Ciasto czekoladowo-krówkowe

Ciasto czekoladowo-krówkowe

Ciasto czekoladowo-krówkowe

Kupiłam krówki, które były tak twarde, że nie dały się zjeść. Postanowiłam wykorzystać je do ciasta, które wyszło bardzo smaczne i dość słodkie, więc można dać mniej cukru. Składniki: (forma 28x24) 2 i 1/2 szklanki mąki 125 g margaryny 3/4 szklanki mleka 3 jajka 20 krówek 1 czekolada gorzka 3/4 szklanki cukru 1 łyżeczka sody 1 łyżeczka proszku do pieczenia Mleko, margarynę, pokruszoną czekoladę i 10 pokruszonych krówek podgrzewać do momentu rozpuszczenia cukierków i czekolady. Przestudzić. Jajka z cukrem utr... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu talerz przyjemności

Warto przeczytać

Ciasto „Trzy Szklanki”. Każdy Kawałek Rozpływa Się W Ustach. Genialnie Prosty I Szybki Przepis.

Przepisów jest bardzo wiele, w każdym domu króluje inne ciasto. Chciałabym przedstawić wam przepis na ciasto, które bardzo często nazywa się Trzy szklanki. Ciasto jest bardzo proste i pyszne, a przepis prosty, nawet amator cukierniczy sobie z nim poradzi.

Czytaj dalej...

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.