ciasto czekoladowe - 21138 przepisów (strona:116/1410)

Ciasto czekoladowe z buraczkami 167

Było już ciasto marchewkowe, to teraz czas na ciasto buraczkowe z dużą ilością kakao. W życiu nie jadłam tak pysznego ciasta czekoladowego...potwierdza to też Mój Fotograf -mąż;) Uwierzcie zaskoczy Was smakiem... Składniki; 370 g ugotowanych buraków ćwikłowych, 300 ml oleju, 5 jajek, 270 g mąki, 370 g cukru, 100 g kakao, 2 łyżeczki domowego cukru waniliowego, 3 płaskie łyżeczki(...)ubijamy.Dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i kakao. Dodajemy cukier waniliowy, cukier, sól.Następnie dodajemy porcjami jajka. Mieszamy.Na koniec dodajemy buraczany mus.Miksujemy wszystko.Wlewamy do formy. Pieczemy ok.75 minut. Ciasto w środku powinno byc lekko wilgotne. Po godzinie pieczenia ciasto przykrywamy folią aluminiową i pieczemy dalej.    wg. "Ciasta i ciasteczka

Anioły w kuchni
Ciasto czekoladowe ze śliwkami 96

takiego lodówkowego remanentu, w skrzynce z warzywami, odnalazłam śliwki :) Kupione kilka tygodni wcześniej, w jednym z marketów, leżały i spokojnie czekały na wenę. Doczekały się wreszcie ;) Postanowiłam upiec ciasto czekoladowe z zatopionymi wewnątrz niego ćwiartkami śliwek. Śliwki miały za zadanie nadać ciastu wilgotności i przełamać czekoladowy smak. Udało się, ciacho wyszło pyszne :) Zapraszam zatem do stołu :) Składniki(...)wierzchu ułożyć ćwiartki śliwek (bez pestek). Piec w temperaturze 180 stopni przez około 50 minut. Przed wyjęciem sprawdzić patyczkiem, czy ciasto się dobrze upiekło. Przestudzone ciasto polać polewą czekoladową lub posypać cukrem pudrem. Smacznego

Codzienna kuchnia niecodzienna
Czekoladowe kratery z kremem budyniowym i galaretką 398

mleko – 0,5 l* budyń waniliowy z cukrem – 2 szt* cukier – 3 łyżki* masło – 200 gDODATKOWO:* galaretka truskawkowa – 1 szt* polewa czekoladowa ciemna* polewa czekoladowa białaSPOSÓB PRZYRZĄDZENIA :BISZKOPT JASNY :Białka ubijamy na sztywną pianę.Pod koniec ubijania ( nie przerywając ) dodajemy cukier , a następnie po 1 żółtku.Mąki przesiewamy z proszkiem do pieczenia i wsypujemy(...)Przykrywamy jasnym biszkoptem z wyciętymi okręgami.Otwory zalewamy TĘŻEJĄCĄ galaretką ( nie może być płynna ponieważ masa przesiąknie ).Drugi biszkopt smarujemy resztą masy budyniowej , a następnie odwracając szybkim ruchem przykrywamy ciasto włożone do blachy ( układając „na odwrót ” tak , by masa budyniowa znalazła się od spodu ).Lekko dociskamy.Na górze układamy wycięte biszkoptowe okręgi , a następnie obficie polewamy rozpuszczonymi czekoladami tworząc

Ostra na Słodko
Ekspresowe ciasto czekoladowe z czereśniami. 65

Bardzo szybkie do zrobienia ekspresowe ciasto czekoladowe z czereśniami. Zrobisz je w 15 minut plus czas pieczenia. Jest przepyszne a do jego zrobienia można użyć zarówno świeżych jaki mrożonych czereśni. Fantastycznie smakować będzie również z wiśniami, truskawkami lub malinami. Składniki: *Szklanki o pojemności 250 ml 2 jajka 3/4 szklanki cukru szczypta soli 1 szklanka mleka 1/2 szklanki oleju roślinnego(...)szczypta soli. Do utartych jajek, ciągle mieszając dodać kolejno olej, mleko oraz dżem. Następnie do miski przesiać make z proszkiem do pieczenia i kakao. Składniki dobrze wymieszać do połączenia. Ciasto wylać do tortownicy o średnicy 25 cm, wyłożonej pergaminem. Na wierzchu ułożyć połówki czereśni. Ciasto piec w nagrzanym piekarniku w 180 st. C do suchego patyczka, około 40 minut. Funkcja

Pani M - kuchnia smakowita
Czekoladowa rolada z truskawkami 70

Czekoladowa rolada z truskawkami – Zapraszam na pyszną, kremową roladę z truskawkami. Wygląda fantastycznie. Jest waniliowa, czekoladowa, wilgotna, owocowa. Dodatkowo bardzo prosta w przygotowaniu. Przepis powstał przy współpracy z marką Łaciata. Użyłam w przepisie śmietankę Łaciata 36%, która doskonale się ubija na puszysty krem i nie rozwarstwia się. Po więcej inspiracji na owocowe przepisy ze śmietanką zapraszam na stronę Najlepszewkuchni.pl . Czekoladowa(...)ustawionym na wysokie obroty przez około 5 minut. 3. Do mąki dodać kakao, krótko wymieszać łyżką i przesiać na jajeczną masę. Dodać startą czekoladę i wymieszać szpatułką na jednolite ciasto, proszę za długo nie mieszać. 4. Ciasto przełożyć na płaską blachę wyłożoną papierem do pieczenia o wymiarach 35x42cm (blachę można posmarować trochę masłem, aby papier lepiej się trzymał; jest

Mała Cukierenka
Czekoladowy Napoleon 261

Wysoki, czekoladowy jak żaden inny przekładaniec o intrygującej nazwie. Przepis znalazłam na tej stronie . Ja polewę zrobiłam z mlecznej czekolady, a nie z Nutelli i jak zwykle pospieszyłam się z krojeniem i moja polewa nie zastygła odpowiednio ;). Tak to jest, jak człowiek wszędzie się goni... Ciacho trochę pracochłonne, w szczególności rozwałkowywanie tych 12 kawałków ciasta, ale warto! Serdecznie polecam wypróbować(...)garnuszku, wymieszać do uzyskania gęstej, aksamitnej polewy.   Na każdy placek nałożyć kilka łyżek czekoladowej masy, wyrównać i przykryć kolejnym płatem ciasta. Ostatni, górny placek polać polewą czekoladową. Ciasto pozostawić w temperaturze pokojowej na ok. 2 godziny, po czym wstawić do lodówki na 12 godzin.   Przed podaniem doprowadzić do temperatury pokojowej. Smacznego

Nastoletnie Wypiekanie
Czekoladowe ciasto z budyniem 172

Proste ciasto czekoladowe na co dzień i od święta. Składa się ono z ciemnego biszkopta przełożonego konfiturą malinową oraz czekoladową masą budyniową, na wierzchu z bitą śmietaną i pokruszonym biszkoptem. Pyszne ciacho, które zachwyci każdego! Masa budyniowa przygotowana została na maśle, z gotowych budyniów czekoladowych z dodatkiem gorzkiej czekolady, dzięki temu zyskała intensywnie czekoladowy smak. Ciasto nie jest zbyt słodkie(...)blaszce, której się piekł (blaszkę najlepiej wyłożyć papierem do pieczenia, aby później wygodnie ciasto wyciągnąć). Na biszkopcie rozsmarowujemy konfiturę malinową, a następnie wykładamy masę budyniową. Równomiernie rozsmarowujemy i przykrywamy drugą częścią biszkopta. Na biszkopt wykładamy bitą śmietanę. Wierzch posypujemy pokruszonym biszkoptem i posypką czekoladową. Wkładamy do lodówki na min. 2 godz. Przechowujemy w lodówce

Kuchnia MagdaLeny
TORT CZEKOLADOWO-MIĘTOWY 315

znoszę miętowych cukierków, czekoladek, pralinek ani ciast. Całe życie grzecznie odmawiałam, gdy ktoś częstował mnie miętową słodkością... Wszystko się zmieniło, gdy dawno temu na stronie Moje Wypieki  zobaczyłam tort czekoladowo-miętowy, który zachwycił mnie swoim wyglądem... Długo podchodziłam do niego jak do jeża, aż wreszcie postanowiłam go upiec mojemu Synkowi na imieniny ponad dwa miesiące temu, gdyż Adaś uwielbia(...)się na kawałek i zachwycili się smakiem.  W końcu przyszedł czas i na mnie, i co..? Przepadłam całkowicie. Ten tort jest tak pyszny, ze wręcz uzależnia :D Intensywne czekoladowe ciasto jest mięsiste i wilgotne, a krem miętowy smakuje idealnie, orzeźwiająco i niezwykle lekko, mięta nie dominuje silnie, jest idealnie wyważona. No mówię Wam, coś pysznego... Od tego czasu tort

Słodko-Słony Świat Ilony
Tradycyjne ciasto czekoladowe Babci – szybkie, proste i tanie ciasto 87

Wyśmienite, szybkie ciasto ze starego zeszytu Babci. Ten przepis, jak wiele innych, przechodzi w naszej rodzinie z pokolenia na pokolenie. Przygotowany na bazie kakao, którego właściwości zdrowotne doceniali już Majowie i Aztekowie. Do Europy ziarna kakaowca trafiły za sprawą Krzysztofa Kolumba. Najzdrowsze jest surowe kakao, bowiem wykazano, że surowe ziarna kakao mają piętnastokrotnie wyższą zawartość antyoksydantów niż czarne jagody(...)jednolitej masy. Na koniec dodać marmoladę (ja wzięłam domowej roboty malinową). Piec w piekarniku nagrzanym do 170 stopni C przez 40-45 minut. Wykończenie: Posypać cukrem pudrem lub polewą czekoladową. Smacznego!!! Klikając poniżej w POBIERZ możesz wydrukować przepis Tradycyjny Murzynek Babci Pobierz (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Przepisy Babci
Tradycyjne ciasto czekoladowe Babci – szybkie, proste i tanie ciasto 128

Wyśmienite, szybkie ciasto ze starego zeszytu Babci. Ten przepis, jak wiele innych, przechodzi w naszej rodzinie z pokolenia na pokolenie. Przygotowany na bazie kakao, którego właściwości zdrowotne doceniali już Majowie i Aztekowie. Do Europy ziarna kakaowca trafiły za sprawą Krzysztofa Kolumba. Najzdrowsze jest surowe kakao, bowiem wykazano, że surowe ziarna kakao mają piętnastokrotnie wyższą zawartość antyoksydantów niż czarne jagody(...)jednolitej masy. Na koniec dodać marmoladę (ja wzięłam domowej roboty malinową). Piec w piekarniku nagrzanym do 170 stopni C przez 40-45 minut. Wykończenie: Posypać cukrem pudrem lub polewą czekoladową. Smacznego!!! Klikając poniżej w POBIERZ możesz wydrukować przepis Tradycyjny Murzynek Babci Pobierz (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Przepisy Babci
Jamajka, bananowiec z galaretką pod słodką pianką 572

łyżki cukru pudru 1. Serek miksujemy z kremówką i cukrem pudrem na gładką masę. Ciasto składamy w formie w której piekł się czekoladowy blat. 1. Na spodzie układamy połowę czekoladowego ciasta, które nawilżamy przygotowanym ponczem, następnie wierzch smarujemy kilkoma łyżkami dżemu. 2. Na warstwie dżemu układamy przekrojone wzdłuż banany, które nawilżamy sokiem wyciśniętym z całej cytryny aby nam nie ściemniały(...)banany przekładamy tężejącą galaretkę i odstawiamy w chłodne miejsce do zupełnego zastygnięcia. 3. Na galaretce delikatnie rozprowadzamy masę śmietankową, którą przykrywamy drugą częścią ciasta. Wierzch blatu czekoladowego nasączamy resztą ponczu, a następnie wierzch smarujemy masą mascaropne i ścieramy drugą połowę czekolady. Ciasto odstawiamy na kilka godzin w chłodnym miejscu. Przypraw i dodatków poszukajcie na  www.Skworcu.com.pl

Apetyczna babeczka
Czekoladowe ciasto z masą z pianek marshmallow 154

Zrobiłam to ciasto dla moich gości. Przyjechali szybciej i nie było czasu na schłodzenie ciasta. Ciasto jest pyszne. Wykonanie ciasta czekoladowego – Na garnuszku z parującą wodą postawić miseczkę i dodać połamaną czekoladę. Jak już czekolada się rozpuści dodać maślankę i dokładnie wymieszać na gładką masę. Zdjąć miseczkę z pary i lekko masę przestudzić. Żółtka lekko ubić i dodać(...)masy czekoladowej, wymieszać. Mąkę przesiać przez sitko i powoli wmieszać do masy czekoladowej. Sodę wymieszać z mlekiem i dodać do ciasta. Na koniec dodać rodzynki i migdały, ponownie wymieszać. Pieczenie – formę okrągłą formę wysmarować tłuszczem i obsypać bułką tartą. następnie wlać ciasto. Piec w nagrzanym piekarniku do 170 C przez 60 minut. Po wyjęciu z piekarnika ostudzić ciasto. Zanim

Kuchnia Pokoleń
Ciasto”Metrowiec” 192

jest to kolejny mój wypiek, który jest w mojej rodzinnie od lat. Ciasto „Metrowiec” jest szybkim, prostym połączeniem ciasta biszkoptowego z puszystym kremem.Całość oblana jest polewą czekoladową. Cały sekret tego ciasta tkwi w sposobie ciecia- po skosie. Ciasto jest jednak czasochłonne, najlepiej jest zarezerwować sobie dwa dni na jego przygotowanie(jeśli nie mamy w domu dwóch keksówek). Czas samego(...)masła 120 g cukru 60 g proszku budyniowego(1 opakowanie) 30 g cukru waniliowego(1 opakowanie) 20 g mąki ziemniaczanej(2 łyżki) 2 żółtka polewa czekoladowa 200 g czekolady deserowej 50 g masła Ciasto jasne: Jajka utrzeć z cukrem. Dodać mąkę oraz proszek do pieczenia. Miksować. Dodać olej oraz aromat waniliowy. Całość miksować do połączenia się składników. Ciasto wylewamy

Ciasta z tradycjami
Czekoladowy torcik z owocami 107

Cześć Dłużą chwilę zastanawiałam się, czy post z poniższym przepisem na ciasto czekoladowe publikować czy też nie. Po pierwsze dla tego, że ciasto nie do końca mi wyszło (z mojej winy, ponieważ użyłam trochę większą tortownicę). Po drugie, to ciasto nie przypadło do gustu mojej rodzince. U mnie w domu wszyscy są przyzwyczajeni do "tradycyjnych" ciast (z mąką, cukrem(...)torcik czekoladowy jest bardzo zdrowym ciastem, idealnym dla osób dbających o linię. Zresztą chyba po raz pierwszy przygotowywałam ciasto z daktylami. Oryginalną wersję tego przepisu znajdziecie na blogu Agi . Czekoladowy torcik z owocami Przygotuj szklankę, miski, garnek, łyżkę, blender, tortownicę o średnicy 22 cm. Przygotuj składniki:  Spód: 1 szklankę daktyli, 1 szklankę wiórków kokosowych, ½ szklanki płatków owsianych błyskawicznych

blog.moje-pasje.info