdobić kropelkami czekoladowymi lub połamaną czekoladą. Ciasto Minotaur to propozycja idealna na urodzinowe przyjęcie, imieniny czy inne wyjątkowe okazje. Jego wyjątkowy smak z pewnością zostanie

gotuj ze mną
Ciasto czekoladowe z bazylią 191

Kiedyś, będąc w restauracji zamówiłam do kawki czekoladowe ciasto. Jakież było moje zdziwienie, gdy była w nim wyczuwalna nuta bazylii! Wówczas było to dla mnie coś nieco dziwnego, kubeczki smakowe wręcz szalały. Oczywiście pozytywnie. Ostatnio naszła mnie ochota, by powrócić do tego smaku. Ciasto w wykonaniu jest łatwe, miałam jedynie problem, gdyż forma do ciasta, którą posiadam była nieco większa(...)łyżki). Teraz wiem, że moje obawy okazały się bezpodstawne. Naprawdę do ciasta śmiało można dodać jej więcej. U mnie była ledwo wyczuwalna, mimo to ciasto bardzo mi smakowało. Jest dość „ciężkie”, mocno czekoladowe, wg mnie do kawy idealne. Z pewnością będę powracała do tego przepisu, zwłaszcza latem, ponieważ bazylia gości u mnie w dużych ilościach zarówno na kuchennym

Mojewlasne.pl
Delikatny sernik z czekoladą i truskawkami 261

Kruche czekoladowe ciasto, niezwykle delikatna masa serowa z dodatkiem rodzynek, czekoladowa, aksamitna polewa i soczyste lekko kwaskowe truskawki... To stanowczo jeden z moich ulubionych serników! Ciasto nie jest trudne do wykonania, mikser jest zupełnie zbędny a efekt końcowy zachwyci każdego smakosza serników. Polecam! Składniki: Ciasto: 200 g mąki pełnoziarnistej 25 g ciemnego kakao 150 g zimnego masła 50 g cukru(...)rondlem z gotującą się wodą. Woda nie może dotykać miseczki. Mieszać masę do rozpuszczenia się całej czekolady i połączenia składników. Schłodzony sernik wyjąć z tortownicy. Wierzch ciasta równomiernie polać ciepłą polewą czekoladową. Udekorować dowolnie truskawkami. Smacznego

maniapieczenia
Ciasto z wafelkową warstwą 87

Ciasto z wafelkową warstwą to przepyszny wypiek , który doskonale sprawdzi się na wyjątkowe okazje, takie jak święta czy ważne rodzinne uroczystości. Ciasto składa się z kakaowego biszkoptu przełożonego masą czekoladową i chrupiącą wkładą wafelkową. Wierzch ciasta zdobi polewa czekoladowa. Całość prezentuje się niezwykle efektownie i z pewnością oczaruje swoim smakiem każde podniebienie. CIASTO Z WAFELKOWĄ WARSTWĄ PRZEPIS Składniki Biszkopt

Alle Dobre!
Babka czekoladowa z Karmi 321

Babka z dodatkiem znanego piwa bezalkoholowego Karmi o wyraźnym smaku. Chociaż za tym piwem nie przepadam, to tutaj sprawdziło się rewelacyjnie. Babka jest miękka, wilgotna, mocno czekoladowa i szybka w przygotowaniu. Polecam! 1 szklanka piwa Karmi 200g masła 1 szklanka cukru 1/2 szklanki śmietany 3 jajka 2 szklanki mąki 1/2 szklanki kakao 2 łyżeczki proszku do pieczenia. DEKORACJA: 1 kostka(...)formy na babkę i piec przez około 50minut w 180*C. Po wystudzeniu przykleić perełki dekoracyjne na rozpuszczonej czekoladzie. Smacznego :) Kategoria: A-Z SŁODKO , Babki i ciasta ucierane , Ciasta czekoladowe , Wielkanoc Tagged: kakao , piwo , śmietana

https:KKuchniaMniam
Ciasto bananowe z chałwą 189

Inspirowałam się tu przepisem z bloga Kuchenne Szaleństwa , który mnie zaintrygował nietypowym dodatkiem chałwy do standardowego ciasta bananowego. Moje poprzednie wypieki bananowe do podejrzenia tu: Ciasto bananowe w polewie czekoladowej Ciasto bananowe z cynamonem i kokosem Dwukolorowe ciasto bananowe Muffinki czekoladowe z bananem Składniki na małą keksówkę: 2 dojrzałe banany 2 łyżki miodu płynnego - u mnie ciemny, gryczany 1 jajko(...)formie. Następnie już lekko przestudzone wyjąć z formy  i zostawić do zupełnego ostygnięcia na metalowej kratce, aby równomiernie się odparowało. Z racji, iż ciasto z natury jest mało słodkie, można je polać polewą czekoladową - mój wypracowany mozolnie metodą wielu prób i błędów przepis na Idealną polewę czekoladową do podejrzenia

Grunt to przepis!
Czekoladowe ciasto z malinami i borówkami! 143

Czekoladowe ciasto z mnóstwem borówek i malin. Wilgotne, słodkie i pyszne. Bardzo proste do zrobienia. Smakuje chyba każdemu, bo kto nie lubi czekolady? ;-) Zapraszam! SKŁADNIKI: - 1 kostka masła - 100 g cukru brązowego - 2 duże jajka - 150 g kuleczek czekoladowy (lub 1,5 tabliczki gorzkiej czekolady) - 250 g mąki - 2 łyżeczki proszku do pieczenia - 120 ml mleka tłustego - łyżka czubata kakao

SMYKWKUCHNI
Ciasto Królowa Bona – królewski deser na każdą okazję 1446

efekt końcowy jest tego wart. Jak przygotować ciasto Królowa Bona? Najpierw należy upiec biszkopt. Kiedy będzie ostudzony, trzeba przekroić je na dwa równe blaty. Następnie w rondelku gotujemy owoce i przygotowujemy z nich frużelinę, a w garnku obok gotujemy masę serową. Kiedy wszystko będzie gotowe, pozostaje tylko złożyć ciasto i przygotować polewę czekoladową.   Składniki na ciasto Królowa Bona: Biszkopt(...)gorącą polewę wylewamy na wierzch biszkoptu. Polewę rozsmarowujemy po całej powierzchni. Posypujemy płatkami migdałów. Ciasto pozostawiamy do całkowitego ostygnięcia, a następnie wkładamy na godzinę do lodówki.   Ciasto Królowa Bona – królewski deser na każdą okazję Zobacz inne przepisy na efektowne ciasta: Ciasto Czekoladowy Gagatek – wyjątkowy wypiek na każdą okazję Pianka na biszkopcie – pyszne ciasto piankowe z galaretką Murzynek przełożony bitą

e-PrzepisyKulinarne
Zwiedziona na pokuszenie - bananowo-czekoladowe... 164

się, że banany, które kupiłam, wymagają chwili leżakowania. W sobotę i niedzielę byłam tak zmęczona po pracy, że nie miałam sił nawet posta o ciasteczkach napisać, a gdzie tu ciasto piec... Dopiero wczoraj zebrałam się w sobie, i zabrałam się za pieczenie. I wiecie co? Żałuję, że tak późno, bo ten paskudny weekend z pewnością byłby lepszy, gdybym na śniadanie(...)zaopatrzeniu. Orzechy macadamia zmieniłam na laskowe, a kakao pominęłam, bo wybyło przy pieczeniu ciasteczek... No i mąki takiej magicznej jak Gosia nie miałam. I tak wyszło pysznie!Bananowo-czekoladowe ciasto z nutką cynamonowo-orzechowąSkładniki:(na keksówkę 27x8 cm)150 g miękkiego masła140 g cukru3 jajka160 g mąki pszennej1,5 łyżeczki proszku do pieczenia100 g ciemnej czekolady

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Babka czekoladowa 183

Kiedy Rodzinka zgłosiła zapotrzebowanie na ciasto czekoladowe to postanowiłam to wykorzystać i upiekłam babkę czekoladową, która mnie zachwyciła na blogu Oli . Ciasto jest bardzo czekoladowe i bardzo smakuje nawet osobom, które nie przepadają za gorzką czekoladą :)! Babka czekoladowa bardzo nam wszystkim smakowała i na pewno jest warta polecenia :)!Oprócz tego na blogu możecie znaleźć babki drożdżową, marchewkową, wielkanocną, i babkę(...)kąpieli wodnej (czyli ustawiamy szklaną miskę na rondelku z gotującą wodą tak, aby spód miski nie dotykał wody). Przestudzoną smarujemy ciasto. Można dodać trochę więcej mleka, jeśli polewa jest za gęsta. Dowolnie udekorować.Smacznego Post Babka czekoladowa pojawił się poraz pierwszy w UgotujmyTo.pl

UgotujmyTo.pl
Najlepszy z tortów kawowych 85

wykorzystuję w torcie czekoladowo - kawowym z nutą powideł ), lub postawcie na swój sprawdzony przepis na biszkopt. W awaryjnej sytuacji można oczywiście skorzystać z gotowej mieszanki do pieczenia ciasta czekoladowego. Czasem wykorzystuję tą firmy Delecta. Ciasto wymaga wówczas 5 minut miksowania, jest pyszne, wilgotne i zawsze się udaje. Biszkpot: składniki powinny mieć temperaturę pokojową 1 pełna szklanka mąki pszennej 2 łyżki(...)Pomiędzy biszkopty wkładamy żelkę powidłową. Staramy się wypełnić wszystkie luki pomiędzy biszkoptami. Teraz wykładamy delikatnie masę z mascarpone i kawą. Wygładzamy wierzch i posypujemy go dokładnie startym biszkoptem czekoladowym. Ja brzegi ciasta ozdobiłam dodatkowo wiórkami biało - kawowej czekolady. przestrzenie pomiędzy biszkoptami  wypełnione żelką powidłową

Kronika Piekarnika