kokos to jedno z moich ulubionych połączeń. Batonik Bounty zawsze należał do moich ukochanych, dlatego postanowiłam jego smak przenieść do ciasta. Tak powstał ten tort J Jest intensywnie czekoladowy, ciasto nie przypomina tradycyjnego biszkoptu, jest wilgotne i mięsiste. Lekkości dodaje mu masa kokosowa z bitej śmietany i serka mascarpone. Całość dopełnia chrupiąca polewa czekoladowa. Zachęcam wszystkich do spróbowania, bo naprawdę(...)warto. Tort czekoladowo-kokosowy jak Bounty Składniki: Ciasto: 200 g gorzkiej czekolady 200 g masła 1 łyżka kawy rozpuszczalnej 170 g mąki tortowej 25 g kakao 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia 1/4 łyżeczki sody oczyszczonej 300 g cukru dark muscovado lub trzcinowego 80 ml maślanki 3 jajka 120 ml zimnej wody 1 kieliszek likieru
Mania Gotowaniakakao Masa: 1 1/2 szklanki mleka 1 opakowanie budyniu czekoladowego 1/2 tabliczki gorzkiej czekolady 1/2 tabliczki mlecznej czekolady 3 łyżki czarnego kakao 150 gram śmietany kremówki 36 % 3 pełne łyżki kremu czekoladowego dodatkowo: 100 gram kakaowych herbatników typu petitki 1/4 szklanki syropu malinowego rozpuszczonego w 1/2 szklanki wody Wykonanie: Ciasto: Mąkę mieszamy z kakao, sodą i proszkiem do pieczenia(...)połowę masy, ponownie wygładzamy wierzch. Ściętą górną część ciasta kruszymy drobno lub ścieramy na tarce i posypujemy grubą warstwą powierzchnię ciasta. Ja wyłożyłam dodatkowo chrupiące kuleczki - orzechy laskowe w czekoladzie i malinowej cukrowej skorupce. Gotowe ciasto wkładamy na kilka godzon do lodówki. Wrażenia smakowe są fantastyczne - miękkie, niewiarygodnie czekoladowe ciasto, aksamitna gęsta masa, plus miękkie, malinami słodzone
Kronika PiekarnikaBiszkopt czekoladowy to materiał na dobry przekładaniec. Najlepiej byłoby tą czekoladę podwoić ; ) No więc mamy „pawełkową” masę i przełamanie w postaci lekko kwaskowego dżemu porzeczkowego. Całość w bardzo dobrej deserowej polewie. Ciasto z gatunku tych, co raczej wszystkim do gustu przypadną ; ) Blaszka 22 x 25 cm. p { margin-bottom: 0.25cm; direction: ltr; color: #000000; line-height: 115%; text-align(...)dokładnie mieszamy. Pieczemy 35 minut w temperaturze 1 75-180 stopni. Studzimy. Kroimy na 2 części Składniki na krem: 2 batoniki typu „Pawełek” o smaku czekoladowym 200 g mlecznej czekolady ¾ szklanki cukru ½ szklanki mleka 25 0 g masła roślinnego ( lub innego miękkiego
Domowe ciastasię kojarzy z moją mamą:):) Piekła je przynajmniej raz w miesiącu i zawsze ciasto cieszyło się ogromnym "wzięciem":) Zresztą tak jest do dzisiaj, bo któż nie lubi wilgotnego, czekoladowego ciasta?? Składniki:2 szklanki mąki pszennej,250g masła lub margaryny,1 i 1/2 szklanki cukru,1/2 szklanki mleka,3 jajka,4 łyżki kakao,łyżeczka proszku do pieczenia,3 łyżki wiórków kokosowych(...)dodać żółtka oraz przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Na koniec dodać biała ubite na sztywną pianę, dokładnie wymieszać. Ciasto przelać na przygotowaną blaszkę o wym. 23x33cm. P iec około 40minut w temp. 170st. Ostudzić. Polać masą czekoladową. Można posypać wiórkami kokosowymi. A jeśli nie macie czasu na pieczenie to równie pysznego murzynka znajdziecie w Twojej Cukierni
Z miłości do słodkościprzy cieście ucieranym z owocami . Tutaj do kruszonki używa się płatek owsianych i czekolady. Przyznaje, że na po wyciągnięciu z piekarnika nie byłam z tej kruszonki zadowolona, ponieważ się „sypała”. Jak się okazało, wystarczyło odczekać, aż ciasto całkowicie ostygnie Dzięki czekoladzie ciasto nabrało zupełnie innego smaku. Będę do niej wracać. Ciasto z jabłkami i czekoladową kruszonką, składniki(...)końcu czekoladową kruszonkę. Pieczemy w piekarniku góra dół, w 180 stopniach. Około 45 – 50 min. Ciasto z jabłkami i kruszonką Ciasto ucierane Proste ciasto z jabłkami Smacznego!!! Justyna PS. Składniki na kruszonkę znalazłam na blogu Domowe Wypieki Artykuł Ciasto z jabłkami i czekoladową kruszonką pochodzi z serwisu Relaxtime
RelaxtimeCzekoladowe ciasto z cukinią i dodatkiem pierników lukrowanych, oblane polewą z gorzkiej czekolady i czerwonymi porzeczkami na wierzchu. Ciasto jest mocno czekoladowe z nutą piernika, a do tego wilgotne i puszyste. Nie jest ono za słodkie samo w sobie, a jeszcze dodatek czerwonych porzeczek sprawia, że nawet osoby nielubiące słodyczy zjedzą to ciasto z przyjemnością. Zamiast porzeczek można dodać inne
Kuchnia MagdaLenyCzekoladowe ciasto z cukinią i dodatkiem pierników lukrowanych, oblane polewą z gorzkiej czekolady i czerwonymi porzeczkami na wierzchu. Ciasto jest mocno czekoladowe z nutą piernika, a do tego wilgotne i puszyste. Nie jest ono za słodkie samo w sobie, a jeszcze dodatek czerwonych porzeczek sprawia, że nawet osoby nielubiące słodyczy zjedzą to ciasto z przyjemnością. Zamiast porzeczek można dodać inne
Kuchnia MagdaLenyCzekoladowe brownies, do niedzielnej kawy z lodami I bitą śmietaną- to jest to. Łasuchów czekolady, myslę ze podwójnie zadowoli mocno czekoladowe ciasto:) Proste w wykonaniu , z cudownym czekoladowym smakiem. Zapraszam :) Składniki: 225 gr gorzkiej czekolady 225 gr masło 300 gr drobny cukier 3 jajka 2 łyżki cukru waniliowego 75 gr mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia Forma
Smaki Edytywiem i nie raz już widziałam, w tym roku totalnie nie jestem przygotowana na mróz, a Wy? Jeżeli tak jak ja, potrzebujecie mocnego kopa, to poczęstujcie się tym mega czekoladowym ciastem. Któregoś razu siedząc na kanapie w trakcie oglądania telewizji przyszedł mi do głowy pomysł stworzenia ciasta, które smakiem miało przypominać czekoladowy krem kanapkowy. Wydaje mi się jednak, że wyszło(...)Ciasto przelewamy do okrągłej formy wyłożonej papierem do pieczenia i wstawiamy do nagrzanego do 180`C piekarnika na około 35 minut – pieczemy do suchego patyczka.Ostudzone ciasto przecinamy na dwa blaty. Pierwszy smarujemy grubo kremem czekoladowym a następnie przykrywamy go drugim blatem. Na wierzch ciasta wylewamy rozpuszczoną czekoladę w kąpieli wodnej lub w mikrofali i posypujemy go posiekanymi orzechami laskowymi.Smacznego
Słodkie Przyjemnościsosie fasolowym Boczniaki ala strogonow Placki z kaszy gryczanej Zobacz więcej wegetariańskich przepisów A może wegetariańskie słodkości? Michałki bez cukru (wegańskie, keto) Chałwa bez cukru (wegańska) Keto fudge czekoladowo-orzechowy Ciasto Lion bez pieczenia Trufle kokosowe (keto) Brownie z kremem orzechowym Ciasto krówka bez pieczenia Popękane ciasteczka Bułeczki cynamonowe Keto bounty (wegańskie) Wegańskie placki bananowe Ciasteczka orzechowe Orzechowy deser śmietankowy(...)Paluchy z ciasta francuskiego z tofu i serem Sernik tradycyjny pieczony Bounty w słoiczkach przepisu Veganbanda (wegański) Konopno-orzechowe kulki czekoladowe (keto, bez cukru) Zupa kalafiorowa błyskawiczna (keto, wegańska) Ciasto czekoladowe leśne runo (bezglutenowe) Ciasto bananowe z polewą serową Sałatka z selerem konserwowym i ziemniakami Artykuł Pizzerinki na serku wiejskim pochodzi z serwisu WegePrzepis
WegePrzepisKolejny smaczny sernik w wersji przekładanej do kolekcji. Pyszna masa serowa( jak w serniku gotowanym) podkręcona czekoladą i ciekawym( nieco innym niż zazwyczaj) ciastem kokosowym. Wilgotne, przesiąknięte zapachem waniliowego sera pięknie komponuje się z mocno czekoladowym biszkoptem i słodyczą kokosa. Zapewne często będę korzystać z przepisu na ciasto kokosowe: nie jest suche, a lekko kwaskowe( dzięki dodatkowi soku z cytryny(...)części. Dodatkowo: polewa wiórki kokosowe do posypania po wierzchu WYKONANIE: blat czekoladowy ½ ciepłej masy serowej blat kokosowy ½ ciepłej masy serowej blat czekoladowy polewa+ wiórki Ciasto wstawiamy do lodówki na ok. 3-4 godziny, aż masa serowa całkowicie ostygnie i mocno się schłodzi. Smacznego
Domowe ciastaDodajemy krem czekoladowy, miksujemy. Na koniec wlewamy rozpuszczoną czekoladę i delikatnie mieszamy - można już tylko szpatułką - do połączenia w gładki krem. Składanie tortu: Na biszkopty w tortownicy wypełnione żelką morelową wykładamy 2/3 masy budyniowo - serkowej. Wyrównujemy powierzchnie i ostrożnie, najlepiej małą łyżeczką wykładamy 1/3 masy czekoladowej. Przykładamy jednym z placków czekoladowych. Na ciasto wykładamy pozostałą masę budyniową(...)niej ponownie, delikatnie rozsmarowujemy 1/3 masy czekoladowej. Wkładamy drugi blat ciasta czekoladowego, wierzch smarujemy pozostałą masą czekoladową. Wykończenie to oczywiście kwestia Waszej pomysłowości. Będąc posiadaczką czarnego mazaka lukrowego, wykończyłam wierzch czarnymi wzorkami i kuleczkami również w czerni. Boki posypałam dodatkowo potartymi bezikami. Niewielkie ciasto, do podziału na około 8 - 10 porcji, ale każda z nich zawiera
Kronika PiekarnikaKolejne ciasto nie tylko Wielkanocne czyli babka kokosowo czekoladowa, z nutą alkoholu i polewą czekoladową to bardzo smaczne połączenie smaków. Wyglądem przypomina babkę marmurkową ale smakuje zupełnie inaczej, idealna dla wielbicieli batoników Bunty. Składniki: 160 g mąki pszennej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 200 g masła 200 g cukru 100g wiórków kokosowych Kieliszek alkoholu 4 jaja(...)końcu dodać sztywną pianę z białek i delikatnie wymieszać z ciastem. Ciasto podzielić na 2 części, do jednej dodać roztopioną czekoladę i dokładnie wymieszać, do drugiej wiórki kokosowe i wymieszać oraz alkohol. Foremkę wysmarować tłuszczem, przelać połowę ciasta kokosowego na nie przełożyć ciasto czekoladowe a na czekoladowe pozostałe ciasto kokosowe. Wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec
RAROSSA